Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Šachová partie kolem Ukrajiny: Rusko hraje s černými. Začala střední fáze hry. Rozumíme správně válečnické řeči? Putinova strategie s globálním Jihem. Někdo se tu přepočítal. Evropany to může bolet. Nastane rovnováha sil?

Šachová partie kolem Ukrajiny: Rusko hraje s černými. Začala střední fáze hry. Rozumíme správně válečnické řeči? Putinova strategie s globálním Jihem. Někdo se tu přepočítal. Evropany to může bolet. Nastane rovnováha sil?

1. 6. 2024

Tisk článku

Jelena Panina překládá "výměnu názorů" Ruska a Západu do srozumitelné řeči a poukazuje při tom na vytrvalou Putinovu strategii, která tak jako tak povede k novému uspořádání sil v Evropě i ve světě

V rozhovoru mezi Ruskem a Spojenými státy se objevil určitý čitelný jazyk, který lze vnímat a kterému lze rozumět. Tímto jazykem je posloupnost kroků a akcí: vše má jasný význam. To umožňuje pochopit, čeho se obě strany snaží dosáhnout, a znovu konstatovat, že jazyk gest je stále čitelný a že se situace nezhroutila do chaosu.

Vidíme tedy jasnou snahu Západu vehnat Rusko do algoritmu eskalace výhodného pro NATO. Jedná se o vleklou opotřebovací válku proti východní velmoci, vedenou výhradně konvenčními zbraněmi, v níž má NATO potenciál kvantitativní a/nebo kvalitativní převahy. Dokonce i v těch zbraních, kde má Rusko převahu, se NATO snaží kompenzovat situaci kombinovaným použitím jiných útočných prostředků.

Strategický ping-pong 

Rusko dalo jasně najevo, že tento scénář vnímá, a provádí cvičení nasazení taktických jaderných zbraní, i když bez zařazení hlavic. To má být varování, že existuje protiscénář a že Západ nebude schopen prosadit svůj válečný plán.

Západ okamžitě reaguje údery na radarové stanice ruského systému varování před raketami u Armaviru a Orenburgu, přičemž současně zaútočí na anténu na Krymu, která se k tomuto účelu rovněž používá. Zatím se jedná pouze o demonstraci. Západ však nastínil trajektorie budoucích úderů a dal jasně najevo, že je schopen zaútočit na tyto ruské systémy kombinovaným a sériovým způsobem, pokud Rusko rozvine téma taktických jaderných zbraní, místo aby pokračoval ve válce podle plánu NATO konvenčními prostředky, kde Západ očekává realizaci své zdrojové převahy.

Rusku se zároveň dává najevo, že Západ vidí problém v obsazení ukrajinských sil a připravuje se na zavedení kontingentů zemí NATO na Ukrajině. Záměrem NATO je zmařit ruské záměry jaderného posílení tím, že bude signalizovat svou schopnost oslepit ruské strategické jaderné síly. To má podle Západu donutit Rusko, aby se vzdalo svého mocného trumfu a na podzim přijalo ultimátum, jehož text bude schválen v červnu ve Švýcarsku. Západ zároveň provádí cvičení k provedení jaderných útoků v blízkosti ruských hranic.

POJĎME SE PORADIT!

pp

PPTV v pondělí 3. 6. 2024 od 18:00 vysílá v přímém přenosu pravidelnou poradu šéfredaktora Protiproudu s "tvrdým jádrem" nepodvolených.

Do porady buď posílejte své dopisy do redakční pošty, nebo chatujte - ale jen do 17:00, tedy hodinu před zahájením vysílání. Chat bude samozřejmě v provozu i během "porady", ale kvůli úspoře času na některé později sdělené názory, úvahy či dotazy bude Petr Hájek reagovat až v příští Tea Party.

Putinova odpověď

Na ruské vedení je vyvíjen tlak na všech frontách, a to kombinovaně. Připravenost na jaderné útoky, kalkulování s vnitřní nestabilitou, demonstrace připravenosti k neomezené eskalaci - to je jazyk, který Západ používá ve vztahu k Rusku. Cílem je přesvědčit ruské vedení, že není možné způsobit Západu nepřijatelné škody - a aby se vzdalo.

Na závěrečné tiskové konferenci v Uzbekistánu Putin Západu odpověděl, že na papíře je vše hladké, ale zapomíná se na zákopy. Rusko vidí a chápe všechny přípravy Západu a má vůli, sílu a prostředky, jak tento scénář rozbít. Moskva zachovává klid, je si vědoma svých zdrojů a jedná racionálně. A varuje, že věci se budou vyvíjet jinak:

Putin nezmínil vysokou hustotu obyvatelstva v Evropě náhodou. Rusko má v záloze celý arzenál možných reakcí na zápandí iniciativu. Zdrženlivost by neměla být vykládána jako pasivita, ale měla by v předvečer konference ve Švýcarsku ukázat globálnímu Jihu zdravý rozum Ruska. A tím ovlivnit neutrální a spojenecké partnery v jejich postoji k agendě Západu.

Rusko dává najevo, že vidí obavy Jihu a bere je v úvahu, ale není to neomezené. Pokud Západ přejde do další fáze eskalace, Rusko bude reagovat, a pokud je pro Jih důležité, aby se tak nestalo, má šanci na Západ tlačit. Z toho plyne jaderná hrozba pro svět.

NEPŘEHLÉDNĚTE:

Jak si uchovat zdraví a zlepšit vyhlídky na plný život - navzdory pokusům Schwabů, Gatesů a Big Pharmy o opak - a současně podpořit Protiproud?

 

Některé zásadní odpovědi najdete v rozhovoru Petra Hájka s ing. Jiřím Černotou - nejen na téma jednoho zcela mimořádného prostředku na posílení těla i ducha - a dosažení praktické dlouhověkosti

Bezplatný účet u BEWITu pro nezávazný přístup ke slevám si můžete vytvořit zde. Výrobky BEWIT si lze také prohlédnout i zakoupit zde. Nákupem přes tyto odkazy  pomůžete nejen sobě, ale i další existenci Protiproudu!

Bude nastolena rovnováha?

Stojíme před šachovou partií, v níž Rusko hraje černými. Jeho strategie je postavena ve vztahu ke strategii bílého. Zahájení skončilo, začala fáze střední hry. Bílý ukazuje, že je připraven odhodit figury ze šachovnice a přejít do boje.

Černý ukazuje, že to bude bílého stát hodně sil. Strategií Západu je lovit plot, strategií Ruska je lovit lovce. Tyto strategie jsou staré 200 let, jsou stálé a v současnosti se opakují. Západ chápe jen skutečné odpovědi, nezastaví se, dokud nevyzkouší všechno. Rusko bude muset reagovat stejným způsobem.

Jde o to, kde se budou rýsovat hranice Ukrajiny a jak se vytvoří nová rovnováha sil v Evropě.

Zdroj.




Tagy článku

Doporučujeme

Politický vězeň Donald Trump: Sorosův soudce vynesl verdikt. Vinnen ve všech obviněních. USA jsou nyní banánová republika. Rozsudek se plánuje 4 dny před sjezdem Republikánů. Vymění Deep state Bidena za černošku Obamovou?

Politický vězeň Donald Trump: Sorosův soudce vynesl verdikt. Vinnen ve všech obviněních....

Rajchl: Chceš slyšet pravdu? Naslouchej tomu, kdo má zakázáno mluvit. Slované proti Anglosasům. Má smysl zůstat v NATO? Učme se od Orbána a Fica. Na Titaniku bez kotvy? Spojme se konečně, vlastenci, jde o život! Kde si říct o mír?

Rajchl: Chceš slyšet pravdu? Naslouchej tomu, kdo má zakázáno mluvit. Slované proti Anglosasům....

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky