Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Spirála smrti se roztočila: Německá ekonomika dál padá. Každý Němec už dluží tři čtvrtě milionu. Proč? Zelené šílenství. Podpora kyjevského režimu. Migranti. Chybí ruské energie. Vázne export do Číny. Vzbouří se už Němci?

Spirála smrti se roztočila: Německá ekonomika dál padá. Každý Němec už dluží tři čtvrtě milionu. Proč? Zelené šílenství. Podpora kyjevského režimu. Migranti. Chybí ruské energie. Vázne export do Číny. Vzbouří se už Němci?

12. 8. 2024

Tisk článku

Ethan Huff komentuje příčiny rychle se zhoršující ekonomické krize v Německu, která kvůli totální propojenosti s českým protektorem znamená další pád hospodářství i pro nás

Pod vedením zfanatizovaných „zelených“ šílenců jako je kancléř Olaf Scholz, který slíbil nikdy se nenaplňující „zelený ekonomický zázrak“, nevypadá pro Německo situace vůbec dobře. Během uplynulých měsíců, dosáhl podle německého statistického úřadu státní dluh na konci roku 2023, nového historického maxima ve výši 2450 miliard eur. To je o 77 miliard eur více než úroveň dluhu v roce 2022.

Vedou nás idioti!

O nynějška má každý německý občan dluh ve výši přibližně 28 900 eur (téměř tři čtvrtě milionu korun). Většina dluhu padla jednak na pokračující financování Zelenského režimu na Ukrajině, jednak na stále rostoucí náklady na energie způsobené Green Dealem. Nezanedbatelnou část ovšem tvoří také raketově se zvyšující sociální výdaje na migranty.

POJĎME SE PORADIT!

pp

PPTV v pondělí 12. 8. 2024 od 18:00 vysílá v přímém přenosu pravidelnou poradu šéfredaktora Protiproudu s "tvrdým jádrem" nepodvolených.

Do porady buď posílejte své dopisy do redakční pošty, nebo chatujte - ale jen do 17:00, tedy hodinu před zahájením vysílání. Chat bude samozřejmě v provozu i během "porady", ale kvůli úspoře času na některé později sdělené názory, úvahy či dotazy bude Petr Hájek reagovat až v příští Tea Party.

Ve druhém čtvrtletí roku 2024 klesl hrubý domácí produkt (HDP) o 0,1 procenta. O stejnou hodnotu za stejné období klesl i hrubý národní produkt (HNP), uvádí Spolkový statistický úřad.

Na základě všech dostupných údajů je Německo v současnosti „uvízlé“ v recesi či už přímo v krizi, tvrdí Klaus Wohlrabe, vedoucí ekonomických průzkumů v německém prestižním institutu IFO. "Ve třetím čtvrtletí 2024 lze snad očekávat malé zlepšení," uvedl. „Naznačují to alespoň výsledky indexu podnikatelského klimatu IFO z července.“

Na to reagoval nezávislý server Remix News na sociální síti X: „Podle vrcholové političky AfD Německo vedou idioti.“

Scholz bájí, průmysl kolabuje

Počet průmyslových objednávek se zmenšuje, protože nejsou nové objednávky. Hlavní ekonom Commerzbank Jörg Krämer ve svém vystoupení v programu Tagesschau uvedl následující předpověď: "Nečekaný pokles hrubého domácího produktu ve druhém čtvrtletí ukazuje, že o výraznějším obratu v Německu nemůže být ani řeči."

Institut IFO dodal, že německý průmysl imploduje: "Celkově se počet nevyřízených objednávek nadále zmenšuje a průmyslu chybí nové zakázky", uvedl institut. „Hodnocení výhledu aktuální situace kleslo v červenci na nejnižší úroveň od září 2020 a obchodní očekávání na nejbližší měsíce se výrazně zhoršila.“

Začátkem roku 2023 slíbil kancléř Scholz Němcům, že země zaznamená v následujících měsících vyšší růst. „Vzhledem k vysoké úrovni investic do ochrany klimatu bude Německo schopno nějakou dobu dosahovat míry růstu, jak tomu bylo naposledy v 50. a 60. letech minulého století,“ bájil tehdy Scholz.

Stal se pravý opak a Německo míří do recese. Zvýšené výdaje a rozšiřující se dluh ničí německou ekonomiku, stejně jako 50 miliard eur na „pomoc covidu“, které země vyhodila oknem během takzvané „pandemie koronaviru“.

NEPŘEHLÉDNĚTE:

Jak si uchovat zdraví a zlepšit vyhlídky na plný život - navzdory pokusům Schwabů, Gatesů a Big Pharmy o opak - a současně podpořit Protiproud?

 

Některé zásadní odpovědi najdete v rozhovoru Petra Hájka s ing. Jiřím Černotou - nejen na téma jednoho zcela mimořádného prostředku na posílení těla i ducha - a dosažení praktické dlouhověkosti

Bezplatný účet u BEWITu pro nezávazný přístup ke slevám si můžete vytvořit zde. Výrobky BEWIT si lze také prohlédnout i zakoupit zde. Nákupem přes tyto odkazy  pomůžete nejen sobě, ale i další existenci Protiproudu!

 

S idioty a zločinci ke světlým zítřkům?

Alternativa pro Německo (AfD) navrhla několik rozpočtových škrtů v reakci na rozhodnutí soudu, že německé výdaje na koronavirus byly protiústavní. Škrty zahrnovaly zastavení všech transferů zbraní na Ukrajinu, deportování nelegálních migrantů a reformu německé energetické transformace.

Nic z toho však "vláda idiotů" neudělala. Následkem toho se nyní zhroutily všechny tři pilíře, na kterých stála německá ekonomika:

  •  Kupování levných a dostupných energií z Ruska
  •  Využívání levných dodavatelů energií ve střední a východní Evropě
  •  Rostoucí exportní trh do Číny

Bez těchto tří pevných pilířů nemá německá ekonomika žádnou budoucnost. To by mohlo mít na podzim, kdy se konají několikery zemské volby, i politické důsledky. Snad se už konečně Němci masově vzbouří proti svým zkorumpovaným politickým vůdcům. Těm "idiotům", kteří fanaticky podporují zelenou agendu bezpečně ničící německou ekonomiku. Obdobné je to s podporou kyjevského nacistického režimu, který je stejně drahý a neefektivní jako zelená agenda.

Obojí stojí před krachem. A česká ekonomika, svázaná s německou "fialovou" pupeční šňůrou, je na tom ještě hůř. Protože ji nevedou jen idioti, ale skuteční zločinci.

Také u nás jsou na podzim krajské a senátní volby.

Zdroj.

pp

Tagy článku

Doporučujeme

Rub a líc podvodu, který změnil svět: Oficiální verze je neudržitelná. Kdepak letadla! Budovy byly odstřeleny zevnitř. Vědecké důkazy nelze obejít. Přestaly platit fyzikální zákony? Ne. Jen začala platit lež. Byla to řízená demolice světa

Rub a líc podvodu, který změnil svět: Oficiální verze je neudržitelná. Kdepak letadla!...

Maďarská odpověď na migrační pakt: Přivezeme vám migranty před sídlo Evropské komise do Bruselu. Budapešť už představila flotilu autobusů. Unijní elity v panice. Máme migranty rádi, ale ne ve vlastním domě. Párty v Bruselu?

Maďarská odpověď na migrační pakt: Přivezeme vám migranty před sídlo Evropské komise do...

NEJČTENĚJŠÍ

Není cesty zpět: Kolaps je tu. Na prahu katastrofy zločinci jednají s vražednou psychologií. Nepřiznat chybu. Sadismus na poslední chvíli. Na Zelenském to vidíme přímo názorně: Pomsta světu za vlastní bezvýznamnost - třeba i jaderná

Není cesty zpět: Kolaps je tu. Na prahu katastrofy zločinci jednají s vražednou psychologií....

Na začátek stránky