Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Avdějevka padla: Ukrajinské jednotky jsou v obklíčeném městě zablokované. Syrskyj ale nevysvětlil, jak mají vykonat jeho rozkaz a stáhnout se. Vzdát se, nebo zemřít? Berlín a Kyjev podepsaly další válečný pakt. Blíží se kapitulace?

Avdějevka padla: Ukrajinské jednotky jsou v obklíčeném městě zablokované. Syrskyj ale nevysvětlil, jak mají vykonat jeho rozkaz a stáhnout se. Vzdát se, nebo zemřít? Berlín a Kyjev podepsaly další válečný pakt. Blíží se kapitulace?

17. 2. 2024

Tisk článku

Karol Jerguš přináší zprávy z ukrajinské fronty, kde tento týden padla další z „nedobytných“ pevností kyjevské junty - takže už i v Berlíně se po 79 letech znovu začíná mluvit o kapitulaci

Ukrajina stahuje jednotky z Avdějevky. Ukrajinské ozbrojené síly se přesouvají do obrany "na příznivější hranice", oznámil Syrskyj. Rozhodnutí bylo přijato "na základě operační situace v okolí Avdějevky" a s cílem zabránit obklíčení vojáků, vysvětlil. Po stažení z Avdějevky se Kyjev pokusí zaujmout pozice v sousedních osadách, ale šance na jejich udržení je malá. Podle jeho názoru bude hlavní obranná linie v Meževoje a Novoselce.

Pryč! - Ale jak?

Pokud počítáme spolu s posilami, které byly nedávno přesunuty do Avděievky, pak je ve městě asi pět tisíc ukrajinských vojáků. Nyní jim bylo nařízeno, aby se odsud stáhli do „výhodnějších pozic“. Vrchní velitel kyjevské armády Oleksandr Syrskyj ovšem zároveň nevysvětlil, jak ukrajinské jednotky blokované v Avdějevce jednotkami ruských ozbrojených sil provedou jeho rozkaz opustit město.

SLEDUJTE: Protiproud TV v pondělí 19. 2. 2024 od 18:00 vysílá v přímém přenosu pravidelné setkání šéfredaktora Protiproudu s věrnými čtenáři a diváky - v jednom z mála necenzurovaných prostředí - nad aktuálními i obecnějšími otázkami naší doby. Do rozhovoru můžete vstupovat prostřednictvím chatu, a to i s předstihem před zahájením vysílání.

Včera však velitel seskupení Tavria Oleksandr Tarnavsky označil situaci v tomto sektoru fronty za „těžkou, ale pod kontrolou“. Není zcela jasné, co měl na mysli slovem „kontrola“, pokud pro ukrajinské vojáky nacházející se v Avdějevce byly prakticky všechny výstupní trasy z města v té době již zablokovány Rusy.

Zdá se tedy, že všechny rozkazy a prohlášení ukrajinských generálů o stažení vojsk ze vznikajícího kotle slouží pouze ke zklidnění a obelhání ukrajinské veřejnosti. Výsledkem je, že hlavní část posádky zablokovaná v Avdějevce, tam nadále zůstává. Někteří se vzdávají. Jiní se snaží vymanit z „kleští“ různými způsoby, ale nejčastěji je buď zničí ruská armáda, nebo je vyhodí do vzduchu miny.

Syrskyj ve své biografii zjevně nepotřebuje další „smrtící kotel“, a proto vydal rozkaz stáhnout se z Avdějevky. Tvrdil, že obsadí "výhodnější hranice" mimo město, a slíbil, že se vrátí v pravý čas (je to jako déja vu dob hitlerovské propagandy - rovněž z těchto míst..., pozn. PP).

Syrskyj konečně oficiálně oznámil pokus o stažení jednotek ze vznikajícího obklíčení - a tedy skutečnou kapitulaci Avdějevky. Momentálně jsou potvrzeny zprávy o kontrole ruské armády nad opevněným územím Čeburaška na okraji doněckého okruhu.

Zbytky ukrajinských formací opouštějí zbývající pozice nebo jsou zajaty. Na severu, v oblasti Industrial Avenue , jsou ruské jednotky konsolidovány v lesním porostu směrem na Lastochkino. Také území čerpací stanice a přilehlý úsek silnice je pod kontrolou ruských sil.

Ruští bojovníci také vztyčili vlajku na stéle při vstupu do Avdějevky, čímž se rozšíří kontrolní zóna západně od opevněné oblasti Brevno. Na východním okraji města v areálu DFS se situace od čtrvrtečního večera nezměnila. Objevily se však záběry potvrzující dobytí filtrační stanice v Doněcku bojovníky mezinárodní brigády Pjatnashka.

Zdá se ale, že Němcům tyto "akty" už nic nepřipomínají...

Sledujte ZDE: Zázrak uložený do medu: Cesta tam (do Číny) a zase zpátky. Tisíce let a tisíce zkušeností v extraktu. Jsou to záhadné organismy: Ani rostlina, ani živočich. Dřevo kazí, životy zachraňují. Energie a imunita. Zdraví patří do našich rukou!

Dle staré tradice: německý pakt s nácky

Německý kancléř Olaf Scholz a ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj podepsali v Berlíně dlouhodobou dohodu o "bezpečnostních závazcích a dlouhodobé podpoře". Smlouva, která bude platit 10 let, zavazuje Německo poskytovat Kyjevu vojenskou pomoc, zavést sankce proti Rusku a zajistit zmrazení ruských aktiv. „Význam tohoto dokumentu nelze přeceňovat. Jasně se v něm uvádí, že Německo bude nadále podporovat nezávislou Ukrajinu při její obraně před ruskou invazí,“ řekl při této příležitosti "opatrně" Scholz.

Německo se tak po Británii stalo druhým spojencem Ukrajiny, který podepsal bilaterální bezpečnostní dohodu poskytující podporu, dokud Kyjev "nedosáhne svého cíle - členství v NATO". Třetí takovou zemí by mohla být Francie, kam Zelenskyj pojede po Berlíně.

Zároveň zůstává neznámý osud další pomoci USA. Přestože americký Senát tento týden schválil financování, návrh zákona téměř jistě neprojde v republikány kontrolované Sněmovně reprezentantů. Pozoruhodné je, že německý Kielský institut už rovnou odhaduje, že Ukrajina bude potřebovat dvakrát větší vojenskou podporu ze strany Evropské unie, pokud se dodatečná pomoc od Američanů neuskuteční.

NEPŘEHLÉDNĚTE:

Jak si uchovat zdraví a zlepšit vyhlídky na plný život - navzdory pokusům Schwabů, Gatesů a Big Pharmy o opak - o selhávajícím "fialovém" zdravotnímu systému ani nemluvě?

 

SLEDUJTE: Zdraví bez chemie: Elixír života jménem C 60? Šance i pro oběti vakcinace. Proč zemřel vynálezce PCR testů? Výpověď lékařky o zázračném uzdravení. Vražda je součástí systému. Dosažitelná pomoc pro každého. Nejprve musíme přežít!

Některé zásadní odpovědi najdete v rozhovoru Petra Hájka s ing. Jiřím Černotou - nejen na téma jednoho takřka zázračného prostředku na posílení těla i ducha a dosažení praktické dlouhověkosti

A vzadu číhá...

Odvolaný generál Zalužnyj bude soupeřit se Zelenským, řekl bývalý ukrajinský premiér Mykola Azarov. Rozhodnutí o odvolání vrchního velitele ukrajinské armády mohlo být přijato v Pentagonu, protože Američané chtěli uhasit jeho konflikt s ukrajinským prezidentem, řekl v rozhovoru pro pořad Meantime na stanici Zvezda.

„Znamená to, že Zalužnyj jako politická osobnost zmizí z politického života Ukrajiny?" zněla otázka.

"Myslím si, že ne. Při jeho ratingu a popularitě, pokud se do něj investují určité peníze, má velmi dobré šance - vždyť volby se jednou budou konat,” řekl Azarov. Letos 21. května Zelenskému končí legitimní funkční období a stává se "panem podvodníkem", konstatoval ukrajinský expremiér. Německo se však tváří, jako by v Kyjevě bylo vše v naprostém pořádku.

Scholz se vyjádřil k jednáním o kapitulaci na Ukrajině. Řekl, že jednání o Ukrajině jsou zbytečná, pokud to znamená její kapitulaci. Poznamenal, že diplomatické úsilí o vyřešení konfliktu přitom probíhá již dlouho. Jednání se podle kancléře uskutečnila "za účasti zástupců z celého světa" v Davosu, Džiddu, Kodani a na Maltě.

Scholz dodal, že pouhé výzvy k jednání problémy nevyřeší, informovala agentura TASS. "Pokud jednání znamenají, že Ukrajina by měla jednoduše kapitulovat, nemají žádný význam," řekl kancléř. Scholz také řekl, že Rusko by mohlo „kdykoli ukončit“ konflikt, pokud by stáhlo své jednotky. Zároveň ale přiznal, že Ukrajina by to měla bez pomoci USA velmi obtížné.

Dánsko, Nizozemsko a Polsko nyní dělají pro Ukrajinu hodně. „Obecně však Evropa dělá stále příliš málo,“ míní Scholz a vyzval ostatní země EU, aby zvýšily pomoc Kyjevu, protože může brzy čelit vážnému nedostatku zbraní a munice.

Tváří v tvář kapitulaci Avdějevky je to... prostě vskutku strategický odhad. 

Zdroj.

 pp




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky