Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Projev předsedy Českého svazu letectví Václava Vaška fialovou bandu vyděsil: Pieta letců RAF v Žatci vejde do dějin. Černochová s Fialou vedou válku za cizí zájmy. Sluhové NATO požadují opatření. Kdo další jim řekne pravdu?

Projev předsedy Českého svazu letectví Václava Vaška fialovou bandu vyděsil: Pieta letců RAF v Žatci vejde do dějin. Černochová s Fialou vedou válku za cizí zájmy. Sluhové NATO požadují opatření. Kdo další jim řekne pravdu?

18. 9. 2023

Tisk článku

Radek Pokorný přináší projev předsedy Českého svazu letectví a stíhacího pilota Václava Vaška, který u příležitosti 105. výročí vzniku československého letectví pravdivě popsal skutečnou situaci v naší zemi - a okamžitě čelí výhrůžkám vládních kolaborantů s cizí mocí

Zatímco vláda Petra Fialy se snaží stavět Potěmkinovi vesnice a pořádá přehlídku okupačních vojsk NATO v Mošnově, kde předvádí drahé hračky, které se ministraně Černochová chystá z našich daní nakoupit, v Žatci vystoupil ve čtvrtek 14. září u příležitosti odhalení památníku našich letců, stíhací letec a předseda Českého svazu letectví Václav Vašek a řekl, co si o vládě národní zkázy myslí.     

pp

Památka letců RAF a projev Václava Vaška

Plukovník v záloze - vyšetřovaný v minulém režimu za protistátní činnost - se nejspíš dočká dalšího vyšetřování v režimu současném (jenž se od toho předchozího liší pouze v tom, že je ještě horší totalitou). Musí s tím počítat, protože si nebral servítky a řekl to, co si většina národa myslí o vlastizrádné Fialově vládě. A to byl ještě velmi mírný. I to však dnes už stačí, aby ho ministryně války Černochová "nechala prověřit. Co řekl tak "protistátního"?

„Kamarádi, opět po roce, v rámci už léta zažité tradice, se scházíme v období, kdy československé letectvo vždy slavilo svůj den. Prostě pro nás Den letectva není sprosté slovo ani prázdný pojem. V tomto roce, 14. listopadu, slavíme též 105. výročí vzniku československého letectví.  Scházíme se už po dvanácté u Vašeho památníku v Žatci.

Toto místo, kde si připomínáme Vaši památku, zmařené mladé životy některých z Vás, se postupem doby stává, řekl bych, určitým symbolem odporu proti zvůli vládnoucí byrokracie. Já a ostatní přítomní Vaši sympatizanti moc dobře víme, že jste tehdy odešli z protektorátu, abyste bojovali v zájmu ukončení nesmyslné války. Když k tomu došlo a vy jste se vrátili domů, ti, kteří seděli doma za pecí, či dokonce kolaborovali s německými okupanty, si mávnutím kouzelného proutku začali hrát na národní gardu a následně Vás hnali před zmanipulované soudy.

pp

Projev předsedy ČsSL plk. v. v. Ing. Václava Vaška

Jaká to absurdita! A jim podobní kolaboranti dnes zase přesvědčují český národ, že je ve válce, která se ho v ničem netýká. Nás, kteří veřejně vystupujeme proti této novodobé absurditě, ti přisluhovači premiéra Fialy a prezidenta Pavla označují za chcimíry, prokremelské šváby a dezoláty. Ale právě někteří z Vás tento fenomén velmi dobře znáte.

To vše se dnes totiž děje po vzoru komunistů z padesátých až osmdesátých let podle osvědčené metodiky. Pro ně každý, kdo neuznával jedinou správnou a povolenou pravdu, byl pro změnu imperialistický oportunista. Dnes mezi námi žije odvážný zpěvák a básník Jarek Nohavica. Vy ho nebudete znát, je o pár let mladší než já. On mimo jiné zpívá i o tom, že je to pořád stejné, jen kulisy se mění,“ uvedl Václav Vašek.

Sami jste si zvolili svoje katy

„S odstupem a nadhledem nad výsledky posledních voleb, se musím v podstatě jen smát… Starší generace, volící mír, národní hodnoty a prosperitu české republiky v těchto volbách rozhodně neprohrála. Nemá totiž, vzhledem k budoucnosti, co prohrát! My starší jsme chtěli zvolit budoucnost nikoli pro sebe, naši budoucnost už neřešíme, ale pro mladé, pro ty, kteří by měli cítit morálním povinnost pokračovat v tom, za co umírali naši předci, u jejichž památníku se tady v Žatci pravidelně scházíme. Ale pro zlatou mládež, to jsou jen neznámá slova.

pp

Čtěte ZDE: Dva v jednom: Fiala a spol. v Mošnově pod zbraněmi NATO. Rajchl a spol. na Václaváku volají po míru. "Ulice" se vrací do hry. Co je nejvyšší společný jmenovatel? Co EU a NATO? A co Babiš? A co Okamura? Je to málo, nebo dost?

Sami jste si zvolili svoje katy. Zkušenosti jsou nepřenositelné! Sáhněte si na ta kamna, jak budou pálit, až se rozhoří! Bude to vaše bolest! Smích Vás přejde. Svoboda půjde do kopru stejně rychle, jako vám zmizí radost nad výsledky voleb. Ale to už bude pozdě. Byla to jedna z posledních šancí, jak všechno, co se tady děje a co někteří nevidí, zastavit. Tak si to užijte.

Tupé zvíře také strčí hlavu do oka, když nevidí dál, než na návnadu. My už to nezastavíme, voliči se zdravým selským rozumem už vymírají a mladí každý rok víc a víc, po vzoru bývalých svazáků, nastupují do voleb se svou naivitou. Podle toho vypadají výsledky.

Je čas přijmout tuto realitu. Vlast a iluze z listopadu 1989 jsou rozkradené a umírat za cizí zájmy budete už jen vy, mladí. Bude to váš boj a vaše bolest,“ apeloval předseda Českého svazu letectví ve svém projevu na naši mládež.

Obludná mašinérie bezpráví

„Vzít si za rukojmí občany starší generace je to jediné, na co si ta současná vládnoucí garnitura troufne.  Tato kvalita lidí si nevidí na špičku nosu, a právě proto jim nedochází, že už od prvního dne po jejich zvolení jim začala dohořívat svíčka jejich pochybné existence. V předvolební kampani lhali a lhát nepřestali. Jenže pozor, i tak jsou schopni napáchat tolik zla, že jeho důsledky budou přetrvávat velmi dlouho poté, co oni sami se nenávratně a s ostudou ocitnou na smetišti dějin.

SLEDUJTE: Protiproud TV v pondělí 18. 9. 2023 od 18:00 vysílá v přímém přenosu pravidelné setkání šéfredaktora Protiproudu s věrnými čtenáři a diváky - v jednom z mála necenzurovaných prostředí - nad aktuálními i obecnějšími otázkami naší doby. Do rozhovoru můžete vstupovat prostřednictvím chatu, a to i s předstihem před zahájením vysílání.

O konání jakého dobra jsou přesvědčeny nynější české rádoby elity? Ministryně Černochová, premiér Fiala i prezident Pavel jsou hluboce přesvědčeni, že podporou války, která se českého národa netýká, páchají dobro. Za každou cenu. Nic nového pod sluncem. Zkorumpovanými žurnalisty šířená propaganda místo Havlovy lásky a spravedlnosti vyznává princip kolektivní viny, nenávisti a msty. Namísto po míru volá po zbrojení a po válce. Vede k vytvoření obludné mašinérie bezpráví. Uráží, ponižuje a trestá ty odvážné, kteří si dovolí vystoupit z řady a sdělit vlastní názor. Jako jsou olympionik David Svoboda, profesor Jiří Beran, děkan Miroslav Ševčík a další.

Světlo na konci tunelu se vzdaluje

V poslední době také penzionovaný letecký generál Petr Mikulenka, ještě vloni touto dobou velitel Vzdušných sil AČR, nezaujatě a naprosto exaktně a erudovaně hodnotí zamýšlený nákup letounů F-35. Za to kupodivu není veleben jakousi paní Černochovou – celosvětově uznávanou odbornicí v otázkách použitelnosti bojových letounů v rámci obranné doktríny ČR. Holt opět to orwellovské podvojné myšlení, dvojí metry, pokrytectví a bezostyšné lhaní.

Na to jsou současní politruci mistry. Znásilňování žen ukrajinskými výrostky přece není kolektivní vina. Ano, tak to se dá, při troše tolerance, vnímat. Ale světově proslulá pěvkyně Anna Netrebko je odpovědná za konání prezidenta Putina a u nás zpívat nesmí. Patrně to byla ona, kdo jej přesvědčil k napadení cizího státu. Vzpomenu proto pár slov spisovatele Jana Procházky, otce spisovatelky Lenky Procházkové: Cituji: „Bezmoc slabých je jenom zdánlivě nekonečná, ani trpělivost není nekonečná, přestože v Čechách je možná o něco delší.“

Jak uchránit před fialovými loupežníky a jejich záměrnou inflací peníze, které nám mizí před očima? Jak například i šetřit po stokorunách skrze zlato? Podívejte se na dva rozhovory vysílané naší Protiproud TV ZDE:

Sebeobrana nepodvolených II: Jak se účinně a legálně ubránit zlodějskému státu? Velký bratr zaútočil! Zlatá svoboda. Stát nám do spoření neuvidí. Jako privátní protiatomový kryt? Není všechno zlato, co se třpytí

Ale jsme tu hlavně proto, abych dostál svému slibu a abych Vás, kamarádi moji, seznámil s tím, co se za uplynulý rok odehrálo. To obecné, jako je např. nestoudné zdražování všeho, na co si vzpomenete, ve prospěch těch, kteří ani nejsou občany ČR, kteří sem přicházejí jen se přiživovat na výsledku práce našich občanů. Ti dosud žijící přítomní Češi to prožívají dnes a denně na vlastní kůži. Proto Vás nebudu unavovat tím, že pro čím dál větší počet obyčejných lidí je čím dál složitější se normálně uživit a slušně bydlet a žít, přičemž světlo na konci tunelu se jaksi vzdaluje.

Boj Davida s Goliášem

Vážení přítomní, dlouhodobí přátelé tohoto tradičního žateckého pietního aktu. My se tady nescházíme každý rok touto dobou jen tak z plezíru, abychom si udělali čárku u nějaké pomyslné vyšší moci, nebo se ocitli na nástěnce. Postupně se zde vyprofilovala skupina lidí, kteří nežijí proto, aby nečinně přihlíželi mocenské zvůli. Dovoluju si tvrdit, že jakékoli zvůli a v jakékoli době.

Hlavním cílem našich setkání je dát najevo fakt, že jsme tady, že monitorujeme podmínky života českých lidí, že vyhodnocujeme společenskou situaci, a tak jako třeba v případě letiště Líně jsme připraveni se postavit na odpor, byť se může jednat o boj Davida s Goliášem. Pouze zbabělec jde do předem vyhraného boje. Díky za to, že jste se dostavili pozdravit naše kamarády a ukázali svoje vnímání všehomíra.

Kamarádi moji milí – jiné, rádoby honosnější, oslovení by z mých úst ve Vašich uších dozajista znělo jako klišé. Jak už je zvykem, hovořil jsem více k Vám, než k přítomným hostům. Oni to, co jsem Vám řekl, znají, protože to každodenně prožívají. Pokusil jsem se dát Vám opakovaně najevo, že nejen od roku 2012, kdy byl Váš památník tady v Žatci odhalen, ale v podstatě od doby, kdy každý z nás pobral trochu rozumu a ujasnil si veškeré souvislosti Vašich osudů a Vašich obětí, je pro nás, všechny normální Čechy, ctí čerpat z Vašeho odkazu vlastenectví a oddanosti věci češství.

Děkuju Vám. My i Vy společně víme, že tento pojem, a hlavně jeho obsah se v této nemocné době zrovna dvakrát nenosí. Víme také, že proces ozdravení a léčby z jakékoli vážnější choroby většinou bývá během na dlouhou trať.

pp

SLEDUJTE: Protiproud TV v úterý 19. 9. 2023 od 15:00 vysílá přímý přenos rozhovoru s publicistou a vojenským analytikem Michalem Svatošem, Do rozhovoru můžete vstupovat prostřednictvím chatu, a to i s předstihem před zahájením vysílání.

Nesmyslná válka za cizí zájmy

Dovolte mi, abych si vypůjčil slova mého dlouholetého přítele, netoliko národního umělce ale také aviatika, Luďka Munzara, která mi napsal, když jsem kdysi na jeho doporučení redigoval letecké texty k připravovanému filmu Tmavomodrý svět. Cituji: „Ach ta paměť národa – jak je ošidná, jak proměnlivá, jak poplatná aktuálním vítězům v kterékoli době, kteří si nepřipouštějí svoje příští prohry.“

Proto jsme tady, abychom Vás ujistili, že ti dnešní mocipáni, tak jako všichni jejich předchůdci, dřív nebo později, avšak s naprostou jistotou jednou svoji zrůdnou misi skončí. Jde jenom o to, aby tito váleční štváči nenapáchali nevratné škody, o což se harašením zbraněmi usilovně snaží. Kéž by v sobě našli aspoň tu špetku sebereflexe a poučili se z doby, v níž jste Vy nasazovali svoje mladé životy, aby oni dnes u svých koryt mohli tak bezostyšně mlaskat. Kdybyste totiž nezabránili tomu, aby jejich rodiče a prarodiče skončili v německých vyhlazovacích táborech pro Slovanské národy, jako byly Osvětim, Dachau, Buchenwald a mnoho dalších, neměl by je totiž kdo zplodit a kdo porodit.

Nikdo z nás, dnes přítomných u Vašeho památníku, nemůže predikovat, co bude touto dobou za rok. Můžeme jenom ve skrytu duše doufat, že se té dnešní militaristické vládě jejími odpornými kroky nepovede náš národ vtáhnout do nesmyslné války za naprosto cizí zájmy. Globální ozbrojený konflikt se neskutečně rychle vymkne kontrole těch, kteří ho vyprovokují. Bude trvat pouhých pár hodin. Poté se tu budou prohánět toliko potkani, kteří jsou údajně odolní vůči radioaktivitě.

Pokud se toho tedy všichni ve zdraví dožijeme, pak příští rok v září, v rámci opětovného vzpomenutí Dne československého letectva, Vám znovu sdělíme, jak se na tom toto slzavé údolí nachází. Do té doby na shledanou, “ zakončil za potlesku přítomných svůj statečný projev plukovník v záloze, stíhací pilot a předseda Českého svazu letectví Václav Vašek.

pp

Trička Protiproudu ve velikostech M, L, XL, 2XL a 3XL si můžete objednat na adrese: [email protected]. Možnost po dohodě vyzvednutí osobně v redakci, nebo zasíláme poštou na dobírku. Cena 300 Kč + poštovné. Pro osobní odběr volejte na redakční telefon 737 461 817. Po dohodě vám trička připravíme k vyzvednutí v Praze v Opletalově ulici.

Černochová a Řehka jsou zděšeni a žádají opatření  

Reakce vládních poskoků a jejich mediálních nohsledů na sebe nenechala dlouho čekat. Velmi dobře si totiž uvědomují, že pokud se lidé přestanou bát a začnou i při oficiálních příležitostech mluvit pravdu o této zkorumpované smečce, která uchvátila v zájmu Washingtonu a Bruselu moc v naší zemi a proměnila ji v protektorát, přiblíží se jejich konec. První se ozvala ministryně války Černochová s tím, že věc nechá tento týden okamžitě "prověřit".    

Profesionální válečný štváč - toho času náčelník generálního štábu - Karel Řehka byl z projevu zděšen a zakejhal jako postřelená husa:

„Armáda České republiky se důrazně distancuje od zneužití oficiální vzpomínkové akce 14. září u Památníku hrdinů - letců z Ústeckého kraje v Žatci v Podměstí a od slov předsedy Českého svazu letectví Václava Vaška, která na této akci zazněla. Zároveň s okamžitou platností ukončujeme veškerou spolupráci s tímto spolkem a podporu akcí, na kterých se podílí.“

Výhrůžka, že když českým letcům vezmou peníze (z našich daní, z vyrabované státní kasy), umlčí je, je ale naivní. Ne všichni jsou kariéristé a prospěcháři a dělají vše jen pro peníze.

„Určitě se nebudu chodit ptát kohokoliv v tomto státě, jestli u toho památníků můžu říkat to, či ono,“ vzkázal ministryni obrany a náčelníkovi generálního štábu Václav Vašek, který na rozdíl od Černochové a Řehky díky svým životním zkušenostem má zjevně pro strach uděláno ("Ať se bojí!" znělo včera Václavským náměstím včera na adresu těchto vládních kolaborantů s cizí mocí.)   

Právě takové projevy, které zazněly ve čtvrtek 14. září v Žatci, jsou důležitým momentem, který ukazuje, že i v zemi sevřené strachem a fialovým terorem, kdy jsou za nesprávný názor posíláni lidé do vězení a počet politických vězňů v zemi roste, si stále více lidí uvědomuje, že zlo, které páchá Fialova vláda ve všech oblastech našeho života, je třeba pojmenovat a vystoupit proti němu.

Tak jak to učinil statečný předseda Českého svazu letectví Václav Vašek.  

  pp




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky