Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
I tohle si říká novináři: Obviňují Václava Klause z dezinformací, a přitom lžou, až se jim od klávesnic práší. Také Bakalova média platí farmaceutické koncerny. Ministrova lež je OK? V tomhle žijeme

I tohle si říká novináři: Obviňují Václava Klause z dezinformací, a přitom lžou, až se jim od klávesnic práší. Také Bakalova média platí farmaceutické koncerny. Ministrova lež je OK? V tomhle žijeme

15. 5. 2023

Tisk článku

Zdeněk Koudelka coby odvážný právník vyhrál řadu soudů proti nezákonným covidovým opatřením a nyní upozorňuje na jednu z perel současné režimní žurnalistiky, která společně s politickou neziskovkou gay-pornoherce Jandy určuje, co je pravda - i když jde o průkaznou lež

Text Anny Dohnalové a Jiřího Kropáčka: Lži o covidu, válce či vládě. Toto jsou nejvýraznější tváře české dezinformační scény, Aktuálně.cz 11. 5. 2023, považuji za příklad špatné novinařiny. Při jeho čtení jsem si vzpomněl na články v předlistopadovém totalitním tisku pracující s pokroucenými, neúplnými informacemi.

pp

Kritika vlády = dezinformace?

Text uvádí obsah i zdroj větou: „Analytici z organizace Evropské hodnoty vybrali nejvýraznější tváře české dezinformační scény, které byly za poslední dva roky nejvíce vidět.“ Mezi tyto nejvýraznější tváře údajné dezinformační scény článek řadí prezidenta Václava Klause a to pro jeho boj za svobodu a kritiku vlády v době covidismu.

Dohnalová a Kropáček uvádějí vůči Václavu Klausovi: „Nesouhlasil s vládními opatřeními během pandemie covidu-19.“. To je sám o sobě pravdivý výrok, ale jak souvisí s dezinformací? Vyjadřovat nesouhlas s vládou je v demokratickém právním státě normální a legální (tedy mělo by být, pozn. PP) - a to i veřejně.

Vůbec není uvedeno, že mnohá opatření vlády i ministerstva zdravotnictví zrušil Nejvyšší správní soud, ale také Ústavní soud, jako protiprávní. Některé byly vyloženě evidentně hloupé jako například stanovení povinnosti, že člověk musel mít roušku, i když šel sám po lese. Nebo ji museli mít manželé v autě, byť v posteli ne. Vysloveně komické bylo, když policie vymáhala roušku na nudapláži.

Co je dezinformačního na tom, kritizovat hloupé a protiprávní mocenské akty vlády?

SLEDUJTE: Protiproud TV v pondělí 15. 5. 2023 od 18:00 vysílá v přímém přenosu pravidelné setkání šéfredaktora Protiproudu s věrnými čtenáři a diváky - v jednom z mála necenzurovaných prostředí - nad aktuálními i obecnějšími otázkami naší doby. Do rozhovoru můžete vstupovat prostřednictvím chatu, a to i s předstihem před zahájením vysílání.

Ministerské dezinformace nevadí?

Další výrok vůči Václavu Klausovi v článku je: „Na veřejnosti se objevoval bez povinné roušky, za což dostal pokutu.“ Vůbec však není uvedena veřejně známá informace, že tuto pokutu jako nezákonnou zrušil Městský soud v Praze rozsudkem z 26. 10. 2022, 17 Ad 7/2021-47, protože již dříve prohlásil za nezákonné opatření Ministerstva zdravotnictví, které povinnost nošení roušky v říjnu 2020 ukládalo.

Co je dezinformačního na tom, že člověk bojuje za svá práva proti svévoli státní moci, a svůj boj navíc vyhraje u soudu?

Dohnalová a Kropáček napsali: „…vystoupil v internetové televizi XTV, kterou Evropské hodnoty označují za dezinformační,“ aniž by uvedli jediní příklad nějakého údajně dezinformačního výroku Václava Klause v televizi XTV.

V článku je uváděn i dopis Václava Klause tehdejšímu ministru zdravotnictví Janu Blatnému z prosince 2020, kde se bránil spojování s dezinformacemi. Ano tomu ministrovi, který se proslavil lživým výrokem v Senátu v březnu 2021: „Kdo má ukončenou vakcinaci, neonemocní a nikoho dalšího nenakazí.“

I když není jasné, co vše lze dnes přiřadit k pojmu dezinformace, tuto ministrovu lež zcela určitě. Ovšem myslíte, že Dohnalová s Kropáčkem v článku o dezinformacích a covidu tento výrok zmínili? Samozřejmě ne. Zůstali u tajuplného mlčení.

pp

Čtěte ZDE: Soudní dozvuky covidismu: Protiprávně rozpouštěli demonstrace? No a co? Zničil vám stát firmu? Zaplatí to. Zničil všechny firmy? To je OK. Spravedlnost? Právo? Kšefty s vakcínami, rouškami a testy? Zapomeňte!

Korupce hlavních médií skrze peníze za reklamu?

Aktuálně.cz vnímám jako antibabišovské médium. Překvapuje proto, že neuvádí a nekritizuje dezinformaci ministra druhé vlády Andreje Babiše či mlčí o postoji předchozího ministra zdravotnictví Petra Arenbergera, který při vydání prvního nezákonného a neústavního mimořádného opatření připustil, že opatření sice je nezákonné, ale on počítá s tím, že soud jej zruší až za určitou dobu, a to mu stačí. Jak si vysvětlit tuto náhlou snahu nekritizovat zneužívání moci a její protiprávní výkon druhou vládou Andreje Babiše?

SLEDUJTE: Protiproud TV v úterý 16. 5. 2023 od 16:00 vysílá přímý přenos rozhovoru s bývalým ministrem financí za ODS Vlastimilem Tlustým. Do rozhovoru můžete vstupovat prostřednictvím chatu, a to i s předstihem před zahájením vysílání.

Nesouvisí to snad s tím, že část médií dostala placenou reklamu na covidové vakcíny, které za miliardy korun náš stát zaplatil, a nyní je jako zbytečné likviduje? Nesouvisí to snad obecně s obrovskými penězi, které farmaceutické koncerny platí za reklamu?

Nemám důkazy. Když jsem žádal o vyšetřování našich i bruselských politiků a úředníků za nákup zbytečných covidových vakcín a způsobení škody státu v rozsahu miliard, tak to Národní centrála proti organizovanému zločinu odložila za souhlasu Vrchního státního zastupitelství v Praze.

Ať si každý udělá názor, zda Dohnalová a Kropáček napsali kvalitní či špatný text. Hodnotím jej jako špatný a jako důvod, proč lidé řadě novinářů nedůvěřují.

pp




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky