Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Útok na tradiční mši svatou: Papež a jeho „Strážci tradice“ tradici likvidují. Po smrti Benedikta XVI. stupňují útoky na Trident. Zbabělci vs. nepodvolení? Nejen Maryland se nevzdá! Pán Bůh je blízko, Bergogliův Vatikán daleko...

Útok na tradiční mši svatou: Papež a jeho „Strážci tradice“ tradici likvidují. Po smrti Benedikta XVI. stupňují útoky na Trident. Zbabělci vs. nepodvolení? Nejen Maryland se nevzdá! Pán Bůh je blízko, Bergogliův Vatikán daleko...

28. 4. 2024

Tisk článku

Branislav Krasnovský komentuje poslední útoky papeže na tradiční mši svatou, odpor, který vyvolal jeho poslední dokument nejen na katolické univerzitě v Marylandu - a nabízí jednoduchou metodu, jak navzdory "pekelnému dýmu ve Vatikánu" zůstat věrný Ukřižovanému (což lze vztáhnout i na mnoho dalšího)

Vatikánským modernistům a pokrokářům (eufemistické označení zrádců křesťanské civilizace nejen v katolické církvi, pozn. PP) leží tridentská sv. mše hluboko v žaludku. Irituje je, stejně jako je iritovalo svého času vydání motu proprio Summorum pontificum papeže Benedikta XVI., které slavení tradičního ritu mše svaté potvrdilo a vyzvalo k jeho rozšíření.

Stražci (zničení) tradice

Vycházejme z faktů: Papež František se rozhodl Summorum pontificum omezit. Samozřejmě tvrdí, že jeho důvody jsou pozitivní – podpora jednoty církve. V roce 2021, po smrti papeže Benedikta XVI. vydal vlastní motu proprio – Traditionis custodes (Strážci tradice), kterým naopak výrazně omezil možnost slavení tradiční latinské mše svaté.

Jde o apoštolský list z 16. července 2021, vydaný "z vlastního popudu" (motu proprio). V dokumentu například požaduje, aby kněží vysvěceni po zveřejnění tohoto papežského listu museli biskupovi podat žádost, že chtějí sloužit tradiční mši svatou. Přičemž biskup se ovšem musí následně obrátit na Vatikán se žádostí o svolení.

POJĎME SE PORADIT, NEPODVOLENÍ!

pp

PPTV v pondělí 29. 4. 2023 od 18:00 vysílá v přímém přenosu pravidelnou poradu šéfredaktora Protiproudu s "tvrdým jádrem" nepodvolených. Tentokrát opět v upraveném formátu:

Do porady buď posílejte své dopisy do redakční pošty, nebo chatujte - ale jen do 17:00, tedy hodinu před zahájením vysílání. Chat bude samozřejmě v provozu i během "porady", ale kvůli úspoře času na některé později sdělené názory, úvahy či dotazy bude Petr Hájek reagovat až v příští Tea Party.

Postoj většiny biskupů k takové žádosti je zřejmý a předvídatelný. Je lepší "neprovokovat" papeže a mít ve své diecézi „svatý“ pokoj, než na sebe přivolat jeho nežádoucí mstivou pozornost. Takže už místní biskup patřičného mladého kněze ve své diecézi otcovsky umravní, a ten má proto jen dvě možnosti: Buď poslechne a zapomene, nebo bude tajně sloužit tradiční mši svatou věřícím, kteří uctívají tuto tradiční formu mše svaté. Přičemž samozřejmě riskuje, že ho nějaký denunciant servilně udá. Mezi liberály a pokrokáři se totiž udavači (nejen v církvi) vyskytují v množství větším než malém.

Do podzemí jako za Jindřicha VIII.?

Je zajímavé, že tomu bylo stejně i v době anglické reformace. Byla to právě tradiční latinská mše, která nesmírně dráždila všechny nově zformované anglikány, servilně posluhující Jindřichovi VIII. Španělští a portugalští jezuité však tradiční mši svatou v Anglii navzdory zákazům dále tajně slavili s posledními anglickými katolíky - a mnozí z nich raději přijali mučednickou smrt, než by se tradiční mše svaté vzdali.

Na základě nařízení Traditionis custodes se již nesmí sloužit tradiční mše svatá ve farních kostelech. Cílem zákazu je pochopitelně dosáhnout vytlačení tradiční mše svaté a tradičních věřících doslova na periferii katolického života, aby nic nebránilo liberálům a modernistům v prosazování jejich zničujících "hodnot". Nemusíme si nasazovat růžové brýle, filosodomita P. James Martin SJ má ve Vatikánu zelenou, toho na periferii rozhodně nikdo vytlačovat nebude.

DOPORUČUJEME:

Zdraví v Protiproudu: Fantastické houby. Zkušenost patologa s vyléčením cirhozy jater. Pro nádory zhoubné i nezhoubné. Překvapivý detox. Jak na mozek, paměť a kognitivní schopnosti? Bambus a cévy. Čokoláda nejen pro děti. Pomozme si!

SUPERPOTRAVINY A ZÁZRAČNÉ HOUBY SUPRAMEDEX objednávejte zde.

 

Abychom to tedy shrnuli, přístup kněží a věřících k Traditionis custodes je trojího typu:

První typ představuje reakci v podobě úplné kapitulace a vzdání se vlastního názoru ve prospěch Bergogliova Vatikánu. Skloňme se před motu proprio Traditionis custodes, poslouchejme Vatikán a papeže Františka s vroucí pokorou. Vždyť kdysi jsme stejně poslouchali Jana Pavla II., tejně jako Benedikta XVI. Když zemřeli, přestali jsme je s vroucí pokorou poslouchat. Až umře papež František, přestaneme poslouchat jeho, a budeme s vroucí pokorou poslouchat jeho nástupce.

Zbabělci versus nepodvolení?  

Pokud to bude konzervativní papež podobného ražení jako byl sv. Pius X., staneme se konzervativci. Když nám přikáže spálit Františkovy dokumenty a v ohnit obnoví svatou inkvizici, budeme ho s vroucí pokorou následovat. Pokud se po smrti argentinského papeže Františka stane jeho nástupcem ultramodernista, proti kterému i papež František bude vypadat jako konzervativec, budeme s vroucí pokorou poslouchat ultramodernistu.

Každému je jasné, že takový přístup například v matematice by byl přesvědčivým důkazem lidské hlouposti. Nejen matematika se přece nemůže řídit podle voluntaristických představ toho, kdo je v současnosti u moci, nemůže být v rozporu s předchozími staletími - tedy tradicí.

Druhý typ zosobňuje katolická univerzita v Marylandu, která se rozhodla po svém akceptovat Bergoliovu motu proprio Traditionis custodes, i když je v rozporu Benediktovou motu proprio Summorum pontificum. Co s tím, když apež František se po smrti Benedikta XVI. rozhodl omezit papežský dokument svého předchůdce, který určitě není v rozporu s předchozím učením církve? Katolická univerzita v americkém Marylandu Traditiones custodes přijala, ale tiše hledá způsob, jak se rozvratnictví nepodvolit.

NEPŘEHLÉDNĚTE:

Jak si uchovat zdraví a zlepšit vyhlídky na plný život - navzdory pokusům Schwabů, Gatesů a Big Pharmy o opak - o selhávajícím "fialovém" zdravotnímu systému ani nemluvě?

 

SLEDUJTE: Zdraví bez chemie: Elixír života jménem C 60? Šance i pro oběti vakcinace. Proč zemřel vynálezce PCR testů? Výpověď lékařky o zázračném uzdravení. Vražda je součástí systému. Dosažitelná pomoc pro každého. Nejprve musíme přežít!

Některé zásadní odpovědi najdete v rozhovoru Petra Hájka s ing. Jiřím Černotou - nejen na téma jednoho zcela mimořádného prostředku na posílení těla i ducha - a dosažení praktické dlouhověkosti

 

„Jsme velmi zarmouceni tímto jednáním,“ uvedla katolická škola v Marylandu ve svém prohlášení. „Víme, že rozhodnutí je přijato přímým příkazem z Říma. Toto nebylo iniciováno arcibiskupem, který podporuje tradiční mši svatou a naše kolegium.“

Třetí cesta

Kolegium univerzity ve svém prohlášení však zdůraznilo, že „zůstává zcela a neochvějně oddané tradici“ a že svým studentům a učitelům bude i nadále poskytovat přístup k tradiční mši svaté v soukromých kaplích v okolí:

„Kolegium bude i nadále doufat, hledat a usilovat o příležitosti, jak zpřístupnit tradiční mši našim studentům a fakultě. Jsme si jisti, že Bůh nedopustí, aby latinská mše zmizela.“

No a třetí přístup je založen na tom, že Pán Bůh je blízko (v modlitbě, při mši svaté) a Vatikán daleko. K čemu otravovat papeže Františka a způsobovat mu bolest tím, že milujeme více tradici než vatikánští modernisté a pokrokářii a že Benediktův dokument Summorum pontificum považujeme za nadřazený dokumentu argentinského papeže Traditionis custodes?

Nač vatikánskou "verchušku“ dráždit tím, že není-li dokument přijatý ex cathedra jako pravda víry, není pro nás závazný, řídit se jím nebudeme a vše si uděláme po svém? Ať je v dobrém všechny ve Vatikánu chrání Pachamama, ovívá synodální duch a Fiducia supplicans jim radost přináší…

Ostatně jsem stále více přesvědčen, že Argentinci jsou lepší fotbalisté než teologové.

Zdroj.

pp




Tagy článku

Doporučujeme

Zatmění z 8. dubna: Astronomický úkaz, nebo velké varování? Magické číslo 7. Poslední dny USA - rozpadajícího se druhého Říma? Sedm let nepokojů? A co Malachiášovo proroctví o posledním papeži? Spravedliví se bát nemusejí

Zatmění z 8. dubna: Astronomický úkaz, nebo velké varování? Magické číslo 7. Poslední...

Zrada volá do nebes: Karlův kříž poprvé v dějinách odvezen ze země! Šifra české státnosti. Duchovní zářič. Pávek a Pávek. Vyznamenání Posseltovi? Vláda nad světem Slovanům? Také Vídeň nám dluží. Máme v rukou zbraň nejmocnější!

Zrada volá do nebes: Karlův kříž poprvé v dějinách odvezen ze země! Šifra české státnosti....

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky