Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Covidistická lež: Zneužívání moci v době covidu. Nejvyšší správní soud rozhodl, že nikoho nelze postihovat za porušení nezákonného opatření. Václav Klaus se statečně postavil vládním lžím. Kdo z novinářů a politiků se mu dnes omluví?

Covidistická lež: Zneužívání moci v době covidu. Nejvyšší správní soud rozhodl, že nikoho nelze postihovat za porušení nezákonného opatření. Václav Klaus se statečně postavil vládním lžím. Kdo z novinářů a politiků se mu dnes omluví?

11. 8. 2023

Tisk článku

Zdeněk Koudelka upozorňuje na nález Nejvyššího soudu, který právě konstatoval, že pokuta Václavu Klausovi za to, že v době běsnícího covidismu neměl na veřejném místě roušku, byla nezákonná a neústavní - což může být brzy velmi aktuální, neboť profi-covidisté-vakcinátoři si už opět masírují svaly (a peněženky)

Za největší covidistickou lež Ministerstva zdravotnictví považuji výrok ministra zdravotnictví Jana Blatného, který v Senátu tvrdil, že po covidovém očkování nemůže očkovaný nikoho nakazit a sám neonemocní.

pp

Zneužívání moci v době covidu

Zneužívání moci v době covidu dokazuje i to, že ministerstvo ve snaze zakrýt neodbornost ve svých covidových rozhodnutích, lhát nepřestalo. Rozsudek Nejvyššího správního soudu ze 4. 8. 2023, 2 As 268/2022-29, potvrdil, že Ministerstvo zdravotnictví uložilo pokutu bývalému prezidentovi Václavu Klausovi za to, že neměl při projevu venku před Obecním domem v Praze na náměstí Republiky na státní svátek 28. října 2020 roušku, nezákonně a neústavně.

Rozsudek vydal soudní senát, kterému předsedal předseda Nejvyššího správního soudu Karel Šimka. Tento rozsudek okomentoval mluvčí Ministerstva zdravotnictví Ondřej Jakob slovy: „Ministerstvo zdravotnictví podalo v této věci kasační stížnost, protože i po rozhodnutí Městského soudu v Praze v dané věci zůstaly nezodpovězené některé právní otázky spojené s pokutováním přestupkového chování.“ (Klaus za projev bez roušky pokutu platit nemusí. Výjimečně vyhrál rozum, řekl exprezident, iDnes 6. 8. 2023).

pp

Čtěte ZDE: Soudní dozvuky covidismu: Protiprávně rozpouštěli demonstrace? No a co? Zničil vám stát firmu? Zaplatí to. Zničil všechny firmy? To je OK. Spravedlnost? Právo? Kšefty s vakcínami, rouškami a testy? Zapomeňte!

Nikoho nelze postihovat za porušení nezákonného opatření

Pravda je jiná. Po předchozím rozsudku Městského soudu v Praze z 26. 10. 2022, 17 Ad 7/2021-47, nezůstala nezodpovězená právní otázka. Městský soud jasně konstatoval, že jestliže byla uložena pokuta podle mimořádného opatření Ministerstva zdravotnictví, které již zrušil dříve Městský soud v Praze jako nezákonné, pak nelze nikoho postihovat za údajné porušení tohoto nezákonného opatření. Přičemž to, že mimořádné opatření bylo zrušeno pro nezákonnost, znala pražská hygienická stanice, která pokutu uložila, i Ministerstvo zdravotnictví, které zamítlo odvolání proti nezákonné pokutě, v době, kdy o pokutě rozhodovaly.

ROZHOVOR PROTIPROUD TV: Sebeobrana nepodvolených: Jak se účinně a legálně ubránit zlodějskému státu. Hrozí nám přijetí eura a krádež měny. Zlatá svoboda: Nejen peníze si ochraňme sami. Ani Velký bratr nám do spoření neuvidí. Pojďme do toho spolu

To je jasná a známá právní zásada, která platí pro všechny, včetně soudů. Podobně ani Nejvyšší soud nemůže nikomu uložit trest podle zákona, který byl zrušen jako vadný Ústavním soudem. Ministerstvo zdravotnictví napadlo pro něj nepříznivý rozsudek Městského soudu v Praze pouze z důvodu, že s ním nesouhlasilo, nikoliv protože by jeho odůvodnění bylo nejasné či mělo mezery. Proto Nejvyšší správní soud jednoznačně zamítl tuto snahu ministerstva. Rozhodnutí ministerstva nebylo jen nezákonné, ale i neústavní.

SLEDUJTE: Další rozhovor z duchovního cyklu Alfa a omega uvede Protiproud TV v sobotu 12. 8. 2023 od 18:00, tentokrát s vynikajícím filosofem Jiřím Fuchsem. Sledujte kanál Protiproudu na Youtube, videu bude jako obvykle věnován i článek zde na protiproud.info.

Václav Klaus se jasně postavil proti zneužívání moci

Ministerstvo zdravotnictví postupovalo právně neodborně v době covidu i v době po covidu. Prodlužováním zbytečného soudního řízení promrhalo jen další veřejné prostředky. Ti, kteří na Ministerstvu zdravotnictví rozhodli o protiprávním postupu a nesmyslném utrácení státních peněz, by měli zaplatit škodu ze svého. Za současné vlády tomu však nevěřím. Nicméně dobrá je i veřejná kritika nezákonnosti a zneužívání státní moci.

Děkuji Václavu Klausovi, že se v době covidu postavil vůči zneužívání moci.

Byla to významná podpora, pro ty, kteří vládním lžím a propagandě nevěřili.

Zdroj.

pp




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky