Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Svět na pokraji globální války: Drak je již smrtelně zraněn. Sílí budování řádu přirozených zájmů. Ukrajina, Izrael a další nové fronty. Mlčící většina se probouzí. 3. světová na délku paže. Necháme se elitami zla zamordovat?

Svět na pokraji globální války: Drak je již smrtelně zraněn. Sílí budování řádu přirozených zájmů. Ukrajina, Izrael a další nové fronty. Mlčící většina se probouzí. 3. světová na délku paže. Necháme se "elitami zla" zamordovat?

18. 1. 2024

Tisk článku

Alexandr Dugin konstatuje, že letošní rok bude zlomový, neboť smrtelně zraněná globalizační bestie - ve svém posledním tažení rdousící Západ a ohrožující celý svět - bude kopat do posledního dechu a v předsmrtné agónii může vyvolat světovou jadernou apokalypsu

Hlavním problémem v roce 2024 bude tentýž zásadní střet jako v roce minulém: Jde o konfrontaci dvou světových řádů. Toho dosavadního s hegemonií USA a zemí takzvaného kolektivního Západu (poněkud výsměšně jej hegemon nazývá "řád založený na pravidlech" - tedy těch, které hegemon ostatním vnutí silou, pozn. PP) a nastupující vlny multipolárního světa, kterou ztělesňuje skupina BRICS-10.

pp

První horká válka

Tento problém nevznikl nyní, ale v době, kdy Západ, který v jeden historický okamžik získal zdánlivou výlučnou dominanci na planetě (po rozpadu SSSR), nebyl schopen uplatnit své vedoucí postavení v praxi. To proto, že se začaly prosazovat nové suverénní póly – Rusko a Čína. Další jsou na stejné cestě: Indie, islámská civilizace, Afrika a Latinská Amerika. Celkem dnes existuje zhruba sedm center moci včetně Západu. Šest z nich se spojilo do BRICS, a začalo budovat řád založený na respektu k zájmům každé země (multipolární řád).

Západ se ale nadále drží svého snu o hegemonii a útočí na nejnebezpečnější protivníky své dominance – Rusko, Čínu a islámský svět. Střet se naplno projevil na samém začátku jedenadvacátého století. Současnou podobu však politická mapa světa nabyla až v posledních letech – zejména po začátku ruské Speciální vojenské operace (SVO) na Ukrajině. Je první horkou válkou multipolárního řádu proti unipolárnímu.

Dříve, zejména během prvního funkčního období prezidenta Trumpa - a v důsledku zvedání se vlastenecké suverenistické vlny ve státech EU - se zdálo, že přímému střetu bude možné se vyhnout. Že Západ přijme multipolaritu jako fakt, a pokusí se získat zpět své místo v post-globalizačním světovém řádu.

Právě to měl na mysli Donald Trump, když vyzýval k vysušení globalistické bažiny v USA. Zatím se však této bažině podařilo vysušit Trumpa a dosazením "nejblátivějšího" prezidenta Bidena rozpoutat krvavý konflikt na Ukrajině. To vrhlo všechny síly Západu proti Rusku jako klíčovému pólu rodícího se multipolárního světa.

pp

Čtěte ZDE: Rozdělený Heartland: Civilizace moře se pokouší obklíčit Světový ostrov. Moskva centrum multipolárního světa? Svět odmítl americkou dominanci. Evropské, čínské, hispánské i islámské srdce? Trump pochopil, že konec dějin nehrozí

Hlavním výsledkem roku 2023 byla eliminace tzv. ukrajinské protiofenzívy Ruskem, což byl pro globalisty rozhodující moment celé zástupné války s Moskvou. Nacistickému režimu v Kyjevě poskytl Západ maximální podporu v podobě zbraní, financí, politických, informačních a diplomatických zdrojů. Když Rusko tento pokus zlikvidovalo a začalo připravovat vlastní ofenzívu, Západ pochopil, že všechno bylo marné. Dokud však budou u moci v USA globalisté, budou pokračovat ve válce nejen do posledního Ukrajince, ale do posledního globalisty.

Otevření druhé fronty

Koncem roku 2023 se však ve válce unipolárního a multipolárního světa otevřela druhá fronta. Tentokrát to byl předvoj Západu na Blízkém východě. Izrael v reakci na útok Hamásu zahájil systematickou genocidu Palestinců v Gaze, přičemž se neštítí vůbec ničeho. USA a Západ brutalitu Tel Avivu plně podpořily, čímž se zrodila nová válečná zlomová linie – Západ proti islámské civilizaci.

Američtí neokonzervativci se na této spirále pohybovali již začátkem roku 2000, což vyústilo v invazi do Afghánistánu, Iráku a poté do podpory radikálních islamistů v Libyi, Sýrii atd. Nyní je Západ opět konfrontován s islámským světem "zastoupeným" zatím Palestinci, jemenskými Hútíi, libanonským Hizballáhem - a nepřímo také Íránem.

Nedejme se jim jen tak! 

Jak se úspěšně léčit či udržet si zdraví BigPharmě, covidovým vakcinátorům a selhávajícímu zdravotnímu systému navzdory?

V rozhovoru Petra Hájka s mužem, který stojí za pozoruhodným přípravkem, jenž má překvapivě dobré výsledky v léčení jak některých fatálních onemocnění, tak následků vakcinace, najdete další informace

Sledujte ZDE: Zázrak uložený do medu: Cesta tam (do Číny) a zase zpátky. Tisíce let a tisíce zkušeností v extraktu. Jsou to záhadné organismy: Ani rostlina, ani živočich. Dřevo kazí, životy zachraňují. Energie a imunita. Zdraví patří do našich rukou!

Kromě toho v západní Africe, která je dalším odrazovým můstkem antikoloniálního boje proti unipolaritě a za multipolaritu, vznikla aliance nejodhodlanějších zemí – Mali, Burkina Faso, Středoafrická republika, Gabon a Niger, kde se uskutečnila série antiglobalizačních převratů. I zde se rýsuje nová fronta.

A konečně Venezuela, jejíhož legitimního vládce Nicolase Madura se USA pokusily nahradit loutkou Guaidem, což skončilo úplným fiaskem, vstoupila do územního konfliktu o sporné oblasti Guyana-Essekibo s proatlantickou loutkou Britskou Guyanou. Nový argentinský prezident Javier Milei sice zatím odmítl vstoupit do BRICS, ale současně vyzval Británii, aby přehodnotila otázku Malvín. V Latinské Americe tak vzniká další fronta boje, který může skončit horkou válkou.

Vnitřní válka Západu na obou březích Atlantiku

Takto jsme se přiblížili k novému roku 2024. A v něm všechny zmíněné trendy pokračují zrychleným tempem: Napětí na Blízkém východě každým dnem narůstá - a USA nevědí, co s tím. Válka na Ukrajině pokračuje s dramatickou ruskou iniciativou.

Lze očekávat i eskalaci konfliktu o Tchaj-wan, kde Spojené státy prosadily zvolení protičínského kandidáta Laj Čching-teho, další eskalaci na Blízkém východě, pokračování protikoloniálních revolucí v Africe a vystupňování rozporů v Latinské Americe do horké fáze.

Braňme se!

Jak v padající ekonomice ochránit své peníze - a k tomu ještě současně podpořit další existenci Protiproudu? Jednou z možností je spoření či "konzervace" svých financí ve zlatě. Nepodvoleným nabízíme bezpečnou metodu (zdaleka ne všechny totiž bezpečné jsou).

 

Mnozí naši čtenáři, diváci, příznivci a podporovatelé již ke své spokojenosti tuto možnost využili, mnozí o ní ale stále nevědí. Jak na to? Stačí si pustit některý z rozhovorů, který jsme nedávno odvysílali.

Další - o osudech rozkradeného českého zlatého pokladu a fatálním nebezpečí přijetí eura - odvysíláme příští týden

 

Sledujte ZDE: Peníze nejsou tím, čím se zdají být: Mezi černou magií a zázrakem. Státní převrat pod zn. FED. Titanic, Lincoln, Kennnedy: Vraždy? Basilej 3 - a hned tu byl covid! Další velká krize na dohled. Záchranný vor. Návštěvník z hvězd nabízí pomoc

Na Západě se krize prohlubuje závratným tempem. V USA se v letošních volbách postaví globalisté proti silné vlně Trumpových republikánů. EU je v úpadku a v členských státech se zvedá antielitářská a antiliberální vlna vlasteneckých stran – levicových i pravicových (pokud o tomto dělení lze ještě vůbec mluvit). Jsou v ní levičáci jako Sarah Wagenknechtová a její nová strana. „Červená Sarah“, která se stává symbolem evropské antiliberální levice.

