Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Co věděl „Seňa Bílý“, že musel být popraven? Začala válka mezi „majdanskými revolucionáři“? Demokracie jako řemen: Za sympatie k Rusům až deset let vězení

Co věděl „Seňa Bílý“, že musel být popraven? Začala válka mezi „majdanskými revolucionáři“? Demokracie jako řemen: Za sympatie k Rusům až deset let vězení

31. 3. 2014

Tisk článku

Václav Danda komentuje poslední vývoj na Ukrajině ve světle popravy vůdce Pravého sektoru Oleksandra Muzička

Vnitřní dění na Ukrajině rychle mizí z hlavních médií. Není zájem, aby veřejnost věděla, že situace v zemi se opět dramatizuje. Po protivládním puči, organizovaném a placeném ze západních zpravodajských centrál, se totiž noví vládci začínají zbavovat nepříjemných svědků a politických konkurentů. Špinavou práci v ulicích, dost možná včetně vražd „vlastních lidí“, které měly radikalizovat veřejné mínění, již za ně odvedli. Přichází fáze „úklid“.

pp

Bílý mouřenín

Není žádným tajemstvím, že páteř tzv. ozbrojených oddílů Majdanu, tvořily kromě naverbovaných nezaměstnaných a fotbalových chuligánů také ozbrojené jednotky kriminálního podsvětí. Tyto zvláštní oddíly, pro něž hlavním cílem bylo vyřizovat si účty s policií, se vyznačovaly zvlášť velkou krutostí: Vypichovaly zajatým policistům oči, nebo na nich zapalovaly pneumatiky či je zabíjely ocelovými tyčemi.     

Někteří komentátoři současný vývoj označují za počátek další války, která se tentokrát bude odehrávat mezi novou prozápadní mocí a Pravým sektorem

Kriminálnické „eskadry smrti“, tvořené ukrajinskou mafií, nájemnými vrahy, obchodníky s bílým masem, drogovými dealery či zloději aut, patřily k „elitním jednotkám“ revoluce. V nafasovaných maskáčích a s kuklami přes hlavy byli tito psychopati a sadisté  údernou pěstí pouliční „armády“. Vedl je jeden z hlavních představitelů organizovaného zločinu Oleksandr Muzičko, v podsvětí známý pod přezdívkou „Seňa Bílý.“ Vše nasvědčuje tomu, že mouřenín, který odvedl svou práci, byl nyní odstraněn.

pp

Čtěte ZDE: Ukrajinský scénář jako příprava útoku na Rusko: Faktickým držitelem moci je „Pravý sektor.“ Kdo to ve skutečnosti je? A tuší vůbec čeští vládní kolaboranti, komu pomáhají?

Padouch, nebo hrdina, my jsme jedna rodina

Náhle se proto z oficiálních míst dozvídáme, že jeden z „hrdinů Majdanu“, Oleksandr Muzičko, byl obyčejný gangster. Kupodivu už ale neslyšíme, že měl úzké vztahy se všemi opozičními vůdci, včetně současného premiéra Arsenije Jaceňuka. Věděl o jejich transferech peněz a zřejmě i o tajných rozkazech k zabíjení vlastních lidí, aby se mohla vina shodit na Janukovyče. Samozvaný premiér Jaceňuk z něj měl prý stále větší strach. V zemi, kde byla paralyzována policie a kde ozbrojené bandy beztrestně loupí a terorizují celá města a oblasti, si nebyl svou bezpečností jist ani on.

Především však – Arsenij Jaceňuk se potřebuje Pravého sektoru dnes již zbavit. Jeho stále silnější pozice ohrožuje nejen jeho vládu, ale před blížícími se prezidentskými volbami může zamíchat i mocenským soubojem uvnitř ukrajinských prozápadních struktur. Dříve či později by se totiž ukázalo, že o ukrajinské zájmy nešlo v „majdanské“ revoluci ani náhodou. Proto je pravděpodobné, že hlavní ukrajinští nacionalisté a neonacisté, kteří byli příliš blízko současným „elitám“, budou postupně likvidováni.

pp

Čtěte ZDE: Pyramida lží o Ukrajině má další trhliny. Důkazů přibývá: Tymošenková hrozí zabíjením Rusů. Paul Craig Roberts: „USA to celé od počátku řídí“. Informační válka pokračuje

Poprava

Není překvapivé, že jako první byl speciálními policejními jednotkami „odstraněn“ jeden z hlavních vůdců Pravého sektoru Oleksandr Muzičko. Jako polní velitel se zúčastnil čečenské války, má bohaté bojové zkušenosti a při nespokojenosti s „dělením kořisti“ by mohl začít mluvit, nebo dokonce vytvořit partyzánské oddíly a pokusit se Jaceňukovu vládu svrhnout. Tyto obavy zřejmě rozhodly o jeho likvidaci. 

V noci 25. března, v průběhu operace speciálního komanda "Sokol", byla obklíčena restaurace nedaleko Rovna, kde se „Saško“ se svými tělesnými strážci právě nacházel. Podle první oficiální verze se pokusil utéct. Pak prý měl zahájit palbu na policisty a došlo k přestřelce.  Dle slov představitelů ministerstva vnitra byl Muzičko zpacifikován, ale do příjezdu zdravotníků na svá zranění zemřel. Později byla verze zajímavě upravena: Prý se třemi výstřely z pistole smrtelně zranil sám „Saško“.

Tomu ale na Ukrajině věří málokdo. V médiích se objevilo několik svědectví, která popsala událost jako klasickou policejní popravu. "Dvě auta zablokovala jeho vůz, vytáhli ho z auta... Pak ho hodili na zem. Ruce měl za zády v poutech, vypálili  dva výstřely do srdce," vylíčil Muzičkovu smrt poslanec Oleksandr Donyj. "Ti, kdo ho zavraždili, se přesvědčili, že nemá neprůstřelnou vestu, a pak ho střelili do srdce," tvrdí svorně ukrajinská média.

                                           Reportáž o smrti "Seni Bílého"

Válka gangů

Podle náměstka ministra vnitra policisté dopadli celkem tři členy zločineckého gangu, kterým zabavili útočnou pušku Kalašnikov a pistoli Makarov. Převezli je do Kyjeva, kde jsou vyslýcháni kvůli podezření z banditismu. Sám Muzičko, jeden z „hrdinů revoluce“, byl podezřelý z vytvoření gangu. Také prý proslul styky s místními úřady včetně prokurátora, jimž údajně nařizoval, jak si mají počínat.

Muzičko před svou smrtí velel Pravému sektoru na západní Ukrajině. Byl veteránem ukrajinského hnutí UNA-UNSO, který spolu se 200 ukrajinskými dobrovolníky bojoval v první čečenské válce na straně prezidenta Dudajeva proti ruské armádě. Ruské úřady na něj vydaly mezinárodní zatykač za to, že v Čečensku mučil a zavraždil víc než dvě desítky zajatých ruských vojáků. Zajatcům podle ruských vyšetřovatelů "lámal prsty, vypichoval oči, strhával nehty a vytrhával zuby; některé pak podřezal, jiné zastřelil".

Pravý Sektor nejprve vyzval ministra vnitra Arsena Avakova k rezignaci a slíbil tvrdou pomstu za „Saškovu“ smrt.  Později Pravý sektor přitvrdil a dnes již přímo mluví o záměru pomstít se osobně ministru vnitra za vraždu svého vůdce. „Pomstíme se Arsenu Avakovovi za smrt našeho bratra,“ prohlásil Roman Koval, koordinátor Pravého sektoru v Rovenském okrese.

Někteří komentátoři současný vývoj označují za počátek další války, která se tentokrát bude odehrávat mezi novou prozápadní mocí a Pravým sektorem.

                                Útok Pravého sektoru na ukrajinský parlament

„Demokraté“ nastupují

Mnohé napověděl mítink, který se konal po Muzičkově smrti na Majdanu, po němž se členové Pravého sektoru pokusili opět „dobýt“ parlament. Vymlácená okna a dveře a skandování požadující demisi ministra vnitra Avakova nevěstí pro stabilitu v Kyjevě v nejbližších měsících nic dobrého. Bojové formace Pravého sektoru chtějí Avakova a další členy současné vlády postavit před soudní tribunál. Neuznávají ani popřevratového „dočasného“ prezidenta Oleksandra Turčynova.

                                             Pohřeb Oleksandra Muzička

Demonstrací síly se také stal pohřeb „hrdinného“ gangstera v Rovně. Situace na Ukrajině je značně nepřehledná. Využitím služeb ozbrojených banderovských jednotek a kriminálnických struktur dokázal sice Západ svrhnout prezidenta a vládu, ale nyní se „mouřenínů“ –  nepohodlných svědků a také politických konkurentů prozápadní loutkové moci – potřebuje zbavit. Napětí a chaos by snadno mohly vyústit v tentokrát protizápadní akce. A je pravděpodobné, že v případě tentokrát „neřízené“ občanské války, by východní regiony nezůstaly součástí nynější Ukrajiny.

Zvláště, když za pouhou cestu na Krym budou až tři roky vězení a za jakékoliv projevy sympatií k Rusku lze vyfasovat až deset let v žaláři. Tak si nové poměry představují revoluční vládci, kteří „zákon o státních zájmech“ již v prvním čtení schválili. Skutečně demokracie jako řemen. Na Ukrajině bude ještě veselo.

pp




Tagy článku

Doporučujeme

Německý protektorát 1939: 15. březen a jeho poselství - zvláště pro naše mladší generace. Existence českého státu není samozřejmostí.  Zrada? Zájmy velkých hráčů. Gaučoví generálové a novodobí andělé. Dáme se rozpustit v biočaji EU?

Německý protektorát 1939: 15. březen a jeho poselství - zvláště pro naše mladší generace....

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky