Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Jak souvisí islámský terorismus, mýtné na německých dálnicích a české zdravotnické poplatky? Jako ve Farmě zvířat od Orwella: Některá prasata jsou si rovnější...

Jak souvisí islámský terorismus, mýtné na německých dálnicích a české zdravotnické poplatky? Jako ve Farmě zvířat od Orwella: Některá prasata jsou si rovnější...

30. 11. 2013

Tisk článku

František Pillmann si všímá jedné „kouzelnické“ metody naší i evropské vrchnosti, která některým „rovnějším“ z nás dovoluje, co pouze „rovným“ zakazuje

Mýtné na německých dálnicích jen pro cizince včetně Čechů by bylo proti předpisům EU. Ale mýtné na německých dálnicích pro Němce i pro cizince společně, ovšem jen německým poplatníkům vrácené v  daňovém přiznání, to směrnicím EU plně vyhovuje. Stačí tedy do očí bijící nesmysl nebo dokonce nezákonnost pouze napakovat do jednoho balíku s jinou normou, a hned je celek apetýtlich. Pravda, malý rozdíl tu bude - přibydou byrokratické náklady. Nevěřícně kroutím hlavou. Tohle že je právní řád? Předvídatelný, spravedlivý, měřící všem stejně?

pp

Nu, budeme si muset zvyknout, jak v praxi vypadá pokrok směrem k bratrskému utužení EU. Prý přinese další zlepšení všeho.

pp

Čtěte ZDE: Otázky těchto dnů: Zvoní hrana jen české pravici? Ovládne ji generál Páté kolony Andrej Babiš? Je načase odejít „do podzemí“?

Příslušníci panské rasy

Realita je jiná. Svobodný pohyb osob v rámci EU má doznat zdokonalení. Sice zůstane formálně svobodný, ale pro „nepříslušníky“ panské rasy bude alespoň pořádně zpoplatněný. O dalších souvislostech, které mě napadají, raději pomlčím, abych nebyl obviněn z hanobení státu světové socialistické soustavy, pardon, z hanobení státu EU.

Hrozím se, jaké další nechutné „balíky“ na nás eurověrchuška ještě chystá.

Podobně to bylo se zdravotnickými poplatky a českým Ústavním soudem r. 2008. Poplatky jsou sice protiústavní (zdravotní péče je bezplatná podle ústavní Listiny), pokud by se posuzovaly  samy o sobě. To nepopřel ani tehdejší Ústavní soud, tvořený soudci jmenovanými ještě V. Havlem a V. Klausem. Ale tytéž poplatky ústavě plně vyhovují, pokud se považují za hypotetickou součást balíku zdravotního pojištění jako jeho hypotetický antibonus, viz citace z nálezu ÚS r. 2008:

Podle čl. 31 věty druhé Listina dává právo na základě veřejného pojištění na bezplatnou zdravotní péči a na zdravotní pomůcky za podmínek, které stanoví zákon. Z jazykového výkladu ustanovení čl. 31 odst. 2 Listiny lze dovodit, že jím dané podmínky by byly naplněny např. takovým zákonem, který by každému občanovi zvýšil platby pojistného na zdravotní péči např. částkou 416,66 Kč měsíčně, a to za současného stanovení bonusu v rozpětí částky od 30 Kč do 5 000 Kč ročně, odstupňovaného podle toho, zda a kolikrát pojištěnec navštívil lékaře, byl hospitalizován či předkládal lékárníkovi takový či onaký recept. Ústavní soud při posuzování zavedeného modelu zvažoval a porovnával především to, zda výsledný efekt pro výdajovou stranu pomyslného rozpočtu občana České republiky, jehož čl. 31 věta druhá chrání, je odlišný v případě napadené právní úpravy a shora nastíněného hypotetického modelu, a dospěl k závěru, že v ekonomickém důsledku by nebylo žádného rozdílu.

Elity v Berlíně a Bruselu 

A ejhle, nyní budou zdravotní poplatky pro změnu zrušeny, jen s nepatrnou výjimkou. Na tom se už ČSSD a ANO dohodly, a lidovci k tomu nakonec souhlas také dají, protože jim postačí, když se na finanční výpadek ze zrušení poplatků najdou prostředky kdekoliv jinde. A nynější levicový Ústavní soud zrušení  poplatků dozajista posvětí, pokud to vůbec dostane na stůl, protože těch právních kliček, působících v opačném smyslu, čili proti ústavnosti poplatků, se najde opět celá řada. 

Člověk jen žasne, jak se právo, spravedlnost a zákony dají ohýbat zleva doprava a pak zase nazpátek, jen podle přání právě vládnoucí garnitury, ať už  šlo o pseudoelity minulých vlád, sídlící v Praze, s ochotnými ústavněsoudcovskými slouhy v Brně, nebo ať jde přece jen o poněkud lepší elity CDU/CSU a SPD, která sídlí v Berlíně a svoje služebníky má v Bruselu.

Obyčejný selský rozum je bohužel proti právnickým kličkám zcela bezbranný.  

„Balíky“ eurověrchušky

Diskriminace podle náboženství je sice nepřípustná, stejně jako omezování svobody slova, ale v balíku  s pseudohumanismem má být považován muslimský vražedný teror vůči mírumilovným autorům neškodných karikatur (dokonce i vůči zcela náhodným kolemjdoucím!) nikoliv za zneužití náboženské svobody, porušení nejzákladnějšího práva na život a brutální likvidaci svobody slova, ale za ospravedlněníhodnou náboženskou citlivost muslimů, vyžadující vcítění, pochopení a hlavně zvláštní výjimky.

EU proti nám nyní chystá zákeřný balík, podle něhož nebude možné islámské zločince kritizovat už vůbec. A pokud je kritizovat přesto budete, půjdete do vězení Vy jako kritik, nikoliv zločinec. A to vše jen proto, že západoevropské levicové strany jsou ochotné za hlasy muslimských voličů stáhnout s sebou do pekla i celou evropskou civilizaci. Zaslepené pár stříbrnými krátkodobého volebního zisku.

Hrozím se, jaké další nechutné „balíky“ na nás eurověrchuška ještě chystá.

pp




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky