Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Disidenti ve sněmovně: Vláda lže. Krizi nezpůsobil Putin. Brusel se střelil do vlastní nohy. Nám už míří na hlavu. USA levně kupují ruský plyn a draze nám ho prodávají. Jak snížit ceny elektřiny a plynu pro ožebračované občany a firmy?

Disidenti ve sněmovně: Vláda lže. Krizi nezpůsobil Putin. Brusel se střelil do vlastní nohy. Nám už míří na hlavu. USA levně kupují ruský plyn a draze nám ho prodávají. Jak snížit ceny elektřiny a plynu pro ožebračované občany a firmy?

11. 11. 2022

Tisk článku

Radek Pokorný přináší zprávu a videozáznam ze setkání vládou ignorovaných energetických a ekonomických expertů, kteří na pozvání SPD v poslanecké sněmovně diskutovali o skutečných příčinách a možnostech řešení hrůzostrašné uměle vytvořené krize, jež vyhovuje zájmům USA, ale ničí Českou republiku

Fialova vláda je zodpovědná za astronomicky rostoucí ceny elektřiny a plynu a nezvládá otázku energetické bezpečnosti a nezávislosti našeho státu. Místo výmluv, že jde o důsledky války na Ukrajině, jak dokola mystifikačně omílá vládní propaganda, je třeba dosáhnout diverzifikace zdrojů dodávek zemního plynu.

Shodli se na tom ve velké většině účastníci semináře „Alternativy řešení energetické krize: Jak snížit ceny elektřiny a plynu?“ pořádaného v Poslanecké sněmovně pod patronací poslankyně SPD Marie Pošarové ve spolupráci s Institutem svobody a přímé demokracie (ISPD).

pp

Jde o přežití evropské civilizace

O budoucí podobě energetického mixu, vlivu zničující "klimatické" agendy na energetiku a ceny energií z pohledu národních zájmů České republiky diskutovali přední odborníci na energetiku a ekonomiku včetně mnoha renomovaných osobností z akademické sféry a byznysu.

pp

Na semináři vystoupil i manažer, architekt a pražský zastupitel Milan Urban na snímku v diskusi s poslancem Jiřím Kobzou, za nimi další z panelistů, Martin Dostál ze společnosti Transform Lázně Bohdaneč - nalevo od poslance SPD a prezidentského kandidáta Jaroslav Bašty (kliknutím na zvýrazněná jména si můžete jejich vystoupení poslechnout).

Diskusi, kterou moderoval člen správní rady ISPD Tomáš Doležal, zahájil předseda SPD Tomio Okamura: „Dvacet let veřejně hovořím a píšu o nutnosti diverzifikovat zdroje energií v České republice, a to bez ohledu na to, koho z dodavatelů máme či nemáme rádi. Všichni víme, co je skutečnou příčinou současné energetické krize: Vítězství nesmyslné ideologie nad realitou.

Německo a další země Západu naplánovaly svou energetiku na odstavení uhlí a jádra a na tom, že tyhle zdroje nahradí plynem a obnovitelnými zdroji. To vloni odstartovalo krizi v Evropě, a i dnes to vrcholí nesmyslným účelovým odstřižením od levného plynu a ropy z Ruska,“ konstatoval předseda SPD.

Připomněl, že do protievropského tábora vláda dnes zatlačila také Čínu a pomalu se tam přesouvají také arabské státy a země latinské Ameriky. „Nejde už o energetiku, ale o přežití evropské civilizace, protože v zájmu anglosaské nadřazenosti se odřezáváme jak od energetických surovin, tak od surovin strategických pro moderní technologie.

Krize naordinovaná evropským satelitům USA

Přestože jsme jako republika soběstační, pokud jde o elektřinu, tak zcela úmyslně tuto soběstačnost dosavadní vlády podvázaly vývozem elektřiny do Německa a Rakouska a následným předraženým přeprodejem zpět.

Německo před pár týdny odmítlo oficiální ruskou nabídku zprovoznit plynovod Nordstream 2, a zajistit tak plyn pro Evropu alespoň na letošní zimu. Evropská unie si tak sebevražedně zúžila možnosti dodávek energií a jako bonus odmítnutím ruského plynu jeho cenu pro občany a firmy sama drasticky zvýšila.“

pp

Na semináři vystoupili i energetičtí experti Pavel Janeček, Ivan Noveský (na snímku), či manažeři velkých energetických společností jako Jiří Matoušek z Centropolu či hlavní analytik společnosti Sev.en Energy Pavel Farkač

„Energetická krize se fakticky týká jen satelitů USA,“ vysvětluje Okamura. „Přitom z veřejných zdrojů víme, že USA nakupují ruský plyn přes Čínu. Spolu s nimi tak dnes činí další země, které tu možnost mají, vedle Číny rovněž Indie, Pákistán a další.“

Cui bono?

„Při vyšetřováních zločinů se kriminalisté na prvním místě ptají po motivu. Cui bono – komu, ku prospěchu. Když se podíváme do USA, tak vidíme, že odepsaný drahý břidlicový plyn je konečně opět ve hře, stejně jako tam roste opět zbrojní výroba, kterou zastavil konec války v Afghánistánu.

 pp

Na semináři vystoupili rovněž ekonomové Ilona Švihlíková a Lubomír Lízal, či Bohuslav Čížek ze Svazu průmyslu a dopravy ČR

USA nakupují nejen ruský plyn, ale obnovily spolupráci i s Venezuelou, proti jejímuž prezidentovi nedávno zosnovaly hned několik pokusů o státní převrat. Ostatně zisky rekordně rostou i Gazpromu. Jediný, kdo na všem tratí jsou občané států EU,“ uvedl mimo jiné předseda SPD.

Má za to, že bychom neměli mluvit o energetické, ale ideologické krizi, protože elektřiny, ropy a plynu je ve skutečnosti ve světě i v našem dosahu dost. „Ale z nějakých důvodů se vládnoucím elitám zatemnily mozky, a jak říká náš přítel premiér Viktor Orbán.

Střílíme si do nohou, do rukou a vypadá to, že míříme už i na naše hlavy,“ uzavřel Okamura za bouřlivého potlesku.

pp




Tagy článku

Doporučujeme

Digi bůh: Vzniknou sekty uctívající umělou inteligenci? Roboti nás budou brzy vydírat. Mluvte šeptem! Neomezená moc všude a nikde. Chapadla ke všemu, co je připojené. Ovládnou i zbraňové systémy? Moloch se probouzí. Mlčení...

Digi bůh: Vzniknou sekty uctívající umělou inteligenci? Roboti nás budou brzy vydírat....

Německý protektorát 1939: 15. březen a jeho poselství - zvláště pro naše mladší generace. Existence českého státu není samozřejmostí.  Zrada? Zájmy velkých hráčů. Gaučoví generálové a novodobí andělé. Dáme se rozpustit v biočaji EU?

Německý protektorát 1939: 15. březen a jeho poselství - zvláště pro naše mladší generace....

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky