Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Začaly normalizační čistky na vysokých školách: Nechte učit Ševčíka! Otevřený dopis rektoru VŠE Petru Dvořákovi. Petici na podporu Miroslava Ševčíka podepsalo už více než 20 000 občanů. Nové video dál dokazuje mediální lži

Začaly normalizační čistky na vysokých školách: Nechte učit Ševčíka! Otevřený dopis rektoru VŠE Petru Dvořákovi. Petici na podporu Miroslava Ševčíka podepsalo už více než 20 000 občanů. Nové video dál dokazuje mediální lži

15. 3. 2023

Tisk článku

Radek Pokorný přináší petici za oběť nových normalizačních čistek na vysokých školách a otevřený dopis rektorovi VŠE, který na podporu děkana Národohospodářské fakulty VŠE Miroslava Ševčíka podepsaly nepodvolené osobnosti veřejného života

Petice na podporu pana doc. Ing. Miroslava Ševčíka, CSc., děkana NF VŠE

My, níže podepsaní občané České republiky, chceme touto peticí vyjádřit symbolickou podporu panu doc. Ing. Miroslavu Ševčíkovi, CSc.

Jsme si vědomi, že podpisem této elektronické petice nezískáme žádný právní nárok na zasahování do dění na VŠE v Praze. Přesto cítíme potřebu sdělit následující:

1. Pan docent Ševčík se dlouhodobě nebojí svobodně a veřejně vyjadřovat své názory, ačkoli si je vědom, že za své názory odlišné od mainstreamu získá hlavně kritiku. Jeho životní postoj v tomto směru považujeme za příkladný pro všechny, kdo chtějí žít v demokracii a svobodně diskutovat.

2. Naše země má historicky opakovanou zkušenost s tím, kdy byli lidé ze své práce vyhazováni pro své názory. Zvláště ve školství je tato totalitní praktika extrémně nebezpečná. Nechceme vracet Českou republiku do doby totality. Jsme přesvědčeni, že právě vysokoškolský děkan by měl mít zaručenu plnou svobodu projevit své názory a neměl by být za takové jednání ze strany vedení školy postihován, s výjimkou případů trestně-právního jednání.

3. Lidé ve vedení tuzemských vysokých škol jsou převážně levicového zaměření. Je to jistě jejich právo. Tím více jsme rádi za každou osobnost z pravicového názorového spektra, která tuto skupinu pomáhá vyvažovat. Myslíme si, že právě ve vedení VŠE v Praze by názorový proud, který představuje pan docent Ševčík, měl být zastoupen.

Podpis pod petici můžete připojit zde.

pp

Čtěte ZDE: Boj o děkana Miroslava Ševčíka: Jde o charakter státu a naši svobodu. Pomoc bližnímu proti policejní zvůli se trestá. Zřídí poslanecká sněmovna vyšetřovací komisi? Jsme před únorem 1948 č. 2? Zvůle vlády se sama nezastaví

Nechte učit Ševčíka!

Otevřený dopis rektoru VŠE Petru Dvořákovi

Vážený pane rektore,

velice nás znepokojila Vaše výzva, adresovaná doc. Ing. Miroslavu Ševčíkovi CSc., aby rezignoval na funkci děkana Národohospodářské fakulty VŠE z důvodu účasti na demonstraci Česko proti bídě (11. 3., Václavské náměstí, Praha) a přítomnosti při incidentu před vchodem do Národního muzea.

Účast na demonstraci je ve svobodné a demokratické zemi právem každého člověka, děkany nevyjímaje. Jste-li opačného názoru, pak nás vracíte před rok 1989.

Miroslav Ševčík však nejednal jen v souladu se svým ústavním právem. Svým chováním dal příklad nám všem, když se zastal muže, zraněného po nevybíravém policejním zásahu. Přítomnost pana děkana na ochozu Národního muzea neměla jiný cíl, než vyvolat jednání s velitelem zásahu a přimět jej k takovému postupu, na jehož konci nebudou další zranění lidé. Chybělo málo, a mezi těmi potlučenými či odvlečenými byl paradoxně i zcela pokojně vyjednávající děkan Vaší univerzity.

Jiří Havel udělal rozhovor s mužem, kterého - jak ukazují další, dosud neviděné záběry - zcela bezdůvodně brutálně mlátili policisté, a jehož se pak zastal docent Ševčík

Jsme pohoršeni tím, že místo abyste se jej jako svého kolegy zastal, využíváte lživých a manipulativních mediálních výstupů k jeho další diskreditaci.

Tímto Vás důrazně žádáme o změnu stanoviska. Ve hře je nejen Vaše osobní čest, ale i dobrá pověst Vámi řízené alma mater. Máte výjimečnou příležitost prokázat, že i Vám je návrat České republiky k totalitním praktikám cizí. Pokud ji nevyužijete, i my budeme žádat rezignaci. Nikoli však děkana Ševčíka, ale Vaši.

Jaroslav Bašta, poslanec

Ing. Jaroslav Bažant, absolvent VŠE

PhDr. Miroslav Belica, šéfredaktor Přísně tajné!

Ing. Vladimír Bříza, podnikatel

Prof. RNDr. Ivo Budil, Ph.D., DSc., vysokoškolský pedagog

Tomáš Buzek, OSVČ

Ing. Pavel Cimbál, programátor

Ing. Roman Čada, podnikatel

Tomáš Čada, podnikatel

Otto Černý, publicista

Ing. František Čermák, CSc., expert v oblasti energetického strojírenství

František Červenka, publicista

Stanislav Fajkus, důchodce

Jiří Fejt, invalidní důchodce

Ing. Vladimír Fikrle, absolvent VŠE, podnikatel

Matěj Gregor, vysokoškolský student

Petr Hájek, spisovatel a publicista

David Hibsch, grafik

Libor Hlaváček, invalidní důchodce

Ing. Václav Hrabák, publicista

Ing. Pavel Jurečka, podnikatel

Irena Jurečková, účetní

Matěj Kobr, grafik

Mgr. Jiří Kobza, poslanec

Ing. Jiří Koubek, emeritní radní RRTV

Doc. JUDr. Zdeněk Koudelka, Ph.D., ústavní právník

Josef Krejčí, důchodce

Karel Kříž, národohospodář, absolvent Vysoké školy ekonomické v Praze

Arnošt Kult, výzkumný pracovník a vodohospodář

Zuzana Majerová, předsedkyně Trikolóry

Jan Maloušek, živnostník

Bohdan Mamula, podnikatel

JUDr. Petr Markvart, celoživotní pracovník zahraničního obchodu

Ing. Stanislav Mlynář, absolvent VŠE, podnikatel

Ing. Mgr. Luděk Nezmar, podnikatel

Ing. Ivan Noveský, energetik

Mgr. Stanislav Novotný, právník a publicista

MUDr. Marek Obrtel, primář Zdravotnické záchranné služby

Martin Olbrecht, projektant

JUDr. Jindřich Rajchl, právník a předseda PRO

Lubomír Řeháček, manažer

Mgr. Michal Semín, publicista a vydavatel

Ing. František Sentenský, předseda představenstva akciové společnosti

Pavel Štěpán, OSVČ

Vladimír Štěpán, energetik

Petr Štěpánek, hudebník a spisovatel, 1. místopředseda Trikolory

Prof. RNDr. Jaroslav Turánek, DSc., vědecký pracovník a vysokoškolský pedagog, člen vědecké rady Fakulty Chemické VUT Brno, UP Olomouc a UK v Hradci Králové

doc. Radim Valenčík, CSc., bývalý pedagog na VŠE

Radek Velička, publicista

Ing. Václav Vítovec MBA, podnikatel

JUDr. Rostislav Žák, právník

Mgr. Štěpán Žežula, projektový manažer

pp




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky