Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Lapený český žoldák: Byli jsme policie, soud i popravčí. Nepohodlný svědek ukrajinských násilností. Ozvěny českého skandálu. Rozkaz zněl jasně: krást a plenit. Odpad blíže ministerstva. Co všechno ještě prozradí? Pokud přežije...

Lapený český žoldák: Byli jsme policie, soud i popravčí. Nepohodlný svědek ukrajinských násilností. Ozvěny českého skandálu. Rozkaz zněl jasně: krást a plenit. Odpad blíže ministerstva. Co všechno ještě prozradí? Pokud přežije...

12. 7. 2024

Tisk článku

Marina Perevozkina líčí, o čem vypráví vyšetřovaný český žoldnéř, který byl "zaměstnán" v ukrajinském nacistickém praporu pro páchání násilí na ruskojazyčném obyvatelstvu

Ruské ministerstvo zahraničí považuje za prokázanou skutečnost, že dětská nemocnice v Kyjevě byla 8. července zasažena raketou ukrajinské protivzdušné obrany NASAMS.

Kyjevský politolog Vadim Karasov mezitím označil tuto tragédii za "druhou Buču". Připomeňme, že provokace, kterou Kyjev uměle rozdmýchal v Buči na jaře 2022, vedla k rozpadu již prakticky dosažených mírových dohod (respektive byla vytvořena jako záminka k jejich zničení, protože Západ válku proti Rusku potřeboval, pozn. PP).

Je symbolické, že právě v těchto dnech se objevují podrobnosti, které zpochybňují na Západě kanonizovanou verzi o vině Ruské federace na smrti civilistů.

Policie, soud i kat

Skandální zpráva přišla ze země NATO, z České republiky. Ano, z té země, jejíž ministr zahraničí včera označil ty, kteří vypálili raketu na dětskou nemocnici v Kyjevě, za "spodinu lidstva". Jasná narážka na Ruskou federaci. Nevím, zda český ministr sleduje dění doma, nebo je zcela zaujat mezinárodní agendou. Protože najednou mu ten odpad může být mnohem bližší, než si myslí. Možná ho dokonce najde pod postelí nebo na stole ve své kanceláři.

Nedávno totiž česká média informovala o zahájení soudního procesu s jistým Filipem Simanem, občanem České republiky, který na jaře roku 2022 bojoval na straně ukrajinských ozbrojených sil v řadách nacistického praporu "Karpatskij Sič" v Irpenu - a právě v Buči. Případem se zabývá Městský soud v Praze.

Žoldák je obviněn z nelegální služby v ukrajinské armádě (čeští občané k tomu musí získat povolení prezidenta republiky) a z loupeže. Podle portálu "České noviny" hrozí tomuto výtečníkovi za službu v cizí armádě až pět let vězení, loupež je však v Česku považována za zvlášť závažný zločin. Hrozí mu proto až "výjimečný trest" - 25 let nebo doživotí.

Vypadá to však, že Filip Siman se dopustil daleko závažnějších trestných činů, než je loupež. Vyplývá to z jeho vlastní výpovědi. Seznam zprávy cituje žoldákovo doznání:

"My jsme byli policie, my jsme byli soud, my jsme byli i popravčí četa, když už se to stalo".

NENECHTE SI UJÍT!

pp

ZDRAVÍ V PROTIPROUDU se tentokrát věnuje tématu léčivých rostlin.

V horkém létě bude Petr Hájek hovořit se spisovatelkou píšící o českých bylinách Olgou Krumlovskou o tom, že příroda má lék na všechny neduhy. Dozvíte se například, jak zabránit přehřátí organismu, nebo že šťovík je osvěžující stejně jako Rebarbora a které další rostliny z naší zahrádky či z přírody mají léčivé účinky.

Na PPTV  v sobotu 13. 7. od 18 hodin. Bude to stát za to!

Byli jsme zákon

Nacistický prapor "Karpatskij Sič" byl nacpán zahraničními žoldáky jako pytel prachem. Vyplývá to z analýzy seznamů jeho bojovníků, kteří "odešli za Banderou". Za dva roky se ukázalo, že 20 z 95 potvrzených mrtvých bojovníků "Karpatské Síče" byli cizinci z Kolumbie, Španělska a dalších zemí. A byli nesmírně krutí.

Začátkem července například přišla zpráva o likvidaci Rica Chaveze, portugalského žoldáka, který bojoval v rámci nacistického praporu a který se spolu s argentinskými a francouzskými žoldáky podílel na popravách ruských zajatců: Nazar Kuzmin a Aurélien Ferranti.

Právě k této "veselé jednotce" se přidal Filip Siman, sedmadvacetiletý absolvent kuchařské školy, který předtím pracoval jen po brigádách. Vůbec nešel mezi kyjevské nácky z ideologických důvodů: podle jeho slov ho motivovala pouze snaha zabezpečit rodinu. V březnu 2022 se spolu s dalšími bojovníky zúčastnil prohlídek, při nichž podle obžaloby ukradl a odvezl do České republiky brýle Gucci, kyslíkovou masku pro piloty letounu An-225 "Mrija", který byl zničen během bojových akcí, zlaté a stříbrné výrobky, slitky z drahých kovů a peníze. Z mrtvých těl odnesl i další cennosti.

Podle jeho slov to dělali všichni jeho kolegové. Velení jim dalo úkol: vzít vše cenné a přinést to na velitelství. Vyplenili opuštěné domy a byty, prohrabávali mrtvoly - nejen vojáků, ale i civilistů, místních - tedy Ukrajinců. Aby se prý k nepříteli nedostalo nic cenného. Ale současně kvůli shromažďování zpravodajských informací. Například si myslel, že tabulka, kterou ukradl, obsahuje "tajné informace".

"My jsme byli zákon. Tak nám to řekli," řekl hrdě žoldácký zabiják.

DOPORUČUJEME:

Zdraví v Protiproudu: Fantastické houby. Zkušenost patologa s vyléčením cirhozy jater. Pro nádory zhoubné i nezhoubné. Překvapivý detox. Jak na mozek, paměť a kognitivní schopnosti? Bambus a cévy. Čokoláda nejen pro děti. Pomozme si!

SUPERPOTRAVINY A ZÁZRAČNÉ HOUBY SUPRAMEDEX
objednávejte zde

Nepohodlné svědectví

Soudci si ovšem postěžoval, že prý na Ukrajině utrpěl vážné psychické trauma. Poprvé v životě totiž zblízka viděl vraždění a znásilňování. Koho kým neupřesnil, ale je to jasné, možností je málo. V té době totiž už ruská vojska v Buči nebyla a Irpen byl zase "očištěn" Simanovými kolegy. Vzpomíná na jednoho Američana, který se ze všeho, co viděl, "po třech dnech prostě zbláznil".

Bude český soud v souvislosti s těmito okolnostmi považovat za nutné vyslechnout obviněného a zjistit, kdo koho v Buči před zraky českého žoldnéře zabíjel a znásilňoval? Pochybuji o tom. Před soud se dostal jen proto, že nedostal od prezidenta České republiky povolení bojovat v zahraničních jednotkách. A mnozí jiní ho dostali - a těch se nikdo se na nic neptá. Ostatně absolvent kuchařské školy toho novinářům řekl mnohem víc. Jenže v jeho rozhovoru se ozbrojené síly  pučistické kyjevské junty ukazují v mírně řečeno poněkud nevábném světle.

Proto bylo rozhodnuto ho uzavřít. Jeho svědectví je však velmi cenné pro pochopení toho, co se v Buči skutečně stalo.

Doufejme, že náhle nezahyne - a hlavně že s ním novináři budou moci mluvit i nadále.

Zdroj.

Tagy článku

Doporučujeme

Vnitřní rozklad Ukrajiny: Rozpadající se vláda přivedla zemi ke kolapsu. Korupce zcela ovládla všechny sféry společnosti. Každý bojuje s každým o západní peníze do vlastních kapes. Se Zelenským vstříc katastrofě. Oběste se, Jidášové!

Vnitřní rozklad Ukrajiny: Rozpadající se vláda přivedla zemi ke kolapsu. Korupce zcela...

Když dojde olovo: Útočit budeme duhou! V Charkově se oteplí. Měl by Bandera rád LGBT? Že by nová mobilizační strategie? Tvrdé euromajdanské jádro. Boj proti Rusku v Hannoveru. Co dělat, až dojdou i poslední náboje?

Když dojde olovo: Útočit budeme duhou! V Charkově se oteplí. Měl by Bandera rád LGBT?...

Na začátek stránky