Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Vnitřní rozklad Ukrajiny: Rozpadající se vláda přivedla zemi ke kolapsu. Korupce zcela ovládla všechny sféry společnosti. Každý bojuje s každým o západní peníze do vlastních kapes. Se Zelenským vstříc katastrofě. Oběste se, Jidášové!

Vnitřní rozklad Ukrajiny: Rozpadající se vláda přivedla zemi ke kolapsu. Korupce zcela ovládla všechny sféry společnosti. Každý bojuje s každým o západní peníze do vlastních kapes. Se Zelenským vstříc katastrofě. Oběste se, Jidášové!

7. 9. 2024

Tisk článku

Gennadij Druzenko vojenský veterán, který nastoupil jako dobrovolník do ukrajinské armády a zúčastnil se bojů na Donbasu, líčí prohnilost Zelenského režimu, který již zcela propadl korupci - stejně jako celá země - a spolu s ní se rozpadá zevnitř

Dějiny Ukrajiny jsou opakujícím se Rubikonem, jehož překročení obvykle skončí velmi špatně. Jeden z těchto kritických historických okamžiků prožíváme právě teď. Zelenského vláda ztratila jakýkoli kontakt s občany, a riskuje svým jednáním vnitřní rozpad státu - což postihlo už nejednu zemi ve válce.

pp

Ukrajina se rozpadá zevnitř

Pokud tuto válku vyhraje jedna strana, nevyhraje ji na bojišti, jako druhou světovou válku, ale kvůli vnitřnímu státnímu kolapsu protivníka. Podobně jako v první světové válce, když se z vnitřních důvodů zhroutila ruská, německá, osmanská a rakousko-uherská říše - rovněž pod tlakem událostí na bojištích.

Kyjevská vláda riskuje, že se Ukrajina vydá stejnou cestou. Spoléhání se na politiku fait accompli (nevratné kroky) ve vztazích se západními spojenci a vnitřní intriky, ve kterých se vládnoucí vrstva utápí, přílišná koncentrace moci v jedněch rukou, nedostatek strategické komunikace a kritický nedostatek kontrolních mechanismů ve struktuře moci - to vše hrozí vnitřní katastrofou.

To, co se nyní děje ve velení armády, ve vládě a tajných službách, ukazuje, že ukrajinský lid ztratil jakýkoli vliv na jednání vládnoucí kliky. Nejvyšší představitelé, se už ani nepokoušejí diskutovat a vysvětlit výměnu více než poloviny ministrů ve vládě, odvolání velitele letectva, nebo smysl držení předmostí v Kurské oblasti, pokud riskujeme, že v září ztratíme absolutně klíčový Pokrovsk.

NENECHTE SI UJÍT!

 pp

Co je zázrak? Jak jej odlišit od magie a dalších temných metod? Jak pochopit jeho význam, pokud se s ním setkáme? PPTV uvádí v pořadu Alfa a Omega rozhovor Petra Hájka s historikem a publicistou Radomírem Malým o nepochybných i "vědecky" prokázaných zázracích, znameních, a racionálně nevysvětlitelných úkazech, jež  po tisíciletí dodnes vstupují do našeho světa.

Všeobecná korupce odshora dolů

Ukrajinská národní banka (NBU), která místo financování armády kšeftuje se státními dluhopisy, rozhodla, že prioritou je nahrazení kopějek za šagy (platidlo, které se používalo v době nacistické okupace Ukrajiny za druhé světové války, pozn.red.) Zkorumpované odvodové komise dodávají na frontu demotivované „třídenní vojáky“ (jeden můj známý je tak nazývá, protože v zákopech přežijí v průměru tři dny). To vše přilévá olej do ohně narůstajícího lidového rozhořčení.

Příznačně už i Národní protikorupční úřad (NABU) se stal semeništěm korupce. Lidé nevěřícně zírají na to, jak se Semjon Jurievič pohádal s Gizem Tristanovičem, a co s tím má společného Šabunin? Uměle vytvořený protikorupční kult, dnes využívá korupční banda podvodníků. NABU rozhazuje peníze na všechny strany a utrácí rozpočtové prostředky na luxusní auta a jiné výstřelky, o kterých se bojovým jednotkám ani nesní…

Všechna tato fakta v lidech vyvolávají otázky a rozhořčení. Ale zkorumpované úřady se na ně ani nesnaží odpovědět, neboť nechtějí nic slyšet. Typickou mantrou tyrana je jen důvěřujte mně: „My to zvládneme.“ Tato mantra funguje jen do té doby, dokud má tyran štěstí. Praha, Varšava, Brusel a Paříž padaly führerovi k nohám. Ale když přišel Stalingrad, bylo stále obtížnější mu věřit.

Člověk chce slyšet argumenty, ne jen ujištění: „My to zvládneme“ (výrok Angely Merkelové, když otevřela dokořán brány milionům migrantů: "Wir sdchafen das", pozn. PP). Otázky pro vedení země se nabalují jako sněhová koule. A je stále těžší věřit ve šťastnou hvězdu „největšího vůdce našich dob“.

NEPŘEHLÉDNĚTE:

Jak si uchovat zdraví a zlepšit vyhlídky na plný život - navzdory pokusům Schwabů, Gatesů a Big Pharmy o opak - a současně podpořit Protiproud?

 

Některé zásadní odpovědi najdete v rozhovoru Petra Hájka s ing. Jiřím Černotou - nejen na téma jednoho zcela mimořádného prostředku na posílení těla i ducha - a dosažení praktické dlouhověkosti

Bezplatný účet u BEWITu pro nezávazný přístup ke slevám si můžete vytvořit zde. Výrobky BEWIT si lze také prohlédnout i zakoupit zde. Nákupem přes tyto odkazy  pomůžete nejen sobě, ale i další existenci Protiproudu!

 

Vstříc katastrofě

Existuje nějaká šance na obnovení čestného dialogu mezi ukrajinskými úřady a prostými občany, kteří nesou všechna břemena války? Dočkáme se konečně otevřeného dialogu vůdce s národem, jako byly třeba Rooseveltovy „Rozhovory u krbu“? Pochybuji. I proto kráčíme ke katastrofě.

Nezapomínejme, že z rozpadu Ruské říše vzešel Lenin a z rozpadu Osmanské říše Atatürk. To co platí u našeho souseda - „Když se řekne Rusko, myslí se tím Putin, když se řekne Putin, myslí se tím Rusko“ - u nás neplatí. Ukrajina není Rusko. Pokud Ukrajina může být bez Kučmy, bez Juščenka, bez Janukovyče, bez Porošenka - pak může být také bez Zelenského.

POJĎME SE PORADIT!

pp

PPTV v pondělí 9. 9. 2024 od 18:00 vysílá v přímém přenosu pravidelnou poradu šéfredaktora Protiproudu s "tvrdým jádrem" nepodvolených.

Do porady buď posílejte své dopisy do redakční pošty, nebo chatujte - ale jen do 17:00, tedy hodinu před zahájením vysílání. Chat bude samozřejmě v provozu i během "porady", ale kvůli úspoře času na některé později sdělené názory, úvahy či dotazy bude Petr Hájek reagovat až v příští Tea Party.

 

Stojíme opět na břehu Rubikonu. Ještě nebyl překročen, stále je čas vnímat vlastní občany jako partnery, ne jen jako zdroje masa na frontu. Začít mluvit s nimi, a ne jen k nim. Začít vysvětlovat své jednání, a ne jen vyzývat k důvěře ve vůdce s tvrzením, že nikdo kromě něj není schopen vyhrát tuto válku. A především se vrátit k dnes již zcela opuštěnému systému kontroly a rovnováhy státní správy.

V opačném případě nám k vnitřnímu rozpadu nezbývá mnoho času. Jistě, doufejme v nejlepší, ale připravme se na nejhorší. Jak praví básník:

Jako hvězda nad strništěm,

Jako Kristus na nebi,

Jak na svátek svobody,

Pod premiérem fugas (podomácku vyrobená mina, pozn. PP),

Vězte to, vy bastardi, oběste se, Jidášové!

Ukrajina bude navždy!

Zdroj.

pp

Tagy článku

Doporučujeme

NEJČTENĚJŠÍ

Na začátek stránky