Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Paříž i Brusel obchází strach: Národní fronta Marine Le Penové jde do „evropských voleb“ s jasným plánem: Opuštění eura, omezení imigrace a obnovení suverenity Francie

Paříž i Brusel obchází strach: Národní fronta Marine Le Penové jde do „evropských voleb“ s jasným plánem: Opuštění eura, omezení imigrace a obnovení suverenity Francie

8. 4. 2014

Tisk článku

Redakce Protiproud komentuje úspěch Národní fronty v komunálních volbách a přináší u nás zatím nezveřejněné detaily plánu návratu Francie ke své původní měně.

Marine Le Penová, která vystřídala svého otce v čele francouzské vlastenecké Národní fronty, dosáhla na konci března dramatického úspěchu v komunálních volbách. I přes nevýhodný většinový systém, který má za úkol znevýhodnit menší strany, dokázala svým ziskem více než 7 % hlasů zneklidnit nejen vládnoucí socialisty. "Národní fronta se stala důležitou nezávislou, politickou silou na národní i místní úrovni," prohlásila paní Le Penová. A většina komentátorů ji označila za skutečného vítěze voleb.

 pp

Národní fronta upevnila své pozice

Národní fronta se tak poprvé dokázala prosadit na celém území Francie. Bodovala jak v severských, tak i ve svých tradičních  jižních regionech. Celkově získala přes 1400 křesel v městských zastupitelstvech. Ve 12 případech usedne do starostenských  křesel a vedení radnic. Francouzští euroskeptici ovládli radnice v městech Beaucaire, Cogolin, Fréjus, Hayange, Henin - Beaumont , Le Luc,  Le Pontet, Mantes-la-Ville , Marseille 7, Villers – Cotterets, Beziers a Camaret- sur-Aigues.

Zřejmě největším úspěchem bylo vítězství v Hénin-Beaumont, domovském městě Le Penové, hned v prvním kole, kde Steeve Briois získal absolutní většinu. Úspěch je o to výraznější, že tato oblast byla po celá desetiletí ovládána socialisty. Kandidát FN Stéphane Ravier, zase s 22 % postoupil do druhého kola boje o starostu Marseille. V sedmém obvodu tohoto klíčového města dosáhla FN dokonce na pozici starosty. Úspěchem je postup do prvního kola v jihofrancouzských městech jako jsou Avignon nebo Perpignan.

Národní fronta je přesvědčena, že tím vykročila na cestu obnovy samostatnosti Francie. Marine Le Penová však pouze nejásá, ale postupuje racionálně a rychle: Spojila se s významnými francouzskými ekonomy a její tým vypracoval dvanáctibodový program vystoupení Francie z eurozóny.    

pp

Čtěte ZDE:Jean-Marie Le Pen: „EU je svěrací kazajkou a vězením národů. Zastavení přílivu imigrantů je otázkou života a smrti.“ Změní něco „evropské“ volby 2014?

Ministr státní suverenity

Plán předpokládá, že Francie získá zpět svoji měnovou suverenitu. Strategickým cílem je rychlé zlepšení ekonomické a sociální stability země. Politici Národní fronty předpokládají, že před vystoupením z eurozóny vytvoří s ostatními evropskými zeměmi, které rovněž trpí jednotnou měnou, „odcházející skupinu" a „velký třesk“ provedou společně ve stejný den. Jde o Irsko, Řecko, Itálii, Španělsko, Portugalsko a Belgii, které se přidají ke skupině evropských zemí se svobodnou měnou jako jsou Švýcarsko, Norsko, Švédsko a Dánsko – ostatně i Česká republika.

pp

Marine Le Penová oslavuje se svým otcem volební úspěch

Plán je vymyšlen do všech detailů. Předpokládá například ustavení funkce „ministra státní suverenity“, který bude koordinovat obnovu svrchovanosti napříč všemi oblastmi života země (měnovou, rozpočtovou, obchodní, migrační, vojenskou, diplomatickou, soudní a tak dále).

Především však bude nutné co nejrychleji připravit výrobu původní národní měny, francouzského franku. Tisk papírových bankovek bude zcela pod kontrolou Francouzské Národní banky, která získá zpět své pravomoci. Šeky splatné v eurech budou plně směnitelné za franky.

Obnovení Franku

Obnovení Národní banky Francie bude mít dalekosáhlé důsledky. Mimo jiné dojde ke zrušení zákona z  3. ledna 1973, který zakázal státu, aby si půjčoval od Národní banky a nařizoval mu způsob nákladného financování – včetně financování francouzského dluhu – privátními bankami a mezinárodními finančními  trhy.

V okamžiku odchodu z eurozóny bude autorizován duální oběh eura a franku po dobu 1 až 2 měsíců. Operace bude řízena a dozorována Národní bankou. Po dvou měsících duálního oběhu bude frank opět jediným legálním platidlem na území Francie. Nastavená fixní parita bude s kurzem 1 euro = 1 frank a monetární politika bude pod kontrolou veřejnosti prostřednictvím parlamentní komise pro bankovní dohled.

Nejde o žádný aprílový žert. Na analýze a plánu návratu k franku se podíleli významní francouzští ekonomové spolupracující s Národní frontou jako Jacques Sapir, Norman Palma, Jean-Luc Greau, Christian St. Etiennne, Philippe Simonnot, Alain Cotta nebo Maurice Allaiis.

NF přirozeným partnerem Národní demokracie

Plán Národní fronty pochopitelně vyvolává u bruselských „europeistů“ upřímné zděšení. Po odchodu Francie z eurozóny by totiž patrně zkrachoval celý federalistický projekt. Národní fronta ukazuje cestu svým partnerským stranám v celé Evropě, pro které budou letošní květnové volby do evropského parlamentu důležitým střetnutím s Bruselem.

Nedávno vzniklá česká strana "NE Bruselu - Národní demokracie“ blahopřála francouzské Národní frontě k jejímu skvělému úspěchu. Podle našich informací probíhají mezi oběma stranami kontakty na úrovni zahraničních expertů, kteří připravují společné setkání předsedů obou euroskeptických uskupení. Uvidíme v Praze paní Le Penovou?

pp




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky