Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Lovná sezóna na pacienty: Pomohou billboardy proti klíšťatům? Bludný balvan za skepsi. Německý lékař tvrdí: žádná klíšťová encefalitida není. Jak se chránit před nebezpečnou nemocí?

Lovná sezóna na pacienty: Pomohou billboardy proti klíšťatům? Bludný balvan za skepsi. Německý lékař tvrdí: žádná klíšťová encefalitida není. Jak se chránit před nebezpečnou nemocí?

6. 5. 2017

Tisk článku

Erika Magdalena Hájková si všímá každoroční sezónní stálice našeho medicínského byznysu a nabízí pohled německého lékaře na obávanou chorobu i dost možná zkázonosné očkování, jež před ní má údajně chránit

Tak máme zase lovnou sezónu. Totiž na pacienty-klienty. Jakmile se na jaře oteplí, vylézají nejen klíšťata, ale jako houby po dešti i "náborové" kampaně s televizními šoty, inzeráty a billboardy: "Smrtonosná klíštata”, která nejen dospělým, ale především malým dětičkám prý způsobují záněty mozku. 

Jde o to masově prodat vakcínu, kterou vystrašená laická veřejnost skrze tyto mohutné reklamní kampaně většinově pokládá za jedinou spásu proti klíštaty přenášeným nemocem. Jak by mohli tito mystifikovaní lidé vědět, že třeba na obávanou boreliózu nepůsobí vůbec. A podle některých odborníků, jako je německý lékař dr. Johan Loibner, ve skutečnosti z řady důvodů nepůsobí ani na ještě obávanější klíšťovou encefalitidu, tedy právě onen nebezpečný zánět mozku.

Dr. Loibner si dokonce dovolil tvrdit, že žádná “klíštová” encefalitida není, nebo to alespoň není vědecky dokázáno. Co by tomu asi tak řekl médii milovaný Spolek "skeptiků" Sysifos, místní pobočka celosvětové sítě zábavné diskreditace všeho a každého, kdo by mohl ohrožovat zisky zdravotnicko-farmaceutického velkoprůmyslu?

Valí na nás své Balvany

Jaro totiž není jen lovná sezóna na potenciální pacienty-plátce. Současně probíhá také každoroční “hon” na zastánce alternativních pohledů na realitu. Neměla bych proto opomenout, že letos se také mně dostalo té cti, že mi byl “Sysifovci” za mou publikační činnost (především v Protiproudu) - udělen takzvaný Bludný balvan - "veselá" (anti)cena, která má znamenat skandalizaci dotyčného “laureáta”. 

Říkám, že to je pro mě čest - beze stopy ironie: mými předchůdci a "kolegy" byla taková jména, jako prof. RNDr. Anna Strunecká, DrSc., MUDr. Ludmila Eleková či celá Česká gynekologická a porodnická společnost České lékařské společnosti Jana Evangelisty Purkyně.

Jako množství laureátů, včetně MUDr. Elekové, nevím vlastně, proč se mi oné cti dostalo, vzhledem k tomu, že mi “Sysifovci” Balvan udělili za mé “celoživotní/celoroční” dílo. 

Čtěte ZDE: Sebeobrana (zdánlivě) bezmocných: Značkují si nás jako škodnou před odstřelem? Zabíjení v nemocnicích není zločin. Veselí udavači v depresi: Nenechte se blbnout Zemanem, Putinem, Trumpem a Si Ťin-pchingem!

Žerty stranou

Údajně "skeptickému" Spolku Sysifos se podařilo krásou nechtěného vytvořit cenu, která oceňuje nikoli takzvanou pavědu - ale právě skepsi. Tedy stále mohutnící řady na slovo vzatých odborníků, kteří vybočují ze stáda vedeného na porážku. Při tom si dovolují neslýchaný (a z hlediska kariéry velmi nebezpečný) luxus pozorovat realitu a činit z toho vlastní nezávislé závěry, nehodící se do krámu oficiální mediální propagandě.

Jedním z nich je zmíněný německý MUDr. Johan Loibner. Ze své praxe totiž dochází k radikálnímu závěru: Žádná “klíšťová” encefalitida neexistuje. Pouze encefalitida. Důkazy, které vedly k jejímu označení za “klíšťovou”, jsou podle jeho zkoumání a závěrů přinejlepším sporné. Ale především: Očkování proti ní nejen, že před nebezpečnou nemocí nechrání - ale je dokonce její možnou příčinou:

První pochybnosti

"Jsem všeobecným lékařem již 40 let. V prvních letech mé činnosti jsem praktikoval očkování jako každý jiný kolega. Jednou se ze dne na den objevila nová vakcína proti klíšťové encefalitidě. Tuto nemoc, velmi vzácný jev, jsem znal ze studií z dob mého působení na fakultní neurologické klinice. Ve srovnání s mnoha jinými těžkými onemocněními mozku a mozkových blan nehrála tehdy žádnou velkou roli.

Ale pak začaly mohutné reklamní kampaně. Od té doby pravidelně na jaře vídáme již desítky let na reklamních plochách odporné klíště, číhající v křoví na mírumilovně si hrající děti. Toto reklamní tažení zaznamenalo gigantický úspěch. Více než 90 % vystrašených občanů stálo v řadách v nemocnicích a ordinacích, aby se dali ochránit před nemocí, kterou do té doby sotva někdo znal.

Krátce po zavedení tohoto očkování jsem však začal pozorovat zjevné škody na zdraví, které se po něm vyskytly u do té doby zdravých lidí. V následujících letech jsem registroval nejen jejich další poškození, jako roztroušenou sklerózu, cukrovku, artritidu a jiné, ale současně i neúspěchy principu tohoto očkování: Lidé očkovaní proti klíšťové encefalitidě na ni stejně onemocněli.

To bylo pro mě důvodem, abych si celé téma očkování bez zaujatosti či "odbornické slepoty" znovu nastudoval.

Čtěte ZDE: Italští lékaři píší otevřený dopis: Neočkované děti jsou zdravější! Studie to potvrzují. Farmaceutický průmysl chce zisk, ne zdraví maličkých. Šestinásobek očkovaných má astma! Děti se bránit nedokážou

Encefalitida po očkování

Skupina mladých sportovců, orientačních běžců, mě v létě 1980 požádala o to nové očkování proti klíšťové encefalitidě. Jelikož při tomto sportu se často zdržovali v lese, nechtěli podstoupit zbytečné riziko. Tehdy bylo podle tvůrců masivní propagandy možné setkat se s klíštětem převážně v lese. 

Několik hodin po tom, co jsem podal vakcínu, mi zavolala manželka jednoho ze sportovců, že její muž dostal vysokou horečku, má silné bolesti hlavy a nemůže hlavou pohnout. Návštěva lékaře byla nevyhnutelná. 

Když jsem nahlédl do tašky, jestli mám léky pro případný zánět mozkových blan, ozvalo se ve mně špatné svědomí. Bylo možné, že mladý, zdravý muž onemocněl v důsledku mého lékařského zásahu? Na cestě k pacientovi jsem se uklidnil myšlenkou, že vakcína byla jistě testována ústavem ministerstva zdravotnictví. 

Diagnostikoval jsem nicméně akutní zánět mozkových blan v počátečním stadiu. Naštěstí jsem byl v té době již také poměrně dobře obeznámen s léčením pomocí homeopatie a zvolil jsem domácí ošetření, protože pacient bydlel v mé blízkosti. V průběhu několika dní byl vyléčen a mohl jít znovu do práce. Tehdy jsem poprvé v životě dostal z očkování vážné obavy.

Těžká cukrovka

Pak mě vyhledala matka dvanáctiletého děvčete. Ve škole se očkovalo proti klíšťové encefalitidě a dívka přišla ze školy s nesnesitelnou bolestí hlavy a vysokou horečkou. 

Přivolaný lékař ji musel poslat do nemocnice, kde ji okamžitě umístili na jednotku intenzivní péče. Onemocněla totiž těžkým zánětem mozku a mozkových blan. Po šesti týdnech si matka mohla pro dívku přijít. Dříve byla její dcera veselá a štíhlá, nyní tlustá a unavená. V důsledku očkování dostala totiž též těžkou cukrovku a podle mých posledních informací je dnes již bohužel i slepá. 

Když matka řekla jednomu z lékařů, že tuto těžkou chorobu způsobilo její dceři očkování proti klíšťové encefalitidě, odmítl to. Prý že to s tím nemá nic společného, jde jen o nešťastnou náhodu a vědecky by se nedalo ani nic takového dokázat. Právě nepochopitelné chování dětských lékařů v této nemocnici bylo pro mě podnětem ke studiu historie očkování a brzy jsem začal proti očkování i přednášet.

Otázky namísto slepé víry

Co všechno chrání před klíšťovou encefalitidou? Reklama tvrdí, že právě jen očkování. Proč se tedy každému pacientovi se zánětem mozkových blan přísně přikazuje, aby se vyhýbal slunci, když jedinou příčinou těchto obtíží má být jen virus? Na to, aby člověk onemocněl klíšťovou encefalitidou, je zapotřebí více faktorů: osobní náchylnost, zvýšená tělesná námaha, pobyt na slunci a jiné. O těchto věcech se ale v reklamě nic neříká, jako příčina se uvádí pouze klíště. 

Proč se nemluví o tom, že především oslabení starší lidé nebo těžce pracující v zemědělství nebo lesnictví jsou obzvláště vystaveni slunci, onemocní encefalitidou častěji a mají i těžší průběh? 

Od roku 1950 se tvrdilo, že klíšťata přenášejí virus. Šlo pouze o domněnku, neboť až v roce 1970 izoloval jistý vídeňský virolog virus klíšťové encefalitidy. I tento objev je však třeba posuzovat znaně opatrně, protože právě spolupracovníci téhož virologického institutu vyvinuli později vakcínu a s ní související virologické testy.

Čtěte ZDE: Opatrná minivzpoura Ústavního soudu: Lži o očkování odhaleny. Injekce proti černému kašli? Vymýcení obrny? Mýtus. Boj za občanské svobody teprve začíná

Kdo stanovuje diagnózu?

Diagnóza klíšťová encefalitida v podstatě znamená, že jde o zánět mozkových blan a mozku, vyskytující se na jaře a v létě. Jen podle příznaků, jako jsou bolesti hlavy, ztuhnutí šíje a horečka, a na základě vyšetření mozkomíšního moku ji nedokáže žádný lékař rozlišit od jiných forem zánětu mozkových blan. 

Výsledek virologických testů neříká nic o závažnosti nebo prognóze onemocnění. Zjišťují se jimi případy klíšťové encefalitidy i tehdy, když jsou pacienti přesvědčeni, že nikdy žádné kousnutí klíštětem nepozorovali. Naopak jsou lidé, jež pravidelně napadne klíště, a přesto nikdy nedostanou ani nejmenší náznak klíšťové encefalitidy. Tvrzení, že zánět mozkových blan je způsobený kousnutím klíštětem, je stále jen hypotézou. Každopádně se propagandě podařilo vzbudit v mnoha lidech z klíštěte panický strach.

Nezpochybňuji fakt, že bodnutí jakýmkoli hmyzem může z různých příčin způsobit narušení zdraví, ale kladu si otázku, zda ti, kteří zadávají a organizují inzerci a výlep plakátů se "strašlivými" klíšťaty v nadživotní velikosti, tuší, jakou nezodpovědnou nejistotu a paniku tím vyvolávají.

Od začátku masívního rozšíření očkování se tvrdí, že prý díky němu mnohé nemoci ustoupily. Nikdo už neřekne, že vědecký důkaz pro takové tvrzení však dodnes nemáme. Právě tak ze statistik nelze vyvodit žádný vliv očkování na počet případů klíšťové encefalitidy. 

Co dělat při kousnutí klíštětem?

Pravdou je, že v létě se vyskytuje více případů zánětu mozkových blan. Proto citlivým pacientům radím nevystavovat se nadměrně slunci a při narušeném zdravotním stavu se vyhýbat zvýšené tělesné námaze. 

Jsem přesvědčen, že takzvaná klíšťová encefalitida u citlivých a oslabených osob vzniká především v souvislosti se slunečním zářením. Jde tedy v principu o to, co medicína dříve označovala za sluneční úpal a jeho důsledky. Vakcinační průmysl však vynalezl pro tuto nemoc nové jméno - vydělal na tom astronomické částky.

Nepodceňuji hmyzí kousnutí. Pokud se klíště přisálo, je samozřejmě potřeba je odstranit. Pokud se to podaří jen částečně, je třeba použít na místo kousnutí prostředky na hnisavé rány a několik dní být trpělivý a šetřit se před tělesnou námahou.

Bolesti hlavy v létě mají mnohem častěji jiné příčiny: příliš dlouhý pobyt na slunci, promoknutí, průvan, klimatizace, zkažený žaludek atd. Pouze těžké formy slunečního úpalu vedou k rozeznatelnému zánětu mozkových blan a mozku.

V posledních letech jsem pozoroval, že pacienti hospitalizovaní s encefalitidou předtím několik dní užívali tabletky proti bolesti. Je známo, že při horečce mohou prostředky proti bolesti oslabit imunitní systém a potlačením akutních příznaků nemoci může dojít k onemocnění mozku. 

Proto lehkovážné nasazení léků proti bolesti hlavy a horečce v letních měsících zvyšuje riziko onemocnění zánětem mozkových blan. Nejúčinnější prevencí je ale především nevystavovat se nepřiměřeně dlouho slunci."

Převzato z knihy MUDr. Johanna Loibnera „Očkování - obchod s nevědomostí“ (2011). Článek vyšel původně v roce 2015 v nyní již neexistujícím časopise Princip.




Tagy článku

Doporučujeme

Zoufalci a zločinci: Kastrační kult je na vzestupu. Sekty dnes podporuje státní ideologie. Zvrhlí učitelé. Zjevná duševní porucha bude normou? Chemický útok na děti. 94 % zdevastovaných? Doktoři Moreau a Mengele vzory dneška!

Zoufalci a zločinci: Kastrační kult je na vzestupu. Sekty dnes podporuje státní ideologie....

Rakovinový průmysl: Vyléčíte-li chorobu, ztratíte zákazníka. Původcem nejsou viry ani patogeny. Tajemství dostatku a nedostatku. 1400 blahodárných rostlin. Proč divoši rakovinou netrpí? Nemoc sama od sebe nemizí

Rakovinový průmysl: Vyléčíte-li chorobu, ztratíte zákazníka. Původcem nejsou viry ani...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky