Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Majdan ve Venezuele se zatím nedaří: V čele protestů kriminálníci a narkomani. 150 dolarů za den. Mnozí přišli do země teprve nedávno. A co  Guaido? Ten už není prezidentem? Bude párty na trávě? Jenže Maduro není Janukovyč

Majdan ve Venezuele se zatím nedaří: V čele protestů kriminálníci a narkomani. 150 dolarů za den. Mnozí přišli do země teprve nedávno. A co Guaido? Ten už není prezidentem? Bude párty na trávě? Jenže Maduro není Janukovyč

3. 8. 2024

Tisk článku

Václav Danda komentuje právě probíhající další pokus o "barevnou revoluci" ve Venezuele a srovnává ho s děním na Ukrajině, kde se před deseti roky podařilo ozbrojeným pučem - rovněž organizovaným a placeným Západem - instalovat loutkovou vládu, nezbytný nástroj Západu při tažení na Rusko

Američané se již podruhé pokoušejí o státní převrat ve Venezuele podle osvědčeného scénáře ukrajinského Majdanu. Všechno bylo připraveno, naplánováno a zorganizováno dávno před dnem voleb, v nichž minulý víkend již potřetí zvítězil současný prezident Nicolas Maduro.

Protože však Washington uznává jen volby, které sám zfalšuje (včetně své vlastní země), a jejichž pomocí dosadí k moci poslušnou loutku svých imperiálních zájmů, nechal okamžitě vyvolat nepokoje. Venezuelský ministr zahraničí Gil Pinto prohlásil, že koordinované násilí je reprízou toho, co v zemi Američané spustili po předchozích volbách. Podle stejného scénáře jako na Ukrajině.

pp

Ozbrojení kriminálníci a narkomani

Dnes opět celý Západ hovoří o „zániku demokracie“. Washington samozřejmě připravuje zavedení nových sankcí. Znovuzvolený prezident Maduro to řekl jasně: „Typický obraz barevných revolucí ve světě, propagovaný americkými gringos."

 A vše se skutečně děje jako minule. Podle informací od policie, která násilí spolu s armádou zatím úspěšně čelí, je to jako přes kopírák:

  •  80% zadržených má záznam v trestním rejstříku
  • Vysoké procento demonstrantů tvoří lidé, kteří přišli do země teprve nedávno
  •  90 % demonstrantů mělo u sebe v okamžiku zatčení drogy a zbraně
  •  Během prvních výslechů byly zjištěny podrobnosti o zahraničních organizátorech nepokojů
  •  Demonstranti ve velké většině dostávají 150 dolarů denně
  •  Vyplácejí je ti, kdo "protesty" řídí: Spojené státy

Komanda během pokusu o převrat napadla volební komise, dopravní služby v centrální části Caracasu, policisty a příslušníky pořádkových sil. Kriminálníci podpalovali auta a použili střelné zbraně i proti civilistům. Během nepokojů bylo zatím zraněno nejméně 23 vojáků a policistů, kteří během voleb udržovali pořádek.

NENECHTE SI UJÍT!

pp

PPTV uvádí v pořadu Alfa a Omega rozhovor Petra Hájka s Jiřím Karasem, bývalým velvyslancem v Bělorusku a odpůrcemi zabíjení nenarozených. Názorově pevný muž, který si pravoslavné (ale zčásti též katolické) Bělorusko zamiloval, nám pootevře několik oken, jež jsou u nás pevně zavřena - abychom neviděli a neslyšeli...

Sledujte v sobotu 3. srpna od 18:00 hodin či kdykoli poté!

Maduro není Janukovič

Západ předložil nepohodlnému Nicolasu Madurovi ultimátum – buď oznámí svou porážku, nebo vypuknou krvavé protesty. Stejný scénář jako při ukrajinském Majdanu, jen  s latinskoamerickým "zabarvením". Západní i některé jihoamerické země podřízené Washingtonu výsledky voleb samozřejmě neuznávají 

Naopak velmoci jako Rusko a Čína platnost voleb uznaly. Ruský prezident Vladimir Putin a čínský prezident Si Ťin-pching blahopřáli prezidentovi Nicolásu Madurovi k vítězství ve volbách. Stejně tak představitelé Kataru, Sýrie, Íránu, Bolívie, Kuby, Hondurasu, Brazílie, Severní Korey, Nikaragui a řady dalších zemí.

To hlavní, čím se liší úspěšný americký státní převrat na Ukrajině od opakovaného pokusu o totéž ve Venezuele, se jmenuje Maduro. To není Janukovič, který nedovolil bezpečnostním složkám naplno zakročit proti nacistickým bojůvkám a dovezeným gruzínským ostřelovačům, kteří způsobili krvavé divadlo. Který zbaběle uprchl ze země, kterou tím uvrhl do chaosu.

Maduro na pokus o převrat tvrdě zareagoval. Bezpečnostní síly dostaly jeho plnou podporu, aby "protesty" potlačily. A dělá vše proto, aby plán Spojených států na vyvolání občanské války selhal. Země s největšími zásobami ropy na světě je pro Washington neodolatelné sousto.

Maduro mluví jasnou řečí: „Volby americké gringos nezajímají. Cílem je vytvořit půdu pro šíření násilí. Volby vnímají jako příležitost k násilnému převzetí moci - a o to se právě teď snaží. To ovšem vláda nedovolí.“

Připomeňme, že po minulých volbách Západ "uznal" Madurova protikandidáta Juana Guaidóa, který volby prohrál - a několik let ho vydával za prezidenta. Teprve když bylo jasné, že to požadovanou občanskou válku nevyvolá, potichu ho opustil. Něco podobného chce zkusit i nyní. Jenže Venezuela už není sama.

POJĎME SE PORADIT!

pp

PPTV v pondělí 5. 8. 2024 od 18:00 vysílá v přímém přenosu pravidelnou poradu šéfredaktora Protiproudu s "tvrdým jádrem" nepodvolených.

Do porady buď posílejte své dopisy do redakční pošty, nebo chatujte - ale jen do 17:00, tedy hodinu před zahájením vysílání. Chat bude samozřejmě v provozu i během "porady", ale kvůli úspoře času na některé později sdělené názory, úvahy či dotazy bude Petr Hájek reagovat až v příští Tea Party.

Guaidó už není prezidentem?

Nejen Rusko dnes pevně stojí za Venezuelou v jejím boji za svobodu proti americkému pokusu o násilný státní převrat. A ironicky reaguje na prohlášení amerického ministra zahraničí Anthony Blinkena, že Spojené státy považují za vítěze kandidáta sjednocené opozice (místní "pětikolka", pozn. PP) Edmunda Gonzáleze.

Mluvčí ruského ministerstva zahraničí Marie Zacharovová prohodila: „Jakže?! A co Guaidó? Ten už není pro USA prezidentem? Nějak jsme přehlédli, kdy 'odstoupil'.”  

Politický pozorovatel a historik Vladimir Kornilov dodává: "Washington teď tedy zase oficiálně uznal dalšího vůdce venezuelské opozice Edmunda Gonzáleze za vítěze prezidentských voleb. Ale na základě čeho? Na základě toho, že jeho "nezávislí pozorovatelé" na rozdíl od volební komise potvrdili Gonzálesovo vítězství? Představte si, že bychom stejným způsobem uznávali vítěze amerických voleb na základě závěrů "nezávislých pozorovatelů."

No to by asi Biden a Deep State zrovna nechtěli.

NEPŘEHLÉDNĚTE:

Jak si uchovat zdraví a zlepšit vyhlídky na plný život - navzdory pokusům Schwabů, Gatesů a Big Pharmy o opak - a současně podpořit Protiproud?

 

Některé zásadní odpovědi najdete v rozhovoru Petra Hájka s ing. Jiřím Černotou - nejen na téma jednoho zcela mimořádného prostředku na posílení těla i ducha - a dosažení praktické dlouhověkosti

Bezplatný účet u BEWITu pro nezávazný přístup ke slevám si můžete vytvořit zde. Výrobky BEWIT si lze také prohlédnout i zakoupit zde. Nákupem přes tyto odkazy  pomůžete nejen sobě, ale i další existenci Protiproudu!

 

Co takhle frašku na trávníku Bílého domu dokončit?

Ministerstvo zahraničních věcí USA teď vyzývá venezuelské strany, aby "zahájily jednání o poklidném předání moci v souladu s venezuelským volebním zákonem a přáními venezuelského lidu".

"Madura stejně neuznávají, za prezidenta před lety prohlásily Guaidó. O co tedy jde?" ptají se mnozí stejně jako Vladimir Kornilov. "Ať USA zorganizují slavnostní setkání svého prezidenta Guaidóa s jeho stejně nelegitimním nástupcem Gonzálezem na trávníku Bílého domu. Ať tady během nějaké pěkné párty jeden předá moc druhému. Neměly by přitom zapomenout, že Guaidó dostal před lety spoustu peněz, které Američané ukradli Venezuele. Ať tedy svému nástupci také slavnostně předá státní pokladnu. Ptá se někdo z protektorů, kam se poděly Guaidóovy peníze? Nebo to bylo kapesné, které se nepočítá?"

DOPORUČUJEME:

Zdraví v Protiproudu: Fantastické houby. Zkušenost patologa s vyléčením cirhozy jater. Pro nádory zhoubné i nezhoubné. Překvapivý detox. Jak na mozek, paměť a kognitivní schopnosti? Bambus a cévy. Čokoláda nejen pro děti. Pomozme si!

SUPERPOTRAVINY A ZÁZRAČNÉ HOUBY SUPRAMEDEX
objednávejte zde

 

"Venezuela si zvolila prezidenta. Současné orgány státu se snažily o kompromis, dialog se všemi účastníky procesu. Dokonce i se Spojenými státy, které přislíbily zrušit sankce proti Venezuele, pokud se voleb bude moci zúčastnit opozice podporovaná USA. Volby se uskutečnily právě za těchto amerických podmínek. Ne však s výsledkem, který si Washington přál," konstatoval předseda ruského parlamentu Vjačeslav Volodin.

"Výsledek je znám," pokračoval. "Nepokoje v Caracasu, pokusy destabilizovat situaci v zemi pomocí násilných akcí skupin podporovaných Bílým domem. USA prostě nemohou připustit, že jejich chráněnec prohrál - podle jejich pozorovatelů. Občané většinově hlasovali pro prezidenta Madura. Mimochodem, podle našich pozorovatelů vyhrál legitimně."

Je to jako přes kopírák: Dosahování zájmů USA pomocí barevných revolucí a místních pátých kolon jsou neodmyslitelnými metodami imperiální politiky USA. Stejný scénář sledujeme v těchto dnech ve Venezuele.

Jenže Maduro není Janukovič, a proto plány Washingtonu na ovládnutí této mimořádně důležité země zatím selhávají.

Zdroj.

pp

Tagy článku

Doporučujeme

Na začátek stránky