Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Zatčení Ivo Rittiga: Důsledky kauzy Petra Nečase, nebo uchopení moci novou vládní sestavou? Ne, jde o něco úplně jiného. Varování pro Andreje Babiše

Zatčení Ivo Rittiga: Důsledky kauzy Petra Nečase, nebo uchopení moci novou vládní sestavou? Ne, jde o něco úplně jiného. Varování pro Andreje Babiše

13. 2. 2014

Tisk článku

Petr Hájek upozorňuje, že současné vzrušení kolem posledních akcí policejních a prokurátorských pučistů má jinou podstatu, což netuší možná ani samotní aktéři

Neuvěřitelné se opět stalo skutečností. Kauza, která „popravila“ Nečasovu vládu a přivedla do úřadu tu současnou Babišovu, se podivuhodně rozbíhá téměř současně s obsazením ministerstev Babišovými lidmi. Je to náhoda? Někteří si myslí, že náhoda neexistuje. Patřím mezi ně.

Proč zatkli Rittiga?

Policie ráno zatkla Ivo Rittiga, obchodníka, kterého mainstream dávno pasoval na takzvaného „kmotra“. Čili hlavu jakési mafie. Kdo ji tvoří, ví opět jen mediální mainstream. Už několik let „udává“ různé její „členy“, mediálně je lynčuje, ničí jejich profesionální i lidskou pověst – leč policie dosud nikoho z preventivně lynčovaných z ničeho neobvinila.  Máme tedy dnes konečně volat Sláva? Naopak. Jen došlo k nečekanému zádrhelu v rozporu s plánem. Žádný plán nikdy nevyjde.

PP

Ivo Ištvan obvinil bývalého premiéra Nečase, jehož vládu svrhl, z úplatkářství. Až dnes, mnoho měsíců po údajném zločinu. Dosud byl expremiér pouhý svědek. Co se změnilo? Mnohé. Především se kormidla ve státe chopila jiná politická sestava. Vede ji Andrej Babiš, formálně stínovaný Bohuslavem Sobotkou. Toho pan Babiš zamáčkne malíčkem levé nohy, kdykoli se mu zlíbí, pokud předseda části ČSSD nebude poslouchat.  Především však – změnila se média. 

Hlavní „seriózní“ noviny v zemi už patří buď Andreji Babišovi, nebo Zdeňku Bakalovi. Oba miliardáři mají politické zájmy par excellence. Druhý z nich nikdy přímo do politiky nevstoupil. Měl tam své silné vyslance: Karla Schwarzenberga a spol., jmenovaného Bohuslava Sobotku, jenž mu přiklepl „za hubičku“ ostravské doly a hornické byty, a tak dále. Druhý to vzal do svých rukou „nakrátko“ – a už nám vládne. A policie náhle „koná“. Skvělý výsledek!

Co Babiš podcenil 

Babišova i Bakalova média však nečekaně obrátila. Zatímco dosud Ištvanovým šílenostem „fandila“. Lehce ochladla poté, co olomouckému chapadlu pučistické justičně-policejní chobotnice začal fandit také prezident Zeman. Nyní zničehonic statečnému Ivánkovi už několik desítek hodin nemohou přijít na jméno. Dokonce přímo i nepřímo žádají jeho odvolání.

PP koláž

Čtěte také: Šokující rozuzlení motivů protivládního puče: Temelín dostavějí buď Rusové – nebo Číňané! A prokurátor Ivo Ištván konečně přiznal: Školili mě Američané.

Babišova ministryně spravedlnosti však Ištvana hájí: Dělá prý přesně to, co od něj šéf Agrofertu očekává, opakuje do médií vcelku nezakrytě, a směje se přitom na celé kolo. To by bylo zcela pochopitelné. Po převratu, jehož spouštěcí mechanismus byl ekonomicko-politický (nebezpečí dostavba Temelína bez americké firmy Westinghouse), musí následovat dočištění prostoru od zbytků hospodářské konkurence (kmotři). Ale jak to jde dohromady s tím, že Babišova média v tomhle netvrdí muziku? Co dělají šéfredaktoři Léko (LN) a Slonková (MfD)? Zdá se, že jako oni, tak především velký boss, něco podcenili. 

Výstřel z Aurory

Výstřel z křižníku Aurora sice bolševickou revoluci neodstartoval, to je čistá mystifikace, ale právě proto je ta lež tak zažitá. Proč novináři hlavního proudu vytáhli zbraně a začali pochodovat proti tvrzi Ištvan a spol.? Přišel signál. Nejlépe ho ilustruje vyjádření pozůstalého Havlova „guru-dědice“ Karla Schwarzenberga. Když se ho ptali, co říká obvinění Petra Nečase, odpověděl:

„S Nečasem jsem, se sice dost pral, ale toto obvinění vážně považuju za blbé a účelové. O trafikách jsem se kriticky vyjadřoval, ale korupce to není. Jsou to politické dohody, běžné všude v Evropě. A jestli nám začnou policajti určovat, jaké dohody jsou a nejsou možné, pak je to opravdu konec demokracie." 

Ministr Babiš (a jeho zastupující protektoři na postech šéfů novin) si vůbec neuvědomují, s kým mají tu čest. Havlistická novinářská fronta bude klidně loajálně psát, že Andrej Babiš je vzor všech ctností. Ale když zavelí Schwarzenberg, půjde všechno stranou. A to se právě stalo.

Šok

Vlna, která se zvedla na „obranu“ Petra Nečase, musela mocný a hloupý triumvirát Bradáčová – Šlachta – Ištvan šokovat.  Obrat přišel jako pád meteoritu z čistého nebe – a měl podobné účinky.

Třeba v Hospodářských novinách píše jeden z hlavních havlistických ideologů pan Honzejk: „Ivo Ištvan nepochybně vede svůj boj s veškerou upřímností, považuje se za orla práva. Je nicméně naší povinností ho upozornit, že se postupně nevědomky proměňuje v krkavce, klovajícího do vnitřností právního státu. Nedá se předpokládat, že by si rizika svého počínání uvědomil. Právní stát má ale naštěstí ještě dost prostředků, jak ho zastavit.“  Jen pro jistotu dodávám, že „právní stát“ jsou ONI (novináři), nebo si to alespoň o sobě myslí.

Ukazuje se, že i „kila zlata a milióny“, které v létě s takovou pompou vykradla z bankovních schránek, zase potichu vrací skutečným majitelům. Příliš nežasnu, že o tom „královna“ investigativních“ novinářů, současná šéfredaktorka Mf Dnes, ještě netiskne seriál z „uniklých“ odposlechů Šlachty a spol. Ale kdo ví?

Ale budiž, to je ještě Bakalovo. Jenže co říci k výrokům pana Kamberského, který si do HN odskočil, ale dnes už pod Babišem opět kraluje komentátorům LN? Na slova ministryně spravedlnosti, která Ištvanův postup schválila, píše:

„Ve světle těchto slov nepřekvapí, že policie a žalobci přistoupili k obvinění expremiéra až po nástupu nové ministryně. Ta se už dříve vyjádřila kriticky ohledně verdiktu Nejvyššího soudu, který zbavil obvinění z braní úplatku tři exposlance ODS.“

To už je skoro vzbouření na vsi! Vždyť paní ministryně je Babišova zaměstnankyně. Placená z našich daní samozřejmě, jako většina jeho zaměstnanců ve firmách přisátých na dotace.

A tak došlo večer k rozhodnutí: Rittig musí ráno do tepláků! Je třeba okamžitě vidět novinové titulky: Policie konečně stíhá kmotry!

Nevzrušujme se

Ivo Rittig, ani nikdo jiný samozřejmě ve vězení neskončí. Těžko posoudit, zda právem či neprávem, zda něco kriminálního udělal, či ne. V každém případě se to nezjistí. Za rok za dva to vyšumí. Pokud by na něj něco měli, již by seděl dávno. Posloužil jen jako mediálně „vyfutrovaná“ volavka pro krytí vládního puče v Ištvanově a Šlachtově produkci, za režie paní Bradáčové. 

Policie samozřejmě nic nemá ani na něj, ani na nikoho jiného. Ukazuje se, že i „kila zlata a milióny“, které v létě s takovou pompou vykradla z bankovních schránek, zase potichu vrací skutečným majitelům. Příliš nežasnu, že o tom „královna“ investigativních“ novinářů, současná šéfredaktorka Mf Dnes, ještě netiskne seriál z „uniklých“ odposlechů Šlachty a spol. Ale kdo ví? Jestli to pořádně doorají, možná se i toho dočkáme. 

Celá kauza Petra Nečase, jeho nové manželky, prostě vše, co způsobilo pád vlády kvůli nastolení té Babišovy, je samozřejmě od počátku nechutná. Psali jsme o tom stejně tak od počátku – prakticky jako jediní. Vlastním případem je proto zatím  zbytečné se na těchto stránkách zabývat. Objeví-li se něco vskutku nového, budeme o tom naše čtenáře informovat.

Jediné, co stojí za zmínku, je výbuch v důsledku „nečekaného čelem vzad“ mediálního mainstreamu. Divadlo k popukání. 

Pro Andreje Babiše by to mělo být varování, pro nás jistá naděje. Pokud by o to stál,  dal bych mu radu: Nikomu nerostou stromy do nebe. A žádný plán nikdy nevyjde.

PP




Tagy článku

Doporučujeme

Digi bůh: Vzniknou sekty uctívající umělou inteligenci? Roboti nás budou brzy vydírat. Mluvte šeptem! Neomezená moc všude a nikde. Chapadla ke všemu, co je připojené. Ovládnou i zbraňové systémy? Moloch se probouzí. Mlčení...

Digi bůh: Vzniknou sekty uctívající umělou inteligenci? Roboti nás budou brzy vydírat....

Německý protektorát 1939: 15. březen a jeho poselství - zvláště pro naše mladší generace. Existence českého státu není samozřejmostí.  Zrada? Zájmy velkých hráčů. Gaučoví generálové a novodobí andělé. Dáme se rozpustit v biočaji EU?

Německý protektorát 1939: 15. březen a jeho poselství - zvláště pro naše mladší generace....

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky