Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Do třetice s páterem Ferdou: Jak je to s rakovinou, alergiemi a zápalem plic? Stále živé vzpomínky. Když bylo v sázce vlastní zdraví, šla komunistická doktrína stranou

Do třetice s páterem Ferdou: Jak je to s rakovinou, alergiemi a zápalem plic? Stále živé vzpomínky. Když bylo v sázce vlastní zdraví, šla komunistická doktrína stranou

22. 8. 2015

Tisk článku

Erika Magdalena Hájková uzavírá malý seriál o proslulém sušickém knězi několika historkami, popisem jeho teorií o rakovině či alergiích a připojuje další pozoruhodné recepty na léčbu mnoha neduhů.

Fenomén jménem František Ferda nepřestává vyvolávat v našich čtenářích silné emoce. Není divu, přečteme-li si následující řádky, psané původně pro Lidové noviny r. 2000 Martinou Šrámkovou a Markétou Grosmanovou:

„Legendou se v Česku stalo jméno léčitele a duchovního Františka Ferdy. Za panem páterem jezdili komunističtí ministři, zvali ho na předsednictvo vlády. A to vše navzdory tomu, že ho v padesátých letech poslali kvůli jeho víře za mříže.“

Řada historek

Jedna historka za desítky podobných: jednoho z komunistických pohlavárů okresního formátu trápily chronické zdravotní problémy. Rozhodl se tedy navzdory svému „vědeckému“ světovému názoru pátera Františka Ferdu vyhledat. Před dveřmi jeho bytu ale couvl a poslal za sebe svého řidiče. Slavný léčitel na falešného pacienta jen krátce pohlédl a konstatoval: „Nevím, co tu chcete vy, ale tomu pánovi, který na vás čeká v autě, co nevidět praskne žaludeční vřed. A vy byste měl pospíchat domů, váš syn si před chvílí zlomil nohu.“

Očitých pamětníků léčebných zásahů sušického kněze, léčitele a bylinkářce jsou desítky. V knize Páter František Ferda je popsal jeho dlouholetý kolega PhDr. Zdeněk Rejdák. Paradoxem je, že Rejdák, který je považován za jednoho z nejbližších Ferdových spolupracovníků (a sám se v knize také tak prezentuje), je uveden v tzv. „Cibulkových seznamech“.

František Ferda byl vysvěcen na kněze v roce 1939, tři roky po nástupu komunistů však putoval jako desítky dalších duchovních do kriminálu. Vystřídal vězeňské cely v Jáchymově, Leopoldově i na Borech. A právě za mřížemi také objevil své mimořádné schopnosti. Po propuštění v roce 1960 mohl pouze válet sudy v plzeňských pivovarech. K pastorační činnosti mu bylo povoleno se vrátit až o osmnáct let později. Tehdy už se však plně věnoval i svému druhému poslání.

Páterovy diagnózy

Diagnózu dokázal určit podle očí, podle fotografie, či dokonce jen tak - pouhým soustředěním. „Mám pocit, jako bych ze sebe vyslal paprsek zelené barvy, který se rychle klikatě pohybuje, a pak se naráz zastaví. Tak dojde k mému spojení s tím člověkem“, popsal před lety Ferda svoji specifickou diagnostickou metodu.

Záhadný František Ferda: Jasnovidec, který uzdravoval "vědě navzdory". Vězněný kněz, u něhož později stáli ve frontě na vyléčení i jeho věznitelé. Přinášíme originální recepty pro každého

Mnohé podobné metody děsí. Mnohým připadají naopak „nevědecké“. Jenže fungovaly, uzdravovaly, zachraňovaly životy - a jako léčivo využívaly především jednoduché recepty z bylin. Dar Boží, nebo magie?

Příkladem absolutní kontroverze, která kolem slavného římskokatolického duchovního panovala a panuje, je jeho spolupráce se zakladatelem „psychotroniky“ dr. Rejdákem. Jak si mohl něco takového zbožný katolický kněz dovolit? Odpověď je nasnadě: zdá se, že ani on, ani jeho nadřízení nepovažovali páterovy schopnosti za nic, co by bylo s katolickou vírou v nesouladu.

Páter Ferda dokonce poslal projev na Mezinárodní kongres psychotroniků v Sao Paulu v roce 1979. Přinášíme jej nyní, protože se týká horce diskutovaného tématu: rakoviny. Páter Ferda na ni měl vlastní náhled.

Teorie o rakovině

„Nejprve musíme začít od akutního zánětu. Není-li správně vyléčen, přechází do chronického stádia s tendencí o opětnou akutisaci nebo postoupí do dalšího, třetího stádia. Při tomto stádiu se vytvářejí podmínky pro zahnívání tkání pomocí „plísní“ - jde o pracovní pojmenování, které se mně jeví co do způsobu účinku jaký mají plísně jako nejvhodnější. Plísně jsou hrobařem života a působí na metabolismus bílkovin opačným sestupným směrem k dusíku.

Prvním znakem rakovinového procesu je „výroba“ vlastního dusíku neimportovaného zvenku - např. umělým hnojivem předusíkatělé brambory - ale pocházejícího z rozpadající tkáně. Okolní buňky propadají zoufalému pokusu o sebezáchranu i záchranu příslušného okolí. Obalují se směsí kaseinu a vápníku. Sodík z rozpadlých buněk hromadí vodu. Protože zároveň v ohroženém místě podléhají zkáze nervová vlákna - neboli regulační systém, dávají se uvolněné buňky na pochod do emigrace na jiná místa v těle, kde pak nabývají parazitárního charakteru. Tím pak ohrožují hostitelské buňky a tkáně.

V krevním obraze lze tento dusík vlastní výroby pozorovat na zvýšeném počtu monocytů a úbytku červeného barviva. Léčba je možná za předpokladu, že zaprvé zjistíme ložisko rozkladu. Pak musíme vyčistit a zpevnit tkáň, a tím zastavit rozkladný proces. Potom teprve můžeme přistoupit k likvidaci buněk emigrantů. Pokud je v pořádku sympatikus a parasympatikus je naděje na vyléčení reálná, pokud hniloba místa nepřekročila 45 %. Od 45 % do 65 % je stav už kritický a naděje na vyléčení silně kolísá. Od 55 % nahoru je už nemožné zpevnit tkáň, protože prakticky již neexistuje.

Těžko můžeme jednotně odpovědět, co je příčinou těchto zánětů. Viníků je mnoho a jsou tak různorodí, že nelze proti nim jíti jedním a tímtéž způsobem. Například jsem zjistil, že rakovina konečníku má původ v nashromážděných otrávených zbytcích potravy, které čekají 24 hodin na vyprázdnění a z dlouhé chvíle se dají do „práce“ a vyvolají podráždění sliznice. Dlouhodobý přísun dalších nevhodných látek obsažených v potravě přivodí hnilobný proces tkáně. V sigmě jsem našel: hliník, pepř, různé druhy dusičnanů z masa, síru ze sýrů i z mléka, síru z postřiků ovoce a obilí i krmiv a jahod. O počtu nebo druhu těchto faktorů rozhoduje způsob výživy té či oné krajiny.

Na plicních hrotech původ rakoviny bývá po nevyléčených chřipkách. Např. u rakoviny žaludku: je-li soustavně zaplavován studeným jídlem nebo studeným pitím, tedy soustavným prochlazováním tkáně dochází k třetímu stádiu zánětu tkáně. U vaječníku jsem toto třetí stádium zánětu zjistil po otravě z barvy textilu noční košile nebo sukně či kalhot. Stejný důvod byl u zánětu prsů - přesně na té straně na které je zvyklá spící ležet. Vedle barev k otravám dochází i z umělých hmot textilu: jde o směsi dusičnanů se sírou, uhličitany s fenylalkoholem.

Geniální páter Ferda: Další vzpomínky na zázračného léčitele. Pohnutý život, dar Boží a tisíce uzdravených. Další recepty a praktické rady

Dále v popředí možnosti vzniku rakoviny jsou místa po úrazech, hlubokých modřinách: na stehně, prsu, játrech slezině, tlustém střevě. Není-li tkáň včas zhojena, stav tkáně se dá po čase do „kvasu“, zanítí se znovu a přejde do třetího stupně.

Pro jasnovidné diagnostikování není problémem říci, o jaký jde nádor: zda jen o houbovinu - hnisavý otok nebo hnilobný rakovinný proces. Podle zákona rovnováhy mezi jednotlivcem a jeho okolím jehož je živou součástí, není také problémem najít adekvátní prostředek na vyčištění a zpevnění tkáně.“

„Rakovinový byznys“ by se páterovi nepochybně vysmál. Jeho „recept“ však fungoval podobně, jako jeho (podobně nekonvenční) náhled na léčení alergií.

Teorie o alergiích

„Ve většině případů to nemá nic společného se sennou rýmou. V nosní sliznici vznikne zánět z výparů benzinu, olejů, acetonu, fermeží, nátěrů, voňavek a sliznice pod vlivem těchto jedů zduří. Během zimy se chladí, že průchodnost nosem je snazší. Na jaře, teplem se chronický zánět zaktivizuje a průchodnost je ucpaná. Zde je nejlépe použít obklady č. 6, dubovou kůru, přesličku a česnek a tamponovat nos.“

Páter František Ferda byl milovanou a obdivovanou osobností Sušicka. Pochopitelně současně i osobností kontroverzní a velmi nekonvenční. Jenže to se v současném světě stává velmi často. Koneckonců – všechno a vždycky je tak trochu paradox. Páterovy recepty, které nám naštěstí i po jeho smrti zůstaly zachovány, nás však mohou inspirovat k jednoduché cestě za zdravím: tedy přesně k tomu, od čeho nás „hlavní proud“ medicíny i společnosti – vydatně podporovaný strachem ze všeho neobvyklého – unáší pryč. 

Minule jsme přinesli doporučení pátera Ferdy pro čaje a obklady na choroby nadcházejícího podzimu a zimy – angíny. Ty dnes doplníme o zánět hlasivek a zápal plic či průdušek. Ty se ostatně v letošním extrémně horkém létě vyskytovaly nebývale často.

Hlasivky

Příčinou jsou náhlé na prudké změny teploty a únava. Např. řečník, který mluví, zahřívá v hrtanu hlasivky a potom přestane mluvit a nadýchne se studeného vzduchu. V tom případě se prací svalů mění kyselina máselná v kyselinu izomáselnou. Chladem izomáselná kyselina ztuhne a tím nastane ochrnutí - chrapot, prakticky okamžitě.

Zde jsou účinné bezové větvičky, popř. česnek. Hlasivky mohou být poškozeny i nánosem fermeže, různých nátěrů, který se tam usadí. Když se inhaluje česnek + bezové větvičky, tak se zabijí dvě mouchy jednou ranou.

Plíce

Nejčastěji jsou zápaly plic nachlazením - infekcí. Na podzim před Vánocemi vznikají dva druhy chřipek – kukuřičná - když se začne krmit siláž z kukuřice, tak plíseň, která vznikne, přejde do mléka, sýrů a vyvolá zánět plic. Průběh tohoto zánětu bývá normální, jako při nachlazení plic, to znamená povlovně, přibývá teplot, průběh trvá zpravidla 12 dní.

Další nebezpečí je z vepřového masa, který je kombinován zánětem mozkových blan. Bývá vysoko horečnatý. V případě, že se použije nějaké antibiotikum na sražení teplot, zůstávají tyto hroty plic v chronickém stavu zduřelé a za 4 - 5 let se může lehce stát, že v místě vznikne rakovinný proces, protože nepřichází krev a neodchází, plíce se nečistí, a místo zahnívá.

Na plíce je nutná teplá cibule, č. 2 možno dát fenykl. Ovšem na plicích bývají kaverny, hlavně na hrotech. Je to pozůstatek krizí v pubertě, kde se jednalo o TBC. Tyto kaverny se zavápní, a dá se tvrdit, že 70 % lidí je má, ale v případě, že vznikne zánět plic, například otrava sírou, tento zánět pak rozpustí ochranou slupku vápna a kaverna se může aktivizovat. Při každém zánětu vzniká kyselina močová. Je to nespálená bílkovina. Bílkovina se musí okysličit na řadu ksantenů, dalším okysličením na kyselinu močovou a pak teprve na močovinu. A právě při zánětu zůstává v tomto druhém stupni jako kyselina močová, krystalizuje a při rentgenu vzniknou stíny.

Provedeme koupel č. 6, následuje obklad č. 2 na hroty plic v oblasti klíční kosti na obě strany současně. Potom č. 5 a to tímto způsobem - placka se přiloží na jednu stranu plicního hrotu, na 30-40 minut, pak se přendá na stranu druhou a následně se tatáž placka vrátí na první místo. Celý postup se s křenovou plackou opakuje 3. a 6. den.

Konec brýlí: V létě je ideální doba odhodit „okenní skla“ na nose i kontaktní čočky. Lze „jen tak“ odložit brýle? Civilizované děti a milující rodiče. Čím to, že ani čtenáři Protiproudu ještě nevidí dokonale?

Obklady

č. 1. SYROVOU CIBULI 20 dkg pokrájet, zabalit do gázy a přiložit na 2 hodiny. Možno na noc obklady přiložit a počítá se jako 2 hod.

č. 2. TEPLÁ CIBULE pokrájet 20 dkg, dusit s 2 lžícemi vody asi 4 minuty, zabalit a přiložit na 2 hodiny. Možno přidat 2 lžíce anýzu a 2 lžíce fenyklu - spolu dusit.

č. 3. KOSTKU TVAROHU a 20 dkg cibule, 3 lžíce křenu smíchat, přiložit na 2 hodiny, možno použít na 2 hodiny na další místo. Pozn. č. 3 byl doporučen na prohřívání jater a ledvin.

č. 4. KOSTKU TVAROHU a 5 stroužků česneku rozdělit na 2 místa na 2 hod. Možno půl kostky tvarohu, 3 stroužky česneku, na 2 hodiny na jedno místo.

Č. 5. KŘENOVÁ PLACKA: 20 dkg syrových brambor nastrouhat, vymačkat a do drtě 4 lžíce křenu smíchat, přiložit na 30-40 minut, možno posunout pak ještě na další místa. Opakovat, až kůže zbledne asi třetí den.

č. 6. KOLEM KRKU přes ramena zkřížit na prsa namočené obklady do odvaru: hrstku dubové kůry, 4 stroužky česneku, přesličky do 3 litrů 10 minut vařit a teplé přikládat - namáčet 6 x po 12 minutách v jednom tahu za sebou. Možno i kolem hlavy použít.

Koupele

Č. 7. CELOU KOUPEL v odvaru: hrst dubové kůry a 20 dkg cibule, 5 stroužků česneku, hrst přesličky, 3 lžíce fenyklu a hrst bezinkových větviček do 4 litrů 10 minut vařit, vlít do vany, dotočit vodou na 20 minut.

č. 8. KOUPEL NOHOU hrst dubové kůry a přesličky, 10 dkg cibule, 3 lžíce pelyňku do 4 litrů 10 minut vařit, vlít do kýble a 20 min, koupel. Možno přidat 2 lžíce soli.

pp




Tagy článku

Doporučujeme

Zoufalci a zločinci: Kastrační kult je na vzestupu. Sekty dnes podporuje státní ideologie. Zvrhlí učitelé. Zjevná duševní porucha bude normou? Chemický útok na děti. 94 % zdevastovaných? Doktoři Moreau a Mengele vzory dneška!

Zoufalci a zločinci: Kastrační kult je na vzestupu. Sekty dnes podporuje státní ideologie....

Rakovinový průmysl: Vyléčíte-li chorobu, ztratíte zákazníka. Původcem nejsou viry ani patogeny. Tajemství dostatku a nedostatku. 1400 blahodárných rostlin. Proč divoši rakovinou netrpí? Nemoc sama od sebe nemizí

Rakovinový průmysl: Vyléčíte-li chorobu, ztratíte zákazníka. Původcem nejsou viry ani...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky