Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Jsou tři říše: Nebe, Peklo a Očistec. I obluda jednou dostane strach. Každý budeme stát před Kristovou soudní stolicí. Hodina na zemi jako milion let na onom světě? Uprostřed nespravedlností máme jistotu: Spravedlnost existuje!

Jsou tři říše: Nebe, Peklo a Očistec. I obluda jednou dostane strach. Každý budeme stát před Kristovou soudní stolicí. Hodina na zemi jako milion let na onom světě? Uprostřed nespravedlností máme jistotu: Spravedlnost existuje!

8. 9. 2024

Tisk článku

Jozef Baráczius vesnický farář v textu napsaném před sto lety varuje mnohé před nebezpečím pádu do věčného zavržení - a jeho prostá vřelá slova nám nejen připomínají skutečnosti po tisíciletí známé, ale současně ukazují propast, která za tu chvíli oddělila spousty lidí od znalosti nejzákladnějšího

"Je stanoveno, že lidé jednou zemřou, a pak bude soud." (Hebr 9,27)

Když pohlédneme zpět do minulosti, uvidíme Pána Ježíše, věčný to vzor svatosti a dobrotivosti, jak ho chytili a na kříž přibili. Zatímco nevinný Beránek zápasil se smrtí, jeho nepřátelé opojení vítězstvím, si radostně mnuli ruce. Ale to byl jen začátek. Protože zatímco Nero, ukrutný císař, sedí na trůnu, tak sv. Petr visí na kříži, sv. Pavel je sťat - a další statisíce věřících umírají mučednickou smrtí.

A co dnes zakoušíme? Ctnost je zavrhována a hřích je oslavován.

NENECHTE SI UJÍT!

 pp

Co je zázrak? Jak jej odlišit od magie a dalších temných metod? Jak pochopit jeho význam, pokud se s ním setkáme? PPTV uvádí v pořadu Alfa a Omega rozhovor Petra Hájka s historikem a publicistou Radomírem Malým o nepochybných i "věděcky" prokázaných zázracích, znamenich, a racionálně nevysvětlitelných úkazech, jež  po tisíciletí dodnes vstupují do našeho světa.

Tři říše

Když tuto nespravedlnost vidíme, už jen lidský rozum nám říká, že musí být druhý svět, kde ukřižovaný Ježíš panuje a zločinci jsou potrestáni. Musí být ještě druhý svět, kde v životě po smrti Nero trpí a trápí se v pekle. A sv. Petr a Pavel září jako hvězdy na nebi. Musí být druhý svět, kde se opovržení, pronásledovaní a spravedliví těší nehynoucímu věnci odměny, naproti tomu však synové a dcery hříchu hoří ve věčném ohni potupy.

Tohoto druhého světa ať se bojí ti, kteří Boha, církev, vlast a zákonitou vrchnost potupují a pronásledují. Neboť pro tyto je druhý svět strašným místem, kde se na nich splní slova Písma: „Je hrozné padnout do rukou živého Boha.“ (Hebr 10,31)

Na onom světě jsou tři říše: Nebe, Peklo a Očistec. Podle rozsudku Pána Boha, se dostaneme do jedné z nich. Tento soud se nazývá zvláštním soudem, jež bude mít nad námi Ježíš v hodinu naší smrti.

Budeš-li si, Pane, v paměti uchovávat nepravost, Pane, kdo obstojí? (Ž 130,3)

I obluda má strach

V horní Itálii nedaleko jezera Como na jedné hoře v hradu žil loupeživý rytíř. Jmenoval se Rinaldo Rinaldini. a jeho zbojnické zločiny, byly popsány v knihách. Běda tomu, koho tento zbojník chytil. Mučením a trýzněmi ho obral o všechno. Lidé se před ním třásli a zdaleka se jeho sídlu vyhýbali. Nazývali jej dračím hnízdem.

Jeden den tato obluda v lidské podobě, z hradní věže sledovala, koho by lapila do sítě. Najednou se mu tvář roztáhla ďábelským smíchem a ruka ukázala do údolí. Kolem něj postávající drábi se hned podívali, kam ukazuje - a hle, blíží se malá skupinka: Vpředu kráčí mnich a za ním zpívající poutníci.

POJĎME SE PORADIT!

pp

PPTV v pondělí 9. 9. 2024 od 18:00 vysílá v přímém přenosu pravidelnou poradu šéfredaktora Protiproudu s "tvrdým jádrem" nepodvolených.

Do porady buď posílejte své dopisy do redakční pošty, nebo chatujte - ale jen do 17:00, tedy hodinu před zahájením vysílání. Chat bude samozřejmě v provozu i během "porady", ale kvůli úspoře času na některé později sdělené názory, úvahy či dotazy bude Petr Hájek reagovat až v příští Tea Party.

 

 „Hoši, do práce“, zavelel vůdce ke služebníkům. A za krátkou chvíli už vehnali skupinu poutníků do hradu, jako ovce do ohrady. Smrtelný pot vyrazil na čele ubožáků, jen mnich zůstal klidný. Hradní pán na něj zařval: „Co tady hledáte?“ – „Přinesl jsem ti zajímavý dar. Tvou podobiznu. Tak budeš vypadat za deset let.“

Po těch slovech mnich sáhl do své torny a vytáhl umrlčí lidskou hlavu. Zvedl ji před zbojníka se slovy: „Dobře se podívej, jakou budeš mít podobu.“ Zbojnický vůdce zbledl strachem a začal couvat. Potom hluboce vzdychl, přistoupil k mnichovi, políbil mu ruku a bez jakékoli úhony poutníky propustil na svobodu.

Marnost světa, myšlenka na pomíjivost lidského života otřásla i tím loupežnickým banditou. Považme tedy, že člověk má nejen tělo, jako zvíře. Zvažme, co bude s tou částí člověka, která poháněla jeho nohy k chůzi, a jednoho vedla do kostela a druhého do hospody? Co bude s tou částí člověka, která jeho ruce přiměla ke skutkům a jednoho pobízela k práci, druhého ke lži a krádeži? Co bude s tou částí člověka, která vedla jeho jazyk a u jednoho jej použila k šíření Boží chvály a lásky, a u druhého k urážení Boha a k podněcování nenávisti.

Tato část naší bytosti se nazývá duše, která podle svědectví Božího slova a podle učení katolické víry, a také podle důkazů rozumu a vědy, žije i po naší smrti věčným životem. Když se odloučí od těla, v tom okamžiku přistoupí před soudní stolici Pána Ježíše a odtud putuje do věčné radosti, nebo do věčného zatracení, nebo do Očistce, podle toho, jak si v pozemském životě zasloužila.

NEPŘEHLÉDNĚTE:

Jak si uchovat zdraví a zlepšit vyhlídky na plný život - navzdory pokusům Schwabů, Gatesů a Big Pharmy o opak - a současně podpořit Protiproud?

 

Některé zásadní odpovědi najdete v rozhovoru Petra Hájka s ing. Jiřím Černotou - nejen na téma jednoho zcela mimořádného prostředku na posílení těla i ducha - a dosažení praktické dlouhověkosti

Bezplatný účet u BEWITu pro nezávazný přístup ke slevám si můžete vytvořit zde. Výrobky BEWIT si lze také prohlédnout i zakoupit zde. Nákupem přes tyto odkazy  pomůžete nejen sobě, ale i další existenci Protiproudu!

 

Před Kristovu soudní stolici

2. Duše člověka hned po smrti dostaví se před Kristovu soudní stolici.

Tam se dostavíš i ty, křesťan, který jsi každou neděli spěchal do Božího chrámu, aby ses účastnil mše svaté, tajemného obnovení Kristovy oběti na kříži. Tam se dostavíš i ty, nešťastníku, který jsi prací a hříšnou zábavou zneuctil den Páně a do kostela nechodil.

Tam se dostavíš i ty, bratr, který jsi věrně miloval svou manželku, svatě si vychovával své dítky, svědomitě jsi plnil povinnosti svého stavu, bránil jsi svou duchovní matku, církev svatou proti jejím hanobitelům a pronásledovatelům.

Ale musíš přijít před soudní stolici Boží i ty, zlořečený, který jsi byl tíhou své manželce, svým děťátkům, své církvi a vlasti. Spolu s nevěrci a bezbožníky jsi štval proti Bohu, proti církvi a hanobil jsi katolické duchovenstvo.

Prokážeš-li čisté srdce, duši bohatou na ctnosti, tehdy otevřou se před tebou brány Nebeského království, tvůj anděl strážný tě dovede do vlasti blahoslavených, vidět budeš Pána Boha tváří v tvář. Víc neumřeš, víc nezhřešíš, s tvými milými se opět uvidíš.

„Ani oko nevidělo, ani ucho neslyšelo, ani do lidského srdce nevstoupilo, co Bůh připravil těm, kdo ho milují.“ (1Kor 2,9)

Ale běda ti, dostavíš-li se před Pána Boha s duší zatvrzenou v hříších, se srdcem zkaženým nevírou, tehdy jako blesk padneš dolů do společnosti tobě podobných zločinců, se kterými jsi jako vzteklý pes vykřikoval, že náboženství je ohlupováním lidu a zavrhoval jsi církev svatou. Ó kéžby tě, dokud ještě na zemi žiješ, strach před věčným zatracením odvrátil od hříchu a nevíry.

Nuže a jaká budoucnost očekává ty, kteří smíření s Bohem, posílení svátostmi církve svaté opustili tento svět, ale neměli už čas činit pokání? Ti se dostanou do Očistce, kde se budou trápit, dokud svůj dluh nesplatí.

Jak v padající ekonomice ochránit své peníze - a k tomu ještě současně podpořit další existenci Protiproudu? Jednou z možností je spoření či "konzervace" svých financí právě ve zlatě. Nepodvoleným nabízíme bezpečnou metodu (zdaleka ne všechny totiž bezpečné jsou).

 

Mnozí naši čtenáři, diváci, příznivci a podporovatelé již ke své spokojenosti tuto možnost využili, mnozí o ní ale stále nevědí. Jak na to? Stačí si pustit některý z rozhovorů, který jsme nedávno odvysílali.

Sledujte ZDE: Občanská sebeobrana nepodvolených: Že klesla inflace? Lež! Necpat peníze fialové černé díře do chřtánu! Banky zběsile nakupují. I ta česká. Proč? Zlatý standard pro každého. Co se zlatem ve válce? Národ sobě i Protiproudu!

Hodina na zemi je důležitější, než milion let na onom světě

3. Vyslovuji velkou pravdu, když říkám: jedna hodina v pozemském životě je důležitější, než milion let na onom světě. Neboť i kdyby byla moje duše obtížena tisíci hříchy, za jednu hodinu může je smýt slza pokání. Kajícník pro zásluhy Krista Pána dosáhne odpuštění.

Ale na onom světě, se ani za milion let duše neočistí, neboť tam už není odpuštění, tam se uplatní jen spravedlnost. Vaší hlavní starostí by tedy mělo být, aby vaši nemocní svátostmi posílení odebrali se z tohoto světa. Ale ani takto se nevyhnou spravedlivé ruce Boží. Mohou je zastihnout muka Očistce - ale neupadnou do věčného zatracení.

Duše v Očistci, přestože se nacházejí ve stavu posvěcující milosti, přestože jsou přáteli Božími, přece nemohou více nic záslužného vykonat ve prospěch svého spasení, neboť čas na shromažďování zásluh pro Nebe je den života pozemského. Ale když nastane noc věčnosti, tehdy už nikdo nemůže pracovat v zájmu svého spasení (srov. Jan 9,4).

Proto nás váže povinnost, abychom pomáhali duším v Očistci, abychom jim my urychlili přístup do věčné radosti.

Kolik lidí zemřelo ve světové válce! Trpěli, ztratili život, ten nejdražší poklad - a my sklízíme plody jejich utrpení. Dožili jsme se národní samostatnosti, a lepší budoucnosti. Máme povinnost mít v úctě památku svých padlých a přimlouvat se u Boha za jejich duše modlitbami, odpustky, mší svatou a jinými dobrými skutky.

Křesťanská manželko, ani nevíš, kde je tvůj manžel pohřben, daleko od nás padl na bojišti, v cizím státě, je ve společném hrobě pohřben. Křesťanská matko, oplakáváš svého milého syna, který musel zemřít v kruté bitvě nebo zraněný skonal v polní nemocnici v daleké cizině.

Potěš se! Kristus Pán přichází k tobě, jako k té utrápené vdově, těší tě láskyplnými slovy: „Neplač!“ „Já jsem vzkříšení a život.“ Sejdeš se se svým drahým manželem, se svým milým synem. Tam ke společnému Otci nebeskému přijdete všichni. Už více nebude loučení, nebude trápení, uschnou slzy, přestanou bolné vzdechy. Nastane radost, která nebude mít konce.

DOPORUČUJEME:

Zdraví v Protiproudu: Fantastické houby. Zkušenost patologa s vyléčením cirhozy jater. Pro nádory zhoubné i nezhoubné. Překvapivý detox. Jak na mozek, paměť a kognitivní schopnosti? Bambus a cévy. Čokoláda nejen pro děti. Pomozme si!

SUPERPOTRAVINY A ZÁZRAČNÉ HOUBY SUPRAMEDEX
objednávejte zde

Klaňme se Králi světa

Touto naukou Krista Pána potěšme se, drazí křesťané.

Neoddávejme se přílišnému zármutku, když nám neúprosná smrt vytrhne z náruče někoho z našich milých příbuzných a přátel. Pamatujme na ně v modlitbách, aby jim laskavý Bůh odpustil, čím se na světě provinili; obětujme za ně sv. mše a skutky milosrdenství. Zajisté se nám odvděčí, až se dostanou do věčné radosti.

Na onom světě jsou tři říše: Nebe, Peklo a Očistec.

Nebešťané na nás volají: Bratři a sestry! Vytrvejte v dobrém. Po krátkém pozemském boji následuje věčná odměna.

Zavržení z Pekla nám říkají: Mějte se na pozoru, abyste nepřišli na místo věčného zatracení. Poslouchejte Boha a Jeho služebníky.

Ozvou se i duše z Očistce a prosí o smilování, o modlitbu a za to hojný vděk slibují.

Obyvatelé všech těchto tří říší klanějí se Kristu Králi: Nebe slavným alleluja, Peklo hořícími plameny a Očistec žalostnými zpěvy. Padněme i my, Pozemšťané, v prach země a klanějme se Králi světa.

Klanějme se svému Vykupiteli, věčnému Soudci: Pochválen buď Ježíš Kristus navěky!

Amen.

(Text tohoto kázání vyšel původně v knize Katechismus v kázáních, IV. svazek, kterou napsal Jozef Baráczius, farář v obci Maklár (Hevešská župa, dnešní Maďarsko). Kniha vyšla v češtině v Ružomberku v roce 1929.)

Zdroj.

pp

Tagy článku

Doporučujeme

NEJČTENĚJŠÍ

Na začátek stránky