Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Domácí homeopatická léčba chřipky: Jednoduchá metoda, která neničí játra. Uzdravení jako příležitost k zamyšlení. A proč „nepostradatelní“ plní hřbitovy?

Domácí homeopatická léčba chřipky: Jednoduchá metoda, která neničí játra. Uzdravení jako příležitost k zamyšlení. A proč „nepostradatelní“ plní hřbitovy?

26. 9. 2014

Tisk článku

Erika Magdalena Hájková komentuje text lékaře Kena Oftedala, který shrnuje základní „domácí“ homeopatické léčebné postupy na podzimní a zimní rýmičky a chřipky

Navzdory ohlášenému babímu létu nezadržitelně nastupuje podzim. Zase nás stále častěji začínají nás válcovat „rýmičky“, které se zdaleka neomezují jen na děti školou povinné. Důvodem je povětšinou oslabená imunita většiny z nás. Čas epidemií skutečné chřipky je proto relativně daleko pouze zdánlivě. V každém případě neškodí se již dnes na potenciální nepříjemnosti připravit.

Důvod transplantace jater: léčení doma?

Člověk zdravý, tedy s dobrou imunitou, totiž žádným respiračním onemocněním ochořet nemusí. Samozřejmě, že jsou ve hře ještě jiné faktory: například to, zda se nepřepínáme a nenakládáme na sebe příliš mnoho. Což je „banální“ častý případ. Posléze se „nacpeme“ práškem typu panadolu, abychom „fungovali“, protože máme pocit – někdy bohužel subjektivně oprávněný – že práce nepočká.

PP 

Ironický bonmot „hřbitovy jsou plné nepostradatelných lidí“ je vcelku výstižný. Jeho dobrou ilustrací je připomínka v podobě nedávné zprávy o muži, jenž musel podstoupit transplantaci jater poté, co se předávkoval paracetamolem – aby nechyběl v práci.

Částečně je jistě vina na současném systému, který většinu z nás tlačí do nelidské, vpravdě otrocké dřiny. Není divu, že mainstreamová média a lékaři celý případ otočili na hlavu, když říkají: „Tento případ je zároveň varováním pro všechny, kdo přecházejí nemoci a léči se sami.“

Nemohou jinak. Museli by totiž říci i B: A to , že ve skutečnosti v případě paracetamolu o žádnou „léčbu“ nejde – smrtelně nebezpečná droga pouze utlumí symptomy nemoci. Stejně jako většina takzvaných „léků“ západní medicíny. Největší „chorobou“ západního systému totiž je, že se nesnaží tělo pojímat jako celek, nebo se pídit po příčinách onemocnění.

Návod na chřipku

Když chřipka přijde, zvláště ta „opravdická“, která je těžší chorobou náchylnou ke komplikacím a zvláště slabší jedince může „vycucnout“ na dlouhé měsíce, je dobře vědět, co dělat. Lze pomoci „alternativní“ medicínou – například homeopaticky.

Samozřejmostí je však týden (či v případě pravé chřipky spíše dva) v posteli – ty bychom si měli „naordinovat“ v každém případě. A dokonce i když se nám podaří symptomy chřipky zmírnit, či zahnat na ústup mnohem dříve, než za týden, což se stává (podobnou službu jako homeopatika nám mohou poskytnout třeba esenciální oleje), měli bychom především zůstat v klidovém režimu: hodně spát, hodně pít a pohybovat se naopak pouze méně. A po zotavení vzít nabyté zdraví jako motivaci k zamyšlení nad svým celkovým stavem a budoucností. Může nás to přivést ke změně životního stylu, k posilování imunity, k detoxikačním metodám či k  homeopatickému konstitučnímu léku – prostě k různým  způsobům, jak se utkat s chorobou dříve, než vznikne.

Těm, kteří argumentují, že „nic“ nemůže fungovat, neboť jde v lepším případě o placebo (tedy že si účinky vsugerujete), lze navrhnout bližší studium fyziky a tisíců případů, kdy léčba pomáhá kojencům, rostlinám či domácímu zvířectvu. Těm, kteří se obávají „démonického vlivu“, ostatně rovněž.

Následující „návod na chřipku pochází z pera lékaře a homeopata Kena Oftedala. Ten před časem publikoval kontroverzní návod na domácí homeopatickou přípravu léku proti ebole, který byl ovšem správcem domény téměř ihned stažen z obav před možnými právními komplikacemi. Popravdě jeho „návod na ebolu“ je skutečně sporný. Mluví totiž o práci s nakaženým materiálem – což lze nejspíš doporučit pouze případě, že se při nějaké katastrofě kompletně zhroutí zdravotnický systém. V Sieře Leone ostatně vidíme, že se něco takového může v případě epidemie poměrně snadno stát.

O chřipce Ken Oftedal píše však rozhodně velmi rozumně a jeho tipy stojí za úvahu.

PP koláž

Čtěte ZDE: Med jako „přírodní očkování“ před chřipkovou sezónou: Lék na akné i pomocník proti rakovině. Jak poznat včelí produkt, který pomůže a není nebezpečný?

Jednoprocentní úmrtnost

Během své více než dvousetleté historie se klasická homeopatie osvědčila jako vysoce účinný lék na epidemické choroby, jak preventivně, tak v rámci léčby již propuknuvší nemoci. Výtečné – a dobře čísly zdokumentované – byly její výsledky mimo jiné u spály, obrny, cholery a epidemické chřipky. Kromě toho nabízí výtečnou alternativu klasickému očkování, která se nazývá homeoprofylaxe.

Při epidemii španělské chřipky v roce 1918 byla čísla jasná: smrtnost u pacientů, léčených konvenční medicínou, byla zhruba 30%, u homeopaticky léčených pacientů pak zhruba 1%. A to hovoříme o opravdu statisticky významných vzorcích nemocných!

Příklady úspěšné léčby různých epidemií naleznete v prezentaci Homeopatie a léčba epidemických chorob zde.

Prevence

Pokud pokládáte nákazu za pravděpodobnou, můžete použít metodu homeopatické profylaxe a během chřipkové sezóny si brát jednou měsíčně homeopatický lék Influenzinum 200C. Alternativou, pokud Influenzinum není dostupné, může být Oscilococcinum 200C. „200C“ v tomto případě znamená dvoustou decimální potenci léku, tedy jeho ředění. Každá homeopatická lékárna bude vědět, co po ní chcete.

Říkat, že je homeopatická léčba „démonická“, protože v jejích lécích nepůsobí hmotný činitel, je asi stejně platné, jako tvrdit, že je elektromagnet ďáblův vynález, protože je schopen přitahovat předměty bez rukou: v obojím případě jde zřejmě spíše o „ideově neutrální“ pole, silové či informační.

Kdybyste se ocitli uprostřed skutečné epidemie, měli byste lék preventivně užívat třikrát týdně, dokud hrozba trvá. V lékárně vám poradí, jak lék konkrétně brát, tedy před požitím nejíst a nepít, nechat rozpustit pod jazykem, a tak dále (v Čechách jsou homeopatika, zvláště ve vyšším ředění, často na lékařský předpis, totéž však neplatí ani o Británii, ani o blízkém Slovensku, které má výbornou homeopatickou lékárnu např. v Nitře, pozn. red.).

Sezónní chřipka

Nejlepší je chřipku odvrátit prevencí, a pokud to nejde, zatnout jí tipec co nejdříve je to možné. Níže naleznete několik možných „chřipkových scénářů“ spolu s lékem, který bude obecně v dané chvíli nejvhodnější:

  • Pokud prochladnete, nebo profouknete studeným větrem, případně na vás chřipka „skočí“ po prudkých změnách teploty (například přecházení mezi přetopenými vnitřními prostorami a chladem venku), klasická homeopatie doporučuje lék Aconitum Napellus 200C.
  • V okamžiku, kdy jste nemocní, každý pohyb vám působí bolest, nebo je prostě nemožný (protože zhoršuje všechny symptomy), musíte ležet zcela nehybně, případně máte bolestivý suchý kašel, bolí vás hlava a celé tělo, a lépe vám je, pokud si na postižené místo přitlačíte, jste žízniví a protivní, nebo se snadno rozzlobíte (a většinou nutkavě přemýšlíte o tom, co ještě musíte stihnout v práci či doma, pozn. red.), vezměte si Bryonii Albu 200C.
  • Stav, v němž vás bolí všechno, záda, končetiny, a tak dále, sebemenší pohyb, až do kostí, které jako by vám někdo rozlámal. I kůže je na dotek jako zhmožděná. Máte zimnici. Je vám zle od žaludku, můžete zvracet jídlo, pití i žluč. Nebo mít bolesti hlavy s nauzeou. Také bývá kašel s pocitem odřeného či zhmožděného či na dotek citlivého hrudníku. Toto je stav, na nějž pomůže Eupatorium Perfoliatum 200C.
  • Když jste roztřesení zimnicí, nemůžete se zahřát ani v teple, máte horečku, ale uvnitř mrznete, bolí vás končetiny a je vám zle od žaludku (a/nebo máte další zažívací potíže), zlepšujete se spánkem, horkými nápoji a tlakem na postižené místo, a také když vás všichni nechají na pokoji, vezměte si Nux Vomicu 200C. (Pozn. red.: zvláště účinná na chřipky po přepracování u výkonných lidí, kteří toho musejí hodně stíhat a pracují do noci.)
  • Všechno vás bolí a jste zesláblí, což zvláště platí o končetinách a všech svalech. Jste apatičtí, zpitomělí, trochu se vám motá hlava a třesete se únavou. Nemůžete ani udržet otevřené oči a hlava bolí jako pohmožděná – od krku jde bolest do hlavy a čela. Máte horečku a/nebo zimnici, ale nemáte žízeň. Na tento stav bych předepsal Gelsemium Sempervirens 200C.

PP koláž

Čtěte ZDE: Praktická lékařka i „alternativní“ terapeuti mají jasno. Zdravotní byznys nám lže do očí. Očkování proti chřipce nejenže je k ničemu, ale škodí!

Po chřipce

  • Jste zesláblí, případně anemičtí, cítíte ale touhu se pohybovat či protahovat. Střídají se dobré dny s těmi, kdy je vám hůře. Občas máte zimnici? Odpovědí je China Officinalis 200C.
  • Celková zesláblost, až do svalových křečí, každá činnost se zdá jako těžká práce – vezměte si Kalium Phosphoricum 200C.
  • Chronická únava po chřipce, při níž je vám lépe v teple, když se vyspíte. Cítíte se apatičtí, emocionálně vyčerpaní, otupělí a nic vás nezajímá. Mohou se objevit i pokračující subfebrilní (nízké) teploty. Lékem první volby je Acidum Phosphoricum 200C.
  • Ještě týdny po chřipce kašlete? Vezměte si Tuberculinum 200C. 

Jak užívat homeopatické chřipkové léky

V zásadě jednoduše: když si všimnete symptomů chřipky, vezměte si lék – stačí jen jednou. Pokud se do hodiny stav nijak nezmění, lék je nejspíš špatně indikovaný a musíte zkusit jiný.

Pokud si všimnete změny k lepšímu nebo i k horšímu, počkejte, co se bude dít. Pokud se cítíte lépe, neberte si další lék, jestli a dokud se stav zase nezhorší. Pokud se neděje dál nic, zkuste jiný lék. (Pokud se stav zhorší a jde o tzv. homeopatické zhoršení, které je běžnou součástí procesu léčení, měly by se symptomy po „zhoupnutí“ k horšímu začít rychle lepšit, například během hodiny, u velmi akutních stavů i rychleji, pozn. red.) Homeopatické léky se vůči stavu pacienta mají jako klíč k zámku. Pokud klíč pasuje, zámek se otevře. Jinak se nestane nic a vy musíte zkoušet další, než najdete ten správný.

Nedůvěra a zdraví

Mnoho lidí má k homeopatické léčbě z různých příčin negativní či nedůvěřivý vztah. Ať již proto, že podle nich nefunguje, neboť podle oficiální vědy fungovat nemůže, či naopak proto, že funguje. Oba přístupy mají společné dvě věci: kamenem úrazu je nepřítomnost chemických látek v homeopatické „pilulce“ a neochota vydat se za hranice známého území.

Těm, kteří argumentují, že „nic“ nemůže fungovat, neboť jde v lepším případě o placebo (tedy že si účinky vsugerujete), lze navrhnout bližší studium fyziky a tisíců případů, kdy léčba pomáhá kojencům, rostlinám či domácímu zvířectvu. Těm, kteří se obávají „démonického vlivu“, ostatně rovněž. Říkat, že je homeopatická léčba „démonická“, protože v jejích lécích nepůsobí hmotný činitel, je asi stejně platné, jako tvrdit, že je elektromagnet ďáblův vynález, protože je schopen přitahovat předměty bez rukou: v obojím případě jde zřejmě spíše o „ideově neutrální“ pole, silové či informační.

Byla by škoda v podobném přístupu setrvat: Homeopatická domácí lékárnička nám totiž může velmi dobře doplnit spektrum jednoduché přírodní léčby, s jejíž pomocí se můžeme vyléčit a zůstat zdraví, aniž svými penězi neustále „přikrmujeme“ farmaceutické molochy.

Zdroj.

PP




Tagy článku

Doporučujeme

Zoufalci a zločinci: Kastrační kult je na vzestupu. Sekty dnes podporuje státní ideologie. Zvrhlí učitelé. Zjevná duševní porucha bude normou? Chemický útok na děti. 94 % zdevastovaných? Doktoři Moreau a Mengele vzory dneška!

Zoufalci a zločinci: Kastrační kult je na vzestupu. Sekty dnes podporuje státní ideologie....

Rakovinový průmysl: Vyléčíte-li chorobu, ztratíte zákazníka. Původcem nejsou viry ani patogeny. Tajemství dostatku a nedostatku. 1400 blahodárných rostlin. Proč divoši rakovinou netrpí? Nemoc sama od sebe nemizí

Rakovinový průmysl: Vyléčíte-li chorobu, ztratíte zákazníka. Původcem nejsou viry ani...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky