Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Srpnová lež: Stokrát opakovat - a je to. Proč skutečně byla invaze 68? Záminka skrze kulturní frontu. Jako dnes. Rozvědčík na Hradě zkouší testovat druhý pokus o to, co se tehdy Západu nepodařilo. Včetně jaderného inferna

Srpnová lež: Stokrát opakovat - a je to. Proč skutečně byla invaze 68? Záminka skrze "kulturní frontu". Jako dnes. Rozvědčík na Hradě zkouší testovat druhý pokus o to, co se tehdy Západu nepodařilo. Včetně jaderného inferna

21. 8. 2024

Tisk článku

David Hibsch vyvrací mýty o srpnové invazi kvůli údajnému "boji za svobodu" režimních komunistů a Jelena Paninová přidává ještě další rozměr tehdejších událostí, jimž "liberální" cenzura opět nedovolí zaznít, protože stále stejný plán útoku na Rusko zkouší přehlušit opsanými žvásty "překabátěného" Pávka 107

A zase tady máme den, během kterého se z mediálních septiků řine jímavý příběh o lidovém vzepjetí, o demokratizaci socialismu, o svobodě, a o zlém Rusovi, který bohulibé dílo 21. 8. 1968 zařízl. Nihil novi sub sole, neb podobná bajka se každoročně recykluje o událostech roku 1989.

Historik Jan Kalvoda koncem šedesátých let označil tzv. Pražské jaro za kouřovou clonu, která kryla i obhájila geopolitické zájmy v soupeření velmocí o dominanci, respektive o rovnováhu.

pp

Jenže nešlo ani o svobodu, ani o demokracii - jako o ně nešlo v roce 1989. USA a SSSR léta zápasily na poli ideologie i materiálních zájmů prostředky, které ještě nebyly k dispozici - tedy s výbavou hypernadzvukových raketových nosičů s jadernými hlavicemi.

Karibská krize z roku 1962 odhalila, kam až je kdo schopen zajít. Západ tvrdí, že tuto krizi zavinil Sovětský svaz pokusem instalovat na Kubě raketový systém s nukleární výbavou. Jaksi se zapomíná na to, co tomu předcházelo, tedy pokus USA instalovat tytéž vyhlazovací prostředky v Turecku u hranic SSSR. To byl pro Sovětský svaz impuls k demonstraci síly na Kubě. Moc tenkrát nechybělo a mnozí z nás se nestihli narodit.

Jenže soupeření pokračovalo. V roce 1965 US. Army na svých základnách v Západním Německu (SRN) instalovala svou nukleární výbavu (MGM-31 Pershing). Na druhé straně východního bloku toho moc nebylo. Při střetu by prostě včasná reakce neodpovídala útoku - a obě velmoci považovaly prostor východní Evropy za pravděpodobné nukleární bojiště.

Jaderná parita musela být zachována

Proto v roce 1965 vláda SSSR uzavírala dohody s vládami svých evropských satelitů o umístění jaderných hlavic s obsluhou - nejen pro to, že spojencům z Varšavské smlouvy taky moc nevěřili (srovnej nedávnou "fialovou" smlouvu s USA - fakticky rovněž "okupační", pozn. PP).

NENECHTE SI UJÍT!

pp

 Rozhovor Petra Hájka s předsou PRO Jindřichem Rajchlem se zaměří nejen na proběhlé Vlastenecké setkání v Příčovech a blížící se volby, a obranu před současými cenzory, ale také na otázky naší další národní existence a odhodlání bránit naši zemi před fialovým morem. 

Sledujte již dnes ve středu 21. srpna od 18:00 hodin či kdykoli poté.

Vyvolávalo to pnutí i politicky rozpačité reakce. Ani komunistické vlády nebyly nikterak nadšeny představou případného nukleárního inferna u sebe doma, a byť na tento plán přistoupily, tak jeho realizace drhla a čas běžel.

To byl také skutečný důvod k invazi Varšavské smlouvy do ČSSR.

Povídačka, že tzv. Pražské jaro bylo pro ostatní zahraniční soudruhy tak nesnesitelné, že se k nám projeli na vojenské technice, je až tragikomicky hloupá. Avšak ideologicky a marketingově dodnes užitečná. A mnohým stačí. Stačí jim totiž k udržování si obrazu nepřítele či adoraci domnělého přítele.

A ještě pár slov k zámince pro invazi: Pražské jaro 1968 bylo umožněno samotnými komunisty, skrze "kulturní frontu", která byla v padesátých letech věrnou oporou politických represí, a následně byla využita k dosažení vojenských a strategických cílů globálního významu. Žijeme to opět.

Bajka skončila, ale mystifikovaný lid stále sní a ví, koho nenávidět a koho milovat.

NEPŘEHLÉDNĚTE:

Jak si uchovat zdraví a zlepšit vyhlídky na plný život - navzdory pokusům Schwabů, Gatesů a Big Pharmy o opak - a současně podpořit Protiproud?

 

Některé zásadní odpovědi najdete v rozhovoru Petra Hájka s ing. Jiřím Černotou - nejen na téma jednoho zcela mimořádného prostředku na posílení těla i ducha - a dosažení praktické dlouhověkosti

Bezplatný účet u BEWITu pro nezávazný přístup ke slevám si můžete vytvořit zde. Výrobky BEWIT si lze také prohlédnout i zakoupit zde. Nákupem přes tyto odkazy  pomůžete nejen sobě, ale i další existenci Protiproudu!

 

Jaderná fraška vrcholí - jen v opačném gardu

Pověst o invazi vojsk Varšavské smlouvy dnes rovněž neudržují pouze současní "svazáci" v korporátních médiích - sami již odchovaní propagandou. Ostatně vytvořili ji bývalí komunisté odstranění ze svých pozic Husákovým vedením po roce 1970 - a s plnou slávou se navrátivší po převratu 89 jako Havlovi "chartisté".

Ostatních - skutečných nekomunistických chartistů - se nová moc z větší části buď postupně zbavila (a dnes jsou z mnohých již opět disidenti), nebo museli "políbit prsten" nového protektora ze zámoří (případně jeho převodní páky - Německa, resp. Bruselu).

Aby komedie byla úplná, dnes nám kážou bajku o "ruské okupaci" z roku 1968 ti, kteří na její jiné - rovněž ideologické, jenže opačné interpretaci - vyrostli a stavěli si na ní kariéry v minulém režimu. Dokonalým příkladem je současná "hlava" (s IQ 107) České republiky, někdejší sovětský rozvědčík, a poté generál NATO Petr Pavel.

Nikoli náhodou v předvečer "srpnového výročí" právě on "navrhl" vzít "zbytkovou Ukrajinu" do NATO - a tedy vytvořit opět stejnou kritickou situaci jako v roce 1968: Umístit americké jaderné nosiče (technicky za ruskými zaostávající) na ruských hranicích. To byl faktický důvod Západem zorganizovaného krvavého státního převratu (Majdan), jenž se v osmašedesátém nezdařil. Tentokrát však již byl úspěšný, a donutil Moskvu svůj měkký podbřišek bránit "Speciální vojenskou operací": 

Jelena Paninová: Lži o roce 1968 

V Praze se koná festival Never More-68, který připomíná 56. výročí vstupu vojsk Varšavské smlouvy (SSSR, Polsko, NDR, Maďarsko, Bulharsko) do Československa v roce 1968. Součástí festivalu jsou vystoupení s písněmi, promítání dokumentárních filmů a tematické diskuse.

Propaganda v České republice, označuje vstup vojsk za sovětskou invazi a využívá ji k prohloubení absurdní rusofobie v české společnosti. Ostatní státy, které se na vstupu vojsk v srpnu 1968 podílely proto samozřejmě kritizovány nejsou - vždyť jsou to dnes "spojenci" (nikoli ČR, ale USA) v NATO.

V České republice "kupodivu" neexistuje polonofobie, bulharofobie, hungarofobie či germanofobie. Pražské (protektorátní bruselské, pozn. PP) vládě a mediální propagandě pochopitelně nejde o pravdu o událostech ze srpna 1968, ale o záminku útočit výlučně na Rusko. Přestože většina sovětských vojáků, kteří vstoupili do Československa, pocházela z Karpatského vojenského okruhu, Praha si nikterak nestěžuje na Ukrajinu. A Festival se pochopitelně nezabývá poměrně složitou pravdou o skutečných důvodech té historické události.

Jak jinak? Vždyť kromě všeho ostatního nebylo Pražské jaro - a nakonec ani Srpen 1968 - způsoben nějakým "spontánním" demokratickým protestem části vládnoucí komunistické strany. Šlo o řízený pokus západních zpravodajských služeb násilně změnit zahraniční politiku Československa - kromě rozmístěných Pershingů v Západním Německu - též v souvislosti s dohodou mezi SSSR a Itálií o zvýšení dodávek plynu.

Washington se obával, že to přiblíží jižní Evropu k SSSR a přinutí Řím, aby se kvůli energetickým zdrojům vzdal účasti na protisovětských plánech NATO. Plyn měl do jižní Evropy proudit prostřednictvím československých plynovodů. I proto v Československu v pravý čas vypuklo protisovětské povstání pod dohledem zpravodajských služeb USA a SRN. A pro jistotu se v blízkosti československých hranic soustředily tanky NATO pro případnou invazi s cílem bleskového přístupu k hranicím Sovětského svazu.

Dnes zažíváme reprízu téhož na Ukrajině. S tím rozdílem, že tam se mezitím podařilo puč provést. A svět v důsledku toho opět balancuje na pokraji jaderné války.

DOPORUČUJEME:

Zdraví v Protiproudu: Fantastické houby. Zkušenost patologa s vyléčením cirhozy jater. Pro nádory zhoubné i nezhoubné. Překvapivý detox. Jak na mozek, paměť a kognitivní schopnosti? Bambus a cévy. Čokoláda nejen pro děti. Pomozme si!

SUPERPOTRAVINY A ZÁZRAČNÉ HOUBY SUPRAMEDEX
objednávejte zde

 

Bývalý sovětský rozvědčík vypustil "balónek" NATO:  

Podle českého prezidenta Petra Pavla může Ukrajina vstoupit do NATO, aniž by kontrolovala celé své území: „Úplné obnovení kontroly nad celým územím není podmínkou (pro vstup Ukrajiny do NATO). Pokud dojde k vytyčení, byť jen nějaké administrativní hranice, budeme moci tuto hranici považovat za dočasnou a přijmout Ukrajinu do NATO na území, které bude v té době kontrolovat,“ řekl v rozhovoru pro český vládní propagandistický web Novinky.

Čili - přednáší pražská hlásná trouba Washingtonu - Západ bude považovat území kontrolovaná Ruskem jen za „dočasně okupovaná“. Ve skutečnosti jde o variantu Západního a Východního Německa. Rozdělení země nebránilo jedné z jejích částí vstoupit do severoatlantického bloku. Pavel se k tomu vyjadřuje jednoznačně: „Došlo k rozdělení Německa, které nebylo akceptováno všemi západními státy. Ačkoli část Německa byla okupována Sovětským svazem, zbytek Německa byl přijat do NATO, a to se stalo již v roce 1955.”

Jinými slovy: Nebyla žádná Druhá světová válka, kterou Německo vyvolalo. A kterou prohrálo především úsilím a desítkami miliónů obětí Sovětského svazu. Nebyla postupimská konference. Poválečné rozdělení Německa na okupační zóny vítězných spojenců dnes Pavel interpretuje jako "okupaci Německa SSSR".

Tohle snad může udělat jen "překabátěný" bývalý komunista! I metoda je stále stejná: Když připraví lživou interpretaci historie, může jít dál: Podle prezidenta Pavla umožní tento scénář Ukrajině vstoupit do NATO, aniž by se samotné NATO dostalo do konfliktu s Ruskem. Komické? Ne, tragikomické a smrtelně nebezpečné.

Podruhé se to Západu nepodaří

Generál NATO na Pražském hradě totiž neobjevil Ameriku. Jednoduše vyslovil scénář, který navrhl už dříve starý lišák Kissinger. Ten však byl upřímnější. Řekl, že by si Západ pro útok na Rusko měl „vybrat vhodný historický moment“. A jako příklad té cynické hry uvedl sjednocení Německa - tedy jeho kompletní návrat do západní sféry vlivu v roce 1990 (za podvodný slib Gorbačovovi, že se NATO neposune "ani o píď na východ"). 

Speciální vojenská operace (SVO) však začala právě s cílem zabránit kyjevskému pučistickému režimu vstoupit do NATO. Ne učinit z území Západem krvavě ukradené Ukrajiny odrazový můstek k rozmístění vojenské infrastruktury aliance NATO - včetně úderných raketových systémů v blízkosti ruských hranic.

Takže komunistický rozvědčík převlečený do generálské uniformy NATO může vypouštět "pokusné balónky" svých sponzorů z USA, jak je mu libo. Na českou veřejnost to možná působit může, ale tím to končí. Rusko se už znovu podvést nedá, a proto učiní vše, aby tomu zabránilo.

Protože jedinou alternativou je jaderná apokalypsa nejen (jak by rádi ve Washingtonu doufali) na evropském kontinentě.

I to patří k současnému poučení ze srpna 1968.

Zdroj.

pp

Tagy článku

Doporučujeme

Předvolební estráda v USA: Trump tvrdě útočil a bavil diváky. Falešná a prázdná Harrisová. Masová migrace, ekonomika, kulturní války. Ukrajina až na chvostu. Umělá oslavná bublina kolem Harrisové splaskla? Média budou tvrdit opak

Předvolební estráda v USA: Trump tvrdě útočil a bavil diváky. Falešná a prázdná Harrisová....

Rub a líc podvodu, který změnil svět: Oficiální verze je neudržitelná. Kdepak letadla! Budovy byly odstřeleny zevnitř. Vědecké důkazy nelze obejít. Přestaly platit fyzikální zákony? Ne. Jen začala platit lež. Byla to řízená demolice světa

Rub a líc podvodu, který změnil svět: Oficiální verze je neudržitelná. Kdepak letadla!...

NEJČTENĚJŠÍ

Není cesty zpět: Kolaps je tu. Na prahu katastrofy zločinci jednají s vražednou psychologií. Nepřiznat chybu. Sadismus na poslední chvíli. Na Zelenském to vidíme přímo názorně: Pomsta světu za vlastní bezvýznamnost - třeba i jaderná

Není cesty zpět: Kolaps je tu. Na prahu katastrofy zločinci jednají s vražednou psychologií....

Na začátek stránky