Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Obklíčení u Kursku: Banderovce a západní žoldáky čeká buď zajetí, nebo smrt. Elitní jednotky chybějí Kyjevu na východní frontě. Rekruti nechtějí střílet. Vůdce prosadil invazi i proti generálům. Zelenský kráčí v Hitlerových stopách

Obklíčení u Kursku: Banderovce a západní žoldáky čeká buď zajetí, nebo smrt. Elitní jednotky chybějí Kyjevu na východní frontě. Rekruti nechtějí střílet. Vůdce prosadil invazi i proti generálům. Zelenský kráčí v Hitlerových stopách

28. 8. 2024

Tisk článku

Václav Danda analyzuje zoufalou situaci banderovců, kteří kurským dobrodružstvím vstoupili do pasti, z níž vede cesta jen na hřbitov, nebo do zajetí, a tak opisují osud svých nacistických předchůdců z doby před osmdesáti lety

Ukrajinci vpadli za pomoci Západu do Ruska. Mnoho lidí se ptá proč? Co to vlastně Kyjevskému režimu přinese?

V Moskvě se někteří experti dívají na kyjevské dobrodružství paradoxně pozitivně, neboť by to mohlo urychlit porážku Zelenského. Při podrobnějším zkoumání průběhu celé "kurské operace" vyjde totiž najevo, že z pohledu Ukrajinců jde o riskantní pokus hraničící s šílenstvím.

pp

V obklíčení

Je dobré si připomenout slova čečenského velitele specnazu Achmata Apty Alaudinova z počátku Speciální vojenské operace. Jistým problémem podle něho byly ukrajinské zálohy, tisíce prvotřídních vojáků, kteří bránili přístup ke Kyjevu. Tím, že s nimi teď režim vpadl do Ruska, nabídl likvidaci jejich zbytků ruským vojákům na stříbrném podnosu. I touto optikou lze nahlížet šílené dobrodružství do kouta zahnaného Zelenského, který se spolu se Západem rozhodl uskutečnit sebevražednou operaci v Kurské oblasti.

Dnes už víme, že šlo opravdu o osobní politické rozhodnutí Zelenského, protože hlavní velitel Oleksandr Syrskyj byl spolu s důstojnickým sborem proti. Zelenský si to přesto prosadil. Značně to připomíná Hitlerovo jednání, který v jisté chvíli propadl iluzi o své vojenské genialitě a v ruském tažení prosazoval nesmyslné vojenské operace i proti vůli svých generálů. Zelenský neomylně kráčí ve stopách svého vzoru, a je proto pravděpodobné, že podobný bude i jeho konec.

Podívejme se na mapu. Podle amerických vojenských expertů, například podle bývalého příslušníka americké námořní pěchoty a zpravodajského důstojníka Scotta Rittera, se Ukrajinci probojovali do hloubky ruského území v průměru asi dvanácti kilometrů. Tam je Rusové nechali proniknout, a zastavili je. Tím se  ocitli v "pytli", který je nyní ze tří stran obklopen ruskými jednotkami.

NENECHTE SI UJÍT!

pp

V rozhovoru s významným ústavním právníkem a oddaným Moravanem doktorem Zdeňkem Koudelkou se Petr Hájek bude ptát nejen na likvidaci  posledních zbytků svobody slova v naší zemi, ale i na "zločiny" Třetí komory parlamentu zvané ústavní soud a na společnosti militarizaci, kterou vláda chce zatáhnout do války, a tak definitivně zničit historický stát zemí Koruny české 

Sledujte ve středu 28. srpna od 18:00 hodin či kdykoli poté!

Zajetí, nebo smrt

Rusové nasadili speciální techniku na dálkové zaminování území. Kompletně tím uzavřeli čtvrtou stranu, kterou by mohli invazní jednotky dopravovat zásoby, doplňovat lidi a techniku, odvážet raněné a mrtvé atd. Tato cesta je nyní neprůchodná, protože dálkovým zaminováním ze tří stran byl dotvořen celý kotel

Dnes jsou kyjevské jednotky sevřeny v totálním obklíčení, ze kterého nelze ustoupit. Ukrajinští vojáci a zahraniční žoldnéři mají fakticky už jen dvě možnosti: Buď se postupně vzdají, nebo zemřou.

Podle ruského ministerstva obrany ztratili Ukrajinci v Kurské oblasti od 6. do 25. srpna přes 5800 vojáků a likvidace ostatních systematicky pokračuje. Podle střízlivých odhadů nasadil Kyjev do operace na ruském území dvě divize (20 - 40 tisíc vojáků). Za necelé tři týdny ztratily v Kurské oblasti 72 tanků, 31 BVP, 58 OT, 383 obrněných aut, 177 aut a 37 děl. Ruské armádě se také podařilo zničit 5 komplexů protivzdušné obrany, 11 raketometů (včetně 3 Himars, 1 MLRS), 9 stanic REB, radar protibateriového boje, radar PVO a 5 kusů ženijní techniky.

NEPŘEHLÉDNĚTE:

Jak si uchovat zdraví a zlepšit vyhlídky na plný život - navzdory pokusům Schwabů, Gatesů a Big Pharmy o opak - a současně podpořit Protiproud?

 

Některé zásadní odpovědi najdete v rozhovoru Petra Hájka s ing. Jiřím Černotou - nejen na téma jednoho zcela mimořádného prostředku na posílení těla i ducha - a dosažení praktické dlouhověkosti

Bezplatný účet u BEWITu pro nezávazný přístup ke slevám si můžete vytvořit zde. Výrobky BEWIT si lze také prohlédnout i zakoupit zde. Nákupem přes tyto odkazy  pomůžete nejen sobě, ale i další existenci Protiproudu!

 

Na výhodní frontě se potácejí rekruti

Tyto elitní jednotky se západním vybavením a zbraněmi teď pochopitelně chybějí Kyjevu v Doněcké oblasti, kde Rusové postupují krok za krokem při osvobozování území v celé délce fronty. Jenže je tu další obří problém: Neochota nově zmobilizovaných ukrajinských vojáků bojovat. To se projevuje zejména u Pokrovsku, kde jsou nasazeny jednotky z čerstvě mobilizovaných odvedenců. Ti podle velitelů opouštějí své pozice při prvních dopadech ruských granátů.

Velitelé kritizují zejména slabou přípravu přicházejících posil a stěžují si, že některým rekrutům se vůbec nechce ani vystřelit. Podle Německé televize N-TV se situace dramaticky zhoršila právě po zahájení operace v Kurské oblasti, kam byly nasazeny nejzkušenější jednotky, jež teď na východní frontě chybějí.

Jak poznamenává N -TV, zatímco Kyjev bojuje beznadějný boj v Kurské oblasti, ukrajinské síly na východní frontě rychle ztrácejí půdu pod nohama. Příčinou je absolutně nedostatečný výcvik rekrutů, jakož i jasná převaha ruské armády ve vzduchu a v množství munice.

Velitelé ukrajinských formací obviňují z územních ztrát v oblasti Pokrovska vojáky, kteří nedávno dorazili na frontovou linii. Jak uvádí německý televizní kanál, toto město je nejdůležitější logistický uzel pro zásobování ukrajinských ozbrojenců v doněckém směru a jeho ztráta bude znamenat konec ukrajinské obrany a úplnou ruskou kontrolu nad Doněckou oblastí.

DOPORUČUJEME:

Zdraví v Protiproudu: Fantastické houby. Zkušenost patologa s vyléčením cirhozy jater. Pro nádory zhoubné i nezhoubné. Překvapivý detox. Jak na mozek, paměť a kognitivní schopnosti? Bambus a cévy. Čokoláda nejen pro děti. Pomozme si!

SUPERPOTRAVINY A ZÁZRAČNÉ HOUBY SUPRAMEDEX
objednávejte zde

 

Banderovci ve vůdcových stopách

Podle německé televize v květnu letošního roku ukrajinská vláda přijala kontroverzní zákon o mobilizaci dalších občanů. Od té doby jsou každý měsíc povolány k vojenské službě desetitisíce Ukrajinců ve vojenském věku.

Největší poptávka je samozřejmě po pěšácích. Jenže výcvik, vybavení a financování takového počtu rekrutů s sebou přináší téměř neřešitelné logistické obtíže. Postup kyjevského režimu u Kursku se zastavil, a boje na východě Ukrajiny se naopak zintenzivnily.

Všechno to připomíná stav německých nacistických jednotek ke konci Druhé světové války. I tehdy neměli Němci sílu vzdorovat ruské armádě a podnikali zoufalé kroky k zalátání děr, při porážce, která se neodvratně blížila. Dnes Zelenský - v Hitlerových stopách - chce spoléhat na "zázračné zbraně", které pomohou obrátit průběh války.  

Historie se opakuje.

Zdroj.

pp

Tagy článku

Doporučujeme

Německo obrací na obrtlíku: Proč náhle chce být Scholz mírotvorcem Ukrajiny? Hospodářství mu jde ke dnu. I celá EU se mění na Třetí svět. Vše vysávají USA. Nejen Draghi chce vyřešit kvadraturu kruhu. Jinak se prý EU rozpadne. Kéž!

Německo obrací na obrtlíku: Proč náhle chce být Scholz mírotvorcem Ukrajiny? Hospodářství...

Náš člověk v USA: Výzkumná výprava do 21 států rozdělené země. Venkov versus velká města. Zfetovaní černoši vás vítají ve městech a v baru transky. Podpora Trumpa na venkově. Prezidenta budou volit Američané. Inspirujeme Texas?

Náš člověk v USA: Výzkumná výprava do 21 států rozdělené země. Venkov versus velká města....

Na začátek stránky