Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Italská imigrační katastrofa: Příliv vetřelců z Afriky den ze dne sílí. Italská vláda si neví rady. Populace v zemi se mění. Ve  školách až 88 % cizinců. Kdy se přelije k nám? Otázka času. Zatím nás trénují na Ukrajincích

Italská imigrační katastrofa: Příliv vetřelců z Afriky den ze dne sílí. Italská vláda si neví rady. Populace v zemi se mění. Ve školách až 88 % cizinců. Kdy se přelije k nám? Otázka času. Zatím nás trénují na Ukrajincích

22. 4. 2023

Tisk článku

Igor Veremějev informuje o děsivé situaci na Apeninském poloostrově, který se nezadržitelně stává odrazovým regionem expanze černých muslimů z Afriky do Evropy - a lidé, zasahováni jednou krizí za druhou, to už tak silně nevnímají i proto, že média mlčí...

Italská Rada ministrů rozhodla na návrh ministra civilní ochrany a námořní politiky Nella Musumeciho o vyhlášení výjimečného stavu. Důvodem je neudržitelná situace vyvolaná dalším skokovým nárůstem imigrace vetřelců vyloďujících se na území Itálie za pomoci pašeráků a "neziskových" organizací „zachraňujících“ barevné běžence z afrického kontinentu. 

Většina se na Apeninský poloostrov dostává středomořskou cestou z Libye. Bezpečnostní služby odhadují, že jde o téměř tři čtvrtě miliónu osob. Mnozí, kteří tráví čas v internačních táborech v Libyi, spoléhají, že se dostanou do Itálie a odtud do dalších zemí EU. Nezávislá misie pro Libyi, kterou v roce 2020 zřídila Rada OSN pro lidská práva, zveřejnila tuto hrozivou zprávu.

Vetřelci zaplavují Itálii

Rozhodli jsme se zavést výjimečný stav kvůli přistěhovalcům, abychom mohli lépe a včas zvládat imigrační toky,“ uvedla italská premiérka Giorgia Meloniová. Nejhůře postižené jihoitalské regiony obdrží pomoc ve výši 5 milionů eur. Tyto prostředky budou použity mimo jiné na zřízení nových přijímacích středisek pro běžence. Během výjimečného stavu bude snazší tato centra otevřít, stejně jako se zjednoduší postup deportace nelegálních příchozích.

Podle ministerstva vnitra připlulo od začátku roku po moři něco přes 30 000 migrantů, což je více než čtyřnásobek počtu za první měsíce loňského roku. Většinu z nich přivážejí pašeráci na člunech a bárkách, přičemž plavidla se často převracejí a potápějí. Jen mezi 7. a 10. dubnem bylo při operacích ve Středozemním moři u pobřeží Kalábrie a Sicílie zachráněno přibližně 3 000 lidí.

 

Čtěte ZDE: Skandál v Itálii: Platí vláda milióny teroristickým organizacím? Výkupné za novou džihádistku. Ustojí to vláda? Italové se nestačí divit. Salvini bojuje jako lev. Vězeň z koncentráku oblečený za nacistu. Noví přátelé?

Příliv nelegálních migrantů do Itálie vytvořil katastrofální situaci, když počet těchto „vetřelců“ již překročil 10 % populace - tedy asi 5,5 milionu lidí.

Podle italského tisku dojde po zavedení výjimečného stavu ke zjednodušení byrokratických procesů, zejména pokud jde o imigrační a uprchlická centra, a tím snad také k urychlení identifikačních a repatriačních procedur. Italské úřady rovněž hodlají zvýšit počet hlídek na hranicích se Slovinskem, a to jak na moři, tak na souši. Sílí hlasy požadující, aby byla hranice se Slovinskem zcela uzavřena. Deník Giornale však konstatuje, že všechna tato opatření jsou „slabá a neúčinná“, protože k vyřešení problému jsou zapotřebí mnohem rozhodnější kroky.

Ukrajinci jako přídavek

Situaci dále zhoršuje ještě i příliv uprchlíků z Ukrajiny. „Zatímco zpočátku je Italové přijímali vlídně, nyní se chytají za hlavu a začínají je vystěhovávat z hotelů, kde se usadili, a posílat do chudších regionů a vesnic,“ píše ukrajinské vydání listu Strana a konstatuje, že nová vláda už prostě neví, co s nimi.

Jeden z nejkřiklavějších skandálů se odehrál ve městě Lanciano v regionu Abruzzo ve střední Itálii. Několik desítek Ukrajinců, kteří bydleli na státní náklady v hotelu Excelsior, uspořádalo protest proti svému přesunu do Salerna – města v chudším regionu v jižní provincii Kampánie, kde byli umístěni do „komunálních“ bytů společně s několika rodinami. Policie musela proti protestujícím použít sílu. Podle médií je tak možné, že program pomoci Ukrajincům bude výrazně omezen.

Takovýto bouřlivý příliv migrantů je italskou každodenní realitou již několik let. Poté, co jim Brusel otevřel dveře dokořán. A začíná již hrozit vážný demografický problém. Podle Národního statistického institutu (ISTAT) má Itálie jednu z nejstarších populací na světě. Na každých 175 osob starších 65 let připadá pouze 100 osob mladších 15 let. ISTAT konstatuje, že Italové vymírají a imigranti zaplňují uvolněné místo. Hrozí, že země brzy ztratí národní identitu.

 

Čtěte ZDE: La Piovra: Pašování migrantů neustává. Nahlédnutí do aktuální italské kauzy. Novodobá mafie se činí. Překážky pro obchod s lidským masem? Aktivističtí preláti mimo kontrolu. Jde jako vždy hlavně o peníze

Barevné školy

V mnoha italských školách již děti imigrantů tvoří většinu. Například v Bologni na základní škole Federzzoni je podle deníku Republica ve všech třídách již 88 % žáků cizinců. Učitelka Francesca La Ganga novinám řekla, že z 21 dětí, které letos nastoupily do 5. třídy, bylo pouze jedno italské národnosti. "V naší škole máme děti z 28 různých zemí, z Nigérie a Filipín, Bangladéše nebo Maroka." Jak poznamenávají noviny, třída paní učitelky La Gangy není výjimkou: v jiných třídách je situace stejná – podíl cizinců dosahuje 88 %.

Za neutěšenou situaci jsou zodpovědné především minulé italské koaliční vlády, v nichž hrály hlavní roli liberální strany, které prosazovaly politiku „otevřených dveří“, aby se zavděčily Bruselu.

Předseda strany „Liga“ Matteo Salvini, který je místopředsedou současné vlády, již v roce 2018 varoval před nebezpečím nekontrolovaného přílivu migrantů. Tehdy varoval, že více než polovinu trestných činů v Itálii spáchali cizinci. Když se však v době, kdy byl ministrem vnitra, pokusil v přístavu zablokovat loď s nelegálními migranty z Afriky, liberálové pod tlakem bruselských "neziskových organizací" Salviniho zažalovali a obvinili ho z porušování lidských práv.

V loňském roce se v Itálii dostala k moci vláda středopravicové strany vedená Giorgií Meloniovou, a to především proto, že její představitelé ostře vystupovali proti nekontrolovanému přílivu imigrantů. Levice, která je nyní v opozici, však přesto ze současné katastrofy viní nový vládní kabinet, přestože sama za účasti Bruselu „migrační minu“ Italům nastražila.

Domácí se bouří

Proti přílivu migrantů se bouří nejen obyvatelé pobřežních měst a italských ostrovů, kde denně kotví lodě s nelegály, ale už dokonce i starostové pevninských italských měst. Starosta Milána Giuseppe Sala a starosta Modeny Gian Carlo Muzzarelli požadují okamžité řešení problému.

Obáváme se, že by se situace mohla vymknout kontrole, což naznačuje rostoucí napětí v našem kraji,“ napsal starosta Modeny na Facebooku.

Situace s kriminalitou imigrantů je alarmující. Loni například rozvášněný dav vetřelců na Silvestra napadal a znásilňoval dívky v centru Milána – něco podobného, co se předtím stalo v německém Kolíně nad Rýnem. Italské noviny denně informují o zločinech, které imigranti z Afriky a Východu páchají v ulicích italských měst. Kradou, útočí noži, znásilňují ženy a dívky. Policie se však často dívá jinam, protože se obává obvinění z rasismu.

Čtěte ZDE: Migrační fronta v Itálii: Eldorádo pro neziskovky. Zrádci bohatě financují. Obchod s údajnými trosečníky. Soudy pokračují. Akce koordinované přes sociální sítě. Lékaři bez hranic

Podle zprávy asociace „Antigona“ je v italských věznicích přes 53 tisíc vězňů, z nichž více než 17 tisíc má jinou než italskou národnost. Tedy 32,5 % vězňů je cizího původu.

Šéfka vlády Giorgia Meloniová před zvolením prosazovala tvrdou antiimigrační politiku. V loňském roce, v době vrcholící volební kampaně, usilovala o zavedení námořní blokády, aby Itálie „ochránila své hranice před imigrací, která představuje dramatickou bezpečnostní hrozbu.“ Doposud však ani její vláda žádné takové rozhodné opatření nepřijala.

Ráj obchodníků s lidmi

Kromě toho musí nyní úřady bojovat s mezinárodní mafií převaděčů, kteří si z pašování nelegálních migrantů do Evropy po moři i po souši udělali výnosný byznys. Nicméně když se k italským břehům blíží lodě přeplněné migranty, úřady jednoduše nevědí, co mají dělat. Mnozí běženci se topí a italské záchranné lodě jsou nuceny je zachraňovat a vytahovat na břeh.

Noviny AntiDiplomatico uvádějí, že za posledních deset let zemřelo při těchto nelegálních transportech na moři u italského pobřeží více než 20 000 lidí. Vláda Meloniové vyhrála volby především díky slibu zastavit tuto nelegální imigraci prostřednictvím námořních blokád, nebo zřízením přijímacích středisek přímo na africké půdě. Nic takového však dosud neudělala.

Ostatní státy z EU Itálii nijak nepomáhají. Vláda Meloniové nedávno zakázala lodi Ocean Viking vplout do italských přístavů a vylodit několik stovek migrantů z Afriky. Plavidlo patří nevládní organizaci SOS Méditerranée, které se zabývá záchranou ilegálů snažících se dostat přes Středozemní moře do Evropy. Loď musela opustit pobřeží Sicílie a vylodit migranty ve Francii, což tam vyvolalo obrovský skandál. Itálie obvinila Paříž, že nedodržuje evropskou úmluvu, podle níž se mají migranti připlouvající na lodích do středomořských přístavů přerozdělovat mezi ostatními evropskými zeměmi.

Meloniová zdůraznila, že systém "dobrovolného" přerozdělování, na němž se země EU dohodly v červnu, nedosáhl svých cílů. Z 8 000 lidí, kteří měli přesídlit z Itálie dál do Evropy, odešlo pouze 117. Upozornila, že Itálie nemůže být evropským přístavem pro všechny migranty přicházející z Afriky, a vyzvala unijní vojensko-námořní misii, aby jim zabránila v odchodu ze severní Afriky a otevřela tam záchytné body pro identifikaci migrantů. Ve vzrušené polemice Meloniová nakonec nazvala francouzského prezidenta „zrádcem“.

Jisté však je, že se Italským úřadům zatím příliv nelegálních imigrantů zastavit nepodařilo a situace se každým dnem zhoršuje.

Nám zatím Fialova vláda trénuje odnárodňování na Ukrajincích. Ale brzy bude hůř. 

Zdroj.




Tagy článku

Doporučujeme

Německý protektorát 1939: 15. březen a jeho poselství - zvláště pro naše mladší generace. Existence českého státu není samozřejmostí.  Zrada? Zájmy velkých hráčů. Gaučoví generálové a novodobí andělé. Dáme se rozpustit v biočaji EU?

Německý protektorát 1939: 15. březen a jeho poselství - zvláště pro naše mladší generace....

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky