Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Překvapení: Vražedná iniciativa „pokrokové“ bruselské poslankyně dnes nečekaně neprošla. Proč zvítězil dudlík a kondom? Že by „bruselský lid“ již nasával vítr blížících se voleb?

Překvapení: Vražedná iniciativa „pokrokové“ bruselské poslankyně dnes nečekaně neprošla. Proč zvítězil dudlík a kondom? Že by „bruselský lid“ již nasával vítr blížících se voleb?

10. 12. 2013

Tisk článku

Redakce Protiproud se zabývá neúspěchem portugalské europoslankyně Edite Estrelové a její takzvané Zprávy o „sexuálním a reprodukčním zdraví“

Ještě jsme se zdaleka nestačili u nás doma vzpamatovat z výsledků „přelomových“ předčasných voleb a již se před námi začínají rýsovat další. Zápolení o místa ve vysněném Europarlamentu bývalo dosud pro většinu občanů členských zemí zcela na okraji zájmu. Zdá se však, že tomu na jaře může být jinak.

 pp

Lidé si totiž začínají uvědomovat, že „Brusel“ není jen k tomu, aby se tam roztáčela nikým nekontrolovaná kola „přerozdělování“ astronomických částek i z našich krvavých daní. Diktát zákonů, nařízení a regulací, který řadu členských zemí EU přivádí do hospodářské destrukce, vede i k marasmu hodnotovému. Dlouho to nikoho více méně nezajímalo. Občané z narůstajících problémů vinili stále spíše „své“ politiky, na něž mohli dosáhnout v domácích volbách.

Začíná se něco měnit? To uvidíme za pár měsíců. V každém případě však dnešní odmítnutí další zběsilé „revoluční předlohy“ možná přece jen něco signalizuje...

Rozhodlo sedm hlasů

Iniciativa, kterou Europarlament paní Estrelové nedávno těsnou většinou vrátil k přepracování – už to byl šok –,  byla dnes na plénárním zasedání překvapivě rozdílem sedmi hlasů definitivně zamítnuta.  Proti hlasovalo  334 europoslanců a pro přijetí  327. Zdrželo se 35. Těsný výsledek je prvním vítězstvím prorodinných organizací ze všech evropských zemí, které proti Zprávě organizovaly protestní akce a petice. U nás vystupovalo nejaktivněji Hnutí pro život ČR.

Likvidace tradiční rodiny

Europoslankyně Estrelová ve své extrémně propotratové „iniciativě“ a rezoluci, kterou jí předpřipravila hlavní mezinárodní „potratářská“ organizace IPPF, prohlašuje takzvané “právo na potrat” za další z „lidských práv“. To jí současně umožňuje přímo zaútočit nejen na přirozené právo nenarozených dětí na život, ale i na stejně přirozená práva rodičů na výchovu svých potomků či svobodu slova.

Dění kolem této kontroverzní „zprávy“ vedlo k obrovské mobilizaci sil na "obou stranách barikády". Europoslanci byli přímo bombardováni prohlášeními a dopisy z obou stran bojové linie. Lobbystické liberální a propotratové organizace sepsaly společné prohlášení, mezi nimi IPPF, ILGA Europe, EWL, Catholics for Free Choice, European Humanist Federation, apod.

Dudlík a kondom

Svá oficiální vyjádřeni připojovali i někteří europoslanci ze všech stran politického spektra. Ve Štrasburku včera proti Zprávě demonstrovalo přes 200 především mladých lidí. Vložili každému europoslanci do poštovní přihrádky obálku se stručným textem, který zdůrazňoval právo rodičů na výchovu vlastních dětí a právo lékařů a zdravotnického personálu na výhradu svědomí v otázkách potratů. K textu byl přiložen dudlík a kondom jako vyjádření absurdity navrhované formy sexuální výchovy. Zpráva totiž kromě jiného navrhovala zavedení sexuální výchovy pro děti již od čtyř (!) let věku.  

Ke kontroverzi nakonec přispěla sama zpravodajka a předsedkyně Výboru pro práva žen a rovnost pohlaví tím, že při opětovném projednávání Zprávy v „ženském výboru“ před dvěma týdny nejenže nepřipustila žádnou diskusi, ale zamezila i předkládání jakýchkoli pozměňovacích návrhů.

I přes všechny tyto nestandardní postupy byla Zpráva těsnou většinou odmítnuta. Hlasování bylo nominální, takže v nejbližší době budeme mít k dispozici i jmenné seznamy hlasujících - a především jejich postoj. Což ostatně může být docela dobrým vodítkem i pro české voliče před jarními volbami do Evropského parlamentu.

Kdo je kdo

Jistým vodítkem nám může být už hlasování českých europoslanců při prvním posuzování zprávy. Pro tehdy hlasovali  jako jeden muž a žena sociální demokraté  Zuzana Brzobohatá, Robert Dušek, Richard Falbr, Vojtěch Mynář, Pavel Poc, Libor Rouček, Olga Sehnalová stejně jako komunisté Jaromír Kohlíček, Jiří Maštálka a Miloslav Ransdorf. Za ODS zprávu podpořila jediná poslankyně Andrea Češková, která je zároveň členkou  již zmíněného Výboru pro práva žen a rovnost pohlaví. Pravicová poslankyně jako víno!

Proti naopak hlasovali všichni další poslanci ODS Milan Cabrnoch, Hynek Fajmon, Edvard Kožušník, Miroslav Ouzký, Ivo Strejček, Evžen Tošenovský, Oldřich Vlasák a Jan Zahradil. Stejně jako lidovecká Zuzana Roithová a nezařazený Jan Březina, který míří do TOP 09.

Portugalcův omyl

Po dnešním hlasování byla paní Estrela údajně tak rozčílená, že své kolegy zvýšeným hlasem nazvala pokrytci a několikrát tuto urážku zopakovala. Na to okamžitě zareagoval její kolega z Portugalska, který se odvolával na to, že snad přece ještě existuje i v EP demokratický systém, takže urážlivé výroky E. Estrely vůči kolegům z EP nechápe.

Výsledky hlasování byly nicméně šokem evropským socialistickým a protikřesťanským silám, které jsou přesvědčeny, že situaci  v Evropském parlamentu mají stále ještě pevně v rukou. Jenže – blíží se volby a poslanci už musejí alespoň trochu více naslouchat hlasům svých voličů ze vzdálených „gubernií“. Odtud zaznívají nespokojené hlasy, které sílí a soudruhům revolucionářům se z nich začíná rosit čelo.

Není proto vyloučeno, že jsme dnes byli svědky první vlaštovky, která sice ještě jaro nedělá, ale může být nadějeplným signálem: V evropských státech si mnozí občané začínají uvědomovat, že problémy v jejich neprosperujících státech způsobuje především politika Bruselu, kterou dosud v podstatě ignorovali. Na celém kontinentě proto stále hlasitěji znějí donedávna ještě sotva slyšitelné hlasy, že Evropskou unii je nutno buďto od základu přeměnit, nebo spíše úplně zrušit. A někteří politici po letech přežívání v bruselském luxusu se opět rozvzpomínají, že o jejich další existenci v rajských palácích „unie“ budou rozhodovat občané jejich zemí.

To je jedno z možných vysvětlení i dnešního „šokujícího“ odmítnutí Zprávy Edite Estrelové.

pp




Tagy článku

Doporučujeme

Digi bůh: Vzniknou sekty uctívající umělou inteligenci? Roboti nás budou brzy vydírat. Mluvte šeptem! Neomezená moc všude a nikde. Chapadla ke všemu, co je připojené. Ovládnou i zbraňové systémy? Moloch se probouzí. Mlčení...

Digi bůh: Vzniknou sekty uctívající umělou inteligenci? Roboti nás budou brzy vydírat....

Německý protektorát 1939: 15. březen a jeho poselství - zvláště pro naše mladší generace. Existence českého státu není samozřejmostí.  Zrada? Zájmy velkých hráčů. Gaučoví generálové a novodobí andělé. Dáme se rozpustit v biočaji EU?

Německý protektorát 1939: 15. březen a jeho poselství - zvláště pro naše mladší generace....

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky