Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Válka o Sýrii: Konflikt vyvolaný podle stejného scénáře jako na Ukrajině. Západ prohrává - o to více krve ještě proteče. Ve hře jsou znovu fatální Golanské výšiny

Válka o Sýrii: Konflikt vyvolaný podle stejného scénáře jako na Ukrajině. Západ prohrává - o to více krve ještě proteče. Ve hře jsou znovu fatální Golanské výšiny

7. 4. 2014

Tisk článku

Václav Danda se vrací k Západem náhle „zapomenutému“ konfliktu v Sýrii, který je s děním na Ukrajině úzce svázán. Jde podle něj jen o jiné bojiště téže války.

Téměř před rokem jsme psali o tom, že bezmála začala třetí světová válka. Syrský konflikt, vyprovokovaný západními zpravodajskými centrálami, postupně přecházel z „občanské války,“ do mezinárodního ozbrojeného konfliktu, v kterém se stále více začaly angažovat nejen světové velmoci, ale zejména blízkovýchodní spojenci USA – Izrael, Turecko či Saudská Arábie. Bylo stále jasnější, že dovezená „revoluce“, která měla v Sýrii zopakovat „libyjský scénář“, bude potřebovat ke svému vítězství zahraniční vojenskou intervenci.

Sýrie a Ukrajina podle téhož scénáře

To se ale nepodařilo prosadit díky chytré diplomacii Ruska, které ukázalo svoji rozhodnost a neústupnost. Jako „náhradní řešení“ zvolili režiséři NWO prosazení téměř totožného scénáře na Ukrajině. Také v Sýrii Rockefellerova Rada pro zahraniční vztahy poslala nejprve do země své PR agentury, aby se spojily s místní islamistickou opozicí a zorganizovaly proti Asadovi první velké demonstrace.

PP

Když to nepomohlo rozmístily mezi demonstrující najaté ozbrojence a na střechy špičkové ostřelovače, kteří začali pálit po policii i demonstrujících a čekali na odvetu. První mrtví byli rozbuškou občanské války a přes hranice s Tureckem se začaly valit „bojové oddíly“ osvobozenecké armády NWO, tvořené najatými islamistickými radikály.

Totožný scénář byl použit o rok později na Ukrajině. Jak by také ne, vždyť syrská operace má stejné autory jako ta Ukrajinská. S tím rozdílem, že v případě Ukrajiny měla celá akce vytvořit nástupní prostor pro blízkovýchodní invazi. Rusko ale na nic nečekalo a tento průhledný manévr připojením Krymu znemožnilo.

Debakl NWO

Horká fáze „bitvy o Sýrii“ mezi tím díky odhodlání prezidenta Bašára Asada nabrala zcela jiný směr, než vojenští stratégové Západu předpokládali. Asad, který má na své straně drtivou většinu syrského obyvatelstva, postupně čistí svoji zemi od najatých teroristů.     

Situace na syrské „frontě“ se pro západní stratégy NWO vyvíjí velmi špatně. Situace už došla tak daleko, že USA nařídily zavření syrské ambasády ve Washingtonu a odchod personálu ze země. Všechno nasvědčuje tomu, že pro USA je válka v Sýrii prohraná. O to více se teroristé mstí na syrských křesťanech, kteří v drtivé většině Asada podporují.

Asad vítězí na všech frontách

Důvodem nelibosti „Západu“ je mimo jiné i zničení prvního kontingentu teroristů, které CIA vycvičila v Jordánsku. A druhý důvod přinesl faktický rozpad demoralizovaných povstaleckých jednotek v pohoří Kalamún (Dobytí Jabrúdu dokončilo obklíčení povstalců v Sýrii). Asadova SAA počítala s dlouhým obléháním křižáckého hradu Krak de Chevaliers, kam se „salafisté“ uchýlili. Ale Krak padl za několik dní.

Čtěte ZDE: Náš spolupracovník v Ženevě: Šokující pravda o Sýrii. Nadnárodní zločinecké skupiny vyzbrojuje EU i USA. Proč západní politici podporují Al-Kajdu? V syrském i ukrajinském scénáři jde o totéž

Libanon navíc začal zatýkat bojovníky a teroristy, kteří utekli do své bašty v libanonském Arsalu. V tom jim pilně pomáhá Hizballáh, který vojensky kontroluje část tohoto území na druhé straně hranic. Ve vyděšené EU proto dnes platí, že „na syrské frontě klid“, a v západních médiích se nesmí o těchto mrzutých věcech mluvit nahlas.

Na řadě je Izrael

Izrael je aktivní v konfliktu od samého začátku podle starého římského a koloniálního britského hesla „Rozděl a panuj“. Na Asadově straně totiž bojuje Írán a Hizballáh, dva nepřátelé Izraele. A nepřítel mého nepřítele je můj přítel. Takže Izraelci dodali opačné straně (povstalcům a teroristům) spojovací zařízení, léčí jejich bojovníky zajišťují odposlech a logistické operace všeho druhu.

Celkem leželo v izraelských vojenských nemocnicích více než 1600 bojovníků, léčení platila pochopitelně Saúdská Arábie. Izraelské ozbrojené jednotky Cahal, jejichž členové patřili mimo jiné také k úderným jednotkám Pravého sektoru na kyjevském Majdanu, zase přímo bombardovaly stíhačkami syrské území, čímž de facto vyhlásily Sýrii válku. Stratégové Cahalu snili o tom, že alespoň v pohoří Kalamún a na dalších místech vytvoří nárazníkovou zónu teroristických bojůvek, které budou chránit Izrael a budou trvale ničit syrskou ekonomiku.

Měl Hizballáh pravdu?

Současně začal faktický boj o Golanské výšiny okupované Izraelem. Ten v roce 1981 schválil zákon, který rozšířil izraelské právo a správu nad nimi a de facto je anektoval. Tento krok byl odsouzen Radou bezpečnosti OSN v rezoluci č. 497, která zákon prohlásila za neplatný a postrádající mezinárodní legitimitu. Toto strategické pohoří by nyní zajistilo Sýrii kontrolu nad Izraelem.

Důvod izraelských obav je dvojí. Ti chytřejší džihádisté pochopili, kdo je jejich skutečný nepřítel a kdo je dostal do pasti, kde je nyní SAA střílí jako králíky. Ale to jim vůdce Hizballáhu veřejně tvrdil už před dvěma roky. Také je upozornil, kde je z hlediska Hizballáhu jejich skutečný nepřítel. Kdo podporuje wahhábistické fanatiky, al-Kájdu a teror proti civilistům ve městech, ten je skutečný zločinec, neboť se prohřešuje proti islámskému společenství. Podle něj wahhábisty do Sýrie za těžké peníze naverbovaly společně Západ a despocie z Perského zálivu proto, aby je zde nechaly povraždit: "Nalíčili na vás v Sýrii past, a vy jste do ní vlezli."

Zdá se, že syrská válka bude pro NWO ještě tvrdým oříškem. Podrobnosti o tomto konfliktu a zejména o dopadech na místní křesťany přinesl tento týden ve své přednášce pro Lipový kříž politolog Daniel Solis. Nabízíme videozáznam oné mimořádně fundované přednášky i s podnětnou diskusí, které se kromě jiných zúčastnil i syrský velvyslanec v ČR.

V článku jsou použity informace ze zdroje zde.




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky