Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Lék na vzrušenou dobu: Ukliďme si ve svém nitru. Psychika je pro zdraví určující. Proč umírá pětina lidí předčasně? Negativní emoce ničí vnitřní orgány. Nehody nejsou náhody

Lék na vzrušenou dobu: Ukliďme si ve svém nitru. Psychika je pro zdraví určující. Proč umírá pětina lidí předčasně? Negativní emoce ničí vnitřní orgány. Nehody nejsou náhody

5. 10. 2016

Tisk článku

Zuzana Lipová upozorňuje na skutečnost, že každý orgán v lidském těle je propojen s psychikou a nahromaděné nezpracované emoce jsou pak příčinou všech nemocí

Nic se neděje náhodně, ani nemoci nejsou náhodou. Ukazují nám červenou stopku. Upozorňují nás, že ve svém životě něco neděláme správně. Chtějí nás zastavit a nasměrovat na jinou cestu. Bohužel ne vždy posloucháme ty, kteří to s námi myslí dobře, ani při chorobách neřešíme, co nám chtějí říct.

Právě naopak, už první projevy potlačujeme léky a zlobíme se, když chemie okamžitě či vůbec nezabírá. Hledat příčinu nemoci hluboko v sobě, to chce nejen odvahu podívat se na své skutky z jiné perspektivy, ale i čas. A ten také jaksi nemáme. Bludný kruh? Lze z něj vystoupit - pokud víme, jak na to.

Na prvních příčkách úmrtnosti jsou nemoci oběhové soustavy, nádorová onemocnění, úrazy, nemoci trávicího a dýchacího traktu. To, že mají choroby často psychosomatický základ, připouští i klasická medicína. Negativní emoce nás postupně sžírají a nedovolují nám žít svobodně, šťastně a v plném zdraví. Jaké tedy jsou příčiny nemocí, které nás kosí nejčastěji?

Smutek ničí srdce

Neexistuje zdravá duše a nemocné tělo, stejně jako neexistuje nemocná duše a zdravé tělo. Každý orgán v těle má kromě svého fyziologického poslání k sobě přiřazenu emoci, která pokud je nahromaděná, způsobuje jeho onemocnění. Oslabují nás negativní a nezpracované emoce jako závist, nenávist, křivda, hněv, lítost, úzkost, strach nebo trápení se za jiné.

Srdce je ohrožováno životními situacemi, z nichž nenacházíme východisko: smutek ze ztráty blízkého člověka, ze ztráty zaměstnání, z nedorozumění mezi partnery, nepochopení mezi rodiči a dětmi. Smutek prohřívá srdeční oblast, horká krev proudí do hlavy, kůže, konečníku. Na problémy se srdcem poukazuje nejen bušení srdce či nespavost, ale i křeče v lýtkách, křečové žíly a hemoroidy. Horká krev, která se valí krevním řečištěm, vytlačuje z cesty to místo, kde je vazivo slabé.

Osrdečník je spojený se stavy úzkosti. Je to o nevědomosti a o neochotě si něco přiznat. Píchání u srdce je jako upozornění, že cosi mi nevychází. Pokud v sobě živíme strach, umocňujeme úzkost a přichází angina pectoris, případně se rozběhne nemoc jiného orgánu.

Úzkost a obavy mají negativní dopad i na plíce. Nádech a výdech v sobě zahrnuje schopnost brát a dávat. Měli bychom mít pocit, že můžeme svobodně dýchat a žít, to je braní, ale totéž musíme umožnit i ostatním, to je dávání.

Dítě, které bývá často svědkem hádek svých rodičů, podvědomě volá po pozornosti, potřebuje lásku, bezpečí. Když se mu to nedostává, dusí se, opakovaně kašle, stavy se mu periodicky opakují. Plíce jsou párovým orgánem s tlustým střevem, proto s úzkostí souvisí i Crohnova nemoc. Myomy v děloze jsou zase příčinou problémů v partnerských vztazích. Plíce vyjadřují schopnost přijímat život.

Čtěte ZDE: Jak přežít vlastní smrt: První pomoc bez čekání na záchranku. Tradiční metody mají zázračné výsledky nejen při akutní mrtvici. Když jde o život, jsou spory o "alternativě" zbytečné. Důkaz, že zázraky se dějí

Lítost není dobrá emoce

Hluboký zármutek a nezpracované duševní zranění či zážitek ze šoku jsou původci nádorových chorob. Lítost je nejzrádnější pocit, právě z lítosti je nejvíce rakoviny.

Tlusté střevo zpracovává odpady - vzpomínky na minulost. Eviduje vše, co jsme prožili a co jsme v životě strávili nebo nestrávili. Nedořešenou minulostí, touhou po pomstě či strachem škodíme sobě i svým blízkým. Zbavme se škodlivých nánosů minulosti, zahoďme staré problémy, najděme v sobě sílu odpustit a darujme si tím křídla.

Z potlačovaného hněvu pramení choroby jater - a je úplně jedno, jestli tento hněv vychází z nás, nebo je někdo z našeho blízkého okolí je dlouhodobě agresivní na nás. Játra jsou barometrem našich nálad, sledují, zda jsme našli v životě svůj smysl. Pokud dobře nefungují, zhoršuje se náš metabolismus a celkový zdravotní stav. Játra mají však v rámci našeho organismu regenerační schopnost, tak pro nás nikdy není pozdě, abychom se stali opět malými dětmi, začali se těšit z maličkostí a vychutnávali si znovu vše pěkné.

Oslabená energie jater s sebou přináší zhoršení schopnosti vyrovnat se s vnějšími vlivy, čímž zase vzniká prostor pro alergie různého druhu. Játra oslabuje i přehnaná rozpínavost, příliš mnoho jídla, pití a sexu. Vyzývají nás hledat ve všem tu správnou míru.

Mnoho přemýšlení a nevyřešené problémy unavují slezinu. Prvním příznakem je chuť na sladké. Slezina souvisí i se slinivkou, zodpovídá však i za svalovinu, a tudíž může být příčinou potratů. Žena něco urputně řeší, slezina je oslabena, povoluje svalovinu, otevírá se děložní čípek. Povolit může i pánevní dno, to zase vede k inkontinenci.

Čtěte ZDE: Typicky malá česká bitva ve studené světové válce o zdraví: Zakažte čínskou medicínu! Zkušenost jedné prastaré civilizace a naši furianti. Je lepší umřít na vědecky "neléčitelnou" chorobu, nebo se nevědecky uzdravit? Peníze vždy až na prvním místě

Sestřičky ledviny

Strach, nejistota a neuspořádané mezilidské vztahy energeticky oslabují ledviny. Pokud nám někdo velmi vadí a nedokážeme ho v sobě zpracovat, vede to k vnitřní agresi, ta k nadprodukci adrenalinu, který se usazuje v ledvinách, vznikají tak ledvinové kameny. Ledviny souvisí i s krčními mandlemi, časté angíny u dětí jsou způsobeny především strachem. Máme-li energeticky oslabené ledviny, snadno se nakazíme virem chřipky. Nedostatečná funkce ledvin se projevuje i jako únavový syndrom.

Nejcitlivějším orgánem endokrinního systému jsou nadledvinky. Vyrábějí až 60 látek. Pokud stoprocentně fungují nadledviny, tak nemáme alergie, netrpíme ani vitiligem, nadměrným vypadáváním vlasů, máme v rovnováze hormony, neupadáme do depresí. I za problémy se štítnou žlázou může náš strach.

Stav močového měchýře nám ukazuje, jak umíme snášet a vypouštět tíhu života. Problémy s ním většinou ukazují na hněv, úzkost, lpění na starých myšlenkách a názorech. Večer si lehněme vždy do postele vyrovnaní s tím, že co se stalo dnes, již nezměníme - je to minulost - a raději se věnujme přítomnému okamžiku. Močový měchýř je kamarád s mozkem. Proto i problémy jako epilepsie či jiná onemocnění mozku bychom měli řešit i působením na močový měchýř.

Nehody nejsou náhody

Tělo prý nejpřesněji zaznamenává vše, co jsme zanedbali nebo udělali špatně, a nejlépe ví, co nám chybí. Pokud se necháme vést jeho řečí a pochopíme ji, můžeme předejít mnoha těžce léčitelným nemocem. Když se trápíme, jakýmsi způsobem věci předurčujeme, programujeme si něco, co ani nechceme, a věci se tím směrem i vyvíjejí.

Jsou lidé, jimž se nehody vyhýbají, avšak jsou tací, kteří nehody jakoby přitahovali. Je statisticky dokázáno, že člověk, který v minulosti zažil nějakou nehodu, ji s velkou pravděpodobností zažije znovu. Pokud nezačne pátrat po skutečných příčinách v sobě a nezmění nesprávné stereotypy. Většina nehod je totiž nevědomě motivována. Nehoda okamžitě zpochybňuje naučené jednání a započatou cestu.

Sebepoznání je jediným způsobem, jak uvolnit psychické napětí a odstranit nánosy křivd a zklamání. Pokud si začneme vážit sami sebe, budeme se jinak dívat i na své bližní, přestaneme v sobě živit negativní emoce a osvobodíme v sobě radost ze života. Na zdraví!




Tagy článku

Doporučujeme

Zoufalci a zločinci: Kastrační kult je na vzestupu. Sekty dnes podporuje státní ideologie. Zvrhlí učitelé. Zjevná duševní porucha bude normou? Chemický útok na děti. 94 % zdevastovaných? Doktoři Moreau a Mengele vzory dneška!

Zoufalci a zločinci: Kastrační kult je na vzestupu. Sekty dnes podporuje státní ideologie....

Rakovinový průmysl: Vyléčíte-li chorobu, ztratíte zákazníka. Původcem nejsou viry ani patogeny. Tajemství dostatku a nedostatku. 1400 blahodárných rostlin. Proč divoši rakovinou netrpí? Nemoc sama od sebe nemizí

Rakovinový průmysl: Vyléčíte-li chorobu, ztratíte zákazníka. Původcem nejsou viry ani...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky