Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Příčovy 2024: Setkání vlastenců ve stínu válečných her odcházejícího hegemona. O čem je válka Západu proti Rusku na Ukrajině? Je kultura opět ve službách režimu? Jak se z toho nezbláznit? A což si zazpívat s Nohavicou a Horkým?

Příčovy 2024: Setkání vlastenců ve stínu válečných her odcházejícího hegemona. O čem je válka Západu proti Rusku na Ukrajině? Je kultura opět ve službách režimu? Jak se z toho nezbláznit? A což si zazpívat s Nohavicou a Horkým?

14. 8. 2024

Tisk článku

Michal Semín zve všechny vlastence na setkání do středočeských Příčov, kde se tuto sobotu, již po šesté, sejdou Češi i Moravané, aby si poslechli nejen zajímavé diskuse, ale i písničky legend české folkové a country scény

Kdyby psal tento text plukovník Foltýn, fialovskou klikou pověřený šéf režimní propagandy, stěží by se ubránil pro něj typickému slovníku z říše fauny. Konečně totiž přichází chvíle, kdy bude mít skoro všechny svině pohromadě.

Ano, právě tímto empatickým výrazem, plným smyslu pro vládnoucími progresivisty vzývané hodnoty inkluze a diverzity, označil ty, kteří mají na události ve světě i u nás doma jiný názor, než má on a jeho chlebodárci.

pp 

Již po šesté se tuto sobotu sejdou ve středočeských Příčovech stovky lidí, odmítajících se smířit se zánikem naší státní suverenity, duchovních tradic a kulturní identity. Nepodvolených mužů a žen přejících si návrat do normálního světa, v němž tátové nerodí a mámy neboxují v olympijském ringu - nota bene proti chlapům.

Setkání (jak nás každým dnem ujišťuje pohled do médií oficiálních i alternativních) proběhne na pozadí válečných her doprovázejících přelomové změny na světové šachovnici a narůstající šikany nepodvolených ze strany těch, kteří se důvodně obávají ztráty své dosavadní hegemonie.

Vlastenecké setkání, jak zní oficiální název akce, není nějakým politickým mítinkem. Alice Tomková, která pro tyto účely obětavě poskytuje zahradu a zázemí svého postupně renovovaného barokního zámečku, od počátku klade velký důraz na potřebu péče o dobré mezilidské vztahy. A stranické agitky jim zpravidla moc nesvědčí, spíše naopak.

Bylo by však chybou z toho vyvozovat, že příčovský festival normality politický rozměr nemá. Kdyby tomu tak bylo, nezaklekli by pánové Kocáb s Horáčkem na režiséra Jiřího Stracha, aby mu soudružsky objasnili, jaké kariérní důsledky by pro něj mohla mít původně ohlášená účast v panelu publicisty Petra Žantovského.

NENECHTE SI UJÍT!

 pp

PPTV uvádí v pořadu Alfa a Omega rozhovor Petra Hájka s legendárném folkovým zpěvákem Petrem Maria Lutkou. O svátku Nenebevzetí Panny Marie zazní i krásné mariánské písně v podání tohoto osobitého písničkáře.

Sledujte ve čtrtek 15. srpna od 18:00 hodin či kdykoli poté!

Presstituti, vydávající se za novináře a publicisty, tak díky populárnímu filmovému režisérovi prolomili hradbu mlčení, kterou příčovská setkání obehnali v posledních třech letech. Strachova vynucená absence je však užitečná i z jiného hlediska – příznačně ilustruje totalitní poměry, zaváděné pětidemoličními politiky a jejich loutkovodiči.

Jsou tu však naštěstí jiní, jež podobné manýry ze strany dnešních samozvaných elit od účasti neodradily. Pojďme si je krátce představit. Žantovského panel je sice v časovém pořadí až poslední, díky Strachovi jsme jím však začali, a proto v jeho představení pokračujme.

Pod názvem Kultura a politika – propojenost opět a znovu přivede na pódium tři výrazné osobnosti: Písničkáře Jarka Nohavicu, herce a bývalého ministra kultury Vítězslava Jandáka a režiséra Miloše Zábranského. Každý z nich by mohl hodiny mluvit o tom, jak se z kulturní obce stává kulturní fronta. Tedy jak se z umění, tvorby ze své podstaty svobodné, již zase stává nástroj vládnoucího režimu a jeho ideologie. Ve hře je z hlediska aktivních umělců opravdu hodně: obsazování do rolí, koncertní šňůry, pozvánky do „dobré společnosti“. A v neposlední řadě i imprimatur Kocába s Horáčkem.

NEPŘEHLÉDNĚTE:

Jak si uchovat zdraví a zlepšit vyhlídky na plný život - navzdory pokusům Schwabů, Gatesů a Big Pharmy o opak - a současně podpořit Protiproud?

 

Některé zásadní odpovědi najdete v rozhovoru Petra Hájka s ing. Jiřím Černotou - nejen na téma jednoho zcela mimořádného prostředku na posílení těla i ducha - a dosažení praktické dlouhověkosti

Bezplatný účet u BEWITu pro nezávazný přístup ke slevám si můžete vytvořit zde. Výrobky BEWIT si lze také prohlédnout i zakoupit zde. Nákupem přes tyto odkazy  pomůžete nejen sobě, ale i další existenci Protiproudu!

 

Nejpolitičtější debata nás patrně čeká v pořadí druhém panelu příčovského setkání, moderovaném Stanislavem Novotným. Věnována bude zástupné válce dosavadního světového hegemona, tedy USA s Ruskem na území Ukrajiny. Konfliktu, který spolu s tím na Blízkém východě, může již relativně brzy uvrhnout celý svět do zničujících plamenů.

Znalosti a orientace v problému jsou u pozvaných řečníků neoddiskutovatelné: Petr Drulák je nejen expertem na mezinárodní vztahy, ale též zkušeným diplomatem, Jaroslav Štefec je pronikavým bezpečnostním analytikem, domobranec Marek Obrtel je původně vojenským lékařem, který svou vojenskou profesi pověsil na hřebík na protest proti válečným zločinům NATO. Bývalý diplomat Petr Markvart je ve světě zbraní svým současným podnikáním také jako doma.

Konečně první panel (začíná v 11 hodin) bude té přímé politiky obsahovat o něco méně. Položím svým hostům otázku, co dělají pro to, aby se z té situace, do níž se naše země plíživou autodestrukcí dostala, nezbláznili. Jsou to lidé tvůrčího a nezlomného ducha a čekám od nich, že alespoň naznačí cestu, jak si za daných okolností uchovat vnitřní vyrovnanost, nadhled, smysl pro humor a jiné vlastnosti, jež činí lidský život krásným i na okraji propasti.

Prostor k tomu nás povzbudit a pozitivně inspirovat dostanou režisér a spisovatel Jan Tománek, šéfredaktor časopisu Šifra Milan Vidlák, z politických důvodů nedávno vyhozený děkan Národohospodářské fakulty VŠE Miroslav Ševčík a známý publicista Ivan Hoffman.

DOPORUČUJEME:

Zdraví v Protiproudu: Fantastické houby. Zkušenost patologa s vyléčením cirhozy jater. Pro nádory zhoubné i nezhoubné. Překvapivý detox. Jak na mozek, paměť a kognitivní schopnosti? Bambus a cévy. Čokoláda nejen pro děti. Pomozme si!

SUPERPOTRAVINY A ZÁZRAČNÉ HOUBY SUPRAMEDEX
objednávejte zde

 

A protože jdeme v pořadí od posledního k prvnímu, musíme na závěr zmínit událost, která oněm třem panelům předchází. Ve zdejší svatovojtěšské kapli bude P. Stanislav Přibyl od 10 hodin sloužit mši svatou. Stoupenci katolické tradice, pro něž tento nevšední kněz vysluhoval mešní oběť v letech minulých ve starobylém římském obřadu, však budou tentokrát zklamáni. I pražské arcibiskupství má svoje Kocáby a Horáčky. A ti dali P. Přibylovi jasně najevo, co od něj čekají, nechce-li přijít o výsadu sloužit tradiční mši svatou na „svém“ pražském Karlově.

Zpět na pódium: příčovské vlastenecké setkání není jen o poslechu a diskusi s řečníky. Je především příležitostí navázat přátelství s podobně nepodvolenými, se „zapadlými vlastenci“ ze všech koutů naší země. Podat si ruku a pohovořit s někým, koho jsem až dosud znal z jeho podcastu či internetového samizdatu.

pp

A kdo má rád dobrou muziku, může doufat v to, že Jarek Nohavica doma nezapomene kytaru a že cestou na západ nikde nezabloudí písničkář a hlavní tvář skupiny Kamelot Roman Horký. A kdo hledá zajímavé knižní tituly, které v Luxoru zaručeně nenajde, ten také nepřijde zkrátka. Stejně jako ten, kdo chce vedle duše popřát i svému tělu: příčovská kuchyně potěší každého milovníka dobrého jídla i moku.

Tak si to na závěr ještě jednou shrňme: Alice Tomková, P. Stanislav Přibyl, Jan Tománek, Milan Vidlák, Miroslav Ševčík, Ivan Hoffman, Michal Semín, Petr Drulák, Jaroslav Štefec, Marek Obrtel, Petr Markvart, Stanislav Novotný, Jaromír Nohavica, Vítězslav Jandák, Miloš Zábranský, Petr Žantovský a moderátorské duo Zuzana Stirská a Robin Čumpelík.

Aby nedošlo k mýlce – to samozřejmě nejsou jediné osobnosti letošních Příčov. Tou je totiž každý, kdo dorazí, a tak prokáže odolnost proti vymývání mozků i odvahu plout proti proudu.

Slovníkem původně hradního, dnes vládního oberpolitruka Foltýna, odvahu být dnešnímu režimu raději sviní než ovcí.

pp

Tagy článku

Doporučujeme

Maďarská odpověď na migrační pakt: Přivezeme vám migranty před sídlo Evropské komise do Bruselu. Budapešť už představila flotilu autobusů. Unijní elity v panice. Máme migranty rádi, ale ne ve vlastním domě. Párty v Bruselu?

Maďarská odpověď na migrační pakt: Přivezeme vám migranty před sídlo Evropské komise do...

Voják a doktor: Vyzývají k bombardování Ruska? Patří na psychiatrii!  Západ válku chce. Napadená Moskva jaderné zbraně použije. Na co se připravit? Jakou mít Krabičku Poslední Záchrany? Doufejme v lepší, ale připravujme se na nejhorší!

Voják a doktor: Vyzývají k bombardování Ruska? Patří na psychiatrii! Západ válku chce....

NEJČTENĚJŠÍ

Není cesty zpět: Kolaps je tu. Na prahu katastrofy zločinci jednají s vražednou psychologií. Nepřiznat chybu. Sadismus na poslední chvíli. Na Zelenském to vidíme přímo názorně: Pomsta světu za vlastní bezvýznamnost - třeba i jaderná

Není cesty zpět: Kolaps je tu. Na prahu katastrofy zločinci jednají s vražednou psychologií....

Na začátek stránky