Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Placenta: K čemu všemu může pomoci koktejl s biologickým odpadem? Moderní věda upaluje do Číny. Zachrání výživná tkáň pacienty s rakovinou? Vyléčený případ Crohnovy choroby. Porod není nemoc

Placenta: K čemu všemu může pomoci koktejl s "biologickým odpadem"? Moderní věda upaluje do Číny. Zachrání výživná tkáň pacienty s rakovinou? Vyléčený případ Crohnovy choroby. Porod není nemoc

12. 5. 2017

Tisk článku

Erika Magdalena Hájková si všímá přirozeného léčiva, které je často opomíjeno, a sleduje fascinující účinky placenty, které nachází přírodní tradiční medicíny i moderní věda

Když se řekne placenta, vybaví se možná někomu lůj na rty, kam se často přidává, někomu nevzhledný tkáňový koláč, který zbyde po porodu. Biologický odpad, pomyslel by si člověk moderní a kráčel “evolučně” dál. Byla by to škoda. Placenta nepatří jen do loje na rty, a už vůbec ne do koše. Může doslova a do písmene zachránit lidský život. Nebo ho změnit od základů. 

Porod není nemoc a placenta není jen tkáň 

Tradiční medicíny to dobře věděly a holistické směry v oblasti lidského zdraví to vědí i dnes. Medicína “moderní”, která přesunula porod obecně z kolonky “přirozené” do kolonky “nemoc” ovšem placentu příliš nevyužívá. Naštěstí existuje způsob, jak si její účinky “užít” i tak. 

Z hlediska naší, západní medicíny lze říci, že placenta je zhruba půlkilová tkáň, která se stará o látkovou výměnu vyvíjejícího se lidského plodu v děloze. Odvádí jeho zplodiny a z krevního řečiště matky naopak přivádí okysličenou krev a živiny. Placenta ovšem zdaleka není jen “komunikační interface”, nebo “přechodová komora” mezi matkou a dítětem. Především produkuje důležité hormony, enzymy a další látky. Je možné, že jsou to právě ony, které tak či onak mohou za všechny její neuvěřitelné účinky. 

Placentou k vyléčení rakoviny jater?

A těch je mnoho. Moderní věda si například všímá, že určité sloučeniny (konkrétně aminokyselinykyseliny aspartová a glutamová) zabraňují růstu nádorů jater a působí prospěšně u pacientů s těžkými jaterními chorobami, jako jsou cirrhóza a zánět jater neboli hepatitida. Další vědecké studie konstatují, že placenta působí proti únavám a obnovuje růst vlasů a ochlupení. Další zkoumají efekt placentálního extraktu na imunitu, astma a další choroby.

Především - a možná nepřekvapivě - je však placenta mimořádně užitečná pro rodičky, matky a děti. Placenta například obsahuje látky, které mohou zmírnit nebezpečné atonické krvácení po porodu u pacientek s problémy se srážlivostí krve. Jedna rodička mi to kdysi popsala tak, že po porodu krvácela z dělohy a zkušená dula, která znala staré tradice, jí krvácení zastavila jen kouskem placenty, vloženým do úst mezi dáseň a zuby. Kromě toho výtažek z placenty (i podle vědeckých studií) výrazně podporuje u kojících matek tvorbu mléka, a posiluje imunitu matky i dítěte.

Čtěte ZDE: Jak rodit děti pro Velkého Bratra: Jsou domácí porody zločin, nebo nutnost? Jsme pokusné myši?

Čína ví své

Nic z těchto moderních bádání by asi nepřekvapilo staré čínské mudrce. Čínská medicína má systém znalostí, vyvíjející se po tisíciletí a založený na unikátním náhledu na fungování “metabolismu” (elektromagnetické) energie, takzvané čchi, v lidském těle. Ze všech těchto teoretických i praktických znalostí Číňané odvodili právě ty účinky placenty, které západní věda dnes složitě zkoumá a nachází. V jistém smyslu tak západní vědci dnes “upalují směrem do Číny”.

“Z hlediska tradiční čínské medicíny je placenta vlastně prakticky pouze zhmotnělou formou esence ledvin, tedy základní energie, kterou matka používá k vyživení plodu a kterou všichni potřebujeme k životu,” vysvětluje terapeutka tradiční čínské medicíny Jana Hollanová. “Nepřekvapí tedy, že její užívání podporuje imunitu či laktaci - obojí totiž znamená nedostatek čchi a krve v organismu. Současně doplňuje energii plic, takže se už tradičně používá v případech astmatu a sípavého kašle. Podle tradiční čínské medicíny má navíc výrazně tonizující účinek na játra a ledviny - takže si dokážu představit, že pacientům s rakovinou, která vždy z energetického hlediska zahrnuje postižení těchto dvou orgánů, může pomáhat. A že pomáhá rodičkám se nelze divit - z hlediska čínské medicíny totiž ženy právě porodem a těhotenstvím ztrácejí - kromě menstruace - nejvíce životodárné ledvinové esence. A když už jsme u toho - játra a ledviny ovlivňují růst vlasů i plešatost.”

Placenta v kapslích

Jak ovšem placentu sehnat? Nejjednodušší to mají rodičky, pro něž je možností nechat si zpracovat vlastní placentu. A to buď formou placentových kapslí, které se dají sehnat i u nás - pro zpracování placenty existuje dokonce celá asociace. Laktační poradkyně a poporodní dula Renata Kosíková popisuje na svém webu účinky placenty - v kapslích - následovně:

  • snížení výskytu "baby blues" nebo poporodní deprese
  • podpora tvorby mateřského mléka
  • rychlejší zavinování dělohy
  • příjemnější rekonvalescence po porodu
  • dodání síly a energie
  • doplnění chybějícího železa
  • zmenšení poporodního krvácení
  • náprava poporodních problémů se spánkem

Pro bezprostřední zotavení po porodu lze také rodičce připravit ovocný koktejl s placentou. Ten může pomoci rychlejšímu zavinování dělohy, snížit poporodní krvácení a doplnit ztracenou energii - a šikovné duly (jako právě Renata Kosíková) ho umějí “uvařit”. Tinktura z placenty se navíc dá použít na nespavost, stres deprese, ke srovnání hormonů, a to nejen bezprostředně po porodu, ale například i v menopauze. 

Čtěte ZDE: MammoGate: Přelomová práce amerického vědce mapuje lidskou výživu i mediální manipulaci. Lékaři, muslimové a Jolie. Další poblázněná hollywoodská hvězda bez ňader. Vypukne skandál obřích rozměrů?

Homeopatie: Placenta pro pečovatele i po ztrátě

Ještě zajímavější je ovšem využití placenty jako homeopatického léku. Ve speciálně “ředěné” homeopatické podobě totiž funguje na mnohem širší spektrum symptomů. Zahrnují různé problémy miminka (bolesti při růstu zoubků, koliky, špatná separace od maminky ve věku pozdějším) i maminky (deprese, úzkosti, nespavost, menstruační bolesti.)

Tak ovšem její účinek zdaleka nekončí. Nejzajímavější je placenta jako takzvaný konstituční lék, tedy homeopatikum, používané k nápravě celkového stavu jedince. Tam můžeme vidět i účinky na psychické problémy a těžké chronické choroby, jinak těžko léčitelné. Například je jedním z léků pro lidi, kteří se z idealismu a dobroty srdce vyčerpávají péčí o blízké (takovým blízkým může být nemocné dítě či umírající rodič, ale i partner alkoholik). Při zkoušce léku také vyšlo, že je výtečná při (vědomém či podvědomém) pocitu, že musím následovat milované, o něž pečuji, například až do smrti. Používá se i po smrti milovaného partnera či v okamžicích, kdy je pacient v těžkém smutku z nenaplněné lásky či nenaplněné potřeby blízkosti. Nebo naopak blízkosti patologické, která pacienta “nepustí” do jeho vlastního života. A seznam účinků pokračuje dále a dále… 

Šňůra k přetnutí

Zajímavý je v této souvislosti případ pětačtyřicetiletého muže, kterému konstituční lék z placenty vyléčil těžkou Crohnovu chorobu. Postižení střev se v jeho případě projevovalo především těžkými, krvavými průjmy po ránu a neustálými mučivými bolestmi břicha. Choroba u něj začala po smrti milované matky, se kterou žil, velmi ho ovlivňovala, a která zemřela na rakovinu střev.

"Ošetřující" homeopat předepsal placentu, jelikož ve zkoušce léku vyšlo téma osamostatnění od rodičů i střevních potíží. Po několika měsících léčby homeopatikem z placenty ve správné potenci klientovy symptomy kompletně ustoupily a řadu let je již bez potíží. Současně uvádí, že přestal nahlížet na život optikou toho, co by udělala či řekla jeho matka, a zmizely mu i chutě na čokoládu a sladké.  

K placentě by se toho dalo napsat mnoho - speciálně o jejích homeopatických účincích by se dala popsat učebnice či alespoň esej. Vlastně je vše ale velmi prosté: 

Je zvláštní, že to úplně nejpřirozenější, co máme, může být současně něčím vysoce léčivým? Možná z hlediska moderního farmaceutického průmyslu s jeho laboratořemi, armádami v bílém a astronomickými zisky. Dnes se ovšem lidé ve velkém vracejí k přírodním, přirozeným metodám léčby - a přirozeným léčivům. Přesto jako by nás stále cosi drželo ve směru, kterým vlastně ani mnoho z nás jít nechce: ve vyjetých kolejích myšlenkového schématu “pan doktor to ví líp”. Jako by nám naše těla vlastně nepatřila - zvláště v okamžiku, kdy onemocníme.

Další “pupeční šňůra” k přetržení?

S Renatou Kosíkovou si nejen na téma zpracování lidské placenty můžete promluvit v úterý, 16. 5. v rámci akce Světový týden respektu k porodu




Tagy článku

Doporučujeme

Zoufalci a zločinci: Kastrační kult je na vzestupu. Sekty dnes podporuje státní ideologie. Zvrhlí učitelé. Zjevná duševní porucha bude normou? Chemický útok na děti. 94 % zdevastovaných? Doktoři Moreau a Mengele vzory dneška!

Zoufalci a zločinci: Kastrační kult je na vzestupu. Sekty dnes podporuje státní ideologie....

Rakovinový průmysl: Vyléčíte-li chorobu, ztratíte zákazníka. Původcem nejsou viry ani patogeny. Tajemství dostatku a nedostatku. 1400 blahodárných rostlin. Proč divoši rakovinou netrpí? Nemoc sama od sebe nemizí

Rakovinový průmysl: Vyléčíte-li chorobu, ztratíte zákazníka. Původcem nejsou viry ani...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky