Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Koaliční tanečky: Odloučení pirátského škuneru od vládni flotily. Digitalizace jako sovětská elektrifikace. Orwelizace zkrachovala. Megalomanské plány Pirátů a vládní strach z odpovědnosti. Zbaští to naštvaní voliči?

Koaliční tanečky: Odloučení pirátského škuneru od vládni flotily. Digitalizace jako sovětská elektrifikace. Orwelizace zkrachovala. Megalomanské plány Pirátů a vládní strach z odpovědnosti. Zbaští to naštvaní voliči?

27. 9. 2024

Tisk článku

Ladislav Jakl se zamýšlí nad současnou vládní krizí, a snahou Fialy, hodit katastrofální neúspěšnost současné neoblíbené vlády, na koaliční partnery, a také nad smysluplností digitalizace stání správy, která povede jen k dalšímu omezení našich svobod

Piráti odcházejí z vlády. Dalo se to čekat. Vláda je u veřejnosti velice nepopulární, určitě uvnitř koaličních stran (kromě ODS) už dlouho probíhá debata o tom, jestli výnosy z vládního angažmá pro danou stranu vůbec převažují nad náklady, které bude muset dotyčná strana zaplatit za rok ve volbách.

pp

Digitalizace jako sovětská elektrifikace

A v ODS určitě také už dlouho probíhá debata, nakolik je pro ně koaliční pouto koulí na noze, zvláště v případě Pirátů, kteří k udržení většiny nejsou zapotřebí. Neúspěšné vládnutí je zkrátka třeba na někoho shodit, a rychle utíkat co nejdále od terče veřejného hněvu.

Čekalo se jen na záminku. Tou se stala kauza „digitalizace“. (Digitus znamená latinsky prst, můžeme jen hádat, o který asi jde.) Co je to vůbec za projekt? Jistěže má administrace státní správy a její kontakt s veřejností fungovat co nejvýkonněji, nejefektivněji a nejspolehlivěji. A jistěže je k tomu třeba průběžně neustále modernizovat zpracování všech úkonů, a to ku prospěchu úřadů i uživatelů. Ale zde se technologická modernizace stala ideologickým symbolem a politickou modlou. Asi jako svého času sovětská elektrifikace. Proces digitalizace se ze samozřejmého postupného zlepšování funkce úřadů stal zosobněním „Velkého skoku vpřed“ po čínském vzoru, zosobněním ideologického pokrokářství.

NENECHTE SI UJÍT!

pp

V rozhovoru s doyenem české žurnalistiky, publicistou a spisovatelem Milanem Syručkem, bude Petr Hájek odhalovat dlouho tajená fakta z amerických i ruských archivních dokumentů - kromě jiného prozrazujících, kde byly (a dnes bohužel opět jsou, jen z druhé strany) cíle jaderných úderů na našem území či o důkazech, jak náš prezident osobně platil teroristy v Rusku - a mnoho dalších tajností z "Rubu a líce" událostí, které náhle již nejsou "konspirační teorií"

Sledujte v sobotu 28. září od 18:00 hodin či kdykoli poté!

Megalomanské budovatelské plány Pirátů

V tomto pojetí musel tenhle projet selhat. Sledoval totiž od začátku primárně jiné cíle než zlepšit fungování úřadů. Měl se stát módní fasádou nové doby. Proto odpovědnost za jeho selhání nenese jen realizátor, tedy Bartošovo ministerstvo, ale celá vláda za to, že vůbec akceptovala megalomanské budovatelské plány Pirátů.

Jen na okraj k tomu ministerstvu: opravdu musí ministerstvo sídlit v paláci na Staroměstském náměstí? Musejí mít úředníci výhled na sochu Jana Husa a Mariánský sloup? A není za těmi nejdražšími okny ve Střední Evropě nějaký sklad nepoužívané IT techniky (protože po dlouhá letá opravdu skandálně byl).

Možná je třeba dodat ještě jednu věc: a bylo by vůbec dobře, kdyby se tento projekt byl povedl? Není on vlastně jen botou mezi dveřmi pro ještě intenzívnější buzeraci stavebníků, pro průběžné zatěžování žadatelů o stavební povolení dalšími a dalšími ničivými podmínkami? Nepotřebuje české stavební řízení spíše razantní oproštění od drastických podmínek, které každý stavebník už dnes musí plnit?

POJĎME SE PORADIT!

pp

PPTV v pondělí 30. 9. od 18:00 vysílá v přímém přenosu povolební poradu šéfredaktora Protiproudu s "tvrdým jádrem" nepodvolených. Dopisy a reakce protiporouzdařů však vedou k mnohem pestřejší paletě témat, takže se zdaleka neomezíme jen na výsledek druhého kola senátních voleb a eskalující situaci na hroutící se ukrajinské frontě po návštěvě Zelenského v USA.

Odloučení pirátského škuneru od vládni flotily

Na celé frašce kolem odloučení pirátského škuneru od vládni flotily je nejzábavnější reakce několika pirátských funkcionářů. Že prý stejně nemá cenu v téhle koalici být, protože se Pirátům v jejím rámci nepodařilo prosadit své priority, jako je manželství „pro všechny“, legalizace marihuany a podpora bydlení.

Fakt v době potravinové drahoty, znehodnocení úspor, zabrzděného ekonomického růstu, rozmáhající se nouze i u střední třídy či drastického zdražování energií má mít stát jako svou prioritu první dvě výstřednosti? Na to že čekají naši důchodci, zaměstnanci, české rodiny, obyčejní spotřebitelé?

NEPŘEHLÉDNĚTE!

Dlouho očekávaný rozhovor Petra Hájka s výjimečnou osobností české (a dnes již i světové) "alternativní" zdravotní scény Jiřím Černotou

V pořadu Zdraví v Protiproudu se kromě jiného dozvíte o unikátních novinkách ve vývoji a produkci fascinujících zcela přírodních prostředků na posílení těla i ducha - včetně dosažení praktické dlouhověkosti.

 Bezplatný účet u BEWITu pro nezávazný přístup ke slevám si můžete vytvořit zde. Výrobky BEWIT si lze také prohlédnout i zakoupit zde. Nákupem přes tyto odkazy  pomůžete nejen sobě, ale i další existenci Protiproudu

 

My nic to koaliční partneři

A ona podpora bydlení? No, bydlení je prostě drahou věcí (pokud nemáme namysli ubytovny). A je jasné, že mnoho lidí si na své bydlení ještě nevydělalo dost peněz. Co s tím? Vezmou se peníze lidem, co už si peníze vydělali, a dají se těm, co si je nevydělali. Jiný recept Piráti odjakživa nemají. Nebo snad ještě: rovnou vzít byty vlastníkům a dát je nevlastníkům. To je také jeden z pirátských plánů.

Do voleb zbývá rok. Vypadá to, že bude z pozice vládních stran naplněn přesvědčováním voličů: za ekonomický a společenský rozvrat nemůžeme my, to někteří naši koaliční partneři. Zbaští to voliči?

Zdroj.

pp

Tagy článku

Doporučujeme

NEJČTENĚJŠÍ

Na začátek stránky