Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Ukrajinská poučení v České republice: „Na násilí se odpovídá násilím.“ Ohavná reality show České televize za milióny, zatímco některé děti nemají na oběd

Ukrajinská poučení v České republice: „Na násilí se odpovídá násilím.“ Ohavná reality show České televize za milióny, zatímco některé děti nemají na oběd

28. 2. 2014

Tisk článku

Petr Hájek komentuje odporné pokrytectví většiny českých médií, novinářů a politiků a jejich protektorátní loajalitu při státním převratu na Ukrajině

Česká televize zase srdnatě bojovala za demokracii. A s ní většina mainstreamových médií. Ve spolupráci s vládou nejnověji produkovaly dramatickou reality show „Převoz zraněných z Ukrajiny“. České vojenské speciály, upravené jako sanitky, přistávaly v přímém přenosu na letišti v Praze-Kbelích. Desítky velkých sanitních vozů s rozsvícenými blikačkami házely do tmy modro-oranžové blesky. Scházely už jen bojové světlice nebo slavnostní ohňostroj.

Protektorátní komplex

Mnohokrát jsme psali o tom, že českou mediální scénu z devadesáti procent ovládá havlistická guerilla. Zatímco západní novináři (již čtvrt století po převratu náš vzor) jsou přirozeně z podstaty levicoví, naši zůstávají věrně havlističtí. Že v obou případech jde o tvrdé levičáctví? Jistě. Rozdíl je pouze v tom, že ti čeští – lépe řečeno pražští – se většinou tváří pravicově. Otevřenou levici si „historicky“ oškliví. Ve skutečnosti však právě oni jsou dědici bolševických metod. Proto se na ukrajinskou krizi vrhli jako rozkurážení mládežníci: Lžou, manipulují a podvádějí už bez alespoň formálního předstírání „objektivity“.

PP

Spojené státy a Německo (o EU se v krizích nemluví ani formálně) si v jisté chvíli začaly uvědomovat nebezpečí ztráty kontroly nad krizí, kterou vyvolaly, organizovaly a financovaly. Začaly proto jednat s Ruskem. Velmi se to podobalo Syrské krizi, kde Obamu těsně před intervencí, z níž už téměř neměl, jak se vyvléci, zachránila ruská diplomacie. Nastala fáze snahy o zklidnění.

Ne tak česká média. Ta právě v té chvíli vyrazila na zteč, aby prokázala, jak jsou vzorně protiruská. Starý známý protektorátní komplex většiny českých novinářů, jenž se v tomto špinavém řemesle dědí od protektorátu Böhmen und Mähren, přes protektorát sovětský až k současnému americko-unijnímu. Především z tohoto úhlu pohledu je nutné hodnotit i nechutné divadlo na kbelském letišti – a jeho mediální obraz.

Kdo je oběť?

Nechutná opereta s „převozem zraněných“ nás jenom v první chvíli stála deset miliónů. Těch přiznaných. Pochopitelně, že nikoho převážet nebylo nutné. Naopak, zraněným, ať už jsou kdokoli, takový převoz léčení ve skutečnosti komplikuje. Ukrajina není Afghánistán či Irák – ale odtud k nám zase soudruzi z Člověka v tísni České televize nikoho nevozí. Ti lidé by doma měli nepochybně k dispozici úplně normální lékařskou péči. Jenže to by nebyla ta show. K čemu by si ČT Pánkovy „zpravodajské aktivisty“ z Člověka v tísni, kryté obvyklým statutem „neziskové organizace“, z našich daní platila?

Babišova vláda vyhazuje desítky miliónů na protiruské propagační akce na letištích, přičemž jenom malá část z toho by hladové české děti bezpečně nasytila. Stud je však zjevně nefackuje.

Ukrajince (pokud to opravdu všechno Ukrajinci byli) rozvezly kordony sanitek po pražských nemocnicích. Ty, jak známo, jsou dlouhodobě přeplněné. Proto byla na místě i mluvčí. Ujišťovala, že českých pacientů se tato opereta nedotkne: „Pokud by to bylo nutné, půjdeme cestou odkladných výkonů, které v žádném případě naše pacienty nepoškodí," uvedla paní Jurásková. Hodně zajímavý postoj: Odkládání „výkonů“ na českých pacientech nikoho nepoškodí. Kdo je tady obětí a kdo zločincem?

Zdroje jsou

Pokud jde o propagandistické bolševické akce, platí Špidlovo: zdroje jsou. V tomhle jsou soudruzi vždycky stejní. Ministr Zaorálek také právě vyrazil na Ukrajinu – nikdo neví proč. Jen aby utrácel další statisíce a milióny ze státního rozpočtu a mohl se tvářit, že je „aktivní v prosazování politické linie EU“: Musel si asi vytvořit vhodné pozadí k „odvážnému výroku“:

Česko neuznává Viktora Janukovyče za legitimního představitele Ukrajiny“, prohlásil cestou do Kyjeva. „To, k čemu na Ukrajině došlo, je porušením elementárních zásad“. Svatá pravda. Státní převrat v demokratické zemi, svržení legitimně zvoleného prezidenta skupinou ozbrojenců, vskutku porušením elementárních zásad civilizovaného státu nepochybně je. Pouze není jasné, proč tedy oněmi teroristy svrženého legitimního prezidenta neuznáváme. Soudruh Zaorálek v tom má jako obvykle roztomilý zmatek. Což při jeho intelektuálním deficitu není nic překvapivého. Ale protektorátnímu ministru zahraničí to jeho sponzoři z EU jistě vyčítat nebudou.

PP koláž

Čtěte také: Scénář převratu na Ukrajině jako kopie předešlých: Občanská válka v horké fázi. V Kyjevě bojují oddíly vycvičené NATO. Přinášíme unikátní fotografické dokumenty a videa

Čtěte dále: Nové informace o pozadí státního převratu na Ukrajině: Příprava stála nejméně pět miliard dolarů! Nic nekončí, spíše začíná. Rusko: „Krym ubráníme všemi prostředky!“

Činila se také tištěná média. Mimořádně otřesně v té chvíli krásou nechtěného působila řada článků o dětech, které u nás nemají co jíst. Nedostávají do školy svačinu, jejich rodiče nemají na to, aby jim zaplatili oběd. Ke slovu přicházejí charitativní organizace. Naprostý skandál. O hladovějící děti se samozřejmě musí postarat stát. Žijeme sice už dlouho opět v socialismu, ale ani ten předlistopadový něco takového nepřipouštěl.

Řešíme to od loňského září a dnes už hradíme 156 obědů žákům ze 40 základních škol po celém Česku. Dalších skoro 60 jsme odsouhlasili a se školou co nevidět uzavřeme darovací smlouvu," říká manažerka charitativních projektů společnosti Ženy ženám Jana Skopová. Babišova vláda vyhazuje desítky miliónů na protiruské propagační akce na letištích, přičemž jenom malá část z toho by hladové české děti bezpečně nasytila. Stud je však zjevně nefackuje.

Goebbelsův dědic

„Česká televize a senátor Štětina jsou mnohem horší než byl ministr nacistické propagandy Joseph Goebbels, protože neukazuje policisty ležící na zemi, jak do nich revolucionáři kopou. Proč se Člověk v tísni nestará také o pozůstalé po těchto policistech?“ tázal se divák pořadu ČT Hyde park s Jaromírem Štětinou, jenž byl dalším „formátem“ propagandistické kampaně spojené s kbelskou reality show.

Není důležitá odpověď „novináře“ Štětiny – věrného bolševika, který ovšem se stranickou legitimací včas práskl. Bránil se, že prý přímo ve vysílání uvedl fakt, že prvním zastřeleným na Majdanu byl příslušník jednotek Berkut. Obecně je pak prý známo, že řadu dějinných okamžiků provází násilí. Jen málo takových události se děje bez krve a to nikdo nezastírá. A Česká televize prý příliš drastické záběry nevysílala z pochopitelných důvodů. Z pochopitelných důvodů je vysílala – ale pouze ty, které se hodily do scénáře manipulace, vydávající ozbrojený státní převrat za „demokratické svržení diktátora“.

Poučení z krizového vývoje

Měli by si v tom soudruzi udělat trochu jasno. Štětinův (TOP 09) a Zaorálkův (ČSSD) kolega, šéf socialistické kandidátky do europarlamentu, totiž naproti tomu v Právu napsal:

„Irák, Egypt, Gruzie, Libye, Sýrie, Ukrajina. Ve všech případech naprosto stejný informační tok. Již od prvého dne konfliktu přesně víme, na čí stojíme straně a proti komu nesmiřitelně vystupujeme. Vždy proti diktátorům, s nimiž se ještě  nedávno naše politické elity nechávaly fotit, dodávaly jim zbraně (včetně bojových plynů), navazovaly politicky vstřícné dohody. Přes noc se stávají z potentátů, které jsme diplomaticky uznávali, i když jsme si o nich nemohli myslet nic dobrého, zločinci“.

PP koláž

Čtěte také: Veselá jízda do tunelu: Nová ombudsmanka míní zavřít ústa nejen Stanislavu Křečkovi. Chce také „regulaci“ internetu a zákaz kritiky „zemřelých osobností“

Čtyřka na eurokandidátce ČSSD Miroslav Poche přímo na tiskové konferenci obvinil Evropskou unii, že eskalovala krizovou situaci na Ukrajině. „Evropská zahraniční politika selhala, stejně jako selhala v situaci v Jugoslávii a při arabském jaru, kde EU také podporovala radikály," řekl včera.

Příslušníci našich kolaborantských stran by si to prostě měli vyjasnit. Vytvořit nějaké společné Poučení z krizového vývoje na Ukrajině. V záhlaví by mohl soudruh Štětina zopakoval svůj včerejší výrok:

Je pravda, že na tom Majdanu je i celá řada extremistických sil a určitě tam budou i náckové, ale v zásadě celá ta většina, která tam je, podporuje demokratickou část parlamentu.“

A pak by dodal základní poučení, které bychom si měli zapamatovat. Říká ho přece „hrdina z Majdanu soudruh Štětina, havlistický filosof praktické demokracie, poučený Leninem i Goebbelsem:

„Hybnou silou v klíčových okamžicích dějin bývají menšiny a jen málo dějinných pohybů se děje bez krve. A to i navzdory několika mrtvým policistům. Ty mohou mít na svědomí i někteří demonstranti z potyček. Na násilí se odpovídá násilím.“

Nechme teď stranou, že za stejná slova – ovšem ve prospěch svržené legální vlády – málem novináři ukřižovali zástupce ombudsmanky Stanislava Křečka. Bude zajímavé připomenout soudruhu senátorovi jeho leninské teze v nadcházejících bojích o Krym. A nejen tam. Až zase bude obhajovat demokratické teroristy v České televizi (a nejen tam) s kolegy revolucionáři z pražské kavárny.

PP




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky