Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Jednoduše za zdravím: „Univerzální“ potravina? Ano i ne. Kolem jedné možnosti  denně chodíme. Má zásadní vliv při léčení rakoviny, cukrovky i akné

Jednoduše za zdravím: „Univerzální“ potravina? Ano i ne. Kolem jedné možnosti denně chodíme. Má zásadní vliv při léčení rakoviny, cukrovky i akné

5. 6. 2014

Tisk článku

Erika Magdalena Hájková shrnuje „zázračné“ účinky jablečného octa, který není zdaleka jen zálivkou do salátu či pouze výtečným prostředkem na přirozené zhubnutí

„Univerzální potravina“, stejně jako univerzální lék, neexistuje – tedy s výjimkou nekonečné Boží milosti, řekli bychom my, věřící. Pokud bychom však hledali „hmotné“ potraviny s nejširším spektrem použití, umístil by se jablečný ocet nejspíše někde na prvních příčkách žebříčku. Přesto se o něm u nás zase tak mnoho neví. Proč? Nejspíše proto, že v epoše složitých a drahých léčebných postupů „technologické“ medicíny se většina lidí domnívá,  že něco obyčejného, „jednoduchého“ a levného nemůže podstatně řešit zdravotní problémy. Opak je pravdou.

pp

Zázrak z moštárny

Hledáte, jak před létem detoxikovat tělo? Trpíte kandidózou, osteoporózou, akné, křečovými žilami, nebo třeba „jen“ nadváhou? Hledáte prevenci či šetrnou podporu při léčbě rakoviny? Nebo levnou a přírodní alternativu toxické kosmetiky vyrobené z ropy a „domácích“ chemikálií typu čističů na koupelny? Tohle všechno jablečný ocet „umí“ – i když ne jakýkoli. Ale ten, o němž bude řeč, léčí a pomáhá v mnohem více případech: občas jde o věci, které bychom opravdu nečekali.

Pro naši „přesolenou a přeslazenou“ civilizaci je jablečný ocet důležitý mimo jiné především svým vysokým obsahem hořčíku. Toho má většina z nás, aniž to ví, katastroficky málo

Jablečný ocet, jak název napovídá, vzniká dvojitým kvašením jablek. Tím pádem obsahuje kyselinu octovou a jablečnou, kromě nich však také mnoho vitamínů, minerálních solí a aminokyselin a vlákninu ve formě pektinu. V jablečném octu, jsou například vitamin A, vitamin B6, vitamin C, vitamin E, thiamin, riboflavin, niacin, sodík, fosfor, draslík, vápník, železo a magnesium, kyselina pantothenová, beta karoten a lykopen. Je zkrátka zcela výjimečnou zásobárnou minerálů a vitamínů.

Přesolená civilizace

Pro naši „přesolenou a přeslazenou“ civilizaci je jablečný ocet důležitý mimo jiné především svým vysokým obsahem hořčíku. Toho má většina z nás, aniž to ví, katastroficky málo. Tato „hořčíková podvýživa“ může být zodpovědná za vysoký tlak, křeče, nespavost, cukrovku i přejídání – jak jsme o tom na Protiproudu již psali. To je jeden z důvodů, proč se jablečný ocet doporučuje právě na hubnutí: dostatek hořčíku totiž znamená mimo jiné menší chuť na sladké a chuť k jídlu. „Hubnoucí“ účinky tedy nejsou způsobeny tím, jak si mnoho lidí myslí, že máme žaludek „překyselený“octem.

pp

Čtěte ZDE: Levný zázrak: Nemocní jsme téměř všichni, ale řešení je přitom velmi jednoduché: jezme hořčík!

Ve skutečnosti je to naopak: Jablečný ocet kupodivu upravuje acidobazickou rovnováhu v těle i v žaludku a obojí tak „odkyseluje“. Tím lze vysvětlit i jeho obecně „zázračné“ působení na lidské zdraví. Většina nemocí se totiž vyskytuje a „prosperuje“ za předpokladu, že je naše vnitřní prostředí kyselejší, než by být mělo.

Rakovina a kyselost

To platí jak o běžných nemocech, tak o „civilizačních metlách“ typu cukrovky či rakoviny. Jak totiž ví klasická i alternativní medicína (podrobnosti například na serveru cancerfightingstrategies.com), tělo má přirozenou tendenci udržovat krev mírně alkalickou. Pokud je organismus překyselen, což se stane například v důsledku špatné životosprávy, nebo zatížení toxiny, tělo začne toxiny (které jsou „kyselé“) „odkládat“ do buněk, aby krev udrželo v optimální hladině pH. Pak se může stát dvojí: Některé buňky v toxickém, kyselém prostředí zkrátka odumřou. Jiné se však „adaptují“ a stanou se abnormálními – což v některých případech vede třeba právě k rakovině.

Detoxikace, půl zdraví

Překyselení (acidóza) ovšem může stát na počátku i vzniku řídnutí kostí (osteoporózy) či zubních kazů. Pokud je krev výrazně kyselá, organismus má tendenci reagovat vyplavováním vápníku ze zubů a kostí do krevního řečiště.

Překvapivé množství nemocí lze proto vyléčit překvapivě jednoduše – detoxikací. Ta však nemůže probíhat, dokud jsme „kyselí“ – regulační mechanismy zkrátka „nepustí do provozu“ v kyselém krevním prostředí další toxiny. Pokud udržíte hladinu vašeho vnitřního prostředí kolem 7.35-7.45 pH, měli byste být zdraví, nebo opětovnému nabytí ztraceného zdraví výrazně napomoci.

pp

Čtěte ZDE: Vápníková lež: Megadávky vápníku a drog na „posílení“ kostí jsou nebezpečné! Přirozený recept, jak neskončit v padesáti na vozíku, je levný a jednoduchý

Krása octová

Kromě toho však můžete s jablečným octem ještě i zkrásnět. Nedávno publikoval naturalnews.com článek o tom, že jablečný ocet může sloužit jako jednoduchý lék na akné: je daleko lepší natírat „pupínky“ jím, než běžně dostupnou kosmetikou, jejíž součástí obvykle bývají látky jako benzoylperoxid a kyselina salicylová, které naopak pleť poškozují. Ničí totiž kyselý film na jejím povrchu, který slouží jako - to je ale překvapení – antibakteriální bariéra. „Chemicky ošetřené“ pupínky tedy mohou zmizet, ale současně se pleť stává náchylnější k jejich opětovnému vzniku.

Jablečný ocet je kromě toho s úspěchem používán na ekzémy, nebo i na zdravou pleť jako levné a vynikající pleťové tonikum: stačí smíchat jeden díl octa zhruba se třemi díly vody. Vyplatí se experimentovat s tím, jaký poměr octa s vodou dělá pleti dobře a začít s menším množstvím octa, abyste ji nepodráždili.

V případě akné lze však doporučit užívat ocet nejen vnějšně, ale i vnitřně. Vyrovnává totiž v těle hladinu insulinu, která je často také zodpovědná za vznik akné (neboť souvisí s metabolismem hormonu testosteronu). Kromě toho, bráno z jiného pohledu, jablečný ocet napomáhá kráse naší pleti prostě tím, že prospívá detoxikaci organismu. Pokožka totiž často bývá „ventilem“, který tělu pomáhá se s toxickými látkami vyrovnat.

Nebo ještě jinak: užívání jablečného octa napomáhá „čištění“ jater a krve – přičemž obojí je dle poznatků čínské medicíny spojené s „beďary“ a ekzémy. Stejně tak pomáhá jablečný ocet s alergiemi, protože má vliv na odhleňování těla, čistí dutiny, uvolňuje „zanesené“ lymfatické uzliny. Likviduje i kvasinky.

Univerzální čistič a rakovinný byznys

Jablečný ocet je možné zařadit do „kosmetického arzenálu“ také jako balzám na vlasy. Stačí zhruba lžička octa na šálek vody, s nímž „přelijeme“ umyté vlasy, které za několik týdnů úžasně zesílí a získají lesk. Kromě toho v neředěném stavu funguje jako „bělidlo“ na zuby, popřípadě lze kápnout kapku přes noc na jizvy, a tak urychlit jejich „blednutí“. V neposlední řadě lze z jablečného octa vyrobit odpuzovač na parazity domácích mazlíčků, či (neředěným) mýt umyvadla a záchodové mísy. Nebo ho lít do pračky místo chemické aviváže. To by se sice samozřejmě mohlo prodražit, tedy pokud zrovna nevlastníte jablečný sad, ale účinky jsou skvělé.

V každém případě je jablečný ocet mnohem více, než jen občasná zálivka do salátu. Dobrý je v zásadě každý, pokud máme jistotu, že jde o solidního výrobce. Ale jeden rozdíl přece existuje: Nejlépe funguje ten nepasterovaný a nefiltrovaný, v němž je co nejvíce původního „kalu“ – a samozřejmě pokud možno v „raw“ a „bio“ kvalitě.

Pouhé dvě lžičky denně, rozmíchané ve dvou sklenicích vody ráno a večer mohou vaše zdraví výrazně změnit k lepšímu. Navzdory tomu, co se nám snaží tvrdit naše překyselená „kultivovaná“ civilizace i její všudypřítomná „rakovina“ v podobě mocného farmaceutického průmyslu, platí: Jednoduchá řešení často fungují nejlépe.

pp




Tagy článku

Doporučujeme

Zoufalci a zločinci: Kastrační kult je na vzestupu. Sekty dnes podporuje státní ideologie. Zvrhlí učitelé. Zjevná duševní porucha bude normou? Chemický útok na děti. 94 % zdevastovaných? Doktoři Moreau a Mengele vzory dneška!

Zoufalci a zločinci: Kastrační kult je na vzestupu. Sekty dnes podporuje státní ideologie....

Rakovinový průmysl: Vyléčíte-li chorobu, ztratíte zákazníka. Původcem nejsou viry ani patogeny. Tajemství dostatku a nedostatku. 1400 blahodárných rostlin. Proč divoši rakovinou netrpí? Nemoc sama od sebe nemizí

Rakovinový průmysl: Vyléčíte-li chorobu, ztratíte zákazníka. Původcem nejsou viry ani...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky