Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Převlékač kabátů schvaluje terorismus: Na rozdíl od svých spoluobčanů však má právní imunitu. Už ho okřiklo i Německo. Odvolá nyní Rusko velvyslance z Prahy? Horší to s fialovými dezoláty životních českých zájmů už asi být nemůže

Převlékač kabátů schvaluje terorismus: Na rozdíl od svých spoluobčanů však má právní imunitu. Už ho okřiklo i Německo. Odvolá nyní Rusko velvyslance z Prahy? Horší to s fialovými dezoláty životních českých zájmů už asi být nemůže

26. 8. 2024

Tisk článku

Gevorg Mirzajan komentuje poslední teroristické výroky českého prezidenta a soudí, že možná už je čas rozvázat s Prahou diplomatické styky, a počkat si na novou reprezentaci, kde nebudou dominovat Bruselu a Washingtonu (p)oddaní rusofobové - tak jako se může stát i v mnoha dalších zemích EU

Kolem výbuchů v plynovodu Nord Stream se objevil nový mluvčí teroristů. Donedávna se k tomu vyjadřovaly jen země, jichž se to bezprostředně týkalo - ať už jako oběť, nebo možný strůjce:

Německo (nejvíce postižená země, jejíž prokuratura jako jediná vedla alespoň nějaké vyšetřování). Ukrajina - podle Němců za výbuchy odpovědná. Zakomplexované Polsko, které vždy vyjadřovalo zájem na zničení plynovodu. A Spojené státy - skutečný zadavatel a exekutor, kterého se právě proto jejich západoevropské satelity snaží z teroristické operace vyvinit.

Nyní se k nim napohled pomateně přidala i Česká republika - i když s Nord Streamem, kromě toho, že jeho zničení zasáhlo drtivě tamní hospodářství - nemá vůbec nic společného.

pp

Schvalování terorismu je v ČR trestné

Přesto český prezident Petr Pavel řekl, že ukrajinští teroristé měli na útok právo:

„Když se vede ozbrojený konflikt, vede se nejen proti vojenským cílům, ale také proti cílům strategického charakteru. A ropovody a plynovody jsou strategickým cílem. Pokud by byl útok zaměřen na zastavení dodávek plynu do Evropy a toku peněz do Ruska, pak - a to výslovně říkám „podmínečně“ – by to byl legitimní cíl,“ uvedl Pavel. V ČR je sice schvalování terorismu trestný čin, ale kde není žalobce, není ani soudce - a navíc prezident má imunitu.

Tento výrok je nicméně ještě skandálnější než postoje Polska. Poláci prostřednictvím svých expertů a úředníků tvrdili, že teroristům je třeba poděkovat za to, že zbavili Evropu ruského plynového "háčku". Ale český prezident označil Nord Stream již rovnou za legitimní ukrajinský cíl - přestože nešlo o pouze ruský plynovod. Vlastnilo jej konsorcium společností, které jej provozovaly v zájmu Německa.

Petr Pavel tím tedy označil také Německo za legitimní cíl ukrajinských teroristů bojujících proti Rusku. Nemluvě o tom, že na základě jeho slov by se mohla stát legitimním cílem případně i Česká republika.

POJĎME SE PORADIT!

pp

PPTV v pondělí 26. 8. 2024 od 18:00 vysílá v přímém přenosu pravidelnou poradu šéfredaktora Protiproudu s "tvrdým jádrem" nepodvolených.

Do porady buď posílejte své dopisy do redakční pošty, nebo chatujte - ale jen do 17:00, tedy hodinu před zahájením vysílání. Chat bude samozřejmě v provozu i během "porady", ale kvůli úspoře času na některé později sdělené názory, úvahy či dotazy bude Petr Hájek reagovat až v příští Tea Party.

Představitel teroristických buněk

„Část plynu dodávaného přes Nord Stream-1 směřovala i do České republiky. Praha dostala ruský plyn i peníze za jeho tranzit do jiných zemí,“ připomněl pro noviny VZGLYAD Igor Juškov, přednášející na Vysoké škole finanční a expert Fondu národní energetické bezpečnosti. "Něco jako české národní zájmy jsou ale tomuto generálovi NATO zcela lhostejné."

Mluvčí ruského ministerstva zahraničních věcí Maria Zacharovová označila Pavla za „šokujícího vyvrhela“, který mluví jako „představitel teroristických buněk“. Německý, český ani jiný evropský tisk však její rozhořčení nesdílí. Média v EU Petra Pavla za jeho slova samozřejmě nekritizovala. Důvodů je hned několik.

Za prvé, aktuální česká vláda (podobně jako minulá polská) kárala Němce za jejich váhavost. „Praha podezřívala německé úřady, že jsou na straně Ruska. To se v dnešních neklidných časech neodpouští. Naopak je nutné držet jednotnou linii - ať je to jakkoli absurdní a cynické,” konstatuje Vadim Truchačev, docent Ruské státní univerzity, pro noviny VZGLIAD. "Vůbec v tom nejde o osobní postoj kancléře Olafa Scholze, který dlouho všemožně usiloval vyhnout se zbytečné konfrontaci s Moskvou."

Skandál století v Německu bobtná

Scholz se totiž obává, že rozsáhlé finanční výdaje na Ukrajinu spolu s obviněním kyjevského režimu z vyhození plynovodu do vzduchu, by mohly změnit vnitropolitickou rovnováhu sil v Německu. Konkrétně, že část voličů odejde od CDU k Alternativě pro Německo a část levicových voličů odejde od socialistů k Sarah Wagenknechtové. Alternativa i Wagenknechtová jsou protiukrajinští. Wagenknechtová nedávno prohlásila, že pokud německá vláda o útocích na Nord Stream předem věděla, jde o skandál století.

NEPŘEHLÉDNĚTE:

Jak si uchovat zdraví a zlepšit vyhlídky na plný život - navzdory pokusům Schwabů, Gatesů a Big Pharmy o opak - a současně podpořit Protiproud?

 

Některé zásadní odpovědi najdete v rozhovoru Petra Hájka s ing. Jiřím Černotou - nejen na téma jednoho zcela mimořádného prostředku na posílení těla i ducha - a dosažení praktické dlouhověkosti

Bezplatný účet u BEWITu pro nezávazný přístup ke slevám si můžete vytvořit zde. Výrobky BEWIT si lze také prohlédnout i zakoupit zde. Nákupem přes tyto odkazy  pomůžete nejen sobě, ale i další existenci Protiproudu!

 

Pokud budou tyto dvě strany nadále získávat body, mohou se k nim přidat další politici. Ne celý německý establishment sdílí postoj ministryně zahraničí Annaleny Baerbockové o "podpoře Ukrajiny i proti přání voličů". Pokud německá vláda zastaví pomoc Kyjevu a Donald Trump vyhraje volby, EU bude před neřešitelnou otázkou, jak nezastavit proukrajinskou kampaň voličům navzdory. Proto se bruselské instituce snaží nelít vodu na mlýn AfD a dalším euroskeptikům a ukrajinský teroristický útok proti zájmům většiny evropských zemí neodsuzují. Jenže to není jediný "zdroj" skandálních výroků českého prezidenta.

Pražská vláda totiž chce být lídrem rusofobů v Evropě:

„Vláda ČR se potřebuje ospravedlnit před EU a NATO poté, co také české rusofobní strany prohrály volby do Evropského parlamentu. Snaží se ukázat, že politický kurz navzdory tomu nezmění - prostě "opisuje" od Baerbockové. Potřebuje také ukázat, že není jako slovenský premiér Robert Fico, protože Češi a Slováci jsou stále vnímáni jako blízcí partneři,“ vysvětluje Vadim Trubačov.

V současnosti se politická váha v EU měří mimo jiné i mírou agresivity vůči Rusku a Česká republika má v tomto směru ve střední Evropě velké ambice. Vládní prezident Petr Pavel svými výroky tedy nejen ospravedlňuje teroristický útok na plynovody, ale také dává najevo, že dnešní Praha zůstává jedním z nejenergičtějších "topičů" pod kotlem eskalace ukrajinské krize. A současně mystifikačně přesvědčuje válečníky EU, že Moskva nebude nijak dramaticky reagovat. Odkud to má, ví jen on.

Nicméně právě přišla zpráva, že německá vláda útok na plynovody nadále pokládá za zločin. Berlín tak nesdílí postoj českého prezidenta, že Nord Stream byl legitimním cílem ukrajinských (či amerických) teroristů.

Úplně vypovědět diplomatické styky?

„Dosavadní reakce Moskvy na zničení plynovodů byla mnohem mírnější, než si kdokoli uměl představit. To ukazuje, že ruská armáda nemá schopnost rychle a rozhodně reagovat,“ stupňuje dál válečnickou rétoriku český prezident a připomíná, že červené čáry z roku 2022 byly přece už několikrát revidovány - a zatím se nic nestalo.

Takové úvahy jsou ovšem nebezpečné pro celý evropský kontinent. Tolerance teroristických útoků v Evropě ze strany EU neznamená, že Rusko takový stav akceptuje. Spíše připravuje bez velkohubých slov komplexní reakci, která může být drtivá. Nicméně podle řady expertů by pražské schvalování teroristických útoků a další agresivní prohlášení českého prezidenta už mohly vyvolat ostrou reakci Moskvy.

DOPORUČUJEME:

Zdraví v Protiproudu: Fantastické houby. Zkušenost patologa s vyléčením cirhozy jater. Pro nádory zhoubné i nezhoubné. Překvapivý detox. Jak na mozek, paměť a kognitivní schopnosti? Bambus a cévy. Čokoláda nejen pro děti. Pomozme si!

SUPERPOTRAVINY A ZÁZRAČNÉ HOUBY SUPRAMEDEX
objednávejte zde

 

„Je třeba odvolat velvyslance z Prahy (v Moskvě už dávno český velvyslanec není) a nevracet ho, dokud se tam nezmění vláda,“ říká Vadim Truchačov. Podle jeho názoru je taková změna dost pravděpodobná. „Vláda rusofobů je do velké míry dílem náhody. Češi nejsou vůči Rusku tak agresivní jako Poláci a současné vláda v Praze je mimořádně nepopulární.

Ve volbách v roce 2021 kandidovali rusofobové a Atlantisté ve dvou spojených blocích, zatímco umírněnější politické síly byly rozptýleny. V důsledku toho mnohé z nich nepřekročily pětiprocentní hranici, zatímco rusofobové a Atlantisté získali parlamentní většinu, a dostaly tak možnost sestavit vládu,” vysvětluje expert.

Je dost možné, že ve volbách, které se budou konat v říjnu 2025, se k moci v zemi dostanou méně bojechtiví politici - a pak bude možné opět obnovit vztahy s Českou republikou. Momentálně to však nepřipadá v úvahu.

Souhlasem s teroristickými útoky překročila současná pražská vláda i německé červené linie. Na řečnické hrátky s ohněm totiž nemají velcí hráči kdy. Situace je příliš vážná. Možná jen někdo ze zámoří dal generálovi NATO na Pražském hradě rozkaz "vypustit balónek". A muž, který je na politické převlékání kabátů expert, musí poslouchat.

Jenže ani Operace "myš, která řvala" nesmí zůstat bez následků.

Zdroj.

pp

Tagy článku

Doporučujeme

Náš člověk v USA: Výzkumná výprava do 21 států rozdělené země. Venkov versus velká města. Zfetovaní černoši vás vítají ve městech a v baru transky. Podpora Trumpa na venkově. Prezidenta budou volit Američané. Inspirujeme Texas?

Náš člověk v USA: Výzkumná výprava do 21 států rozdělené země. Venkov versus velká města....

Prý bude pršet: Moudré vlády se tváří starostlivě. V Německu pro jistotu déšť zakázali. Fialoví: Tahle katastrofa není od nás! Rakušanův pytel na mrtvoly má nové využití. Odstřelil most Voloďa? Putovní idioti kabinetu perlí

Prý bude pršet: Moudré vlády se tváří starostlivě. V Německu pro jistotu déšť zakázali....

Na začátek stránky