Každý má svou volbu: Pohodlně plout do otroctví, nebo vstoupit do PROTIPROUDU
Lidé řekli v referendech „americkému Kyjevu“ definitivní NE. Neonacistické „vládní“ oddíly vraždily voliče v Krasnoarmejsku. Ukrajina, jak jsme ji znali před státním převratem na Majdanu, je mrtvá

Lidé řekli v referendech „americkému Kyjevu“ definitivní NE. Neonacistické „vládní“ oddíly vraždily voliče v Krasnoarmejsku. Ukrajina, jak jsme ji znali před státním převratem na Majdanu, je mrtvá

12. 5. 2014

Tisk článku

Redakce Protiproud komentuje dramatické lidové hlasování v Luhansku a Doněcku, které za cenu mnoha obětí zpečetilo odtržení východních regionů od Kyjeva

Referenda v doněcké a luhanské oblasti, v kterých se měli občané východních regionů vyjádřit k tomu, zda chtějí být i nadále součástí Ukrajiny, či zda zvolí samostatnost, se setkala s obrovským zájmem voličů. Podrobné výsledky vlastně už ani nejsou podstatné. Je totiž zjevné, že se drtivá většina z téměř 80% hlasujících vyslovila pro samostatnost.

Hlasování jako krvavé drama

Pučistické vládě v Kyjevě bylo jasné, že kontrolu nad východními oblastmi země nezíská. Proto se snažila konání referend zabránit silou. Do vzbouřeneckých měst poslala armádu a  za pomoci speciálních oddílů Národní gardy a Pravého sektoru se pokusila vražděním neozbrojených civilistů občany zastrašit. Doufala, že znemožní hlasování a terorem donutí občany vzdát se svobody a podrobit se pučistům a jim zavázaným oligarchům, kteří byli po „Majdanu“ do vedení regionů dosazeni.

Protesty občanů v Krasnoarmejsku proti obsazení volební místnosti

Palba do voličů v Krasnoarmejsku

Bestialitu, která bere dech a je výsměchem Západem tolik protežovaných „lidských práv“, ukázali kyjevští bandité v Krasnoarmejsku: Zablokovali volební místnost, pokusili se zmocnit volebních uren a zatknout členy volebních komisí. Když se jim neozbrojení voliči, kterých se mezitím sešlo poblíž budovy městské rady několik stovek, postavili, zahájili do nich – a byly mezi nimi i ženy a děti – palbu ze samopalů. Na místě zůstal zatím neupřesněný počet obětí a mnoho těžce raněných. Podobná zvěrstva jsou hlášena i z dalších, převážně menších měst, kam režim poslal armádu a Národní gardu.

PP koláž

Čtěte ZDE: Karneval ohnutých hřbetů a křupanství: Miloš Zeman „bojkotoval“ oslavy Dne vítězství. Zato vyznamenal německého prezidenta. Rodí se noví disidenti?

Kyjev se zjevně rozhodl zlomit snahu východních regionů po svobodě a samostatnosti silou. Statečné chování a oběti občanů východní Ukrajiny, kteří neváhají v boji proti neonacistickému brutálnímu a nelegitimnímu režimu položit i své životy, znamenají definitivní „změnu kvality“ v probíhající občanské válce. Tak jako obyvatelé vesnice Borodinovka v Luganské oblasti, kteří byli těžce zraněni při obraně volebních místností, když se s holýma rukama pokoušeli zastavit obrněné transportéry, které mířily k volební místnosti. Ani zde není zatím konečný počet obětí a těžce zraněných znám.  

Střelba do voličů v Krasnoarmejsku

Okupační ukrajinská armáda

Není proto divu, že zástupce Doněcké státní rady oznámil, že ihned po zveřejnění výsledků vytvoří oblast vlastní státní orgány a bude ukrajinské jednotky nadále považovat za okupační moc. Ukrajinští vládnoucí bandité se tedy pokusili již předem hlasování zdiskreditovat například tím, že už v sobotu údajně objevili ozbrojence se statisíci předem vyplněných lístků. Tento nanejvýš „podezřelý nález“ potom přebírala většina světových médií včetně našich – kvůli nimž byla tato akce zorganizována.

Dlouhé fronty voličů v Doněcku

Dlouhé fronty voličů a nářek ČT nad „chaosem“

Naši komentátoři se předháněli v tom, aby ukázali „nelegálnost“ celého hlasování poukazováním na údajné „vážné chyby“ a „nedostatky“. Hlavním sloganem popisujícím hlasování v našich médiích se stalo slovo „chaos“. Volební seznamy, podle kterých hlasování probíhalo, jsou podle našich hrdinných komentátorů zastaralé, urny průhledné a tak dále a tak dále. Každého diváka přitom jistě při pohledu na nekonečné fronty voličů prakticky ve všech městech napadlo, že tady něco nesedí. V Doněcku a Luhansku se totiž účast pohybovala kolem 80% oprávněných voličů.      

I podle překvapených západních zpravodajů jsme se tedy mohli dozvědět, že před hlasovacími místnostmi se tvořily dlouhé fronty. Podle Reuters někde fronty čekajících lidí dosahovaly před polednem stovek metrů. „Musíme bojovat za svá práva a stát se nezávislými. Jsme šťastní, že jsme získali právo vyjádřit se. Jestliže se staneme nezávislými, bude to zpočátku těžké, ale pořád je to lepší než být s fašisty,“ sdělila podle západních zpravodajů 35 letá květinářka Taťána. Vyjádřila tak zjevně mínění drtivé většiny obyvatel regionu.

Tisíce voličů v Mariopolu

Turčinov o propasti

Protektorátní ukrajinský prezident Oleksandr Turčynov pochopitelně neopomněl varovat, že prosazovaná federalizace znamená „sebedestrukci“. „Pro tyto oblasti je to krok do propasti,“ prohlásil a zavěštil si, že samostatnost přinese úplný rozvrat ekonomiky, sociálních programů a veškerého života většiny obyvatelstva. Od pučisty, který se do prezidentského křesla dostal násilným státním převratem, s dalšími spiklenci  rozvrátil již tak těžce zkoušenou zemi a dal střílet do vlastních lidí, kteří nelegitimní vládu odmítli, to zní jako dosti nejapný vtip.

Z krve mučedníků se rodí svoboda

Referendum samozřejmě neuznají původci ukrajinské tragédie – USA a EU. Mínění lidí na východní Ukrajině nezajímá ani naše současné politické elity. Lidové hlasování odmítli vzít na vědomí všichni –  ministrem zahraničí Zaorálkem počínaje a jeho předchůdcem Karlem Schwarzenbergem konče. Ten sdělil veřejnosti v reakci na referendum svoji obvyklou mantru, že za vším stojí Rusové, a je třeba proti nim ještě přitvrdit sankce.

foto

Tryzna za "hrdinné majdanovce" v Praze. Uniformovaný pán vlevo nosí vlajku UPA, tedy banderovské armády, právě té, která se podílela na masakru v Babim Jaru, zavraždila statisíce lidí, Židů, Poláků, Volyňských Čechů...a nesmírně krutě vraždila i malé děti a  těhotné ženy. Tyto „demokraty podporuje německý „demokrat“ Karel Schwarzenberg. TOP politik.

K čemu nakonec povedou „krví podepsaná“ referenda se ukáže v nejbližších hodinách a dnech. Závažné důsledky bude mít samozřejmě reakce Ruska. Není vyloučeno, že se osamostatněné regiony nyní obrátí k Moskvě o pomoc.  Kyjevští pučisté se s lidovým rozhodnutím jistě nesmíří a budou pokračovat v krvavé lázni.

Netuší, že každý mrtvý je stavebním kamenem zdi, na kterou kyjevské tanky a děla podporovaná západními „stratégy“ nestačí. Už ji nepůjde překonat. S Ukrajinou – tak, jak jsme ji znali před státním převratem „majdanských“ pučistů – je konec. Pokud doufali, že se jim krvavým násilím podaří s podporou Obamových „poradců“ a střelců dosáhnout téhož, čeho dosáhli dobytím Kyjeva, zjevně se zmýlili. Bez ohledu na to, kolik krve ještě prolijí, už dnes prohráli. A jejich protektoři s nimi.

PP




Tagy článku

Doporučujeme

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války je zločin. Vyznamenat Clintona? Nechutné! Kdy vystoupit z NATO? Udělali z ČR překupníka zbraní. Lejnová patří za mříže. EU je zločinecká organizace. Uvidíme se na Václaváku?

PRO a proti: Připomíná Rajchl Fica? Chci orbanizovat českou politiku! Prodlužování války...

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí - to my jemu. Myš, která řve ze Strakovky i z Hradu. Udělali z nás fialový terč. Pokud bojovat - tak s nimi! Chcete umírat za NATO?

Oslavy smrtícího objetí: Vláda hostila slet válečných pošahanců a gaunerů. Rusko nám nehrozí...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.Další informace
Na začátek stránky