Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Brusel nutí ČR k podpoře Cikánů i za cenu porušování ústavy. Proč soudruhům v EU tak záleží na pozitivní diskriminaci „nepřizpůsobivých“?

Brusel nutí ČR k podpoře Cikánů i za cenu porušování ústavy. Proč soudruhům v EU tak záleží na pozitivní diskriminaci „nepřizpůsobivých“?

27. 11. 2013

Tisk článku

Václav Danda se zamýšlí nad posledním nařízením Evropské komise, které nutí náš stát, aby zavedl zvláštní privilegia pro „vybrané etnikum“

Nejrůznější nařízení Evropské komise na podporu Romů dnes nikoho nepřekvapí. Brusel dlouhodobě prosazuje multikulturní agendu, jako jeden z hlavních opěrných sloupů své ideologie. Nařízení s názvem „Návrh doporučení Rady o účinných opatřeních v oblasti integrace Romů v členských státech“, které nám „Nejvyšší bruselský sovět“ zaslal pod číslem N 081/89 bylo ale už tak otřesné, že se ho zalekl i europeisty ovládaný Senát. I přes značný lobbing „neziskového sektoru“ a socialistů kolem Bohuslava Sobotky a Jiřího Dienstbiera, Senát návrh nečekaně zamítl.

pp

Intervence neziskového sektoru

Nepomohla ani intervence Helsinského výboru a všech dalších multikulturních nátlakových organizací. Proti se postavili i někteří sociální demokraté, což v konečném důsledku rozhodlo. Bruselský návrh byl totiž „revolučně průlomový“ i pro některé socialisty, kteří si ještě zachovali zbytky zdravého rozumu a úctu k právu. Návrh Evropské komise zcela bezostyšně požadoval, aby členské státy EU zaváděly sociální opatření cíleně pro Romy, i když rozdělování občanů podle etnického klíče odporuje naší ústavě.

"Jakékoli dělení na etnikum, národnost, pohlaví vede pouze k jedinému řešení - a tím jsou koncentrační tábory. To je to nebezpečí, které tady hrozí," prohlásil například místopředseda Senátu Zdeněk Škromach. EU by se podle něj měla více věnovat otázkám sociálního vyloučení na občanském principu.

V článku 9.1. zmíněného nařízení se např. uvádí „Členské státy by měly přidělit dostatečné finanční prostředky na své vnitrostátní a místní strategie a akční plány ze všech dostupných zdrojů financování (místních, vnitrostátních, evropských a mezinárodních) s cílem dosáhnout cílů v oblasti začleňování Romů. To by mělo být usnadněno přidělením odpovídající části zdrojů z politiky soudržnosti EU na investice do lidí prostřednictvím ESF a tím, že se v každém členském státě vyčlenění alespoň 20 % z této částky na sociální začleňování“. Takže prostředky, které do EU odvádíme, by měly být rozdělovány při zpětném „vyplacení“podle etnického klíče.  

pp

Čtěte ZDE: Černá předvolební maškaráda zeleného Lišky: Pochod „romské hrdosti“ ve stínu cikánských vražd a násilí, o nichž máme pokrokově mlče

Rovnost jako hrom

Někteří senátoři se také ohradili vůči tomu, že by v ČR byla diskriminace v přístupu ke zdravotní péči a vzdělání. Nesouhlasili rovněž s požadavkem Evropské komise, aby Romové měli vyhrazená místa ve státní správě či samosprávě. "Jednotlivá ustanovení tak mohou být v krajním případě ze strany unijních orgánů vymáhána prostřednictvím omezování přístupu k čerpání finančních zdrojů z evropských fondů," píše se v nařízení. Přeloženo do srozumitelného jazyka, nám soudruzi z Bruselu vzkazují, že pokud nebudeme dostatečně finančně podporovat Cikány jako výlučné etnikum, zablokují nám vyplácení našich vlastních peněz, které jsme před tím do EU odeslali.   

Knížecí rady z Bruselu

Předseda senátorů ODS Jaroslav Kubera označil doporučení za knížecí rady, které ho urážejí. "Jsou to lidově řečeno kecy, kecy, kecy," prohlásil. Podle něj by se nezaměstnanost Romů podařilo snížit zavedením systému, který by jim umožnil vyplácet mzdu za odvedenou práci denně, nikoli až za měsíc. Kubera také doporučoval "omezit výrobu dětí za účelem zisku" ze sociálních dávek.

Horizontální politická opatření

V kapitole nadepsané orwelovsky „Horizontální politická opatření“ nám Brusel vyhrožuje mezinárodní jurisdikcí a zaklíná se antidiskriminačními mantrami. V „novořeči“ to zní takto:

„Členské státy by měly na regionální a místní úrovni provést desegregační opatření týkající se Romů. Politiky a opatření pro boj proti segregaci by měly být doprovázeny vhodnými vzdělávacími a informačními programy určenými místním státním zaměstnancům a zástupcům občanské společnosti a samotným Romům. Členské státy by měly provést opatření pro boj proti diskriminaci Romů ve společnosti, a to zejména prostřednictvím: zvyšování povědomí o přínosech integrace Romů v romských komunitách a mezi širokou veřejností; zvyšováním povědomí široké veřejnosti o multikulturní povaze společenství a ve vhodných případech zahrnutím těchto aspektů do učebních osnov a materiálů.“

A jsme u podstaty celé věci: Česká společnost by měla být podle tohoto nařízení pravidelně proškolována evropskými politruky, aby získala ten správný multikulturní pohled na svět a zařadila se tak do velké rodiny socialistických společností, které si soudruzi v EU vysnili. Ovšem vývoj v Evropě se ubírá zcela jiným směrem, než naplánovali bruselští revolucionáři.

Šok pod Tatrami

Minulý týden zvítězil ve slovenských volbách hejtmanů ve Středoslovenském kraji Marian Kotleba, který zrovna nepatří k multikulturnímu evropskému mainstreamu. Se svým důrazem na Boha, Vlast a Rodinu představuje přímou opozici k multikulturnímu Bruselu.

Není náhodou, že většinu z 53 procent hlasů mu dali lidé, kteří již mají importovaného evropského multikulturalismu plné zuby. Jsme možná svědky celkového obratu, který probíhá v celé Evropě, kdy razantně posilují v mnoha zemích protibruselská vlastenecká hnutí. Také zamítnutí multikulturní bruselské směrnice Senátem ovládaným socialisty je ukázkou toho, že atmosféra se pomalu mění. A nebo jde jen o vlaštovku, která na prahu zimy jaro nedělá?  

pp




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky