Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Scénář převratu na Ukrajině jako kopie předešlých: Občanská válka v horké fázi. V Kyjevě bojují oddíly vycvičené NATO. Přinášíme unikátní fotografické dokumenty a videa

Scénář převratu na Ukrajině jako kopie předešlých: Občanská válka v horké fázi. V Kyjevě bojují oddíly vycvičené NATO. Přinášíme unikátní fotografické dokumenty a videa

19. 2. 2014

Tisk článku

Václav Danda se zamýšlí nad souvislostmi ukrajinské krize a přináší další důkazy o tom, že vojenské oddíly tzv. ukrajinské opozice byly zorganizovány a vycvičeny v táborech NATO.

Právě když v pozdních nočních hodinách získala důvěru poslanecké sněmovny protektorátní vláda Andreje „Bureše“ Babiše, současně se naplno rozhořela občanská válka na Ukrajině. Bylo jasné, že elity Nového světového řádu, stojící za politickou reprezentací Evropské unie a Spojených států, nemohou připustit, aby se situace uklidnila a z ulic se přenesla za jednací stůl.

pp

Čtěte ZDE: Vrcholí pokus o státní převrat na Ukrajině: Zkušené tajné služby realizují známý scénář. Podivné vraždy, podivní mrtví.  Začala přípravná fáze války o Rusko

Provokace v Soči i na Majdanu 

Zinscenované a řízené provokace „opozičních sil“, produkované z peněz rockefellerovských a sorosovských nadací v posledních dnech a týdnech pozvolna umíraly na úbytě. „Majitelé klíčů“ proto museli přivést konflikt do další fáze. V této strategické geopolitické hře totiž vůbec nejde jen o Ukrajinu. To, co se začalo včera odehrávat v Kyjevě, nelze nevidět například v souvislosti s úspěšně probíhající olympiádou v Soči. Vzpomeňme na letní olympiádu v Číně, které se tytéž síly pokusily využít k zastření gruzínského útoku na Jižní Osetii a Abcházii – a obvinily z toho Rusko. Šlo ale o nesmysl tak zjevný, že nakonec i „nezávislá komise“ EU musela konstatovat, že konflikt rozpoutala Gruzie, podporovaná členskými státy NATO.

Načasování horké fáze občanské války na Ukrajině má z tohoto hlediska téměř totožné parametry. Je tu však ještě další motiv: Průběh olympiády v Soči je proti všem předpokladům a „nadějím“ zatím bezchybný. Bylo potřeba rychle spustit něco, co alespoň zčásti zastíní „Putinův“ olympijský úspěch. Když nepomohla cenzura úvodního ceremoniálu ve všech televizích v USA, kde „vypadly“ pasáže, ukazující úspěchy současného Ruska a z celého světa namísto protestů přicházejí obdivné a uznalé komentáře sportovců a sportovních funkcionářů, rozhodli se hoši z „koalice ochotných“ jednat.

Příprava byla také standardní. Nejprve západní PR agentury vyslaly do ulic Soči homosexuální aktivisty s televizními štáby. Ti však nejenže se svými duhovými vlaječkami nevzbudili žádné sympatie, ale po rychlém policejním zákroku z toho nebylo nic. Záběry, které západní televizní štáby natočily, nebylo možno ani při sebevětším umění manipulátorů propagandisticky využít. Stejným fiaskem skončila akce „punkerek“ z Pussy Riot, které se v Soči snažily za přítomnosti televizních štábů strhnout na sebe alespoň nějakou pozornost. Ve chvíli kdy tyto „čarodějnice“ skončily bez většího zájmu světové veřejnosti v policejní cele, nezbyl rockfellerovským propagandistům již žádný použitelný trumf. Právě zde hledejme hlavní příčinu načasování „náhlého“ ukrajinského výbuchu.

Impulsem pogrom v sídle vládní strany

Impulsem k vyvolání nepokojů se stal brutální pogrom, který ukrajinské „paramilitární“ oddíly provedly v sídle vládní Strany regionů. Několik stovek po zuby ozbrojených „aktivistů“ vyplenilo budovu, přičemž docházelo k lynčování neozbrojených činovníků strany a úředníků. To vedlo k tomu, že dosud velmi opatrná a zpátky se držící policie, začala plnit své povinnosti, jako je plní kterákoli policie v demokratických zemích: Se zločinci, které tak dojemně obhajuje Sobotkův ministr zahraničí Zaorálek, začala konečně bojovat. 

Ve večerních hodinách došlo k aktivizaci tzv. podzemní osvobozenecké armády, řízené a vycvičené na Západě, kde podle dobře informovaných ukrajinských zdrojů jako polní velitelé působí západní zpravodajci v Kyjevě. Boje si zatím vyžádaly nejméně 25 mrtvých a stovky zraněných, téměř polovinu z obětí tvoří  policisté.

„Lidová sebeobrana“ cvičená v NATO

Je velmi pravděpodobné, že je to začátek otevřené občanské války. Tak jako obvykle mají tyto operace několik cílů současně: Především jde o pokus rozdělit Ukrajinu na západní a východní. Na západě už dochází k vytváření orgánů „samostatného“ státu pod přímým vlivem EU a k ozbrojenému přebírání moci. Stejně tak důležité je ale diskreditovat Rusko, které vyzývá k nevměšování a současně odvést pozornost od úspěšně probíhající olympiády.

pp

Podle ukrajinských zdrojů, byly ozbrojené oddíly připravovány již od roku 2006, kdy se členové tzv. „Lidové sebeobrany“, z níž se později vytvořila tzv. podzemní armáda, „učili“ ve výcvikových táborech NATO v Estonsku. Jde o tytéž ukrajinské oddíly „Lidové sebeobrany“, které se zúčastnily i bojů na straně gruzínských jednotek v agresi proti Jižní Osetii.

pp

Julie Tymošenková a její propagandisté

Horké fázi občanské války předcházela jako vždy válka propagandistická. Kdo by třeba neznal všemi televizemi včetně bakalovské ČT donekonečna opakované záběry nahého ukrajinského vězně ve sněhu, obklíčeného policií. Pomocí internetu se tento „dokument“ rozšířil po celém světě. Měl ilustrovat „brutalitu režimu“, který se nevinní demokratičtí aktivisté z Majdanu snaží „sametově“ svrhnout.

Jenže problémem je, že na konci záznamu je spatřen v uniformě Adrej Dubrovik. Dubrovik opustil před nějakou dobou Ministerstvo vnitra, kde působil jako bezpečnostní šéf strany vedené „plynovou princeznou“ a černým koněm EU Julií Tymošenkovou. Podle Vremia byl tento „dokument“ vytvořen televizním producentem Anderejem Kozhemyakinem, který je na výplatní listině sponzorů Julie Tymošenkové.

Peklo v ulicích Kyjeva je předehrou

Jak skončí peklo, které v ulicích Kyjeva rozpoutali „demonstranti“ si v této chvíli nikdo netroufá odhadnout. Zásah police vyvolal ostré střety v ulicích, byl ale zcela na místě. Přesně s tím organizátoři státního převratu kalkulovali. Scénář je téměř přesnou kopií postupu v Sýrii před dvěma lety, kde krvavá občanská válka začala také tím, že při policejních zásazích proti ozbrojeným „demonstrantům“ se postupně střety zvrhávaly v regulérní přestřelky, které nakonec skončily krvavými útoky teroristů v celé zemi, jež dodnes pokračují. 

Prezident Janukovič, se tedy konečně rozhodl postavit proti teroristickým bandám s plnou rozhodností. V centru Kyjeva včera zněla střelba a výbuchy z obou stran. Na náměstí Nezávislosti „demonstranti“ zapálily pneumatiky a dřevěné konstrukce staveb, aby zabránili policistům v postupu směrem do centra náměstí.

Jenže na rozdíl od předešlých měsíců policie dostala možnost bránit se. Pořádkové síly použily vodní děla, gumové projektily, slzný plyn a dělobuchy. V ulicích se také objevily obrněné transportéry.

Pokrytecké výzvy „říšských úředníků“

S pokryteckými výzvami se na Ukrajinského prezidenta obrátili představitelé EU. Ke zdrženlivosti a zastavení násilí vyzvalo ústy svého ministra zahraničí Franka - Waltera Steinmeiera Německo. Stejnou výzvu adresovala polská diplomacie prostřednictvím ukrajinského velvyslance ve Varšavě a následně na prezidenta Janukovyče apeloval i český ministr zahraničí Lubomír Zaorálek, který v této souvislosti zpochybnil chystanou návštěvu Ukrajinského prezidenta v Praze a chystá vládní rezoluci.

Ani prezident Zeman už neudržel původní „vzdornou“ linii a chystá se návštěvu svého ukrajinského protějšku v Praze odvolat či odsunout. Jenže nikdo nemůže odhadnout, jak se toto další tragické dobrodružství Západu vyvine v dalších hodinách a dnech – natož v měsících. Nebezpečná hra s ohněm kousek za naší východní hranicí se může eskalovat zcela nepředpokládaně.

V Kyjevě se hraje opravdu o hodně. Dovedou iluminátské struktury další díl seriálu násilného svržení vlády, která jim nezobá z ruky, až do konce? Kam až si risknou zajít? V prezidentu Janukovičovi se zřejmě spletli. Demokraticky zvolený prezident s Putinem za zády zjevně nemíní ustoupit a odevzdat jim Ukrajinu do rukou. Spokojí se s rozdělením Ukrajiny, nebo budou chtít víc? I pro nás jde o zásadní otázku. Tato válka není jen „televizní“. Bezprostředně se nás dotýká.

pp




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky