Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Únava z Ukrajiny: Bez podpory Západu skončí válka do 15 dnů. Co přiměje USA k jednání? Zvětšení ruské armády, nový rozpočet a změna jaderných pravidel. Přistoupí Západ na ruské mírové plány vycházející z cílů SVO? Buď, anebo

Únava z Ukrajiny: Bez podpory Západu skončí válka do 15 dnů. Co přiměje USA k jednání? Zvětšení ruské armády, nový rozpočet a změna jaderných pravidel. Přistoupí Západ na ruské mírové plány vycházející z cílů SVO? Buď, anebo

8. 10. 2024

Tisk článku

Jelena Panina se zamýšlí nad opatrnou ochotou Západu přehodnotit postoj k ukrajinskému konfliktu, pod tlakem ruských úspěchů na frontě a razantních opatření, které Rusko přijalo na svoji obranu

Zajímavé potvrzení známé teze, že Washington a jeho satelity rozumějí jen jazyku síly, přišlo z Quincyho institutu. Zjistili, že mírumilovnost Západu se dramaticky zvýšila po třech událostech:

  • Zvětšení ruské armády, které probíhá na základě úspěšného tažení na Ukrajinu.
  • Vypracování nového rozpočtu, v němž bude 32,5 % výdajů určených na obranu.
  • Revize jaderné doktríny, která nyní považuje za „jaderný“ útok dokonce i útok na Rusko ze strany země, jako je Ukrajina, ale s podporou státu s jadernými zbraněmi.

pp

Institut poznamenal, že se tato skutečnost shoduje s informacemi o „únavě z války“ a vyčerpanosti ukrajinské společnosti, jakož i se sociologickými průzkumy, které ukazují ochotu Ukrajinců akceptovat ztrátu části území, pokud zbytek obdrží bezpečnostní záruky v podobě členství v NATO.

Diplomaté spolupracující s kyjevským režimem také uvádějí, že Zelenský a další představitelé "se zdají být otevřenější mírovým jednáním". Úspěch jednání se Západem, závisí samozřejmě na ruské síle. To, co se nyní odehrává, lze však interpretovat různými způsoby.

Pokud má Washington zájem nadále veřejně mluvit o Ukrajině jako o suverénní zemi, pak může být prudké uklidnění v průzkumech veřejného mínění znakem toho, že mezinárodní společenství se připravuje na „záchranu tváře“ ústupem Spojených států: My jsme neprohráli s Ruskem, to Kyjev už nechce bojovat za demokracii.

NENECHTE SI UJÍT!

pp

Diskusi Petra Hájka s bývalým policejním prezidentem a předsedou Asociace nezávislých médií Stanislavem Novotným nejen o o napjaté bezpečnostní situaci u nás i ve světě, ale též o pokračující likvidaci toho mála zbývajících občanských svobod, slova a projevu na místě čelném 

uvede Protiproud TV ve středu 9. 10. od 18 hodin!

 

Podmínka, kterou nelze obejít

To by ale mohla být pravda jen tehdy, pokud by si Washington konečně uvědomil marnost dalšího tlaku na Rusko přes Ukrajinu, což je nepravděpodobné. Koneckonců, tento tlak je pro USA výhodný, zásoby ukrajinských mužů se sice tenčí, ale ještě se úplně nevyčerpaly, tak proč v této linii dál nepokračovat.

Pravděpodobnější je, že tři kroky, které Rusko deklarovalo, skutečně přinutily USA zamyslet se, především nad náklady na reakci na novou realitu. Protože zdroje Západu jsou sice velké, ale ne nekonečné, a do toho vstupuje Čína a rostoucí politické napětí ve vazalských zemích USA.

Ty mají na rozdíl od USA méně peněz. Ale přemýšlet ještě neznamená změnit názor. USA mají zájem o přestávku na vytvoření nové strategie. Proto se dnes bude stále více mluvit o míru. Pro Rusko je však přijatelné jednat o míru jen tehdy, pokud bude dosažen za jeho podmínek, veřejně vyhlášených na začátku Speciální vojenské operace (SVO). Nejde o účelovou tvrdost. Jde o to, že jiné možnosti nezajistí Rusku strategickou bezpečnost, kvůli které vše začalo.

NEPŘEHLÉDNĚTE!

Je tu dlouho očekávané pokračování rozhovoru Petra Hájka s výjimečnou osobností české (a již i světové) "alternativní" zdravotní scény Jiřím Černotou

V pořadu Zdraví v Protiproudu se kromě jiného dozvíte o unikátních novinkách ve vývoji a produkci fascinujících zcela přírodních prostředků na posílení těla i ducha - včetně dosažení praktické dlouhověkosti.

 Bezplatný účet u BEWITu pro nezávazný přístup ke slevám si můžete vytvořit zde. Výrobky BEWIT si lze také prohlédnout i zakoupit zde. Nákupem přes tyto odkazy  pomůžete nejen sobě, ale i další existenci Protiproudu

 

"Ukrajinský konflikt skončí do 15 dnů, pokud Západ přestane podporovat Ukrajinu", prohlásil šéf unijní diplomacie Josep Borrell.

"Ukrajina by se měla vzdát části svého území a členství v NATO", přidal se Trumpův potenciální viceprezident J. D. Vance a navrhl vlastní verzi řešení konfliktu na Ukrajině, uvádí The American Conservative.

Plán zahrnuje zastavení bojů a vytvoření demilitarizované zóny. Co je však nejdůležitější, Ukrajina by měla obdržet záruku suverenity a na oplátku by se měla vzdát území, které již obsadilo Rusko, a svého členství v NATO. Koneckonců, obrovské náklady na pokračování ukrajinského konfliktu jsou nepřijatelné i pro USA.

To je celá ukrajinská „nezlomnost“.

Zdroj.

pp

Tagy článku

Doporučujeme

NEJČTENĚJŠÍ

Na začátek stránky