Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Satelitní snímky ruské armády u hranic s Ukrajinou: Maskované kozy, nebo Putinova technologie z Hvězdných válek? Neviditelné tanky jsou už v Kyjevě. Proč o tom nevíme?

Satelitní snímky ruské armády u hranic s Ukrajinou: Maskované kozy, nebo Putinova technologie z Hvězdných válek? Neviditelné tanky jsou už v Kyjevě. Proč o tom nevíme?

16. 4. 2014

Tisk článku

Jan Hruška se zabývá podstatou nedávné slavné „operace“ NATO v propagandistické válce proti Rusku a zjišťuje, že buď jsme svědky mysteriózní záhady, nebo... raději nedomýšlet

Byla to senzace, když Severoatlantická aliance nedávno zveřejnila satelitní snímky, jež měly dokazovat vojenskou aktivitu ruské armády v blízkosti ukrajinských hranic. Jasná příprava agrese. Ostatně dodnes se toto téma v médiích omílá. Pojďme se na ně podívat zblízka. Na ty snímky. Nebude to nuda. Narazíme na záhadu jako z Hollywoodu. Možná nejen „jako“.

Maskované kozy

Družicové záběry, pořízené letos mezi 22. březnem a 2. dubnem, měly údajně „odhalit“ až 40 000 bojeschopných jednotek, včetně těžké techniky a stíhacích letounů. Z médií se může jevit, že Rusové dlouhodobě plánují vojenský zásah na Ukrajině. Čeká se pouze na vhodný moment. Až se události poskládají do ideální konstelace, pak „velký architekt“ Putin mrknutím oka odstartuje připravenou vojenskou mašinérii směrem na nebohou Ukrajinu...

Tak nějak si to představují západní novináři a „jejich-naši“ kloni. A tak „nakopli vrtuli“ a vydali se na místo činu, aby celou věc řádně zdokumentovali. Ovšem – to co nalezli, předstihlo veškerá očekávání. Nezasvěcenému by se mohlo zdát, že jde pouze o prázdná pole (sem tam nějaká koza, nějaká kráva), nicméně to je čirá mystifikace, neboť ve skutečnosti zde číhají tisíce vyzbrojených vojáků. Jen nejsou vidět.

Družicové snímky: podvrh v čase?

Zkusme nyní seriózněji projít celý průběh „dokonalého odhalení“. Tak tedy: Na počátku proběhla médii informace, že Rusko kdesi blízko hranic s Ukrajinou přesouvá obrovskou armádu. Objevila se i čísla, která v odhadech kyjevské vlády dosáhla hodnoty až 100 000 mužů. „Odborníci“ se v mediálních analýzách přeli jen o to, zda Rusové dobydou Ukrajinu za 3 nebo za 5 dní. Vše s odvoláním na „ctihodnou“ autoritu, NATO. To se se pohybujeme v čase na konci března.

Snímky zachycují údajné rozmístění vojsk v období před dvěma až třemi týdny. Šťourala může napadnout „nepřátelská“ otázka: Pokud to opravdu satelity NATO v tu dobu zachytily, proč vojáci nezveřejnili „důkazy“ okamžitě, když to bylo aktuální? To je stejné, jako by se pan Novák snažil přesvědčit policii, že ho dnes ráno chce zabít soused, protože před třemi týdny ho někdo viděl chodit po zahradě s pistolí.

Ale klid, nebude to tak jednoduché. Nezapomínejme, jde o Hvězdné války.

Impérium vrací úder

Vzápětí se ozvala Moskva: Vysoce postavený představitel Generálního štábu sice potvrdil, že skutečně jde o ruské vojsko, nicméně záběry jsou pořízené v srpnu minulého roku, kdy v daných oblastech probíhala vojenská cvičení.

Jsme tak zpátky na policejní stanici, kde panu Novákovi policista odpoví: „Určitý svědek tvrdí, že jsou vaše fotografie o půl roku starší, než říkáte.“ Pakliže má pan Novák čisté svědomí, nebude na obvinění bez důkazů trvat. Nebo ví, že něco není v pořádku, tak se i patřičně projeví. Udeří pěstí do stolu a ze stejné paměťové karty vytáhne další snímky, které jsou samozřejmě také tři týdny staré, a tak argument nevyvracejí. Právě tak se zachovalo i NATO.

„Našli jsme další vojenské základny – v Kamensk-Shakhtinsky a Rostovu, obě v blízkosti ukrajinské jihovýchodní hranice – ale jediná činnost, které jsme byli svědky, byl wrestlingový zápas mezi vojáky,“ popisuje Maceda vojenskou „aktivitu“ u ukrajinských hranic v době, kdy u nás vrcholila mediální hysterie kolem brzké ruské invaze.

Severoatlantická aliance v odpovědi vypustila ještě více fotek ze „stejné pásky“, ze stejné doby. Tím je to dokázané, hlásala západní média. Každý slušný policajt by se v té chvíli pana Nováka zeptal: „A proč jste tyto fotografie neukázal už předtím?“

Kdepak, takhle se záhadě na kloub nedostaneme. Pro důkaz je třeba něco zcela jiného. Nejlépe „revolučně“ zajet na místo činu. Reportéři České televize asi zrovna neměli čas.

Vesničané, nebo agenti

Reportér CNN Phil Black tak na rozdíl od ČT počátkem dubna učinil. Nejdříve zajel kousek za hranice s Ukrajinou, kde podle fotografií údajně projížděly konvoje těžké vojenské techniky. A nikde nic! Jen prázdná pole; sem tam nějaká kráva nebo ovce, ale jinak ticho jako po pěšině.

Lze si představit zhruba dva scénáře: Buď se smíříme s tím, že tam holt nic není a budeme „kopat“ jinde. A nebo pochopíme, že jde o speciální neviditelnou armádu - produkt nejnovější ruské technologie typu Hvězdných válek. Hlavně nepřipustit, vzhledem k tomu, že lidé žijící poblíž tvrdili, že žádné tanky ani helikoptéry neviděli, možnost, že někdo v tiché mediální poště selhal. Samozřejmě za předpokladu, že také dotazovaní vesničané nebyli ďábelsky rozmístění agenti ruských tajných služeb. 

Výše vidíte starší video. Phil Black se však znovu vrátil do Ruska krátce poté, co NATO vypustilo satelitní snímky oblastí, kde se má (měla) nacházet ruská armáda. A hádejte, co nalezl? Více neviditelných vojáků, tanků a helikoptér! Mimo několika obrněných vozů či transportérů, jejichž přítomnost u hranice je mimochodem logická, znovu jen – ticho po pěšině.

V jedné oblasti se dotázal místního faráře, který potvrdil, že asi před měsícem zde byla skutečně ruská armáda vidět, ale jen krátce. Nedaleko ukrajinských hranic v Rostovské, Belgorodské, Kurské a Tambovské oblasti, totiž probíhala minulý měsíc dopředu oznámená vojenská cvičení, armáda se však po skončení navrátila zpět do základen.

Jak je to tedy s nebezpečím invaze ruských vojsk na Ukrajinu, nebo ještě dále, jak nám denně opakují hlavní média? Nebo se reportér nechal napálit? Bohužel nešlo o jedinou „investigativní operaci“.  Na cesty kolem ukrajinských hranic vyrazila i další expedice z mainstreamových médií.

(Video zde.)

Kdepak ti proradní Rusové jsou?

Jim Maceda ze stanice NBC News také nelenil a jel se podívat na vlastní oči. Na konci března spolu se svým týmem projel hranice Ukrajiny, nicméně žádné známkyvojenské aktivity nespatřil. Situaci popisuje ve svém článku:

„Jeli jsme asi 500 mil podél hranic – někdy přímo nad Ukrajinou, jindy 30 až 40 mil od ní – předtím, než jsme narazili na jakékoliv známky aktivity armády. Jak jsme míjeli vojenskou základnu Belgorod nedaleko letiště, poznal jsem stejné MI-24 vrtulníky, které jsou ke zhlédnutí na internetu. Měli jsme štěstí, dvojice vzlétla, když jsme jeli kolem. Nedaleko byly také shluky vojenských vozidel, většinou těžká nákladní auta, avšak – kde jsou ty tanky a dělostřelectvo?“

PP koláž

Čtěte ZDE: NATO chce možná vyprovokovat Rusko k další akci: Za jakých okolností Vladimír Putin obsadí Podněstří a východní části země? Podivná odpověď na otázku „odnikud“

„Našli jsme další vojenské základny – v Kamensk-Shakhtinsky a Rostovu, obě v blízkosti ukrajinské jihovýchodní hranice – ale jediná činnost, které jsme byli svědky, byl wrestlingový zápas mezi vojáky,“ popisuje Maceda vojenskou „aktivitu“ u ukrajinských hranic v době, kdy u nás vrcholila mediální hysterie kolem brzké ruské invaze.

Na základě Vídeňské úmluvy a její revize z roku 2011 i smlouvy „Otevřené nebe“ navštívilo hranice mezi Ruskem a Ukrajinou již osm expedicí zahraničních pozorovatelů. Inspekce probíhala jak v terénu, tak ze vzduchu. Inspektoři pocházeli nejen z evropských zemí (Německo, Francie, Dánsko, Švédsko, Švýcarsko, Polsko...), ale i ze Spojených států a Kanady. Pozemní kontroloři byli „nad plán“ seznámeni s veškerými přesuny vojenských jednotek, které do té doby probíhaly.

Neviditelné tanky České televize

Výsledek?  Žádné příznaky příprav k invazi na Ukrajinu nezjistili. Že nás o tomto výsledku média neinformovala? Tak „nezajímavé informace“ by v době vrcholící protiruské kampaně byly hotová nuda. Stejně jako následné vyjádření náměstka ministra obrany Ruské federace Anatolije Antonova:

„Závěr, se kterým přišli naši partneři po posledním briefingu, a který je též povinnou součástí inspekce, byl jednomyslný: Ruské ozbrojené síly nejsou zapojeny v žádném z případů neohlášených vojenských manévrů, které by ohrožovaly bezpečnost sousedních států.“

Antonov později vyzval ukrajinské a evropské inspektory, aby informovali své vlády o aktuálním dění na ruských hranicích. Udělali to? Asi ano, ale veřejnost o tom z médií opět nic neví. Asi zase nuda.

Pokud ovšem Rusové vlastní neviditelné tanky, mohou s nimi být už v Kyjevě. Nic o tom nevíme, protože zpravodajům České televize se hrozně špatně natáčejí. Šanci přesto mají. Brzy se bude konat další pozorovací let nad Ruskem. Mezi pasažéry mají být tentokrát i čeští armádní experti. Nebo naše média přenechají senzační neviditelnou armádu svým kolegům z Hollywoodu?

PP




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky