Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
K výročí převratu: Za názor do basy? Dialog Rakušanových estébáků. To už tady bylo. Hrůza z Andreje B. Další lex Babiš? Udávat je opět ctnost. Disidenti dnes kandidují za Okamuru. Totalita je zpět. Více o tom na Hovorech

K výročí převratu: Za názor do basy? "Dialog" Rakušanových estébáků. To už tady bylo. Hrůza z Andreje B. Další "lex Babiš"? Udávat je opět ctnost. Disidenti dnes kandidují za Okamuru. Totalita je zpět. Více o tom na Hovorech

3. 11. 2022

Tisk článku

Michal Semín komentuje kroky vlády při zavádění estébáckých totalitních nástrojů pro umlčení nepohodlných a svobodomyslných, což třiatřicet let po "sametovém" převratu znovu přesvědčivě ilustruje, jaký byl jeho skutečný smysl

Poslední aktivity ministra vnitra Víta Rakušana vedou svobodymilovné občany naší země k vážným obavám o budoucnost demokratického režimu, od jehož ustavení uplyne za pár dní neuvěřitelných 33 let. Vláda, v níž zastává významnou funkci, dramaticky stupňuje mocenský tlak na ty, kteří, dle vnitráckého ptydepe, smýšlí „antisystémově“.

Takoví lidé, pokud působí ve státní správě, mají být podle představ ministerstva vnitra monitorováni, aby s nimi mohl být následně „navázán dialog“.

Hurá do totality

Jsem člověk, který byl pro „antisystémové smýšlení“ v druhé polovině 80. let opakovaně vyslýchán (tehdejší estébáci si také jistě mysleli, že tím se mnou navazují dialog) a vyloučen z vysokoškolských studií. Nemohu proto Rakušovany čím dál tím častější verbální a teď již i legislativní výpady proti jinak smýšlejícím lidem vnímat jinak, než jako návrat totality.

Bič na „dezinformátory“ z doby covidiády, jejichž názory se z větší částí ukázaly pravdivé, je nyní posilován o šlahouny proti těm, kteří kritizují vládu. Kromě jiného i za její jednostranné hodnocení příčin a průběhu válečného konfliktu na Ukrajině. Vysocí představitelé státu o nich hovoří jako o Putinově páté koloně, což není jen výraz despektu, ale i vzkaz BIS, případně policii a státnímu zastupitelství, aby k šíření jejich podvratných myšlenek nebyla netečná. Liberální demokracii si přeci rozvracet nedáme!

O to komičtěji vyznívá, když tentýž ministr vnitra iniciuje zákon, kterým by byla znemožněna účast ve vládě lidem s negativním lustračním osvědčením. Proč vadí vládě, která již před pár měsíci vyzývala na oficiálním webu všechny angažované spoluobčany k aktivnímu udávání jinak smýšlejících lidí ve svém okolí, když nám budou vládnout spolupracovníci tajných služeb? Snad proto, že se lustrační zákon vztahuje na členy či spolupracovníky předlistopadové StB? Ale kdeže. Nejde o nic jiného, než o zákonnou překážku pro návrat Andreje Babiše do významné exekutivní role. Důkaz?

Čtěte ZDE: Prezident k Bojovníkům za svobodu: Jsme v nejhorší chvíli od roku 1989. Fialova vláda nové Národní fronty chce uťápnutého občana. Už opět je povolen jen jediný názor. Státní svrchovanost a národní identita ohrožena. Spojme se!

Když vládnou pokrytci

Kdyby současné věrchušce, která o sobě tvrdí, že je na rozdíl od parlamentní opozice „demokratická“, vadilo posluhování totalitnímu režimu, nemohla by přece podporovat Petra Pavla do funkce prezidenta. Formalistická vytáčka, že angažmá v komunistické vojenské rozvědce nespadá pod lustrační zákon, je tak trapná, že jí zatím používají jen někteří stoupenci tohoto oportunistického generála.

Pokrytectví Fialovy vlády, jež podle vlastního tvrzení svým étosem navazuje na protikomunistický disent, vyznívá o to nápadněji, když se za – slovy Rakušanem obnovované politické policie – „nedemokratickou a extrémistickou“ SPD o prezidentský úřad uchází politický vězeň minulého režimu a chartista Jaroslav Bašta.

Rakušanovy totalitní předlohy ještě čekají připomínkové řízení a závěrečné schvalování ve vládě, zatím se však nezdá, že by je některá z vládních stran chtěla vetovat. Budou-li nakonec přijaty a poslaneckou stoosmičkou schváleny, pak nejspíš nezbude, než se inspirovat článkem 23 Listiny základních práv a svobod:

„Občané mají právo postavit se na odpor proti každému, kdo by odstraňoval demokratický řád lidských práv a základních svobod, založený Listinou, jestliže činnost ústavních orgánů a účinné použití zákonných prostředků jsou znemožněny.“

Vyšlo v MF DNES 3.11. 2022




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky