Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Zatýkání na protivládní demonstraci: Popelka na stará kolena politickým vězněm jako za mlada? Podmínka za protest proti ukrajinské vlajce na Národním muzeu. V Praze se ho vláda bojí. Pavel a Fiala jako Husák a Jakeš

Zatýkání na protivládní demonstraci: Popelka na stará kolena politickým vězněm jako za mlada? Podmínka za protest proti ukrajinské vlajce na Národním muzeu. V Praze se ho vláda bojí. Pavel a Fiala jako Husák a Jakeš

1. 2. 2024

Tisk článku

Zdeněk Koudelka ukazuje na případu včerejšího zatčení Jaroslava Popelky při demonstraci před úřadem vlády, že Fialův režim - alespoň pokud jde o represe proti politickým odpůrcům - se již nedá rozeznat od Jakešova a Husákova

Policie na demonstraci proti vládě Petra Fialy 31. 1. 2024 u Úřadu vlády v Praze zadržela aktivistu Slávka Popelku. Hrozí mu vězení, protože za jiné protivládní vystoupení byl odsouzen k trestu odnětí svobody podmíněně odloženým a byl mu zakázán pobyt v Praze.

pp

 V Praze se ho bojí

Jaroslava Popelku jsem poprvé zaregistroval jako student pomaturitního studia na Střední škole sociální právní v Brně v roce 1988, kdy na chodbě školy rozházel protivládní letáčky. Neudělal to anonymně, ale uvedl na nich své jméno. To jsem ocenil jako statečný čin. Byl to můj první kontakt s odporem proti režimu. Jaroslav, známý jako Slávek Popelka byl za svůj čin vězněn. Charakterizují jej slova kaprála v podání Petra Nárožného z filmu S čerty nejsou žerty: „Je to rebel.“.

Rebelská povaha jej přivedla k vystupování proti různým vládám po roce 1989. Stalo se tak i na protivládní demonstraci 11. 3. 2023, kdy měl vyzývat k odstranění ukrajinské vlajky z Národního muzea. Za to za něj obvodní státní zástupce pro Prahu 1 Jan Lelek podal obžalobu a byl odsouzen k podmínečnému trestu odnětí svobody a zákazu pobytu v Praze.

Braňme se!

Jak v padající ekonomice ochránit své peníze - a k tomu ještě současně podpořit další existenci Protiproudu? Jednou z možností je spoření či "konzervace" svých financí ve zlatě. Nepodvoleným nabízíme bezpečnou metodu (zdaleka ne všechny totiž bezpečné jsou).

 

Mnozí naši čtenáři, diváci, příznivci a podporovatelé již ke své spokojenosti tuto možnost využili, mnozí o ní ale stále nevědí. Jak na to? Stačí si pustit některý z rozhovorů, který jsme nedávno odvysílali.

Sledujte ZDE: Peníze nejsou tím, čím se zdají být: Mezi černou magií a zázrakem. Státní převrat pod zn. FED. Titanic, Lincoln, Kennnedy: Vraždy? Basilej 3 - a hned tu byl covid! Další velká krize na dohled. Záchranný vor. Návštěvník z hvězd nabízí pomoc

Kvůli lži předsedy vlády Petra Fialy, že jsme ve válce, kvůli zneužití války na Ukrajině vládou pro pokus cenzurně umlčet vládě nepohodlné weby na jaře 2022, se ukrajinská vlajka stala symbolem vnitropolitickým.

Předpokládám, že Slávek Popelka nevnímal svůj krok jako protiukrajinský, ale jako čin proti premiérovi, který lže o tak závažné věci, jako je naše účast ve válce. A jako čin proti vládě, která je schopna zneužit Vojenské zpravodajství k útoku na svobodu slova.

Za Fialovy vlády chtějí zase trestat Slávka Popelku jako za prezidentství Gustáva Husáka. Popelka byl rebel vždy. Za to jej zavírali v době komunismu a chtějí jej trestat i nyní.

Jen v době svobodných 90. let 20. století za vlády Václava Klause i Miloše Zemana jej zavírat nepotřebovali. Dokazuje to, že svobodná doba unese i rebela Popelku, ale také to, že svoboda 90. let 20 století je definitivně pryč.

Jak se úspěšně léčit či udržet si zdraví BigPharmě, covidovým vakcinátorům a selhávajícímu zdravotnímu systému navzdory?

V rozhovoru Petra Hájka s mužem, který stojí za pozoruhodným přípravkem, jenž má překvapivě dobré výsledky v léčení jak některých fatálních onemocnění, tak následků vakcinace, najdete další informace

Sledujte ZDE: Zázrak uložený do medu: Cesta tam (do Číny) a zase zpátky. Tisíce let a tisíce zkušeností v extraktu. Jsou to záhadné organismy: Ani rostlina, ani živočich. Dřevo kazí, životy zachraňují. Energie a imunita. Zdraví patří do našich rukou!

Političtí vězni příznakem nesvobody

A ještě něčím se současná doba inspiruje s dobou před rokem 1989. Už zase máme a budeme mít politické vězně. Čin Slávka Popelky byl projevem jeho politického protivládního přesvědčení - a za to je kriminalizován. Političtí vězni mohou být i v demokracii, protože i demokratická moc užívá trestní právo pro své zachování.

Ovšem je správné tuto skutečnost přiznat. Za Rakouska-Uherska i první Československé republiky platilo, že političtí vězni měli výhodnější podmínky vězení, než delikventi násilní či hospodářští. Až komunistická totalita začala tvrdit, že žádní političtí vězni u nás nejsou.

Uvidíme, zda se za Fialovy vlády bude popírat pojem politický vězeň jako za dob Gustáva Husáka, anebo si alespoň tuto skutečnost vláda dokáže přiznat jako za dob císaře pána a první Československé republiky.

NENECHTE SI DNES UJÍT!

Protiproud TV vysílá dnes od 18:00 rozhovor Petra Hájka s Ing. Zdeňkem Jandejskem, jedním z organizátorů blížícího se protestu českých zemědělců:

Zastaví traktory dopravu kolem velkých měst tak jako v Německu a ve Francii? Kolaboruje Agrární komora s bruselskou kolaborantskou Fialovou vládou? Proč chtějí zničit české zemědělství? Budou spokojeni, až nebude co jíst? Mohli bychom být soběstační a nakupovat za normální ceny?

Jestliže zavřou Slávka Popelku za účast na protivládní demonstraci, bude postižen za vlády Petra Fialy a prezidentování Petra Pavla obdobně jako byl postižen za prezidentování Gustáva Husáka a tajemníkování Miloše Jakeše.

Slávek Popelka se stane na stará kolena tím, čím byl za mlada – politickým vězněm. A pro nás platí výrok George Santayany: „Kdo zapomněl na svou minulost, je odsouzen prožít ji znovu.“.

Vláda Petra Fialy směřuje před listopad 1989.

Zdroj.

pp




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky