Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Každoroční chřipková nadílka: Podivný přístup moderní medicíny. Lékaři jako silničáři. Jak zůstat zdravý? Kam v zimě na léčivé houby? Když léky nepomohou, a přece se uzdravíme

Každoroční chřipková nadílka: Podivný přístup moderní medicíny. Lékaři jako silničáři. Jak zůstat zdravý? Kam v zimě na léčivé houby? Když léky nepomohou, a přece se uzdravíme

13. 2. 2016

Tisk článku

Erika Magdalena Hájková vysvětluje jednoduché přírodní způsoby, jak se vyléčit z chřipky, nebo jí vůbec neonemocnět, a současně objasňuje podstatu největšího paradoxu chřipkové sezóny

Sotva se konečně trochu ochladilo, vypukla stálice české zimy - chřipka. A když se opět oteplilo, moc se to nezlepšilo - naopak: K minulému pátku překročilo hranici chřipkové epidemie šest krajů. Epidemiologové jako vždy v zájmu farmaceutického průmyslu obviňují pacienty: prý že se dost lidí nedalo očkovat, a že si za to tedy můžeme sami. A je to. 

Očkovaní silničáři

Celkově lékařský přístup poněkud připomíná každoroční čtverylku na téma "silničáři jsou opět zaskočeni faktem, že v lednu sněží". A teď opravdu není řeč o tom, že se dalo málo lidí očkovat. Nejen pro to, že očkování proti chřipce nutně neznamená ochranu, možná někdy naopak: existují totiž studie, naznačující, že očkování proti sezónní chřipce vlastně zvyšuje riziko, že onemocníte chřipkou epidemickou - a tak dále.

Letos se prý (zatím) vakcína trefila do odhadovaných kmenů a "měla by" chránit. O tom, zda je toto tvrzení pravdivé, by šlo sepsat další článek - nebo spíš vědeckou studii. Ale zpět ke chřipce - a její prevenci.

PP

Faktem je, že jsou i další spolehlivé metody, jak neonemocnět chřipkou. O nich se "kupodivu" lékaři většinou nezmiňují. Narozdíl od očkování mají jednu výhodu: posilují nespecifickou imunitu, tedy schopnost organismu bránit se jakémukoli ze zimních onemocnění. Což se hodí vždy, a ještě více ve chvíli, kdy se například mezi dětmi a dospívajícími šíří nejen chřipka, ale také bakteriální černý kašel, jako se to dělo ve vánoční sezóně. Že jsou proti černému kašli naše děti přece očkovány? No jistě. Leč… v tom je háček právě. 

Jednoduchá prevence

Jako zdaleka nejlepší se tedy jeví posilovat dětskou i svoji imunitu především dodáním dostatečného množství vitamínů. Chřipková epidemie je totiž podle mnohých odborníků - třeba amerického lékaře dr. Josepha Mercoly - prostě výsledkem stavu, kdy po několika měsících nedostatečného kontaktu se slunečními paprsky klesne většině populace v těle hladina vitamínu D. To způsobí pokles imunity - a následuje nástup chřipky. 

Stejně důležitá je i role vitamínu C, jenž je základním kamenem imunity a který si lidské tělo neumí samo syntetizovat.To znamená, že "céčko" které nesníme, nemáme. Dnes již existuje celé "hnutí" mezi lékaři, které tvrdí, že takzvaná "doporučená denní dávka" C vitamínu hluboce zaostává za tím, co v dnešním jedovatém světě potřebujeme denně konzumovat i pokud jsme zdraví - natožpak, když onemocníme. Například podle takového dr. Roberta G. Smitha je možné chřipku C vitamínem v klidu vyléčit… jak jsme o tom nedávno informovali.

PP koláž

Čtěte ZDE: Na prahu chřipkové epidemie: Vůbec onemocnět nemusíme. Levné a prosté řešení je již dávno známo. Oficiální medicína jej nechce. Nemocní "produkují" velké peníze. Zpověď "probuzeného" amerického lékaře

Bohužel - oba dotyčné přístupy jsou lékařským "mainstreamem" předem odsuzovány jako nesmysl či "pavěda" (což je zavedený termín pro univerzální odsudek čehokoli, co se zdravotnickému velkobyznysu nehodí) - aniž se je kdokoli obtěžuje ve větší míře vyzkoušet. A tak se opět dočkáme každoročního: no jejej, zase tady máme chřipku - co jen budeme dělat?!

Jak přežít zimu v pohodě

Další zajímavé vysvětlení původu chřipkové epidemie, kterému naše lékařská obec povětšině nepřikládá váhu, má také tradiční čínská medicína. Ta vysvětluje, že nástup chřipky v lednu a únoru má co dělat se třemi věcmi: 

Za prvé, jde o skutečnou "zimu", tedy období, které podle "kalendáře", vlastního čínské medicíně, zatěžuje nejvíce naše ledviny. Takže bychom měli zvolnit a věnovat se odpočinku: v tomto období totiž "ochraňujeme" zásoby energie na celý rok. Většina z nás však "jede" v životním stylu, který zcela pomíjí nutnost fungovat v různých ročních obdobích různě.

Banner Pragon 022016

"V současné době, kdy umělé osvětlení podstatně zkracuje dlouhé zimní večery, se nic nemění na tom, že bychom měli víc než kdy jindy věnovat více prostoru spánku, relaxaci a meditaci. Trávit více času v kruhu svých blízkých a méně cestovat. Chránit ledviny a močový měchýř (orgány elementu vody) teplým oblečením a stravou bohatou na bílkoviny, vybíráme potraviny teplé povahy a doplňujeme zahřívajícím kořením," vysvětluje na svém blogu firma Pragon.cz, která do Čech přináší řadu extrémně zajímavých produktů tradiční čínské medicíny.

Svátky přejídání a zázračné houby

Druhým důvodem jsou Vánoce. Pro většinu národa znamenají "svátky přejídání". Spousta z nás se nacpává cukrovím. Cukr přitom podle teorie tradiční čínské medicíny organismus ochlazuje a zahleňuje. Co se stane po Vánocích, kdy se obvykle ochladí nejen v našem cukrem přetíženém organismu, ale i venku? Samozřejmě, do již oslabeného těla vstoupí chlad - a ono onemocní. Odpovídající je v zimě jíst sytá, mírně zahřívající jídla (chcete-li něco vyzkoušet, viz třeba recept zde), která nás skutečně vyživí. 

Pokud chceme účinky chladu něčím vyvážit, můžeme zkusit třeba zahřívající čínské houby: již zíměný Pragon nabízí dokonce zimní "balíček prohřátý mingmen". Navzdory poněkud exotickému názvu jde o věc zcela "obyčejnou", ovšem s neobyčejnými účinky. Jeho součástí je "Triton", kombinace tří skutečně zázračných hub (lesklokorka lesklá, housenice čínská, houževnatec jedlý), a tabletky ze žampionu pěstovaného ve speciálních, dokonale hygienických podmínkách (což ostatně platí i pro tři zmíněné houby). Všechny tyto houby mají přitom potenciál nejen náš organismus ozdravit, ale také, jak název napovídá, dostatečně jej prohřát.

pp

Čtěte ZDE: "Kápézetka" pacienta s "rýmičkou": Jak zůstat v zimě zdravý? Je nutné všechno léčit? Jak přežít virózu a ještě posílit imunitu. Návrat k léku, kterým se nelze předávkovat

Paradox potravinových doplňků

A co když přece jen onemocníme? I pak nám mohou pomoci přírodě blízké lékařské systémy, jako je čínská medicína. Jedním z nejprodávanějších zimních hitů je balíček bylinných přípravků "akutní nachlazení". Obsahuje troje bylinky, které mohou výrazně napomoci znovu harmonizovat tělo, zasažené chřipkou. Jejich názvy laikovi nic neřeknou, vysvětleme proto, co se za nimi skrývá:

EAF6 je bylinná směs, která nejlépe pomůže tělu, které se právě v důsledku ofouknutí větrem skácelo s chřipkou či jiným akutním onemocněním: stěhovavé i stálé bolesti hlavy či uší z prochladnutí či nachlazení, horečka, chrapot, zimomřivost a ucpaný nos - to vše by bylinky (mimo jiné oddenek koprníčku) měly z těla vyhnat. 

EAN4 se uplatní spíše jako pomoc v případech, kdy už "bábe pořáddou rýbu". Tělo je zahleněné, pociťujeme chlad, kašleme a obecně se cítíme pod psa.

Třetí do trojice, EBX2, zase pomůže tělu dosáhnout vyváženého stavu, pokud ho trápí, jak "čínstí doktoří" říkají, nemoci z "větrné horkosti a tepla obecně". Volně přeloženo, člověk by na ně měl pomyslet, pokud trpí angínou s horečkami a bolestí v krku, případně bronchitidou s tíží na hrudi a horečkou. 

Samozřejmě, že každý je jiný: pokud chceme, aby dávkování hub i bylinek odpovídalo našim specifickým potřebám, je možné svůj stav konzultovat s nejbližším terapeutem čínské medicíny, kterých u nás docela přibývá. To platí o všech zmíněných tabletkách.

Jsou to sice tabletky, ale nikoli chemické léky. Ani vitamíny nejsou v pravém slova smyslu léky: všechno, o čem jsme hovořili, je pouhý "potravinový doplněk". "Lék na chřipku", alespoň podle klasifikace našich lékařů, žádný není. Jako poradce zdravého životního stylu každopádně mohu dodat - přičemž parafrázuji neslavnou větu jednoho českého politika, která mu vyhrála volby: Zdroje (které nám umožní zůstat zdravými) jsou.

Jde prostě o to, zda nám záleží více na lékařské klasifikaci, nebo na vlastním zdraví. A to je docela zásadní otázka pro rozhodování každého z nás. Možnosti máme v zásadě dvě: buď se účastnit pravidelného zimního "silničářského cvičení" moderní medicíny, které má každoročně "dodat" statisíce nemocných výrobcům a prodejcům vakcín, nebo se této "pravidelnosti" elegantně vyhnout. A "až se jaro zeptá", jaké šrámy si přinášíme ze zimních onemocnění, moc si s námi nepopovídá.

O to bude krásnější.

PP




Tagy článku

Doporučujeme

Zoufalci a zločinci: Kastrační kult je na vzestupu. Sekty dnes podporuje státní ideologie. Zvrhlí učitelé. Zjevná duševní porucha bude normou? Chemický útok na děti. 94 % zdevastovaných? Doktoři Moreau a Mengele vzory dneška!

Zoufalci a zločinci: Kastrační kult je na vzestupu. Sekty dnes podporuje státní ideologie....

Rakovinový průmysl: Vyléčíte-li chorobu, ztratíte zákazníka. Původcem nejsou viry ani patogeny. Tajemství dostatku a nedostatku. 1400 blahodárných rostlin. Proč divoši rakovinou netrpí? Nemoc sama od sebe nemizí

Rakovinový průmysl: Vyléčíte-li chorobu, ztratíte zákazníka. Původcem nejsou viry ani...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky