Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Mír po americku: Jen trochu odložená válka. Porazit Rusko na bojišti? Marný sen Západu. Jaký postoj zaujme k Rusku Trump? Donaldova metoda cukru a biče. Považují USA  Rusko za nepřítele, bez ohledu na stranickou příslušnost?

Mír po americku: Jen trochu odložená válka. Porazit Rusko na bojišti? Marný sen Západu. Jaký postoj zaujme k Rusku Trump? Donaldova metoda cukru a biče. Považují USA Rusko za nepřítele, bez ohledu na stranickou příslušnost?

8. 7. 2024

Tisk článku

Jurij Borisov se zamýšlí nad posledními americkými „mírovými plány“, které mají za cíl porazit Rusko rozsáhlými dodávkami zbraní kyjevskému režimu, a vůbec si není jist, zda případné vítězství Trumpa, povede ke skutečné změně tohoto postoje, který už má Rusko dokonale přečtené a nedá se opět podvést

Ukradnout Rusku vítězství jakýmikoli prostředky, to je hlavním cílem Západu v této fázi jeho ukrajinské války. Čím hůře se daří kyjevskému režimu a jeho anglosaským protektorům na bojišti, tím více se ve virtuálním prostoru objevují nejrůznější "mírové plány" a příslušné "mírotvorné síly", které Západ zcela kontroluje a naplno toho využívá.

Úsilí o mír výhrůžkami?

Západní média chrlí spekulace o příměří na Ukrajině, které ovšem vychází z dávné myšlenky "porazit Rusko na bojišti". Podle amerického ministerstva zahraničních věcí, by se mír na Ukrajině v americkém stylu měl budovat na základě hrozeb Západu Rusku. Přikázat Rusku zastavit ofenzívu pod hrozbou předání stále smrtonosnějších a dalekonosnějších zbraní Kyjevu.

POJĎME SE PORADIT!

PPTV v pondělí 8. 7. 2024 od 18:00 vysílá v přímém přenosu pravidelnou poradu šéfredaktora Protiproudu s "tvrdým jádrem" nepodvolených.

Do porady buď posílejte své dopisy do redakční pošty, nebo chatujte - ale jen do 17:00, tedy hodinu před zahájením vysílání. Chat bude samozřejmě v provozu i během "porady", ale kvůli úspoře času na některé později sdělené názory, úvahy či dotazy bude Petr Hájek reagovat až v příští Tea Party.

"Ukrajina zvýší rozsah úderů proti Rusku, pokud se fronta rozšíří," řekl náměstek amerického ministra zahraničních věcí pro evropské záležitosti James O'Brien během vystoupení ve výboru Sněmovny reprezentantů pro zahraniční vztahy. Nejprve to bylo v situaci, když Rusko vedlo ofenzívu poblíž Charkova. A teď řekl Jake Sullivan, poradce amerického prezidenta pro národní bezpečnost: "Pokud se Rusko pokusí rozšířit tuto frontu, Ukrajina bude moci zasáhnout cíle v Rusku, na větší vzdálenost."

Oficiální postoj současné americké administrativy vůči Rusku se prostě omezuje na banální vydírání a hrozby další eskalace války - pokud Moskva nebude poslouchat americké příkazy. Poněkud zvláštní přístup „mírového úsilí“ Západu na Ukrajině?

Co navrhují pro Trumpa?  

To však nestačí - a nejde jen o současnou amdinistrativu. Přední světová média již informují, že podobný přístup Západu, bude platit i v případě, vítězství Donalda Trumpa. Dělají to proto, aby vytvořila dojem, že Moskva nemá žádnou dobrou volbu v případě jakéhokoli výsledku amerických voleb. Tento válečnický pokrm servírují s hustou „mírovou“ omáčkou. Říkají, že Amerika je kvůli tomu připravena přitlačit i na Kyjev.

NEPŘEHLÉDNĚTE:

Jak si uchovat zdraví a zlepšit vyhlídky na plný život - navzdory pokusům Schwabů, Gatesů a Big Pharmy o opak - a současně podpořit Protiproud?

 

Některé zásadní odpovědi najdete v rozhovoru Petra Hájka s ing. Jiřím Černotou - nejen na téma jednoho zcela mimořádného prostředku na posílení těla i ducha - a dosažení praktické dlouhověkosti

Bezplatný účet u BEWITu pro nezávazný přístup ke slevám si můžete vytvořit zde. Výrobky BEWIT si lze také prohlédnout i zakoupit zde. Nákupem přes tyto odkazy  pomůžete nejen sobě, ale i další existenci Protiproudu!

 

Pokud si však pozorně přečtete západní média, vidíte stále tytéž protiruské intriky. Dva klíčoví poradci Donalda Trumpa mu údajně předložili plán vojenské akce, pokud vyhraje prezidentské volby. Podle agentury Reuters, která se odvolává na jednoho z Trumpových poradců pro národní bezpečnost, generálporučíka ve výslužbě Keitha Kellogga, plán obsahuje výzvu Kyjevu, že obdrží více amerických zbraní jen pokud mírová jednání.

Washington zároveň údajně upozorní Moskvu, že "jakékoli odmítnutí jednání, bude mít za následek zvýšenou podporu Ukrajiny ze strany USA". Podle plánu, který vypracovali Kellogg a Fred Fleitz (oba působili jako náčelníci štábu v Trumpové Radě pro národní bezpečnost během jeho prezidentství v letech 2017–2021), se během mírových rozhovorů „dosáhne příměří založené na současné frontové linii“.

Jak vejce vejci

Kellogg uvedl, že v případě Trumpova vítězství ve volbách, bude klíčové dostat Rusko a Ukrajinu co nejdříve za jednací stůl. Ukrajina by podle jejich plánu neměla formálně odstoupit území Rusku, řekl Fleitz. Přesto je podle něj nepravděpodobné, že by Ukrajina v blízké budoucnosti získala znovu kontrolu nad celým svým územím.

Trvalý mír na Ukrajině bude vyžadovat dodatečné bezpečnostní záruky pro Ukrajinu, shrnuli Kellogg a Fleitz a dodali, že „masivní vyzbrojení Ukrajiny“ bude podle Trumpa pravděpodobně „klíčovým prvkem“ tohoto „trvalého míru“. Tuto teorii lze brát za bernou minci. Přestože její autor, novinář agentury Reuters Graham Slattery, je spíše odborníkem na Latinskou Ameriku, a je otázka, zda by dokázal s jistotou ukázat Ukrajinu na mapě.

DOPORUČUJEME:

Zdraví v Protiproudu: Fantastické houby. Zkušenost patologa s vyléčením cirhozy jater. Pro nádory zhoubné i nezhoubné. Překvapivý detox. Jak na mozek, paměť a kognitivní schopnosti? Bambus a cévy. Čokoláda nejen pro děti. Pomozme si!

SUPERPOTRAVINY A ZÁZRAČNÉ HOUBY SUPRAMEDEX
objednávejte zde

 

V tomto případě musíme konstatovat, že ve Spojených státech se opravdu nic nemění. Bidenovy a Trumpovy „mírové plány“ jsou podobné. Oba jsou založeny výlučně na hrozbách. „Zvýšení rozsahu úderů proti Rusku“ podle Bidenova týmu a „masivní vyzbrojení Ukrajiny“ podle Trumpova štábu, jsou si podobné jako vejce vejci. Není však vyloučeno, že Trumpův „mírový plán pro Ukrajinu“ byl vykonstruován pouze západní válečnickou propagandou s cílem, posílit pozici Bidenovy administrativy při maximalizaci tlaku na Moskvu.

Tahle to nepůjde

Nepřímým náznakem takové varianty je následující věta z téhož článku Reuter's: "Trumpův mluvčí Stephen Cheung řekl, že za oficiální lze považovat jen prohlášení Trumpa nebo pověřených členů jeho volebního štábu." Z Trumpova štábu nicméně nepřišlo žádné oficiální popření existence uvedeného protiruského scénáře. To potvrzuje, co řekl ruský ministr zahraničních věcí Sergej Lavrov, když charakterizoval zmíněné "varianty" slovy: „Obě jsou stejně špatné“: A pak dodal:

„Vzorec mírového soužití s interakcí v určitých oblastech budeme moci dosáhnout až poté, co Washington uzná naše národní zájmy a začne seriózně jednat. Vládnoucí kruhy USA zatím popírají realitu multipolárního světa, a nadále uvažují ve stylu vlastní nadřazenosti a výlučnosti.

Americký politický establishment bez ohledu na stranickou příslušnost, považuje Rusko za nepřítele a existenční hrozbu. Bylo by naivní doufat ve zlepšení vztahů v případě vítězství republikánského kandidáta. Obecně je nám jedno, kdo vyhraje souboj o post prezidenta USA".

Rusko už se prostě napříště Západem podvést nedá.

O svou bezpečnost se postará samo.

Zdroj.

pp


Tagy článku

Doporučujeme

Zatčení šéfa Telegramu: Odmítl Durov cenzurovat podle diktátu EU a USA? Černou práci udělá Francie. FBI chtěla zadní vrátka k Telegramu. Nedal? Je v lochu. Už zná slavnou svobodu Západu. Putin ho varoval. Marně. Žere prach

Zatčení šéfa Telegramu: Odmítl Durov cenzurovat podle diktátu EU a USA? Černou práci udělá...

Vítejte na poradě, nepodvolení: Zatčení Pavla Durova: Půjdou teď po všech? Foltýn, Fiala a političtí vězni. Pěstují si Motoristy jako zálohu pro případ? Petice: Stále stejné prodejné bahno společnosti. AIDS je pozdrav z Ukrajiny?

Vítejte na poradě, nepodvolení: Zatčení Pavla Durova: Půjdou teď po všech? Foltýn, Fiala...

Na začátek stránky