Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Vládní puč jinými prostředky: Co mají společného Temelín a Majdan? Americké tajné služby rozehrály proti české vládě cynickou partii. A jaké zájmy má prezident Zeman?

Vládní puč jinými prostředky: Co mají společného Temelín a Majdan? Americké tajné služby rozehrály proti české vládě cynickou partii. A jaké zájmy má prezident Zeman?

11. 3. 2014

Tisk článku

Petr Hájek přináší nové informace nejen o tom, proč v létě padla Nečasova vláda, proč náhle v případě našeho převratu nejde o „konspirační teorie“ a co svým „přiznáním“ sledují tajné služby

Pád Nečasovy vlády, jak už jsme mnohokrát psali, byl obyčejný puč v režii policie, prokurátorů a tajných služeb. Tuto základní premisu postupně přijala i část mainstreamu, takže tím nikoho nepřekvapím. Otázka, kterou si však hlavní proud dosud nekladl, zní PROČ? Kvůli čemu musela být vláda odstraněna a politická mapa naší země zásadně překreslena? A protože nedlouho poté jsme byli svědky dalšího převratu kousek za naší východní hranicí, nabízí se otázka, zda to všechno spolu nějak nesouvisí. Vypadá to nesmyslně? Jako na začátku každý „béčkový“ politický thriller.

Něco se stalo

Odhlédněme od toho, že odstranění české vlády proběhlo jinak, napohled daleko civilizovaněji. Náš puč se odehrál tak, jak je v kraji odedávna zvykem - domněle „sametově“. Teroristé v Praze nestříleli jako v Kyjevě. Ostatně i státní převrat v listopadu 1989 vypadal u nás jinak než v Rumunsku, kde „revoluci“ ozdobila vražda prezidenta Ceauseska a jeho manželky v přímém přenosu. Jsme už takoví. Jde to s námi „sametově“. I proto, že po ruce je tradičně vždy dostatek ochotných kolaborantů. A s jejich pomocí veřejnost obvykle ráda rychle uvěří, že černé je bílé a naopak. Jenže nyní se něco stalo.

PP

Hlavní mediální proud, reprezentovaný v tomto případě časopisem Týden, z nějakých důvodů porušil všeobecně sdílené TABU. Onu otázku PROČ musela být za dramatických okolností odstraněna Nečasova vláda, si nečekaně položil. A je tedy nyní na nás, abychom se zeptali: PROČ tak učinil?

Pomáhat a chránit

Naši čtenáři „informacemi“ Týdne překvapeni nebudou. Jako jediní jsme je o skutečné příčině svržení Nečasovy vlády informovali vzápětí po puči: Za vším hledej Temelín, zájmy Spojených států o jeho dostavbu a spolupráci domácí „páté kolony“. V tomto případě „americké spojky“, prokurátorky Lenky Bradáčové a jejího „kamaráda“ v policii (Robert Šlachta).  Sklidili jsme „ťukání na čelo“, uštěpačné poznámky – a pak hluboké mnohaměsíční mlčení celého mainstreamu. Soukromě se mě sice řada žurnalistů na mnohé ptala, ale do médií neproniklo téměř ani slovo – snad jen částečně a velmi opatrně v časopise Reflex.

Včera však časopis Týden nečekaně napsal: „V takzvané kauze Nagyová prý byli někteří zástupci moci výkonné a soudní ovlivněni zvýšenou aktivitou amerických zpravodajců v České republice loni v období května a června. V důvěrných rozhovorech teď o tom pro TÝDEN promluvili i významní pracovníci českých zpravodajských služeb a policie. Jednání iniciovali sami.“

BIS  je v „překladu“ Bezpečnostní a informační služba. Slovo „bezpečnostní“ je stejně dobrým vtipem jako nápisy na policejních vozech „Pomáhat a chránit“. Zato „informační“ docela sedí. Zpravodajci, stejně jako Šlachtova tajná policie a Bradáčové prokurátorská mafie, „pomáhají“ našim hlavním médiím jako základní zdroj „tajných informací“ sloužících k manipulování veřejnosti. Média je pak naopak (většinou) „chrání.“ Obvykle se tomu říká „úniky“, a přestože jde o drsné porušení zákonů, nikdo se tím nikdy nezabývá. Bere se to jako samozřejmost. Pomoc. Služba veřejnosti. Kde není žalobce...

Podstatná pro nás musí být poslední věta citovaného textu: „Jednání iniciovali sami.“ Jinými slovy – BIS rozehrála další díl této dosti ohavné zpravodajské hry. A proto se znovu ptejme: PROČ? Proč nyní, a proč právě takto?

Napohled záhada

Co to tedy novinářům z Týdne „zdroje“ z BIS a policie kromě jiného řekly?

„Podle těchto zdrojů nabyla loni americká diplomacie mylného dojmu, že o tendru na dostavbu temelínské jaderné elektrárny je už rozhodnuto. Z americké a ruské nabídky si měla Nečasova vláda vybrat tu ruskou. Američané proto pokládali za nutné uspíšit změnu mocenských sil na našem území.“

Premiér Nečas při své návštěvě Ruska prý odmítl mluvit s prezidentem Putinem separé o Temelínu, premiéru Medveděvovi k tomu dal jen pět minut. Ruští představitelé z toho byli údajně tak rozčarovaní, že rozehráli zpravodajskou hru: Podstrčili Američanům zprávu, že už mají s českou vládou ruku v rukávě. A Washington se rozhodl pomocí svých lidí v Praze Nečase „odstřelit“. Na prvním místě to byla jejich důvěrnice Lenka Bradáčová. Týden to líčí takto: 

„Zajímavé jsou i americké depeše o České republice z Wikileaks. (...) Jako zdroje v depeších figurují i osobnosti české justice, například prezidentka Unie státních zástupců a dnešní pražská vrchní zástupkyně Lenka Bradáčová. A právě Bradáčová si v souvislosti s aktuálním obviněním lobbisty Ivo Rittiga dala záležet na tom, aby zdůraznila, že tento případ nemá s kauzou Jany Nečasové-Nagyové nic společného.“

To jsou nám tajemství! Tohle všechno si přece autor mohl už před mnoha měsíci přečíst na Protiproudu. Ostatně, jak vyplývá z dalšího textu, učinil tak. Proč tedy s tím přichází až dnes? Nesměl? Nebo nyní už naopak „musel“?

PP koláž

Čtěte zde: Zlomí tajné služby Spojených států prezidenta Zemana? To je, oč tu běží. Opakujeme: V celé kauze jde o Temelín. Zbytek jsou jen divadelní kulisy.

Opičí proces

Týden si je tohoto „problému“ vědom, a proto přichází s „konspirační teorií“ – minimálně inspirovanou přímo mluvčím BIS:

Výroční zprávy v utajeném režimu může podle Šubrta prezident konzultovat i se svými spolupracovníky, mají-li příslušné bezpečnostní prověrky. Například bývalý Klausův vicekancléř Petr Hájek již loni otevřeně naznačil, že „o svém osudu premiér nevědomky rozhodl, když začal ,objektivně' zvažovat temelínskou nabídku ruské strany. Média tehdy citovala Hájkovy věty s dovětkem, že jde o konspirační teorii. To lze vzhledem k pověsti exvicekancléře pochopit, ale je fakt, že Hájek byl jedním z nejbližších spolupracovníků hlavy státu, takže mohl dlouhá léta disponovat citlivými informacemi.“

Jinými slovy: Dostal jsem se k informacím BIS coby prezidentův vicekancléř. Pomiňme nyní, že jsem o Nečasovi nic nenaznačoval, ale tvrdil. Pomiňme rovněž, že jsem nedůvěryhodný „zdroj“, protože tvrdím (odkud asi mám ty informace?), že třeba 11. září neproběhlo tak, jak tvrdí americká vláda a všechna hlavní média, nemluvě o tom, že spolu s mnoha renomovanými vědci popírám Darwinovu „teorii“ o vývoji druhů. Že bych to měl také od tajných služeb? V tom případě nejde o „konspirační teorie.“

Ale dost legrace, ta věc je totiž velmi vážná: Vyplývá z ní, že BIS o amerických a plánech na svržení české vlády pomocí bradáčovsko-šlachtovské pučistické jednotky věděla – ale premiérovi nic nesdělila! (Možná jen Hradu.) Autorovi v tom nadšení ovšem uniklo, že v té době jsem byl už nejméně čtvrt roku „v podhradí“, takže i kdybych chtěl, k žádným takovým informacím jsem se ani teoreticky dostat nemohl. Nemluvě o tom, že kdybych mohl – zase bych je nesměl použít.

Jaké má tedy celý ten „thriller“ řešení? Poměrně jednoduché. A děsivé. Trochu s tím kolegovi z Týdne pomohu:

Zpravodajská hra na druhou

Skutečností je, co jsme napsali: Petr Nečas v Rusku o Temelínu jednal. Předchozí vláda (Topolánkova, s „Američanem“ Alexandrem Vondrou), Bushově administrativě dostavbu Temelína v podstatě slíbila. Tendr byl jen formální. Jenže pak nastoupila administrativa Obamova, likvidace plánů na postavení amerického radaru – a také hospodářská krize. Náhle nebylo tak úplně jedno, „za kolik“ se Temelín dostaví. 

Nejen cenově však byla nabídka česko-ruského konsorcia vůči Westinghousu bezkonkurenční. K tomu navíc vytvoření tisíců nových pracovní míst, zakázky pro české firmy za 150 miliard korun – a současně lepší technologie. Nečas v Moskvě proto řekl, že zakázka proběhne regulérně – bude se skutečně soutěžit. A rozhodnout o vítězi měla vláda již na podzim. A byl mrtvý muž. A ještě to nevěděl.

Dejte si pozor, pane prezidente Zemane. Tahle mlýnská kola, mezi nimiž se chcete s elegancí sobě vlastní protáhnout, jsou přece jen moc veliká. Semelou vás. Radši to nechte být a jděte od toho, dobře vám radím. Tam, kde jste vy teprve rok, jsem strávil deset let.

Z okolí premiéra Nečase, prošpikovaného „double agenty“ českých a amerických tajných služeb, se tato informace dostala do Washingtonu. A ten spustil operaci „Nagyová“, puč proti české vládě na překreslení politické mapy České republiky. Přesně jak jsme o tom informovali a jak se také stalo. Stačí se rozhlédnout kolem sebe.

Z nějakých důvodů se však BIS právě nyní rozhodla rozehrát celou hru znovu a současně zamlžit stopy. Proto ta směšná pohádka o Američanům „podstrčené“ informaci ruskými tajnými službami. Proč se tak děje právě v okamžiku vrcholící ukrajinské krize, obnoveném volání po stavbě amerického radaru v Čechách (Vondrův přítel, „neokon“ John Cain) a za nevídané mediální protiruské kampaně – je zcela zjevné. Týden na to vděčně – nebo poslušně – nasedl. Mimochodem: Víte, proč si vybrali k „úniku“ tentokrát vás? Nejste ani Babišovo, ani Bakalovo. To by příšerně řvalo.

Jenže to ještě není zdaleka všechno.

Komu patří prezident Zeman?

Týden si správně všiml prohlášení Miloše Zemana: „Domnívám se,“ prohlásil prezident, „že vyhlášený tendr by měl skončit bez vítěze. Měl by se vyhlásit další tendr a do něj by měla být přijata francouzská firma Areva. A poznamenal: „Občas se o mně říká, že jsem ruský agent i izraelský agent. Teď bych mohl být považován za francouzského.“ (Haha, na dobré vtipy naši hlavu státu užije, pozn. PH)

Nikoli, pane prezidente. Na tohle vám může naletět Týden, nikoli Protiproud. Vy totiž ve skutečnosti samozřejmě lobbujete za Američany. U „ruského a izraelského agenta“ to působí napohled překvapivě, už vzhledem k mnoha obchodním zájmům vašich přátel v Rusku – ale je to tak.

PP koláž

Čtěte zde: Miloš Zeman v Evropském parlamentu: „Soudruzi, Evropská unie je dobrá!“ Václav Klaus ve švýcarském časopise: „Politiky EU názory lidí nezajímají.“

Pokud by se totiž nyní stávající tendr na Temelín zrušil a vyhlásil nový, přihlásila by se do něj jen francouzská Areva – a Westinghouse. Ruskému zájemci by z „bezpečnostních důvodů“, pro něž po ukrajinské krizi BIS tentokrát „najde“ zhruba 1 537 869 „důkazů“, by Babišova vláda přihlášku do tendru buď odmítla, nebo by ji vyřadila. A vy samozřejmě víte, pane prezidente, že v této soutěži nemá naopak zase Areva šanci vůči Westinghousu.

A tak podle svého zvyku kujete „tupým novinářům“ před nosem nejméně dvě želízka současně: Děláte se pěkným v očích Francouzů – a dáváte přitom Temelín jako dárek Američanům. Z velmi dobrých důvodů. Kampaň na další prezidentské volby je tu coby dup – a vy určitě nechcete dopadnout jako Petr Nečas a jeho vláda.

V tomto případě je vám bližší košile pokračování v prezidentské funkci, než kabát ekonomických zájmů vašich přátel v Rusku. Jenže, dejte si pozor, pane prezidente. Tahle mlýnská kola, mezi nimiž se chcete s elegancí sobě vlastní protáhnout, jsou přece jen moc veliká. Semelou vás. Radši to nechte být a jděte od toho, dobře vám radím. Tam, kde jste vy teprve rok, jsem strávil deset let.

Bude ticho po pěšině?

Časopis Týden končí svou exkurzi do zoologické zahrady, na niž ho jako „vnímavé děcko“ vedli „informátoři“ z tajných služeb a policie, relativně rozumně. Slovy, která potvrzují výše řečené:

„Na druhé straně se mnohem více rozjíždí hra kolem Temelína a zřejmě i kolem vedení ČEZ. Podle informací TÝDNE je to právě ÚOOZ (tedy duo Bradáčová – Šlachta, pozn. PH), kdo zásobuje některá média informacemi proti šéfovi ČEZ Benešovi. Cílem má být jeho odstranění z čela firmy. Pak by mohl být tendr na Temelín zrušen a nové vedení firmy s novou vládou bude znovu řešit, jak má být elektrárna rozšířena. Tentokrát už ovšem s novým obsazením, které může více vyhovovat některému ze zájemců. Pokud v tom svou roli hrají i české bezpečnostní složky, je situace opravdu vážná.“

Který ze zájemců to asi tak bude, co myslíte, když kvůli němu už padla (minimálně) jedna vláda?

Mimochodem, mám pro Týden další tip na „investigativní“ materiál jako hrom: Víte o tom, že Spojené státy chtějí kromě jiného „bratrsky pomoci“ Ukrajině s těžbou břidlicového plynu? Mezi námi – proti tomu je Temelín pakatel...

PP




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky