Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Dnes Východ, zítra Západ: Jen jeden bojuje za vražděné křesťany. Proč nepomůžou bohatí? Trestuhodně přehlížené skutečnosti. Liberální Evropa by se měla propadnou hanbou. Kdo nás zachrání? Hungary Helps!

Dnes Východ, zítra Západ: Jen jeden bojuje za vražděné křesťany. Proč nepomůžou bohatí? Trestuhodně přehlížené skutečnosti. Liberální Evropa by se měla propadnou hanbou. Kdo nás zachrání? Hungary Helps!

12. 1. 2020

Tisk článku

Giulio Meotti upozorňuje, že jediný státník, který se snaží pronásledovaným křesťanům na Blízkém východě pomáhat, je kavárnou, médii a Bruselem nenáviděný Viktor Orbán

Když v roce 2014 byli křestané v Sýrii a Iráku krutě pronásledováni islámskými radikály, skupina francouzských poslanců pozvala do Francie skupinu křesťanů, aby jim vyjádřila solidaritu a podporu. Ale před Palais Bourbon v Paříži se sešlo sotva 200 - 300 demonstrantů pod sloganem: "Dnes Východ, zítra Západ".

"Tato smutná lhostejnost vyvolává otázku, zda ještě věříme v naše humanistické hodnoty", napsal francouzský novinář Christian Makarian. Lhostejnost Evropy k osudu křesťanů na Východě daleko nedojde; výsledkem lhostejnosti je zoufalý stav, jaký prožívá náš kontinent. Je to cynická zrada a velké znamení necitelnosti liberálních demokracií.

Samojediný

V Evropě je nicméně osamělý obránce pronásledovaných křesťanů: maďarský ministerský předseda Viktor Orbán, na kterého mediální mainstream vytrvale útočí. Žádná jiná evropská vláda neinvestovala tolik prostředků, času a diplomacie tomuto problému jako maďarská. Na stránkách Foreign Policy, Peter Feaver a Will Inboden vysvětlují, že "pomoc křesťanům pochází od mezinárodních humanitárních organizací, jako je Cavalieri di Colombo, Aiuto alla chiesa che sofre a maďarská vláda".

"Ti, kteří mohou k záchraně Evropy nejvíce přispět, jsou právě ti, kterým nyní pomáháme", prohlásil Orbán na Mezinárodní konferenci organizované nedávno v Budapešti. Poskytujeme pronásledovaným křesťanům to, co nejvíce potřebují: domy, nemocnice a školy, a přijímáme od nich výměnou to, co nejvíce potřebuje Evropa: víru, lásku a křesťanskou vytrvalost". 

"Evropa však setrvává v mlčení. Nějaká tajemná síla zavírá ústa evropským politikům a paralyzuje jejich paže". Prohlásil, že "pronásledování křesťanů může být považováno za otázku lidských práv v Evropě. O křesťanech není možno hovořit odděleně, ale ve spojitosti s jinými skupinami pronásledovanými pro víru".

Orbánova vláda je jediná, která má zvláštní sekretariát pro monitorování křesťanských komunit na celém světě. Kde je potřeba, ihned pomáhá. Podle tajemníka tohoto sekretariátu maďarská vláda vydala na tyto účely 36,5 miliónů dolarů pro posílení živých křesťanských komunit. Tato podpora přispívá k tomu, aby křesťanské komunity nemusely opouštět své domovy a byly náležitě posíleny. Naši zásadou je přispívat tam, kde je toho opravdu zapotřebí, aby se nevyvolávaly další problémy. Zřizujeme na Středním východě školy pro chaldejskou a pravoslavnou církev. Pokrýváme náklady na lékaře křesťanských nemocnic: tři z nich jsou v Sýrii; v Libanonu obnovujeme 33 kostelů a realizujeme program komplexního rozvoje a obnovy planiny Ninive.

Orbán se setkal také s křesťanskými lídry v Nigérii. Kardinál Malcolm Ranjith ze Srí Lanky děkoval Maďarsku a Orbánovi za podporu poskytovanou nádorům Srí Lanky. Syrsko-pravoslavný patriarcha Ignatius Apherem II. poděkoval vládě Maďarska za 1,9 miliónu euro na obnovu domů pro křesťany v Telskuf v Iráku.

Čtěte ZDE: Papeži i Západu jsou křesťané zcela lhostejní. Místo toho "nábožensky" blouzní o klimatické změně. Útok na mešitu cloumá týdny světem. Vraždění křesťanů v tutéž dobu je normální. Lepší je starat se o prales

Zbabělci

Francouzský spisovatel Bernard-Henry Lévy po návratu z Nigérie líčí v Paris Match panující nenávist proti křesťanům. Popisuje zhanobené mrtvoly křesťanských žen. Dívku uškrcenou kvůli řetízku s křížkem, který nosila na krku. Jinou zbičovanou u stromu u vstupu do svého domku. Jen letos bylo v Nigérii usmrceno více než tisíc křesťanů. 

Zvláštní program Hungary Helps byl založen na pomoc pronásledovaným křesťanům v Africe a na Středním Východě. V posledních dvou letech jeho pomoc představovala 30 miliónů dolarů. 

Jiné evropské státy jsou v této věci krajně zbabělé. Tzv. "humanitární Evropa" se zcela odmlčela a propadla pokrytectví, netečnosti a slepotě. Rozpačití evropští lídři by se měli seznamovat s podmínkami, v jakých se ocitají křesťané pod Islámem, a to by mělo být východiskem jejich rozhovorů s muslimy. Země jako Velká Británie, Francie, Německo či Itálie jsou mnohem bohatší než Maďarsko. Proč nepomáhají a zcela umlčely své mikrofony?

"Osudy oněch křesťanů jsou předehrou našeho osudu," prohlásil bývalý ministerský předseda François Fillon.

Pochopil to jen neliberální Orbán. Jeho liberální kritici nikoliv.

Zdroj.




Tagy článku

Doporučujeme

Postní naděje: Skutečnost nebo klam? Už i vědci souhlasí, že všechno vzniklo z ničeho. Víra v Něj je cesta zdravého rozumu. Stovky proroctví a stovky vzkříšení. Ateismus je rovněž víra - bez Víry. On žije a je přítomen mezi námi!

Postní naděje: Skutečnost nebo klam? Už i vědci souhlasí, že všechno vzniklo z ničeho....

Velké zatmění v USA: Přesně za měsíc to začne. Znamení biblických rozměrů? Vzkaz z Ninive pro celý Západ? Kříž nad Amerikou. Ze země vylezou miliardová mračna cikád. Varování? Příležitost? Jednou za 32 000 000 let. Porozumíme?

Velké zatmění v USA: Přesně za měsíc to začne. Znamení biblických rozměrů? Vzkaz z Ninive...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky