Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Účinnost vakcín Pfizer a Moderna: 19 až 29 procent? Práce kvapná, málo platná. Hlavně, když je kšeft. Pochybnosti i v mainstreamu. Budou nás jednou vyhazovat z práce za odmítání očkování? Podezřele snadné schvalování

Účinnost vakcín Pfizer a Moderna: 19 až 29 procent? Práce kvapná, málo platná. Hlavně, když je kšeft. Pochybnosti i v mainstreamu. Budou nás jednou vyhazovat z práce za odmítání očkování? Podezřele snadné schvalování

26. 1. 2021

Tisk článku

Monika Pilloni přináší právní pohled na otázku povinnosti očkování proti covidu v Itálii, který nás může v lecčems poučit, a přidává pochybnost o účinnosti vakcín zveřejněné i v mainstreamových médiích

V Evropě zatím nebyl přijat žádný zákon, který by stanovoval povinnost očkování proti covid-19. Nicméně se již delší dobu hovoří o zdravotním průkazu, který očkovaným osobám povolí cestovat nebo se účastnit veřejných akcí, jako jsou koncerty, nebo třeba jít do kina.

A již se také hovoří o možnosti zaměstnavatelů propustit ty, kteří se nedají očkovat. Je ale takový přístup možný? Budou propuštěni ti, kteří se nenechají očkovat z "důvodu ochrany zdraví ostatních pracovníků"?

Vyhodit či nevyhodit 

Na téma možnosti propouštění zaměstnanců kvůli odmítání očkování se vyjádřil advokát Angelo Greco, známý z italské veřejnoprávní televize.

Greco uvedl, že právní experti se již rozdělili do dvou kategorií:

Podle jedněch je odpověď kladná, propuštění zaměstnance, který se nenaočkuje, je legitimní, a to proto, že občanský zákoník stanoví, že zaměstnavatel je povinen přijmout všechna opatření navrhovaná vědou a potřebnou zkušeností zaručit fyzickou a duševní bezpečnost lidí, kteří ve firmě pracují.

Podle jiných zaměstnavatel nemůže dát zaměstnanci výpověd jen proto, že se v laboratoři nepodrobil nepovinné vakcíně, a to vzhledem k neexistenci zvláštního zákona. 

„Článek 20 konsolidovaného zákona o bezpečnosti práce a legislativní vyhláška 81 z roku 2008 stanoví skutečnou povinnost spolupráce ze strany pracovníka v souladu s požadavky na ochranu zdraví a bezpečnost na pracovišti. Tím se otevírají dveře k různým scénářům, které nenesou spoluzodpovědnost v případě úrazů na pracovišti, ať už se týkají něčí osoby, ale především pokud se týkají dalších zaměstnanců a dokonce i třetích stran. A za druhé, nevyhnutelná disciplinární odpovědnost v případě neplnění uložených povinností. Konsolidovaný text o bezpečnosti při práci zakládá povinnost zaměstnavatele propustit zaměstnance, pokud dojde k pracovní neschopnosti z různých důvodů, jako je invalidita vyplývající z vnějších faktorů, jako je autonehoda. Práce ve prospěch propuštění pro ty, kteří se vyhýbají povinnosti očkování, je založena na tomto pravidle, které v žádném případě dosud neexistuje. Pracovník by byl pro jakoukoli činnost nevhodný jako potenciálně infikovaný, takže musí být propuštěn."

„Bylo by pak možné vyhodit ty, kteří se odmítají podrobit vakcíně covid-19? V současné době se zdá, že vzhledem k současným zákonům je odpověď ne. Takové propuštění by bylo z mnoha důvodů zjevně nelegitimní. Zaprvé, stále neexistuje žádná zákonná povinnost týkající se očkování covid-19 a v žádném případě by to nebylo ospravedlnitelné ve vztahu k pracovníkům, dokonce ani při dohodě s odborovými svazy." 

"Za druhé musí být vakcína považována za účinnou, a proto nezbytnou k zabránění nákazy, což musí být nevyvratitelné, a že jakmile je pracovník očkován, není v žádném případě zdravým nosičem viru. Propouštění za těchto podmínek je dokonce diskriminační a nebere v úvahu ani to, že jako u mnoha forem chřipky, zjištěná pozitivita na virus na pracovišti neznamená důkaz, že se nachází právě tam a že je spíše pravděpodobné, že zaměstnanec s ním přišel do styku jinde - možná dokonce doma. Toto je současný stav a v tento moment platí tento zákon."

Čtěte ZDE: Nebezpečná vakcína: I zastánci očkování varují. Co motivuje politiky? Proč Babiš objednal právě tuto? Výzva profesora: Neberte to. Úskalí alternativy. Varování proniká už i do mainstreamu. Vyslyší jej lidé, co nevěří "konspiracím"?

Účinnost vakcín

To nás tedy vede k otázce jaká je vlastně opravdu účinnost těchto vakcín? Ze všech stran na nás neúnavně útočí reklama na očkování, a to i za účasti politiků. Média představují očkování na covid 19 jako jedinou možnost a ukazují celou řadu expertů, kteří očkování doporučují. Ale je zde také celá řada expertů, kteří upozorňují na nedostatky u těchto nedozkoušených vakcín. Jedním z mnoha je například profesor Doschi, profesor farmacie z University of Maryland, který uvedl, že v údajích společnosti Pfizer a Moderna jsou nesrovnalosti. Vakcína prý neměla být povolena. Jeho informace byly uveřejněny v jednom z nejprestižnějších lékařských časopisů British Medical Journal.

Účinnost vakcín Pfizer a Moderna? Dle BMJ mezi 19 % až 29 %, ne 95 %.

Před více než měsícem společnosti Moderna a Pfizer soutěžily o to, kdo prodá nejúčinnější vakcínu. „Naše je efektivní na 94,5 %,“ uvedla Moderna, „my jsme na 95 %,“ přihodila společnost Pfizer.  

Pravda vždy vyjde najevo. Daleko od počtů "vystřelených" nadnárodními společnostmi, by se účinnost vakcín měla pohybovat mezi 19 % a 29 %. S těmito procenty by nemohlo být uděleno povolení ani regulačními orgány, jako je EMA (Evropská agentura pro léčivé přípravky) a FDA (Úřad pro kontrolu potravin a léčiv), které vyžadují prahovou hodnotu účinnosti alespoň 50 %.

Doshi analyzoval všechny dokumenty zveřejněné Pziferem a Modernou a v článku publikovaném loni 26. listopadu dospěl k závěru, že chybí celková transparentnost údajů. Tímto způsobem podle vědce nelze říci, zda vakcíny fungují nebo ne. Nebyl proveden, co se počtu týče, dostatečný nábor starších lidí, lidí se sníženou imunitou a dětí, na to, aby se prozkoumaly skutečné účinky vakcíny.

Doshi nyní prozkoumal další vědecké studie týkající se vakcín - a spoustu souhrnných údajů obsažených ve zprávách předložených FDA před "nouzovým" povolením uděleným agenturou. "Potřebujeme nezpracovaná data," napsal profesor Doshi, "abychom se zabývali mnoha otevřenými otázkami týkajícími se těchto studií, ale zdá se, že žádná společnost dosud data nesdílela s třetími stranami."

"Společnost Pfizer uvedla, že údaje zpřístupňuje na vyžádání, zatímco společnost Moderna uvedla, že údaje mohou být k dispozici na vyžádání, jakmile bude studie dokončena." To znamená, že něco přesnějšího budeme vědět až na konci roku 2022, protože kontrolní fáze je naplánována na 2 roky.

Přesto na základě dílčích a pochybných údajů regulační orgány udělily povolení pro vakcíny mRna (což by bylo správnější definovat jako genovou terapii) a byla zahájena dodávka pro celý svět.




Tagy článku

Doporučujeme

Zoufalci a zločinci: Kastrační kult je na vzestupu. Sekty dnes podporuje státní ideologie. Zvrhlí učitelé. Zjevná duševní porucha bude normou? Chemický útok na děti. 94 % zdevastovaných? Doktoři Moreau a Mengele vzory dneška!

Zoufalci a zločinci: Kastrační kult je na vzestupu. Sekty dnes podporuje státní ideologie....

Rakovinový průmysl: Vyléčíte-li chorobu, ztratíte zákazníka. Původcem nejsou viry ani patogeny. Tajemství dostatku a nedostatku. 1400 blahodárných rostlin. Proč divoši rakovinou netrpí? Nemoc sama od sebe nemizí

Rakovinový průmysl: Vyléčíte-li chorobu, ztratíte zákazníka. Původcem nejsou viry ani...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky