Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Vítězství Ruska na Ukrajině: Začátek konce Evropské unie. Josep Borrell v panice. Přílišná centralizace. Neustálé rozšiřování EU pro prodloužení agónie umírajícího monstra. Kdy se bruselské impérium rozpadne?

Vítězství Ruska na Ukrajině: Začátek konce Evropské unie. Josep Borrell v panice. Přílišná centralizace. Neustálé rozšiřování EU pro prodloužení agónie umírajícího monstra. Kdy se bruselské impérium rozpadne?

23. 12. 2023

Tisk článku

Dmitrij Rodionov se zamýšlí nad zrychlujícím se úpadkem Evropské unie a konstatuje, že prodloužení existence impéria, je možné jen díky neustálému rozšiřovaní o nové státy, které bude moci Brusel vysávat

Projekt EU skončí, pokud Rusko zvítězí na Ukrajině a boje v pásmu Gazy budou pokračovat, domnívá se vysoký představitel Unie pro zahraniční věci a bezpečnostní politiku Josep Borrell. „Pokud dovolíme Putinovi vyhrát na Ukrajině, pokud dovolíme, aby současná tragédie v Gaze pokračovala, evropský projekt může být nevratně poškozen. Vyhrňme si rukávy, abychom tomu zabránili,“ napsal šéf unijní diplomacie na své stránce na sociální síti.

pp

Přílišná centralizace

Co tím asi myslí? Konec Evropské unie v posledních letech vlastně nepředpovídali jen naivkové. Všichni ostatní, včetně expertů a politiků v samotné EU, kteří jsou nepokojení s přílišnou centralizací a tím, že Brusel všem zemím sdružení vnucuje kroky, které nechtějí přijmout, tuto možnost připouštějí.

Patří k tomu jen formálně brzděné přijímání migrantů, jednosměrný "liberalismus" vůči sexuálním menšinám a vláda neziskových organizací namísto volených zástupců obyvatelstva, proti čemuž ostře vystupují konzervativní elity východní Evropy. A ovšem i protiruské sankce, kterými je potřeba udržovat při životě Ukrajinu. Konflikt na Blízkém východě? Ano, současná arabsko-izraelská válka polarizuje svět více než předchozí války.

"Západ požaduje podporu Izraele. Hlasy ve prospěch Palestiny však sílí nejen v EU, ale dokonce i v USA. Mohlo by to vést k rozkolu, který by EU zničil? V přísném smyslu slova konec Evropské unie již nastal,” říká Dmitrij Ježov, docent katedry politologie na Finanční univerzitě. Evropa ve skutečnosti ztratila vlastní názor, identitu, přijala a přetransformovala se na pozici USA při realizaci protiruského projektu.

pp

Čtěte ZDE: Politické porno: Baba Jourová obnažuje Putina. Bruselany děsí hra na volby do EP. Jazyk a principy dle 1984. Sorosovy "neziskovky" musejí zabrat! Podvody a manipulace natvrdo. I Husák by zíral, co je skutečná "normalizace"!

Neustálé rozšiřování?

Současní zastánci konstruktivního racionálního přístupu jsou v menšině. Ze států EU vlastně jen Maďarsko. Ostatní se snaží vyjednat něco pro sebe, jako například Rakousko, které zablokovalo 12. balíček protiruských sankcí, dokud Ukrajina nezruší sankce vůči Raiffeisenbank.

Vítězství Ruska je nezbytné, a to nejen ve Speciální vojenské operaci (SVO). Borrel to navzdory své obvyklé rétorice zjevně chápe a pomalu připravuje veřejné mínění na situaci, kdy bude západní svět nucen uznat politický a reputační zisk Ruska v hybridní válce proti kolektivnímu Západu. A také konflikt v Gaze  zvyšuje nestabilitu bruselské „jednoty“ v důsledku protiřečení, která se na jeho pozadí vyostřují.

Jednou z možností, jak ve stále napjatější mezinárodní situaci ochránit své peníze alespoň před loupeživými nájezdy fialové pětikolky, inflací a "vševidoucím zrakem" Velkého bratra - a k tomu ještě současně podpořit další existenci Protiproudu - je spoření či "konzervace" svých financí ve zlatě. Nepodvoleným nabízíme bezpečnou metodu (zdaleka ne všechny totiž bezpečné jsou).

Mnozí naši čtenáři, diváci, příznivci a podporovatelé již ke své spokojenosti tuto možnost s námi využili (budiž jim velký dík!), mnozí o ní ale stále nevědí. Stačí si pustit některý z rozhovorů, který jsme nedávno odvysílali a pochopí. Braňme se! Nedejme jim nic zadarmo!

pp

Sledujte ZDE: Peníze nejsou tím, čím se zdají být: Mezi černou magií a zázrakem. Státní převrat pod zn. FED. Titanic, Lincoln, Kennnedy: Vraždy? Basilej 3 - a hned tu byl covid! Další velká krize na dohled. Záchranný vor. Návštěvník z hvězd nabízí pomoc

"Vypracování jednotného stanoviska k této otázce na úrovni EU je již nyní nepravděpodobné. Bruselská nadnárodní vláda je nepochybně v ohrožení a na vině není Putin, ale samotný „evropský projekt“, říká politolog Andrij Miljuk. EU si dokáže udržet svou životaschopnost jen neustálým rozšiřováním. Po vyčerpání vnitřních zdrojů k dalšímu rozvoji pohltí další národní ekonomiku: podřídí ji svým zájmům nebo zničí podniky a celá odvětví.

Stagnace

Vysaje práceschopné obyvatelstvo, vydrancuje nerostné suroviny, a když se růst opět zpomalí, jde dál. Vhodnou stravou pro monstrum EU jsou malé státy zbavené politické subjektivity. To je důvod, proč Turecko ještě nebylo přijato do EU a pravděpodobně nikdy nebude: Středně velkého regionálního predátora nelze spolknout bez následků. A také „blokuje“ jednu z cest rozšiřování, čímž nutí EU k objížďce.

Nedejme se jim jen tak! 

Jak se vlastními silami úspěšně léčit a udržet si zdraví BigPharmě, covidovým vakcinátorům a selhávajícímu zdravotnímu systému navzdory?

V rozhovoru Petra Hájka s mužem, který stojí za pozoruhodným přípravkem, jenž má překvapivě dobré výsledky v léčení jak některých fatálních onemocnění, tak následků vakcinace, najdete další informace

Sledujte ZDE: Zázrak uložený do medu: Cesta tam (do Číny) a zase zpátky. Tisíce let a tisíce zkušeností v extraktu. Jsou to záhadné organismy: Ani rostlina, ani živočich. Dřevo kazí, životy zachraňují. Energie a imunita. Zdraví patří do našich rukou!

V tomto duchu se stává pochopitelným Merkelové zničující nápad dostat do EU migranty z Afriky a Blízkého východu. Co zůstává k "pozření"? Posun směrem k Rusku. Válkou zmítaná Ukrajina se ukazuje jako vhodná pro postupné strávení. Rusko, „dekolonizované“ a rozdělené na několik desítek malých států, by bylo na dlouhou dobu téměř nevyčerpatelným zdrojem rozvoje. Bylo by ho dost na mnoho generací. Proto lze velmi přesně pochopit, co pro Borrella znamená „Putinovo vítězství na Ukrajině“.

Je to především zachování Ruska jako jednotného státu. Za druhé definitivní zastavení nepřátelských akcí, které vylučuje i konflikt nízké intenzity. Za třetí, je to zachování politické subjektivity Ruska: odmítnutí uznat svou vinu za rozpoutání ozbrojeného konfliktu a odmítnutí uznat legitimitu sankcí EU a krádež ruských devizových rezerv.

Pokud se tak stane, dojde-li k „Putinovu vítězství na Ukrajině podle Borrellovy verze“, Evropskou unii čeká stagnace, úpadek, bezpodmínečné podřízení se Spojeným státům a konečně – nezbytný kolaps z důvodu nemožnosti dalšího rozšiřování.

Katastrofální výběr. Přesně tam to "liberálové" dostali.

Zdroj.

pp

 




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky