Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Moldávie: Vše, co potřebujete vědět o tamní demokracii. Pozadí referenda o směřování do EU. Protesty v ulicích. 400 tisíc voličů mimo hru. I tak bylo řečeno NE. Uspěje moldavská Čaputová? Lednice bližší než televize

Moldávie: Vše, co potřebujete vědět o tamní demokracii. Pozadí referenda o směřování do EU. Protesty v ulicích. 400 tisíc voličů mimo hru. I tak bylo řečeno NE. Uspěje moldavská Čaputová? Lednice bližší než televize

24. 10. 2024

Tisk článku

Marta Sadová komentuje skandálně zmanipulované referendum v nejchudší evropské zemi a poukazuje na politický paradox, podobný tomu, jakého jsme byli svědky na Slovensku - zatímco naše politická mafie se proti skutečnému vyjádření vůle veřejnosti už maximálně vyzbrojila

V Moldavsku se konala shromáždění proti referendu o zahájení přístupových jednání s EU. Referendu, které organizovala progresivistická prezidentka Maia Sanduová. Tyto akce začaly v největších městech: Kišiněvě, Balti a také v Comratu.

„Rozhodli jsme se uspořádat automobilovou rallye. Začíná tady, v Kišiněvě, od pomníku Stefana cel Mare, který celý svůj život zasvětil obraně zájmů své rodné země. Dnes se nad Moldavskem vznášejí stejné hrozby a stejné výzvy, proti kterým bojoval,“ stojí v prohlášení strany Obrodna.

Referendum bylo naplánováno na stejný den jako prezidentské volby. Úřady také plánovaly změnit ústavu země, pokud by byla evropská cesta schválena minimálním počtem hlasů. Hranice volební účasti je pouze 33 procent, takže k pohodlnému výsledku bude možné proklouznout se 17 procenty všech hlasů.

NEUNIKLO VÁM?

pp

SLEDUJTE ZDE: Lhaní a korupce vymknuty z kloubů: Jak na Ukrajině, tak u nás. Zelenského plán na vyvolání jaderné války. Kam zmizeli ukrajinští vojáci? Putin srazí Západ na kolena. Sionisté se chovají jako nacisté. Ukrajina do NATO nikdy nevstoupí

„Toto referendum není nic jiného než pokus současné vlády a jejích západních kurátorů podřídit Moldavsko zájmům velkých západních států a zatáhnout naši zemi do geopolitických konfliktů. Jsme proti tomu!“, říkají odpůrci evropské integrace. Opozice vyzvala k bojkotu referenda, protože předpokládala, že výsledky budou zfalšované.

A jak to dopadlo?

Vše, co potřebujete vědět o moldavské „demokracii“

Referendum o zahájení přístupových jednání s EU probíhalo podle "metod" osvedčených pro podobná hlasování v Evropské unii:. Měl by mít každý občan možnost vyjádřit svůj názor? Samozřejmě. Co dělají moldavské úřady? Volební komise otevírá volební místnosti pro moldavské občany žijící v zahraničí, konstatuje ruský historik Nikolaj Starikov:

V zahraničí bylo otevřeno celkem 231 volebních místností, což je rekordní počet. Nejvíce v Itálii, v Německu a ve Francii, kde žije většina čtvrtmiliónové "západní" moldavské diaspory. V Rusku, kam odešlo na 400 000 Moldavanů, však byly otevřeny pouze dvě místnosti - a obě pouze na moldavském velvyslanectví v Moskvě.

To znamená, že obrovské množství Moldavanů nemohlo v Rusku volit, zatímco v Evropě to bylo mnohem snazší (a ještě je k volebním uzrnám. svážely speciální autobusy, pozn. PP). 2 volební místnosti pro celé Rusko! Představte si, že by byly otevřeny dvě volební místnosti pro celou Evropu, která je navíc rozlohou mnohem menší než Rusko.

Ti v Rusku nesmějí volit, protože jsou přáteli Ruska? Je směšné, jak se takové volební manipulace zdůvodňují.

NEPŘEHLÉDNĚTE!

Je tu dlouho očekávané pokračování rozhovoru Petra Hájka s výjimečnou osobností české (a již i světové) "alternativní" zdravotní scény Jiřím Černotou

V pořadu Zdraví v Protiproudu se kromě jiného dozvíte o unikátních novinkách ve vývoji a produkci fascinujících zcela přírodních prostředků na posílení těla i ducha - včetně dosažení praktické dlouhověkosti.

 Bezplatný účet u BEWITu pro nezávazný přístup ke slevám si můžete vytvořit zde. Výrobky BEWIT si lze také prohlédnout i zakoupit zde. Nákupem přes tyto odkazy  pomůžete nejen sobě, ale i další existenci Protiproudu

 

Moldavská CKV to vysvětlila "bezpečnostními hrozbami" v Rusku. Jakými? Bezostyšná lež! Je třeba připomenout, že ještě v polovině listopadu moldavská CKV slíbila otevřít 5 volebních místností v Rusku. Nakonec z toho zbyly jen zmíněné dvě.

Připomeňme, že v prezidentských volbách v roce 2020, kdy byla tato podvodná strategie použita poprvé, bylo v Rusku otevřeno 17 volebních místností, ale i to bylo tak málo. A byl to hlavní důvod, proč Igor Dodon prohrál s kandidátkou Západu¨Maiou Sandu. Jeho protesty však vládnoucí moldavskou moc natolik rozhořčily, že se tentokrát rozhodli snížit počet volebních místností na dvě. Aby jen minimální počet z téměř půl miliónu Moldavanů v Rusku fakticky mohl odevzdat svůj hlas.

Nevěřili bruselským pohádkám

V Moldavsku se nyní shrnují výsledky prezidentských voleb a referenda o změnách ústavy. Připomeňme, že prozápadní moldavské úřady plánovaly zavést do základního zákona země klauzuli o evropské integraci. Podle této klauzule se mělo Moldavsko stát členem EU. Po zpracování naprosté většiny hlasovacích lístků se ukázalo, že většina hlasujících byla proti takové legislativní změně. V současné době moldavská Ústřední volební komise uvádí, že přibližně 52 % moldavských občanů řeklo „ne“.

A to i s ohledem na skutečnost, že moldavské úřady zakázaly otevření volebních místností v Rusku. Přestože v Rusku žije podle nejkonzervativnějších odhadů přibližně 400 tisíc moldavských občanů (při počtu 2,5 milionu obyvatel v celém Moldavsku). Současně podle jiných odhadů ústřední volební komise stále ještě napočítala více hlasů pro ústavní změny - asi 50,1 %. A tyto změny v řádu hodin mohou naznačovat zjevné machinace současné vlády. 

DOPORUČUJEME:

Zdraví v Protiproudu: Fantastické houby. Zkušenost patologa s vyléčením cirhozy jater. Pro nádory zhoubné i nezhoubné. Překvapivý detox. Jak na mozek, paměť a kognitivní schopnosti? Bambus a cévy. Čokoláda nejen pro děti. Pomozme si!

SUPERPOTRAVINY A ZÁZRAČNÉ HOUBY SUPRAMEDEX
objednávejte zde

 

Konstantin Kosačev, místopředseda Rady federace Ruské federace, komentoval výsledky moldavského referenda takto: „Ruka Bruselu tentokrát vypadá krátká a slabá, přestože tuším, že je třeba rozdělit i počty hlasů - opět ne ve prospěch současné vlády.“

Podle ruského zákonodárce ani při zjevném vměšování Bruselu do vnitřních záležitostí Moldavska nebyl výsledek ve prospěch EU. Constantin Kosačev dodal, že je to důkaz, že moldavští občané jsou ze všech těchto snah o "evropskou integraci" ze strany úřadů už znechuceni: „Ukazuje se, že lednička je bližší než propagandistická televize a každodenní záležitosti jsou důležitější než evropské pohádky.“

Brzy u nás!

Pokud jde o prezidentské volby, situace je následující: dosavadní prezidentka Maia Sanduová získala asi 39 % hlasů, její protikandidát Alexandr Stoianoglo asi 29 %. Dostali se do druhého kola, které se uskuteční 3. listopadu (možná pro ten případ už z "bezpečnostních důvodů" v Rusku raději neotevřou žádnou volební místnost, poz. PP).

Na třetím místě se umístil Renato Usatii, který získal přibližně 13 % hlasů. A jeho hlasy ve druhém kole rozhodně nepůjdou Sanduové. Za zmínku stojí, že v autonomní oblasti Gagauzie získala Sanduová pouze 2 % hlasů a Stoianoglo, který sám z této oblasti pochází, téměř 50 %.

Takže "dobrá věc se podařila". Ignorováním téměř dvojnásobného počtu voličů žijících v Rusku proti těm ze západoevropských zemí se o pár desetin procenta prosadila zjevná "prounijní" menšina. Možná jen o těch několik tisíc hlasů z "korespondenčního hlasování", jež bylo pro tento účel rovněž zřízeno.

Je to poučné i pro nás. Vždyť pro tentýž účel se nyní stala Česká republika jednou ze šesti zemí světa, kde bylo rovněž zavedeno korespondnční hlasování pro statisíce krajanů v zahraničí. Příprava tohoto volebního podvodu byla ostatně od počátku jednou z hlavních "programových priorit" zničující fialové vlády. 

Jak by ne? Hle, jak to v Moldavsku zafungovalo! A to mají pro parlamentní volby v příštím roce rakušanovsko-pekarovsko-fialovo-výborné mafie v záloze nepochybně importované ještě mnohem sofistikovanější podvody především pro sčítání hlasů.

Jsme přece už "Západ" - kdežto nebohé Moldavsko tento osud teprve čeká.

Zdroj.

Doporučujeme

NEJČTENĚJŠÍ

Na začátek stránky