Tito "nominální" levičáci jsou v první řadě nepřáteli globálního kapitálu. Na rozdíl od Sorosem zkorumpované pseudolevice s její vlajkovou ideologií LGBT, podporou ukrajinskému nacismu, obhajobou genocidy v Gaze a nekontrolované imigrace. Především ale zoufalému boji proti ruskému vlivu, Vladimíru Putinovi a Rusku obecně.

Existuje také pravicová vlna (zůstaneme-li u této velmi nepřesné nálepky od bruselských fanatiků a jejich Páté kolony v jednotlivých členských státech) – dosud tvrdě potlačovaná. Ta v řadě evropských zemí představuje další rostoucí politickou sílu. Typicky Marine Le Penová ve Francii. V Německu stejně tak nabírá na síle Alternativa pro Německo. V Nizozemsku zvítězil ve volbách Gert Wilders. Také v Itálii - navzdory neliberální slabosti premiérky Giorgie Meloniové - se pravicová polovina společnosti rychle radikalizuje. 

Drak globalismu je smrtelně zraněn

Slábnoucí "elity" globalismu se ale nadále snaží vydávat za celý „Západ“. Jenže je zde zmíněná antiglobalistická pravice a levice, ale především obrovská "mlčící většina“. Tito Evropané a Američané prostě nestíhají plnit požadavky "revolučních elit" na změnu pohlaví, násilnou kastraci svých mladých synů, ženění se s kozami, dovozu a krmení milionů migrantů, jedení švábů, recitování klimatických modliteb Grety Thunbergové a každodenních orwellovských "pětiminutovek" povinné nenávisti a proklínání Rusů.

Tento "obyčejný" člověk se svými přirozenými zájmy je hlavním pilířem přicházejícího multipolárního světa. On je jádrem skutečného Západu. Nemá nic společného se zlověstnou parodií, na kterou se ho ve spolupráci s mocnými korporátními médii pokusily proměnit globalistické liberální elity.

SLEDUJTE: Protiproud TV v pondělí 22. 1. 2023 od 18:00 vysílá v přímém přenosu pravidelné setkání šéfredaktora Protiproudu s věrnými čtenáři a diváky - v jednom z mála necenzurovaných prostředí - nad aktuálními i obecnějšími otázkami naší doby. Do rozhovoru můžete vstupovat prostřednictvím chatu, a to i s předstihem před zahájením vysílání.

Je velmi pravděpodobné, že právě v roce 2024 se všechny tyto zlomové linie – války a revoluce, konflikty a povstání, vlny teroristických útoků a nové genocidy – změní na něco masového. Klesající vlna unipolárního světa již ustupuje rostoucímu světu multipolárnímu světu. Je to nevyhnutelné.

Drak globalismu je smrtelně zraněn. Víme však, jak nebezpečná je agónie zraněné obludy. Globální elita Západu je už zcela šílená. Proto existuje mnoho důvodů domnívat se, že rok 2024 se může stát něčím vskutku strašným.

Od rozpoutání globální světové války jsme vzdáleni na délku paže. Na všech frontách. Pokud se jí nelze vyhnout, nezbývá nám nic jiného, než ji vyhrát.

Je třeba skoncovat s drakem, abychom lidstvo a samotný Západ, který je jeho první obětí, osvobodili od jeho temných kouzel.

Zdroj.

pp




Tagy článku

Doporučujeme

Německý protektorát 1939: 15. březen a jeho poselství - zvláště pro naše mladší generace. Existence českého státu není samozřejmostí.  Zrada? Zájmy velkých hráčů. Gaučoví generálové a novodobí andělé. Dáme se rozpustit v biočaji EU?

Německý protektorát 1939: 15. březen a jeho poselství - zvláště pro naše mladší generace....

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky