Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Brazílie patří Panně Marii: Bolsonaro pokračuje v kontrarevoluci. Další země zasvěcena Františkům navzdory. Prezidentův protikomunistický katechismus. Poznáte pravdu a pravda vás osvobodí

Brazílie patří Panně Marii: Bolsonaro pokračuje v kontrarevoluci. Další země zasvěcena Františkům navzdory. Prezidentův protikomunistický katechismus. Poznáte pravdu a pravda vás osvobodí

2. 6. 2019

Tisk článku

Redakce Protiproud přináší další dobrou zprávu ze světa křesťanské politiky a opět tím ukazuje, že skutečné katolíky najdeme leckde, jen ne v nejvyšších patrech církve

Papež František by byl velice rád viděl v Brazílii u moci Dělnickou stranu, ale ta kvůli vlastní korupci zkrachovala. Novou hlavou země a vlády se stal Jair Bolsonaro. Jeho koalice se skládá z několika křesťanských stran včetně evangelických. On sám je katolík.

21. května ráno místního času oslovil prezident Bolsonaro Brazilce těmito slovy:

„Poznáte pravdu a pravda vás osvobodí“ (Jan 8,32). Toto poselství předchází naši misii.

Tento pozdrav souvisel se zvláštní událostí tohoto dne. V 19 hod. středoevropského času se v hlavním městě konalo zasvěcení Brazílie Neposkvrněnému Srdci Panny Marie. Stalo se tak nejen za přítomnosti prezidenta Bolsonara, ale akt zasvěcení se konal přímo v prezidentském paláci a hlava státu ho slavnostně podepsala.

Hybná síla

Tento akt bohužel není akcí brazilské biskupské konference, nýbrž iniciativou katolických laiků. Zasvěcení vedl don Fernando Areas Rifan, apoštolský administrátor Apoštolské osobní administratury sv. Jana Marii Vianneye, která je vlastně jediná de facto diecéze v tradičním ritu.

Hybnou silou zasvěcení je Mariánská kongregace a další katolická organizace Frente Parlamentaro Catolico, sdružující katolické poslance.

Ideu zasvěcení navrhli dva poslanci: Christ Tonietto a Eros Biondini. Zdůraznili, že akt zasvěcení je současně státním aktem, kterým se Neposkvrněnému Srdci zasvěcuje celá země. Zvěrolékař Biondini studoval na papežské katolické univerzitě v Mina Gerai politické vědy a stal se v Brazílii známý tím, že pořádá velké hudební televizní akce TV Cançao Nova. Od roku 2010 je poslancem a zaměřuje se na politickou obnovu Brazílie, odpor proti „politice klimatu“ a na podporu rodiny a ochranu nenarozených dětí.

Čtěte ZDE: Neuvěřitelné se opět stalo skutečným: Jair Bolsonaro se stal prezidentem páté největší země světa. Liberálové v další depresi. Jako by z oka vypadl Donaldu Trumpovi. Začíná se kyvadlo vracet? Bůh a Brazílie především! 

Christ Tonietto je právnička a členka Katolického kulturního střediska Don Bosco. V roce 2017 vedla iniciativu proti urážkám katolické církve v YouTube komedii Porto dos Fundos. Svá vysílání na Twitteru zakončuje slovy: Viva Cristo Rei! (Ať žije Kristus Král!)

Tonietto podporuje iniciativu prezidenta Bolsonara - šířit „Protikomunistický katechismus“ arcibiskupa Geraldo de Proenca Sigauda mezi těmi, kteří „doporučují hlásit se ke katolíkům, ale hájit komunismus. Sigaud náležel k Coetus Internationalis Patrum, a byl hlavním odpůrcem Heldera Camary, arcibiskupa v Olinda a Refice.

Slepá ulička

Brazilská biskupská konference, která je již dlouho nasáklá teologií osvobození, se od aktu zasvěcení distancuje, především proto, že současný prezident se těší značné antipatii papeže Františka. Místo aby se radovala, že má katolické spojence v parlamentu, mluví o „politickém zneužívání náboženství“.

Jaké zneužívání? Že poslanci přišli s ideou zasvěcení země Neposkvrněnému Srdci Panny Marie? Že zasvěcení provedl prezident?

Bergogliovská politika směřuje do slepé uličky, jak o tom svědčí reakce biskupské konference na zasvěcení Panně Marii.

Tato skutečnost konkrétně ukazuje, o co vlastně Bergogliovi jde, co je jeho nejvlastnější „vírou“, kterou ve světě prosazuje. Analogický je příklad Itálie a Salviniho svěření se pod ochranu svatých patronů Evropy před uplynulými volbami do Evropského parlamentu (viz článek na PP). 

Zdroj.




Tagy článku

Doporučujeme

Postní naděje: Skutečnost nebo klam? Už i vědci souhlasí, že všechno vzniklo z ničeho. Víra v Něj je cesta zdravého rozumu. Stovky proroctví a stovky vzkříšení. Ateismus je rovněž víra - bez Víry. On žije a je přítomen mezi námi!

Postní naděje: Skutečnost nebo klam? Už i vědci souhlasí, že všechno vzniklo z ničeho....

Velké zatmění v USA: Přesně za měsíc to začne. Znamení biblických rozměrů? Vzkaz z Ninive pro celý Západ? Kříž nad Amerikou. Ze země vylezou miliardová mračna cikád. Varování? Příležitost? Jednou za 32 000 000 let. Porozumíme?

Velké zatmění v USA: Přesně za měsíc to začne. Znamení biblických rozměrů? Vzkaz z Ninive...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky