Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Druhá fáze: Izraelské vraždění v Gaze již ohrožuje celý svět. Na dosah válka kříže a půlměsíce? USA chřestí zbraněmi, Írán varuje. Červené linie a rozpory v Bibiho vládě. Od Maroka po Indonésii?  To už by ovšem byla opravdu třetí světová...

Druhá fáze: Izraelské vraždění v Gaze již ohrožuje celý svět. Na dosah válka kříže a půlměsíce? USA chřestí zbraněmi, Írán varuje. Červené linie a rozpory v Bibiho vládě. Od Maroka po Indonésii? To už by ovšem byla opravdu třetí světová...

6. 11. 2023

Tisk článku

Dmitrij Rodionov vysvětluje, o co se nyní na Blízkém východě doopravdy hraje, jakou katastrofou by skončila pozemní operace v Gaze, objasňuje pravděpodobné scénáře další eskalace konfliktu i to, jak málo zbývá, aby do něj byly zataženy další země - a v posledku vlastně všichni

"Zločiny sionistického režimu překročily 'červenou linii', která může každého donutit jednat. Washington nás žádá, abychom nic nedělali, ale nadále poskytuje Izraeli rozsáhlou podporu," napsal na své stránce na sociální síti íránský prezident Ibrahim Raisi.

Ten již dříve v rozhovoru pro arabskou televizi Al-Džazíra uvedl, že Teherán se nebude řídit varováním USA ohledně nevměšování se do dění kolem Gazy.

Odpověď prý předčí představy Washingtonu

O den dříve John Kirby, koordinátor strategické komunikace Rady Bílého domu pro národní bezpečnost, varoval, že americké nálety na sklady zbraní a munice v Sýrii, které podle něj patří Islámským revolučním gardám (IRGC), jsou varovným signálem pro Teherán. Mimochodem, není to první varování, které Washington vydal.

Před několika týdny poradce Joe Bidena pro národní bezpečnost Jake Sullivan v rozhovoru pro televizi CBS uvedl, že americká administrativa v posledních dnech uskutečnila řadu soukromých kontaktů s Íránem, aby jej varovala před eskalací palestinsko-izraelského konfliktu. Není to však poprvé, co Írán vyhrožuje USA.

O den dříve íránský ministr zahraničí Hosejn Amir Abdollahian označil Washington za strůjce genocidy palestinského lidu a varoval, že plameny nového kola eskalace palestinsko-izraelského konfliktu nikoho neušetří. Jeho náměstek Mohammad Hasan Šejk Ol-Islámí zase prohlásil, že pokud USA udeří na Írán a s ním spojenou infrastrukturu, odpověď "předčí všechny představy".

NALÉHAVÁ OMLUVA PETRA HÁJKA:

 Pravidelné setkání s věrnými čtenáři a diváky - "tvrdým jádrem" nepodvolených" - se k mé velké lítosti dnes neuskuteční. Tentokrát v tom výjimečně nemají prsty ani tajné služby, ani Fiala a Rakušan, ale mrška chřipka.

Zabránila mi (po několika letech) dokonce napsat i pravidelný nedělní článek. Protože jsem však poměrně dobře vyzbrojen, zdá se, že se již dala na ústup. Proto doufám, že se potkáme již ve středu v 18 hodin, kdy si budu povídat s Michaelou Kubátovou-Špryňarovou. Tu asi ze světa nepodvolených mnozí znáte. A pokud ne, tím větší důvod seznámit se s touto pozoruhodnou ženou.

Mnoho pozdravů (od slova "zdraví") vám všem! Těším se na naše setkání, přátelé!

Pozemní operace se nesmí vyslovit?

A před dvěma týdny Abdollahian přislíbil zásah Íránu do konfliktu, pokud bude izraelská armáda (IDF) pokračovat v operaci v pásmu Gazy a zahájí pozemní ofenzívu. Pozemní ofenziva však podle všeho začala již v sobotu večer. V každém případě o ní informovala téměř všechna světová média.

Zajímavé je, že několik hodin před jejím (údajným) zahájením deník The New York Times s odvoláním na své zdroje v izraelské vládě tvrdil, že premiér Benjamin Netanjahu odmítl podepsat rozkaz k zahájení rozsáhlé pozemní operace v pásmu Gazy z obavy, že v případě neúspěchu již úplně ztratí důvěru obyvatelstva.

Téhož dne však přesto všechna světová média o zahájení operace informovala: Bombardování pásma Gazy prudce zesílilo, začalo ostřelování z moře, izraelské tanky se pokoušely proniknout do oblasti. Stojí za povšimnutí, že výraz "pozemní operace" přesto nebyl představiteli IDF vysloven. Všemožně se mu vyhýbali. Podle mluvčího izraelské armády Daniela Hagariho izraelské pozemní síly rozšiřují bojové operace v pásmu Gazy. O den později sám Netanjahu použil nový eufemismus - "druhá fáze války".

"Občané Izraele, včera večer prošly naše pozemní síly branami Gazy, vstoupily do doupěte zla. Jedná se o druhou fázi války, která má jasně definované cíle: zničit vojenskou a politickou infrastrukturu Hamásu a získat zpět rukojmí," řekl Netanjahu v televizním projevu k národu.

SLEDUJTE: Protiproud TV ve středu 8. 11. 2023 od 18:00 vysílá rozhovor se známou nepodvolenou  speciální pedagožkou a školní metodičkou Michaelou Kubátovou-Špryňarovou o stupňovaných útocích "liberálů" na "normální" rodiny a naše děti. O to nebezpečnější, že mezinárodní napětí jim slouží jako clona pro tento připravovaný zločin.

Nenechme se ukolébat! Snadno se může stát, že se brzy probudíme jako skuteční cizinci ve své zemi - a z našich dětí bude "zboží" pro deviantní trh!

Bibi-Chytrá horákyně?

"Síly IDF v noci vstoupily na severní území Gazy a rozšířily pozemní operace. Těchto operací, které jsou doprovázeny palbou, se účastní pěší, obrněné, ženijní a dělostřelecké jednotky. Během noci nebyly zaznamenány žádné ztráty na životech z řad našich sil," jsme slyšeli od mluvčího IDF ráno po zahájení "pozemní operace". To je vše. Zároveň však informoval o likvidaci několika klíčových velitelů Hamásu během noční operace. Zároveň Hamás ujišťuje, že nepřítel utrpěl těžké ztráty.

Ani jedna strana nevykazuje známky vítězství. Z dosavadních informací věrohodných zdrojů lze však usoudit, že izraelská armáda se příliš nesnažila proniknout do obytných oblastí a omezila se na ostřelování domů tanky. Možná šlo o "průzkum bojem" před pozemní operací, nebo možná o její simulaci.

Mnozí odborníci na Západě předpovídají IDF v Gaze obrovský počet mrtvých, ne-li hrob. A Američané, pokud lze věřit západním médiím, odrazují Tel Aviv od "pozemní operace" již několik týdnů. A je třeba mít na paměti, že Izrael, ačkoli je jednou z politicky nejoddajnějších zemí Západu, nebude otevřeně odporovat Washingtonu ze strachu, že ztratí důvěru svého hlavního patrona.

Zajímavé je, že ve výše zmíněném článku NYT o Netanjahuově odmítnutí schválit zahájení operace se píše, že odmítnutí izraelského premiéra dát zelenou naznačuje, že mezi ministry panují neshody a že je možné uvažovat o nahrazení plánu na rozsáhlou invazi do Gazy několika operacemi, které se dotknou jen malé části enklávy.

Podle zdrojů listu Netanjahu se schválením plánu sám nespěchá, neboť se ne bezdůvodně obává, že v případě neúspěchu operace bude obviněn on, což na pozadí klesající důvěry veřejnosti v jeho osobu, mu vytváří téměř neřešitelný problém.

pp

Velmi nás těší, kolik z Vás chce dát najevo svoji příslušnost k hnutí odporu a solidaritu s pronásledovanými nepodvolenými médii.

Trička Protiproudu ve velikostech M, L, XL, 2XL a 3XL si můžete objednat na adrese: [email protected]. Možnost po dohodě vyzvednutí osobně v redakci, nebo zasíláme poštou na dobírku. Pro osobní odběr volejte na redakční telefon 737 461 817. Po dohodě vám trička připravíme k vyzvednutí v redakci v Opletalově ulici (pár kroků od Václavského náměstí).

Roztrhaly je v Gaze?

To, čeho jsme byli svědky tento víkend, velmi připomíná start právě takového scénáře. Vyvstává však otázka, jak dlouho to může trvat? Od začátku eskalace pozorujeme, jak Tel Aviv zvyšuje sázky. Ale existuje určitá hranice, koneckonců existují "červené linie" - právě ty, o kterých mluvil Raisi. Ty lze jistě posouvat, ale ne donekonečna.

Zvyšováním sázek Izrael balancuje na hraně. Totéž lze říci o USA, jejichž vojáci se již údajně přímo zapojili do války. Podle íránské státní tiskové agentury Tasnim se operace, kterou Izrael zahájil v pátek, zúčastnilo pět tisíc vojáků USA. Podle agentury šlo o tři divize a několik brigád americké armády.

Samozřejmě, neříká to oficiální státní íránské médium, takže může jít o pokus o kompromitaci USA. Ale bývalý poradce šéfa Pentagonu - plukovník americké armády ve výslužbě Douglas McGregor, který není našim čtenářům neznámý - několik dní před zahájením-nezahájením operace řekl, že americké a izraelské speciální jednotky vstoupily do Gazy a byly doslova "roztrhány". Je málo pravděpodobné, že by McGregor pracoval také pro Írán.

Kdy přeskočí jiskra?

Důkaz samozřejmě neexistuje, ale není kouře bez ohně. Osobně nepochybuji o tom, že Američané jsou tam přinejmenším jako instruktoři a poradci, stejně jako na Ukrajině. Nicméně víme, že v blízkosti jsou dva tisíce příslušníků námořní pěchoty a dvě skupiny letadlových lodí. Proč? Když ve hře pověsíte na zeď pistoli, určitě vystřelí. Kromě toho média informují, že německé ozbrojené síly přesunuly více než tisíc vojáků na Blízký východ, zejména na Kypr - údajně kvůli možné operaci na evakuaci německých občanů.

Objevují se také zprávy, že Paříž posílá do zóny konfliktu vrtulníkovou loď Tonnerre, která je schopna přepravit desítky vrtulníků a stovky mariňáků. Kromě toho Británie a Austrálie vysílají do regionu své vojenské skupiny, vojenské lodě, speciální jednotky a bojové letouny. Je dobře, pokud se nikdo z nich nechystá do války, pokud je to jen "morální podpora" Tel Avivu nebo snaha zabránit Íránu v intervenci.

Pokud však kouříte v blízkosti sudu s benzínem, může se nechtěně vznítit. Zcela náhodně. A pak se hrozby mohou změnit ve skutečné nepřátelství zahrnující několik zemí najednou.

Jednou z možností, jak ve stále napjatější mezinárodní situaci ochránit alespoň své peníze před loupeživými nájezdy fialové pětikolky, inflací a "vševidoucím zrakem" Velkého bratra - a k tomu ještě současně podpořit další existenci Protiproudu - je spoření či "konzervace" svých financí ve zlatě. Nepodvoleným nabízíme bezpečnou metodu (zdaleka ne všechny totiž bezpečné jsou).
Mnozí naši čtenáři, diváci, příznivci a podporovatelé již ke své spokojenosti tuto možnost s námi využili (budiž jim velký dík!), mnozí o ní ale stále nevědí. Stačí si pustit některý z rozhovorů, který jsme nedávno odvysílali a pochopí. Braňme se! Nedejme jim nic zadarmo!

pp

SLEDUJTE: Zlatá horečka v Protiproudu: Občanská sebeobrana proti fialovým loupežníkům. Markéta Šichtařová a spol. Jak spořit ve zlatě? Jak přelstít Velkého bratra? Hlavní je bezpečí: 5 tun falše. Pomozme sobě i svobodě slova! Nedejme se!

Podpora islámského světa

"Chcete válku kříže a půlměsíce?" "Ne, ne, ne, ne, ne, ne, ne, ne, ne, ne, ne, ne, ne, ne." - Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan obvinil na mnohatisícovém shromáždění v Istanbulu západní země z "masakrů".

Je jasné, že Turecko je zemí NATO a nepůjde do války proti svým kolegům z bloku, ale v případě rozsáhlé regionální války nebude mlčet. Jednota NATO bude v každém případě narušena. A možná i samotný vojenský blok NATO, který není připraven na rozsáhlou válku, do níž by se, pokud lze věřit Erdoganovu varování, mohl zapojit celý islámský svět.

Podobnou předpověď vyslovuje i McGregor. "Pokud Izraelské síly zahájí rozsáhlou pozemní invazi do Gazy, všichni od Indonésie po Maroko se spojí ve vojenské alianci proti Izraeli." Což znamená proti USA a jejich vazalům.

A to už je třetí světová...

Zdroj.




Tagy článku

Doporučujeme

Německý protektorát 1939: 15. březen a jeho poselství - zvláště pro naše mladší generace. Existence českého státu není samozřejmostí.  Zrada? Zájmy velkých hráčů. Gaučoví generálové a novodobí andělé. Dáme se rozpustit v biočaji EU?

Německý protektorát 1939: 15. březen a jeho poselství - zvláště pro naše mladší generace....

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky