Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Ukrajinské poučení Západu asi nestačí: Další velká provokace Ruska. Nacvičuje NATO námořní blokádu Kaliningradu? 70 tisíc vojáků obkličuje enklávu. Putin varuje Lotyšsko: Zacházíte s Rusy jako s prasaty. Brusel se tváří, že nic nevidí

Ukrajinské poučení Západu asi nestačí: Další velká provokace Ruska. Nacvičuje NATO námořní blokádu Kaliningradu? 70 tisíc vojáků obkličuje enklávu. Putin varuje Lotyšsko: Zacházíte s Rusy jako s prasaty. Brusel se tváří, že nic nevidí

6. 12. 2023

Tisk článku

Václav Danda přináší znepokojivé informace o dalším avanturismu Západu, který po blížícím se debaklu na Ukrajině zkouší vyprovokovat Rusko k otevřené válce v oblasti Baltu, a zapálit tak další válečný požár na evropském kontinentě

Ruské námořnictvo, letectvo a armáda byly v Kaliningradské oblasti uvedeny do červené pohotovosti, protože Moskva se připravuje na rozsáhlý konflikt v Baltském moři. Rusové poznamenávají, že je velmi pravděpodobné, že se nová fronta otevře již v roce 2024.

Dvě po sobě jdoucí zprávy ruských služeb hovoří o blokádě NATO v Kaliningradu a ve Finském zálivu, která se neustále rozšiřuje, zatímco NATO v rámci cvičení simuluje okupaci ruských území.

pp

Zkouší si NATO blokádu Kaliningradu?

Po obvodu ruské enklávy v Pobaltí se nachází celkem 70 000 vojáků NATO. Finský záliv je záliv Baltského moře, který se táhne mezi Finskem a Estonskem až k Petrohradu. „Události v Pobaltí a v okolí Kaliningradu se vyvíjejí tak, že Severoatlantická aliance postupně blokuje ruskou enklávu. NATO postupuje krok za krokem podle této strategie,“ uvádí první ruská zpráva o vývoji v regionu.

V červnu Spojené státy rozmístily šest jaderných ponorek vyzbrojených balistickými střelami do Atlantiku, aby poskytly Washingtonu výhodu nad Moskvou v případě jaderné války. Západ navíc zapojil pobaltské země. Lotyšsko oznámilo nutnost uzavřít Baltské moře pro ruské lodě, Dánsko oznámilo uzavření úžin pro ruské lodě a Estonci, Finové a Norové začínají blokovat své hraniční body s Ruskem.

pp

Čtěte ZDE: Balancování na hraně zániku civilizace: Z Moskvy zaznělo dosud nejvážnější varování Západu. Pokud rakety USA zasáhnou ruské území, přijde drtivá odpověď na "řídící centra". Neumí, nebo záměrně nechce Washington rozumět?

Země NATO zároveň zvyšují svou přítomnost ve vodách Baltského moře. To vše činí spojení Kaliningradu s pevninským Ruskem velmi zranitelným. Baltská flotila má omezené možnosti čelit mocnostem západního bloku. Šéf německého ministerstva obrany Boris Pistorius do toho oznámil vyslání tankové brigády do Litvy k blokování oblasti.

Západ si dle amerických not hraje s ohněm 

Rusové také poznamenávají, že scénáře cvičení Freezing Winds 23 neponechávají žádný prostor pro nesprávnou interpretaci toho, co přichází do regionu. „Ozbrojené síly členských zemí Severoatlantické aliance zahájily rozsáhlá cvičení s kódovým označením Freezing Winds 23. Cvičení vede nový člen NATO, Finsko, ne bezdůvodně, protože nacvičují akce proti Rusku na severu země.

Na severozápadní hranici Ruské federace byla rozmístěna skupina vojáků ze zemí NATO čítající minimálně 5 tisíc vojáků z různých států. Cvičení se účastní 30 lodí a 20 letadel. Pozoruhodné je, že ani oficiální scénář cvičení neskrývá jejich agresivní orientaci. Cvičení zahrnují dobytí Gogland Ruské federace, Bolshoy Tyuters a Moshchny ostrovy a blokádu Finského zálivu a Kaliningradské oblasti.

Jednotky armád zemí NATO potřebují zlepšit své dovednosti při kladení min v Baltském moři a také v obojživelných operacích.

Jednou z možností, jak ve stále napjatější mezinárodní situaci ochránit své peníze alespoň před loupeživými nájezdy fialové pětikolky, inflací a "vševidoucím zrakem" Velkého bratra - a k tomu ještě současně podpořit další existenci Protiproudu - je spoření či "konzervace" svých financí ve zlatě. Nepodvoleným nabízíme bezpečnou metodu (zdaleka ne všechny totiž bezpečné jsou).

Mnozí naši čtenáři, diváci, příznivci a podporovatelé již ke své spokojenosti tuto možnost s námi využili (budiž jim velký dík!), mnozí o ní ale stále nevědí. Stačí si pustit některý z rozhovorů, který jsme nedávno odvysílali a pochopí. Braňme se! Nedejme jim nic zadarmo!

pp

Sledujte ZDE: Zlatá horečka v Protiproudu: Občanská sebeobrana proti fialovým loupežníkům. Markéta Šichtařová a spol. Jak spořit ve zlatě? Jak přelstít Velkého bratra? Hlavní je bezpečí: 5 tun falše. Pomozme sobě i svobodě slova! Nedejme se!

Vojenská hrozba NATO v Kaliningradské oblasti

Finsko uzavřelo pozemní komunikace s Ruskem. Estonsko a Norsko se je chystají následovat. Tato opatření jsou zjevně zaměřena na pokračování realizace západních plánů na zablokování Kaliningradské zvláštní oblasti (KOR), říkají Rusové.

Situaci dále vážně zhoršují prohlášení z Kodaně o brzkém uzavření vodních cest pro ruské lodě, stejně jako budování amerických sil i nadcházející cvičení NATO v této oblasti. Je proto důležité bedlivě sledovat, co se děje kolem Kaliningradské oblasti. Nasazeny již byly námořní síly NATO, americké jednotky čítající asi 20 tisíc vojáků, 30 tisíc polských vojáků a 10 tisíc Litevců. Do koridoru Suwalki se přesune také 42. tanková brigáda „Litva“ s 5 tisíci vojáky. Celkový počet armád NATO tak dosáhne asi 70 tisíc vojáků, připravených obsadit Kaliningrad a jeho okolí.

pp

Mapa s obklíčením enkávy Kaliningrad

Cílem NATO je zničení Baltské flotily

Je pravděpodobné, že pokud Západ zaútočí, v první fázi se NATO pokusí zničit síly baltské flotily, systémy protivzdušné obrany, ruské letectvo a důležitou infrastrukturu. Poté bude následovat útok pozemních jednotek ze severu a jihu s cílem zabránit průlomu z východu silami skupiny RGV(S) připravenými k osvobození blokované enklávy.

V současné době probíhá posilování 12. a 16. polské divize, která se nachází nedaleko Kaliningradu. Poláci dostanou tanky K2, samohybná děla K9 a Krab a také HIMARS MLRS a Rak. Polské formace provádějí cvičení, která stále více simulují skutečné vojenské operace.

„V únoru až březnu 2024 proběhnou velká cvičení NATO, během kterých budou západní jednotky provádět bojovou koordinaci. Pak budou pravděpodobně realizovány plány na dobytí Kaliningradu, aby se eliminovala „hrozba“ pro severovýchodní stranu aliance,“ uzavírají Rusové.

Nedejme se jim jen tak! 

Jak se vlastními silami úspěšně léčit a udržet si zdraví BigPharmě, covidovým vakcinátorům a selhávajícímu zdravotnímu systému navzdory?

V rozhovoru Petra Hájka s mužem, který stojí za pozoruhodným přípravkem, jenž má překvapivě dobré výsledky v léčení jak některých fatálních onemocnění, tak následků vakcinace, najdete další informace

Sledujte ZDE: Zázrak uložený do medu: Cesta tam (do Číny) a zase zpátky. Tisíce let a tisíce zkušeností v extraktu. Jsou to záhadné organismy: Ani rostlina, ani živočich. Dřevo kazí, životy zachraňují. Energie a imunita. Zdraví patří do našich rukou!

Putin: Zacházíte s Rusy jako s prasaty

V této napjaté situaci přichází tento týden prohlášení Vladimíra Putina, ve kterém varoval Lotyšsko před terorizováním ruské menšiny v zemi. Pobaltské zemi nepřímo pohrozil, že ji za to stihne neštěstí. Oznámil, že Moskva "upraví" vztahy se zeměmi, které etnické Rusy diskriminují.

Připomeňme, že sovětské Lotyšsko po vyhlášení nezávislosti v roce 1991 vytvořilo skandální rasistický  zákon (a přesto bylo bez problémů přijato do EU, jež jinak tak lpí na "demokratických hodnotách"), který udělil občanství pouze těm lidem a jejich potomkům, kteří v Lotyšsku žili již v meziválečném období.

V důsledku toho se "neobčany" stali všichni, kteří se do země přistěhovali v době, kdy bylo Lotyšsko součástí Sovětského svazu. "Neobčané" jsou obyvateli druhé kategorie. Nemohou například zastávat veřejné funkce a nemají aktivní ani pasivní volební právo.

SLEDUJTE: Protiproud TV ve středu 6. 12. 2023 od 18:00 odvysílá rozhovor s prof. Ing. Petrem Drulákem, Ph.D. nejen o zničující zahraniční politice Fialovy vlády v současném nebezpečném světě, ale také o naší vnitropolitické krizi a otázce vystoupení ČR z EU

Z přibližně 1,8 milionu obyvatel Lotyšska je zhruba každý čtvrtý ruského původu. Většina z těchto etnických Rusů však nedostala po rozpadu SSSR lotyšské občanství, a ač žijí v této zemi již po celé generace, jsou bez občanských práv ve statutu takzvaného "neobčana". 

„Nemyslím, že štěstí přijde do domu těch, kteří takovou politiku provádějí,“ řekl Vladimír Putin na zasedání Rady pro lidská práva. "Pokud bude Lotyšsko s místními Rusy zacházet jako s prasaty, pak nakonec bude samo čelit stejnému „prasáctví“, uvedl.

Pokud by se lotyšští etničtí Rusové nechtěli vrátit do své historické vlasti, musí pro ně Rusko vytvořit alespoň trochu důstojné podmínky k životu na místě, dodal ruský prezident. Je ostatně zcela příznačným pokrytectvím Bruselu, který mantru lidských a občanských práv používá jako klacek právě na Ruskou federaci, že po desetiletí ignoruje skandální ignorování práv celé etnické menšiny ve svém členském státu.

Oblast Baltu se tak stává stále výbušnější. Po blížícím se krachu války vojenské aliance NATO vedené Spojenými státy proti Rusku na Ukrajině hrozí Západ zapálit dalších požár nedozírných následků. 

Bude o tom ostatně také řeč v dnešním rozhovoru Petra Hájka s nepodvoleným významným expertem na zahraniční politiku profesorem Petrem Drulákem, který uvede TV Protiproud dnes v 18 hodin.

Zdroj.

pp




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky